ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

nešto pozitivno

Page 13 of 26 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 19 ... 26  Next

Go down

nešto pozitivno - Page 13 Empty Re: nešto pozitivno

Post by abraham 16/8/2018, 06:16

https://narod.hr/sport/video-mladi-hrvatski-rukometasi-slavili-veliku-pobjedu-protiv-francuske-za-polufinale-eura-uz-hit-mate-mise-kovaca-poljubi-zemlju

abraham

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Guest 16/8/2018, 08:34

U Rijeci je otvorena  inovativna i ekološki osviještena trgovina u vlasništvu dvije zaljubljenice u ekologiju koje su vođene svjetskim trendovima odlučile uložiti svoje vrijeme, trud i novac kako bi u Rijeku dovele prvu »zero waste« trgovinu »Špajza«.
– Od malena sam bila uključena u rad udruge za zaštitu okoliša, tako da oduvijek tražim načine na koje mogu pridonijeti očuvanju okoliša, a jedan od njih je smanjenje otpada. Tako da sam u dogovoru s kolegicom koja je također volontirala u istoj udruzi odlučila otvoriti ovu trgovinu koja održava ekološke standarde, ispričala nam je Ana Kovačević koja je uz Dinu Benazić vlasnica simpatične eko trgovine.
Naime, ovdje možete kupiti sve namirnice u količini koja vam je potrebna budući da je sve u dućanu u rinfuzi, što umanjuje količinu ostataka hrane, a i nepotrebnih plastičnih pakiranja i ambalaže u kojima inače hrana dolazi. Ovdje se trude da sva pakiranja budu biorazgradiva tako da ćete odabranu količinu doma odnijeti u papirnatim vrećicama ili preslatkim staklenkama.

Ove djevojke nisu zaboravile ni na društvenu korisnost, tako da svoje dobavljače traže u Hrvatskim OPG-ovima putem kojih podržavaju i razvoj hrvatskih malih poduzetnika. Iako naglašavaju kako su se pokušale zadržati na Rijeci i okolici pri odabiru OPG-ova, zbog želje za što razvrsnijom ponudom proširili su potragu na cijelu Hrvatsku.  Projekt su razvile u sklopu riječkog Start up inkubatora gdje su kao osma  generacija  generirale  ideju i razvijale je.
–  Proces razmišljanja i stvaranja ideje tekao je prirodno, nekako se sve svemirski posložilo, kazala je Ana dodavši kako im je za samo pisanje projekta i pretvaranje ove ideje u stvarnost trebalo samo malo više od godinu dana, dok su ovaj prostor uspjele urediti i osposobiti za samo mjesec i pol.
U  »Špajzi«  svatko može pronaći nešto za sebe i to u količini koju sam određuje znajući da je to prihvatljivo i za društvo i za okoliš.

Izvor: Novilist.hr

nešto pozitivno - Page 13 Sp2
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/8/2018, 17:16

Industrijska proizvodnja porasla 4,5 posto

16. 08. 2018. prije 59 minuta

Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj porasla je u lipnju za 4,5 posto, što je najveći rast na mjesečnoj razini među zemljama Europske unije, objavio je Europski statistički ured. 

Time je Hrvatska zauzela vodeće mjesto među zemljama Europske unije - po rastu proizvodnje na mjesečnoj razini. Prate je Rumunjska s 1,7 posto te Češka i Finska s 1,5 posto. 

Pad proizvodnje u lipnju zabilježen je u Irskoj za 8,9 posto, Nizozemskoj za 1,3 posto i Mađarskoj za 1,2 posto.

https://vijesti.hrt.hr/457051/rh-vodeca-u-eu-po-rastu-proizvodnje
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Regoč 16/8/2018, 17:33

nešto pozitivno - Page 13 1f44c

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by kaya 16/8/2018, 17:47

Speare Shaker wrote:Industrijska proizvodnja porasla 4,5 posto

Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj porasla je u lipnju za 4,5 posto, što je najveći rast na mjesečnoj razini među zemljama Europske unije, objavio je Europski statistički ured. 

Time je Hrvatska zauzela vodeće mjesto među zemljama Europske unije - po rastu proizvodnje na mjesečnoj razini. Prate je Rumunjska s 1,7 posto te Češka i Finska s 1,5 posto. 

Pad proizvodnje u lipnju zabilježen je u Irskoj za 8,9 posto, Nizozemskoj za 1,3 posto i Mađarskoj za 1,2 posto.

A sta mi proizvodimo uopće ?
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Regoč 16/8/2018, 18:22

kaya wrote:
Speare Shaker wrote:Industrijska proizvodnja porasla 4,5 posto

A sta mi proizvodimo uopće ?
Električne automobile.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by dijagram 16/8/2018, 20:56

pogledam se u ogledalo i...eto :)
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Guest 17/8/2018, 08:36

Hrvatski plivač Dino Sinovčić osvojio je zlatnu medalju na 100 metara leđno na IPC Europskom paraplivačkom prvenstvu koje se od 13. do 19. kolovoza održava u Dublinu.

