bosanac, čakija, rijeka
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: bosanac, čakija, rijeka
za Bošnjake?marcellus wrote:kod nas se pod "Bosanac" uvijek podrazumijevalo muse
ako je bosanski srbin ili hrvat onda se to tako referiralo, ili samo srbin i hrvat
u svakom slučaju ovdje je bosanac i bošnjo manje više istoznačnica jer se do devedesete praktički koristilo samo ono bosanac
Nije nego ono na M.
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
marc, bosanac je regionalna kategorija kao i hercegovac ili šumadinac ili dalmatinac..
posve je notorno da neke osnovne pojmove i dalje ne raščlanjuješ
posve je notorno da neke osnovne pojmove i dalje ne raščlanjuješ
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
za njih se kaže "iz bosne", ne "Bosanac"
kad se kaže "bosanac" bez navođenja nacionalnosti to je bošnjak.
osim kad se misli nekog vrijeđati, jer bosanac je u hrvatskoj i pejorativan pojam tipa crnjo, peder i sl
opet, radi bošnjaka.
osim kad se misli nekog vrijeđati, jer bosanac je u hrvatskoj i pejorativan pojam tipa crnjo, peder i sl
opet, radi bošnjaka.
Btw, samo je jedno očito.
Nije branitelj.
Nije branitelj.
2014-04-12
bosanac, cakija, rakija ??
jesu mu gledali maligane u krvi
jesu mu gledali maligane u krvi
2014-04-16
Na taj način Hrvatima iz Bosne ili Hercegovine oduzimaš regionalnu pripadnost, odnosno samoj Hrvatskoj etnički prostor.
msm..bljeh
msm..bljeh
2015-08-06
pogrešna logika.marcellus wrote:za njih se kaže "iz bosne", ne "Bosanac"
opet, radi bošnjaka.
u prilog unitaritarnoj državi.
razmisli.
2014-04-12
marcellus wrote:za njih se kaže "iz bosne", ne "Bosanac"
opet, radi bošnjaka.
pejorativnost je rastezljiv pojam, i pridijeva se kako čemu i kako gdje po potrebi.
2015-08-06
Netocno...bosance se zvalo bosancem..i mujaguni hrvata i srbina...dapace za vrijeme juge dosta ih nije znalo da recimo hrvati zive u bosni..sjecam se kako je moj tetak i teta kad su pricali o radnicima u svojoj firmi za bosance uvijek govorili bosanci uz dodatak imena recimo..'bosanac drago mi je rekao..'...ili..bosanac fahro'
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:Netocno...bosance se zvalo bosancem..i mujaguni hrvata i srbina...dapace za vrijeme juge dosta ih nije znalo da recimo hrvati zive u bosni..sjecam se kako je moj tetak i teta kad su pricali o radnicima u svojoj firmi za bosance uvijek govorili bosanci uz dodatak imena recimo..'bosanac drago mi je rekao..'...ili..bosanac fahro'
Dobro, Juga je dizala republičke identite iznad nacionalnih, što je i razumljivo...uostalom dizala je i jugoslavenski nacionalni
2015-08-06
gospodja koju je usmrtio bila je zgodna zena, ocito dobra majka i postovana od prijatelja i kolega...
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
kojih Hrvata ubosni?nema toga tamo.pitaj jastreba covik zna..epikur37 wrote:Na taj način Hrvatima iz Bosne ili Hercegovine oduzimaš regionalnu pripadnost, odnosno samoj Hrvatskoj etnički prostor.
