ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 48 of 50 Previous  1 ... 25 ... 47, 48, 49, 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 48 Empty Re: Denkverbot

Post by aben Wed 22 Aug - 23:25

kic wrote:
pa nije dobro ostat bez tog skill u zajednici sve u svem..

je. jo sun još ljut ča više ne znomo načiniti piramide, a sa nas evo i ovo snašlo

aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest Wed 22 Aug - 23:29

aben wrote:
kic wrote:

je. jo sun još ljut ča više ne znomo načiniti piramide, a sa nas evo i ovo snašlo

Naravno da znamo, ali koji će nam vrag?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 22 Aug - 23:29

violator wrote:Ma ta vi plicate?!

Nikakvi insekti, vec "vodeni medvjedici". :-)

Mikro bića. Insekti su ipak makro.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben Wed 22 Aug - 23:31

postavljo se jena ozbiljna dvojba;

da dojdu japaneži u uljanik, i naruču kitolovca, bi li komunisti iz škvera imali pravo odbiti narudžbu?

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben Wed 22 Aug - 23:31

Speare Shaker wrote:
aben wrote:
kic wrote:

a koji će na vrag škveri,

da skill ostane u zajednici

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest Wed 22 Aug - 23:39

kic wrote:
sto imas protiv insekata :P si citao "dalmatinski boravak" od Jungera? neki kraj se moze lijepo upoznati preko tog svijeta kukaca i "malih" zivina..

inace, putopise sve vise volim citati, u vremenu izljeva iliti emocionalne inkontinencije vecine kulture, putopisi barem o necem pametnom govore, svijetu vani.. koliko je razlicit od naseg, ili i slican kako se otkrije nekad..

koja je tvoj opis definicije?

Protiv insekata? Baš ništa. :) Meni su inače posebno dragi bumbari, nemam pojma zašto.
Od sisavaca dupini, a mislim da je to svima jasno zašto.
Ne, nisam to čitao.
Znači više voliš dokumentarce od igranih filmova? :p :D
Ima logike. Čovjek se zamori tom individualnom kulturološkom fantazijom i poželi nešto što ima više veze sa realnošću onakva kakva stvarno jest.
Opis definicije? Misliš definicija inteligencije?
Ona uobičajena i nije tako loša, samo ju treba proširiti onako kako sam to ranije naveo iz razloga koje sam naveo, vrijednost svjesnog dugoročnog promišljanja i ne svođenje fenomena inteligencije na podsvjesno razmatranje problema i pojavljivanje riješenja preko intucije koja je vezana uz podsvijest.
Dakle, to baš i nije trivijalan fenomen nego se sastoji od više dijelova koje treba razlikovati, kao što Damasio lijepo opisuje fenomen svijesti ne samo svodeći ga na onu temeljnu svijest nego i preko proširene autobiografske svijesti odnosno samosvijesti.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 22 Aug - 23:46

aben wrote:
Speare Shaker wrote:
aben wrote:
kic wrote:

Ima nekog vraga i u tom ostanku vještine u zajednici, jer kada se to jednom izgubi, teško ju je vratiti, a nije baš riječ o djelatnosti koja je osuđena na propadanje i stalne gubitke poput masovne proizvodnje konjskih bičeva nakon što su automobili prevladali nad kočijama.
Brodogradnja može biti profitabilna i kod nas, ako se na pravi način proizvode brodovi za specijalne namjene, jer danas Japancima i Korejcima nitko ne može konkurirati u proizvodnji velikih tankera.
Problem sa našom brodogradnjom je u tome da je doslovce oduvijek gubitaška djelatnost koju je država što znači poreski obveznici morala izvlačiti iz gubitaka. Ili barem otkad ja makar površno pratim cijelu tu stvar što znači tamo negdje od 1976. godine.
Dakle, očuvati brodogradnju, ali na profitabilan način, što je doduše lakše zamisliti nego realizirati.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 22 Aug - 23:48

aben wrote:postavljo se jena ozbiljna dvojba;

da dojdu japaneži u uljanik, i naruču kitolovca, bi li komunisti iz škvera imali pravo odbiti narudžbu?

Jasno da bi i to bi dugoročno gledano bio jako dobar poslovni potez. Naime, brodogradilište bi tako dugoročno gledano moglo doći na loš glas upravo zato jer je i kitolovstvo na lošem glasu i s vremenom može samo biti na sve gorem i gorem.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic Wed 22 Aug - 23:50

insekt aben nis pametno nije rekao veceras vidim
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by kic Wed 22 Aug - 23:51

Speare Shaker wrote:
aben wrote:
Speare Shaker wrote:
aben wrote:
kic wrote:

Ima nekog vraga i u tom ostanku vještine u zajednici, jer kada se to jednom izgubi, teško ju je vratiti, a nije baš riječ o djelatnosti koja je osuđena na propadanje i stalne gubitke poput masovne proizvodnje konjskih bičeva nakon što su automobili prevladali nad kočijama.
Brodogradnja može biti profitabilna i kod nas, ako se na pravi način proizvode brodovi za specijalne namjene, jer danas Japancima i Korejcima nitko ne može konkurirati u proizvodnji velikih tankera.
Problem sa našom brodogradnjom je u tome da je doslovce oduvijek gubitaška djelatnost koju je država što znači poreski obveznici morala izvlačiti iz gubitaka. Ili barem otkad ja makar površno pratim cijelu tu stvar što znači tamo negdje od 1976. godine.
Dakle, očuvati brodogradnju, ali na profitabilan način, što je doduše lakše zamisliti nego realizirati.

