Denkverbot
Page 47 of 50
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Re: Denkverbot
znam da praktički ne mogu 'ne davat'
ali bilo bi zanimljivo kako bi se čovjek snašao kad bi nastala takva situacija, kao u filmu 'children of men' kad se više ne može roditi novorođenče više i čovječanstvo stari-
kic wrote:ali bilo bi zanimljivo kako bi se čovjek snašao kad bi nastala takva situacija, kao u filmu 'children of men' kad se više ne može roditi novorođenče više i čovječanstvo stari-
Krave i kokoši bi poslao u klaonice, jer kog će mu vraga kada ne donose profit.
Guest- Guest
aben wrote:ča to znoči,kic wrote:
opet je zanimljivo kako je većina životinja "blagog" karaktera, s obzirom na masovna istrebljenja koja se vrše-
misliš da bi se životinje tribale pobuniti, ili biti ljute na nos?
osjećam blagu ironiju...
Guest- Guest
metilda wrote:aben wrote:ča to znoči,kic wrote:
opet je zanimljivo kako je većina životinja "blagog" karaktera, s obzirom na masovna istrebljenja koja se vrše-
osjećam blagu ironiju...
mozda su zivine pametnije od cardaklija
kic wrote:metilda wrote:aben wrote:ča to znoči,kic wrote:
osjećam blagu ironiju...
ovo već zalazi u opasne vode...
Guest- Guest
kic wrote:metilda wrote:aben wrote:ča to znoči,kic wrote:
osjećam blagu ironiju...
Što im to vrijedi ako nisu pametnije od vlasnika.
Guest- Guest
kic wrote:
tko ostane na planeti duze ziv je pametniji..
Insekti najpametniji?
Ne bih rekao.
Dakle, tko zadnji ugasi svjetlo, tko najdulje ostane živ, taj je najbolje prilagođen uvjetima neposredno pred gašenje svog makroskopskog života na Zemlji (mikroskopski mi je nekako previše trivijalan).
Guest- Guest
samo uvijetima pred? zar ne uvjetima cijelo vrijeme? :))
za pamet se ionak kaze da je vrlina sposobnosti brze prilagodbe tj snalazenja u novoj situaciji..
kic wrote:
samo uvijetima pred? zar ne uvjetima cijelo vrijeme? :))
za pamet se ionak kaze da je vrlina sposobnosti brze prilagodbe tj snalazenja u novoj situaciji..
Ako ćemo računati cijelo vrijeme, opet insekti ispadaju najpametniji. :D Što naravno nije istina.
Ta definicija mi je uvijek bila debelo manjkava i previše pojednostavljena, nisu stvari baš tako trivijalne. Ispada da su temelji inteligencije podsvijest odnosno intuicija, jer je poznato da jasna svijest uvijek malo kasni i na taj način se negira vrijednost dugotrajnog promišljanja i donošenja strateških odluka.
Guest- Guest
sto imas protiv insekata :P si citao "dalmatinski boravak" od Jungera? neki kraj se moze lijepo upoznati preko tog svijeta kukaca i "malih" zivina..
inace, putopise sve vise volim citati, u vremenu izljeva iliti emocionalne inkontinencije vecine kulture, putopisi barem o necem pametnom govore, svijetu vani.. koliko je razlicit od naseg, ili i slican kako se otkrije nekad..
koja je tvoj opis definicije?
Ja sam čitala, al ćem mučati :)kic wrote:
sto imas protiv insekata :P si citao "dalmatinski boravak" od Jungera? neki kraj se moze lijepo upoznati preko tog svijeta kukaca i "malih" zivina..
inace, putopise sve vise volim citati, u vremenu izljeva iliti emocionalne inkontinencije vecine kulture, putopisi barem o necem pametnom govore, svijetu vani.. koliko je razlicit od naseg, ili i slican kako se otkrije nekad..
mativka- Posts : 5957
2018-08-07
mativka wrote:Ja sam čitala, al ćem mučati :)kic wrote:
a zasto ckomi? :))
to je samo jedan primjer, imam 3 putopisa za citat ispod kreveta naslagano.. uz ostale knjige in progress..
I tako, Uljanik i 3. Maj ulaze u zavrsnu fazu unistenja. Sad ce Rade Koncar graditi jebene marine na podrucju Uljanika. Hrvatska ostaje bez brodogradnje.
Guest- Guest
a ca je 4um sad kriv :/
a da, steta, doslo i to svom kraju, mada mislim da marine nisu losa prica sve u svemu, i da Rijeka treba postat nas Monte Carlo i tu turisticku preobrazbu se trebalo davno krenit, no..
pa šenica bi nas hronila. snašli bi se ljudi.kic wrote:
znam da praktički ne mogu 'ne davat'
ali bilo bi zanimljivo kako bi se čovjek snašao kad bi nastala takva situacija, kao u filmu 'children of men' kad se više ne može roditi novorođenče više i čovječanstvo stari-
2014-04-16
hrvacka ostaje bez brodogradnje,
ej, bez brodogradnje!
ča ćemo sa?
ej, bez brodogradnje!
ča ćemo sa?
2014-04-16
kic wrote:
pa nije dobro ostat bez tog skill u zajednici sve u svem..
je. jo sun još ljut ča više ne znomo načiniti piramide, a sa nas evo i ovo snašlo
2014-04-16
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Page 47 of 50