Sinovčić je u finalu pobijedio s rezultatom 1:16.08 ispred Nijemca Fabiana Brune (1:21.80), dok je treći bio Ukrajinac Oleksandr Komarov (1:22.21).
“Presretan sam jer je ova medalja moj najveći uspjeh u karijeri. Nadao sam se medalji jer sam u Dublin stigao s najboljim rezultatom u Europi. Međutim, to sam morao i potvrditi u bazenu. Do sada se nisam nalazio u takvoj situaciji što je bio dodatan pritisak, ali sam se uspio koncentrirati i odlično odraditi utrku,” kazao je za Hinu 26-godišnji člana splitskog klupa PK Cipal.
Sinovčić je u finalu plivao dvije sekunde brže od rezultata kojeg je ostvario u kvalifikacijama u kojima je je također bio najbrži.
“U kvalifikacijama sam bio dosta sporiji, međutim nije bilo potrebno ići brže. Kontrolirao sam utrku i nisam se želio previše potrošiti za finale,” dodao je.
Za Sinovčića je to druga medalja s europskih prvenstava nakon što je u Reykjaviku 2009. bio treći, a Dino je na posljednjim paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru u istoj disciplini bio peti.
Mladi Splićanin je korak do medalje bio i na 50 m leđno osvojivši u ponedjeljak četvrto mjesto. Bronca mu je pobjegla za 1.29 sekundi. Međutim, Dino je bio zadovoljan jer je isplivao svoj novi osobni rekord 32.95.

“To mi je bila dobra priprema za utrku na 100 metara. Mogu biti zadovoljan jer sam postavio novi osobni rekord,” dodao je Sinovčić, student treće godine Kineziološkog fakulteta u Splitu.
Na Europskom prvenstvu u Dublinu nastupa 400 plivača iz 37 zemalja, a hrvatske boje brani 11 plivačica i plivača.
nešto pozitivno - Page 13 Dino_sinovcic-696x400

https://narod.hr/sport/hrvatski-plivac-dino-sinovcic-osvojio-zlato-na-europskom-paraplivackom-prvenstvu-ovo-mi-je-najveci-uspjeh-u-karijeri
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/8/2018, 12:49

U Hrvatskoj je u razdoblju od siječnja do kraja srpnja ove godine ostvareno 11,1 milijuna dolazaka turista, što je 6 posto više nego lani te 56,3 milijuna noćenja, također 6 posto više, priopćili su u ponedjeljak iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ)

Po podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), pritom su strani turisti ostvarili 9,8 milijuna dolazaka i 49,8 milijuna noćenja, što je rast od po 6 posto, a poraste bilježe i domaći turisti – u dolascima za 7 posto te u noćenjima za 6 posto.

Tijekom sedam mjeseci najviše noćenja ostvareno je u Istri, 15,6 milijuna, u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 10,5 milijuna noćenja te na Kvarneru, 10 milijuna. Slijede Zadarska županija, sa 7,5 milijuna noćenja i Dubrovačko-neretvanska županija sa 4,7 milijuna noćenja. U Šibensko-kninskoj županiji je ostvareno 3,7 milijuna, u Ličko-senjskoj 1,7 milijuna, dok je u Zagrebu ostvareno 1,4 milijuna noćenja.
Na kontinentu je, ne uključujući Zagreb, ostvareno 597.000 dolazaka turista, što je rast od 9 posto i 1,2 milijuna noćenja, odnosno za 7 posto više. Po kontinentalnim županijama, najviše je noćenja ostvareno u Karlovačkoj (295.000), Krapinsko-zagorskoj (195.000), Osječko-baranjskoj (108.000), Međimurskoj (106.000) i Zagrebačkoj županiji (105.000 noćenja).

Na nacionalnoj je razini tijekom prvih sedam mjeseci najviše noćenja ostvareno s njemačkog tržišta (10,5 milijuna), slovenskog (6,1 milijun), austrijskog (4,3 milijuna), poljskog (3,5 milijuna) i češkog (3,2 milijuna). Po segmentu smještaja, najviše noćenja ostvareno je u objektima u domaćinstvu (19,6 milijuna). U hotelima je ostvareno 14 milijuna noćenja, a u kampovima 10,4 milijuna.

Top destinacije u prvih sedam mjeseci po kriteriju ostvarenih noćenja su Dubrovnik, Rovinj, Poreč, Split i Medulin.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić ističe da je iznimno zadovoljan dosadašnjim tijekom turističke sezone. “U srpnju ove godine ranije smo ostvarili milijun noćenja u jednom danu, a podaci nam govore da se gosti u destinacijama duže zadržavaju i ostvaruju veću potrošnju. Iako smo u samom srcu turističke godine, trenutno smo fokusirani na post sezonu, od koje također puno očekujemo. U tijeku su kampanje na jedanaest svjetskih tržišta poput Njemačke, Velike Britanije, Francuske ili Španjolske na kojima promoviramo eno-gastronomiju, nautički i kulturni turizam te aktivni odmor”, naglasio je Staničić.

Ministar turizma Gari Cappeli naglasio je važnost pozicioniranja Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije.