da, sve tocno..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben Wed 22 Aug - 23:52

Speare Shaker wrote:
aben wrote:
Speare Shaker wrote:
aben wrote:
kic wrote:

nemo ničega u ostanku vještine, s tin da ta vještina uopće ne će biti ugrožena.

brodogradnju ni tribalo puštiri da propade, tribalo je aktivno raditi na unštavanju.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic Wed 22 Aug - 23:57

Speare Shaker wrote:
kic wrote:
sto imas protiv insekata :P si citao "dalmatinski boravak" od Jungera? neki kraj se moze lijepo upoznati preko tog svijeta kukaca i "malih" zivina..

inace, putopise sve vise volim citati, u vremenu izljeva iliti emocionalne inkontinencije vecine kulture, putopisi barem o necem pametnom govore, svijetu vani.. koliko je razlicit od naseg, ili i slican kako se otkrije nekad..

koja je tvoj opis definicije?

Protiv insekata? Baš ništa. :) Meni su inače posebno dragi bumbari, nemam pojma zašto.
Od sisavaca dupini, a mislim da je to svima jasno zašto.
Ne, nisam to čitao.
Znači više voliš dokumentarce od igranih filmova? :p :D
Ima logike. Čovjek se zamori tom individualnom kulturološkom fantazijom i poželi nešto što ima više veze sa realnošću onakva kakva stvarno jest.
Opis definicije? Misliš definicija inteligencije?
Ona uobičajena i nije tako loša, samo ju treba proširiti onako kako sam to ranije naveo iz razloga koje sam naveo, vrijednost svjesnog dugoročnog promišljanja i ne svođenje fenomena inteligencije na podsvjesno razmatranje problema i pojavljivanje riješenja preko intucije koja je vezana uz podsvijest.
Dakle, to baš i nije trivijalan fenomen nego se sastoji od više dijelova koje treba razlikovati, kao što Damasio lijepo opisuje fenomen svijesti ne samo svodeći ga na onu temeljnu svijest nego i preko proširene autobiografske svijesti odnosno samosvijesti.

evo linkat cu opet: https://pescanik.net/dalmatinski-boravak-i/

da bas govorim, kako ono se ne mozemo stalno baviti sa sobom, jer je to rupa bez dna skoro, nekad je bolje nesto obicno raditi samo nego jel..

ovo o svijesti cu morati sutra procitati opet
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben Thu 23 Aug - 0:00

meni ni jasno jel riječ o romantiziranju varenja, ili čuvanju uspomene na gusarenje ili personificiranju industrije, ča je tote posredi?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic Thu 23 Aug - 11:18

Denkverbot - Page 48 Giphy
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest Thu 23 Aug - 15:35

Danas su na pulske ulice izasli radnici i gradjani. Cesti su bili uzvici "Uljanik ne damo!", kao i "Danas mi, sutra vi!".

O Abenovim povracotinama ne valja trositi rijeci. Najobicnije smece.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben Thu 23 Aug - 15:42

violator wrote:Danas su na pulske ulice izasli radnici i gradjani. Cesti su bili uzvici "Uljanik ne damo!", kao i "Danas mi, sutra vi!".

O Abenovim povracotinama ne valja trositi rijeci. Najobicnije smece.
dole bužoazija!
dole!
živeo radni svet!
živeo!

avangarda

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic Thu 23 Aug - 23:08

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/opcina-preotela-udruzi-zipline-cim-je-vidjela-da-odlicno-zaraduju-cinilo-se-da-ce-to-biti-jedna-od-najboljih-hrvatskih-turistickih-prica/7748451/

https://m.24sata.hr/news/otvorio-sam-opg-i-napravio-veliku-gresku-uzeo-poticaje-587316

procitam ovakva dva clanka, i sve mi se smuci..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben Thu 23 Aug - 23:16

"Ja znam koju težinu i odgovornost nosi ovaj tekst. I što me sve čeka. Bitku sam dobio, dobit ću i rat. Zbog sebe , zbog moje djece, zbog moje žene, zbog moje Obitelji, i zbog  zajednice i vještina koje ostaju u njoj"

ekola kva, ispravljeno

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic Fri 24 Aug - 7:59

*bedak*

za Ithildu:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jacques_Vall%C3%A9e

http://libgen.io/book/index.php?md5=608A37FB579517061AE78AC8918692F5

insider..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic Fri 24 Aug - 10:03

Five specific arguments articulated here contradict the ETH:

1. unexplained close encounters are far more numerous than required for any physical survey of the earth;
2. the humanoid body structure of the alleged "aliens" is not likely to have originated on another planet and is not biologically adapted to space travel;
3. the reported behavior in thousands of abduction reports contradicts the hypothesis of genetic or scientific experimentation on humans by an advanced race;
4. the extension of the phenomenon throughout recorded human history demonstrates that UFOs are not a contemporary phenomenon;
5. the apparent ability of UFOs to manipulate space and time suggests radically different and richer alternatives.
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic Fri 24 Aug - 10:03

He also attempted to interest Spielberg in an alternative explanation for the phenomenon. In an interview on Conspire.com, Vallée said, "I argued with him that the subject was even more interesting if it wasn't extraterrestrials. If it was real, physical, but not ET. So he said, 'You're probably right, but that's not what the public is expecting — this is Hollywood and I want to give people something that's close to what they expect.'"
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 48 of 50 Previous  1 ... 25 ... 47, 48, 49, 50  Next