msm..bljeh
max123- Posts : 2853
2015-10-28
evo ti ga moj epi.cak i ova govna iz zagore(bosanska dijaspora)vec zaboravila na svoje korjene....vuksadinare wrote:Netocno...bosance se zvalo bosancem..i mujaguni hrvata i srbina...dapace za vrijeme juge dosta ih nije znalo da recimo hrvati zive u bosni..sjecam se kako je moj tetak i teta kad su pricali o radnicima u svojoj firmi za bosance uvijek govorili bosanci uz dodatak imena recimo..'bosanac drago mi je rekao..'...ili..bosanac fahro'
2015-10-28
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
u bosni ima Mujo, Haso i Fata
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
max123 wrote:evo ti ga moj epi.cak i ova govna iz zagore(bosanska dijaspora)vec zaboravila na svoje korjene....vuksadinare wrote:Netocno...bosance se zvalo bosancem..i mujaguni hrvata i srbina...dapace za vrijeme juge dosta ih nije znalo da recimo hrvati zive u bosni..sjecam se kako je moj tetak i teta kad su pricali o radnicima u svojoj firmi za bosance uvijek govorili bosanci uz dodatak imena recimo..'bosanac drago mi je rekao..'...ili..bosanac fahro'
Vucina je Vlaj i obzirom da su oni na lošem glasu kao primitivci, komplekse pere na Bosancima...i to ti je tako..... nije to zločesto to je onako, samo prizemno ljudski
2015-08-06
Evo vica
Dao Mujo Fati prigovor kad je obukla minicu te joj rekao da joj je guzica u minici kao kombajn...istu vecer mujo pozelio jebat fatu a fata rekla ne moze..mujo pita zasto...a fata mu odgovori da nece palit kombajn zbog jednog klipa kukuruza...
Dao Mujo Fati prigovor kad je obukla minicu te joj rekao da joj je guzica u minici kao kombajn...istu vecer mujo pozelio jebat fatu a fata rekla ne moze..mujo pita zasto...a fata mu odgovori da nece palit kombajn zbog jednog klipa kukuruza...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
pa u tome i je vic.vlajina granici sa bosnom i tamo je svaki rodom izbosne.al su oni sad u granicima titine kiflice i tako su automacki i rvati.to sto raznorazni dragojevici i milardovici sa brela i vele luke neznaju za rvate izbosne se more donekle i razumit...epikur37 wrote:
Vucina je Vlaj i obzirom da su oni na lošem glasu kao primitivci, komplekse pere na Bosancima...i to ti je tako..... nije to zločesto to je onako, samo prizemno ljudski
2015-10-28
Sluzio sam JNA u Puli. Isli smo jednom na teren posumljavati nakon pozara i pomagali nam osnovci iz obliznje skole ne sjecma se vise koje je to mjestasce bilo.max123 wrote:pa u tome i je vic.vlajina granici sa bosnom i tamo je svaki rodom izbosne.al su oni sad u granicima titine kiflice i tako su automacki i rvati.to sto raznorazni dragojevici i milardovici sa brela i vele luke neznaju za rvate izbosne se more donekle i razumit...epikur37 wrote:
Pita jedna djevojcica a ima li medju vami Hrvati
Neki se jave a i ja se javim, kazem evo i ja sam, a neki prisutni iz te skole to culi i nakon par recenica se nasmijase i rekose mi - ma kakav ti, nemoj nami prodavat to, ti si Bosanac
Dzaba je bilo objasnjavat, nisam im uspio objasniti
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
max123 wrote:evo ti ga moj epi.cak i ova govna iz zagore(bosanska dijaspora)vec zaboravila na svoje korjene....vuksadinare wrote:Netocno...bosance se zvalo bosancem..i mujaguni hrvata i srbina...dapace za vrijeme juge dosta ih nije znalo da recimo hrvati zive u bosni..sjecam se kako je moj tetak i teta kad su pricali o radnicima u svojoj firmi za bosance uvijek govorili bosanci uz dodatak imena recimo..'bosanac drago mi je rekao..'...ili..bosanac fahro'
Pa lika i zagora su iz bosne potekle velikom većinom :)
al perec ko perec
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Zivimo u Vojvodini ali ja sam bosanac i zelim biti bosanac
» Čakija u rebra BRICS-u :)
» Allahu akbar, Pariz, čakija
» Majevacke cakije:'Kad te moja cakija ubode'
» Bosna vol2: Čakija "James Bond"
» Čakija u rebra BRICS-u :)
» Allahu akbar, Pariz, čakija