“Gradimo imidž kvalitetne cjelogodišnje destinacije, a upravo ovogodišnji rezultati turističkog prometa to i pokazuju, kao i ostvareni prihodi od turizma koji su u prva tri mjeseca 14 posto veći u odnosu na isto razdoblje lani. Jačamo turističku potražnju s emitivnih tržišta kao što su Kina, Japan i Koreja, a veseli podatak da smo u ovom razdoblju u odnosu na prije dvije godine zabilježili rast turističkog prometa od preko 50 posto s dalekih tržišta”, navodi Cappelli.

http://www.samopozitivno.com/u-prvih-sedam-mjeseci-sest-posto-vise-dolazaka-i-nocenja-turista/
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/8/2018, 14:06

metilda wrote:Po podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), pritom su strani turisti ostvarili 9,8 milijuna dolazaka i 49,8 milijuna noćenja, što je rast od po 6 posto, a poraste bilježe i domaći turisti – u dolascima za 7 posto te u noćenjima za 6 posto.
...
http://www.samopozitivno.com/u-prvih-sedam-mjeseci-sest-posto-vise-dolazaka-i-nocenja-turista/

Kako sad to?
Famozni yoda kaže da je sezona propala, te smo preskupi, te su se Turci i Egipćani oporavili, te svjetsko prvenstvo te ovo te ono...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sora 18/8/2018, 14:11

Mislim da je sezona podbacila 
Dosta sam na moru 
Nema domacih turista osim ako ne računate u domace HZHB I Hrvate iz dijaspore , u pravilu sa partnerom Nijemcem.. 

Nema Hrvata iz hrvatske na hrvatskom moru 
Pusiona decki i cure 
Pusiona

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Guest 18/8/2018, 15:38

https://www.express.hr/top-news/bannon-sve-blizi-hrvatskim-desnicarima-i-populistima-16786
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/8/2018, 15:45

"Radije bih vladao u paklu, nego služio u raju", parafrazira Miltonov "Paradise Lost".

ne sviđa mi se
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/8/2018, 15:47

metilda wrote:"Radije bih vladao u paklu, nego služio u raju", parafrazira Miltonov "Paradise Lost".

ne sviđa mi se
To je samo stilska figura...Zar bi trebalo da živimo u Sorosevom "raju" narednih 10-ak godina?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/8/2018, 16:02

cassanowa wrote:
metilda wrote:"Radije bih vladao u paklu, nego služio u raju", parafrazira Miltonov "Paradise Lost".

ne sviđa mi se
To je samo stilska figura...Zar bi trebalo da živimo u Sorosevom "raju" narednih 10-ak godina?

znam da je samo stilska figura ali vrag je u detaljima
ionako cijela desnica zna da je pakao zapravo Soroseva vladavina
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/8/2018, 16:05

metilda wrote:...ionako cijela desnica zna da je pakao zapravo Soroseva vladavina
Da. A kad zavladaš Sososevim paklom, lako ga pretvoriš u raj.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sora 18/8/2018, 19:01

metilda wrote:
cassanowa wrote:

ne sviđa mi se

Desnica je od Hitlera na ovamo samo pakao i nista drugo 
Svud po dvijetu siri strahote, izaziva ratove, pobune, proljeca tzv. Udare itd 
Desnica je zlo per se 
Nju cine vojska, paramilitanti, popovi i bogati 

Soros? 
MUTILDA ..soros je VRAG ha ha 
Čarobnjak iz Oza 
KIKU riku..
To je soros :cry

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Regoč 18/8/2018, 19:54

Speare Shaker wrote:
metilda wrote:Po podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), pritom su strani turisti ostvarili 9,8 milijuna dolazaka i 49,8 milijuna noćenja, što je rast od po 6 posto, a poraste bilježe i domaći turisti – u dolascima za 7 posto te u noćenjima za 6 posto.
...

Kako sad to?
Famozni yoda kaže da je sezona propala, te smo preskupi, te su se Turci i Egipćani oporavili, te svjetsko prvenstvo te ovo te ono...
Koliko sam ja vidjel, turistah ima, restorani su popunjeni, prjed njekimi se i čeka na slobodno mjesto. Dojmovi sa sjevernoga Jadrana.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 18/8/2018, 19:55

Sora wrote:
metilda wrote:
cassanowa wrote:

ne sviđa mi se

Desnica je zlo per se 

Soros? 
Čarobnjak iz Oza 
KIKU riku..
Kozo tulava hitler je čista ljevica, sa komunistima je surađivao sve dok nije napao CCCP,  NACIONALSOCIJALIZAM kužiš kozo?

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Regoč 18/8/2018, 19:56

Sora wrote:
metilda wrote:
cassanowa wrote:

ne sviđa mi se

Desnica je zlo per se 

Soros? 
Čarobnjak iz Oza 
KIKU riku..
Hitler je bil socijalist (stranka mu je bila socijalistička radnička), nemoj svoje griehe i zločine pripisivati drugim.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by abraham 19/8/2018, 05:49

https://narod.hr/sport/nakon-velike-drame-protiv-spanjolske-mladi-hrvatski-kosarkasi-postali-europski-prvaci

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 13 of 26 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 19 ... 26  Next

Back to top

- Similar topics