lovci prijatelji zivotinja
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
lovci prijatelji zivotinja
U VUKOVARU je u petak pronađena kujica Mrvica s ozlijeđenom nogom i repom. Koža joj je visila s kostiju i vrlo su brzo shvatili da će malena morati na operaciju kako bi se izvela amputacija noge.
Pričali smo s Donnom Kovačev, gospođom koja je uzela Mrvicu na skrb i ona nam je rekla da je ovakvih priča sve više. Naglasila je kako mnoge nisu ispričane jer većina pasa bude pronađena prekasno, baš kao što su prekasno pronašli i ostale štence iz legla.
Bilo ih je još troje, a o njima se brinuo Gospodin Ivan Zolja Lukić. Štence je netko ostavio na Ovčari, a Ivan ih je obilazio svakoga dana dva puta. Hranio ih je i njegov je plan bio očistiti ih od parazita, udebljati ih pa udomiti.
Tako je već napravio puno puta s drugim odbačenim psima i macama, no ovoga puta nije uspio. Netko je pucao u psiće, a preživjeti je uspjela samo Mrvica. Ona je trenutno na operaciji u ambulanti kluba Anubis u Vukovaru. Ostale je pronašao mrtve i odmah je pozvao policiju.
Nije još ustanovljeno čime je pucano u malene, no pretpostavljaju da se radi o lovačkoj puški. Nadaju se da će počinitelja naći što prije i kazniti ga za ovaj nehumani čin.
https://www.index.hr/ljubimci/clanak/horor-u-vukovaru-netko-je-upucao-cetiri-psica-samo-je-jedna-kujica-prezivjela/2013106.aspx
Pričali smo s Donnom Kovačev, gospođom koja je uzela Mrvicu na skrb i ona nam je rekla da je ovakvih priča sve više. Naglasila je kako mnoge nisu ispričane jer većina pasa bude pronađena prekasno, baš kao što su prekasno pronašli i ostale štence iz legla.
Bilo ih je još troje, a o njima se brinuo Gospodin Ivan Zolja Lukić. Štence je netko ostavio na Ovčari, a Ivan ih je obilazio svakoga dana dva puta. Hranio ih je i njegov je plan bio očistiti ih od parazita, udebljati ih pa udomiti.
Tako je već napravio puno puta s drugim odbačenim psima i macama, no ovoga puta nije uspio. Netko je pucao u psiće, a preživjeti je uspjela samo Mrvica. Ona je trenutno na operaciji u ambulanti kluba Anubis u Vukovaru. Ostale je pronašao mrtve i odmah je pozvao policiju.
Nije još ustanovljeno čime je pucano u malene, no pretpostavljaju da se radi o lovačkoj puški. Nadaju se da će počinitelja naći što prije i kazniti ga za ovaj nehumani čin.
Mrvicu čeka dug oporavak, no unatoč svemu što joj se dogodilo ona se obožava maziti i vjeruje ljudima. Držimo fige da Mrvičina operacija prođe u najboljem redu te da ova priča dobije koliko-toliko sretan kraj.
https://www.index.hr/ljubimci/clanak/horor-u-vukovaru-netko-je-upucao-cetiri-psica-samo-je-jedna-kujica-prezivjela/2013106.aspx
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Re: lovci prijatelji zivotinja
ako nema crkve i kradezeja i lovci su dobrodošli.
300m od znaka naselja dužan si ubit pesa ako nema ogrlicu. i lisicu isto.
pravilo je da ti oružje mora biti u utoci, a ako je sačmarica onda prelomljeno. pištolj obavezno u utoci.
a ti dalje gnoji. i ako je lovište nesmiješ ići u šumu ako nisi lovac.
pravilo je da ti oružje mora biti u utoci, a ako je sačmarica onda prelomljeno. pištolj obavezno u utoci.
2014-12-30
tko god ubije srnu, jelena ili bilo što drugo nije normalan. to zdrav čovjek jednostavno ne može napraviti
pokerjocker- Posts : 899
2017-09-13
Strašno! Nadam se da veber nije bio ovih dana u mojoj županiji, njemu je posve normalno kad netko upuca nemoćne životinje.
Guest- Guest
veber wrote:ako nema crkve i kradezeja i lovci su dobrodošli.
to neko pravilo iz 1884 ? ni slucajno pomoc ili zvrcnit prihvatiliste/volontere ?
upucat ko pseto dobiva puninu znacenja
2014-04-12
Zanimljivo...za mnoge ljude je tu bio kraj...debotoijusto wrote: Štence je netko ostavio na Ovčari, a Ivan ih je obilazio svakoga dana dva puta. Hranio ih je i njegov je plan bio očistiti ih od parazita, udebljati ih pa udomiti...
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
nije istina...veber wrote:ako nema crkve i kradezeja i lovci su dobrodošli.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
lovci zloiskorištavaju tu odredbu u Zakonu o lovstvu....koja ne spominje odstrel, nego uklanjanjedebotoijusto wrote:veber wrote:ako nema crkve i kradezeja i lovci su dobrodošli.
to neko pravilo iz 1884 ? ni slucajno pomoc ili zvrcnit prihvatiliste/volontere ?
2017-10-06
to je način uklanjanja.Noor wrote:lovci zloiskorištavaju tu odredbu u Zakonu o lovstvu....koja ne spominje odstrel, nego uklanjanjedebotoijusto wrote:veber wrote:ako nema crkve i kradezeja i lovci su dobrodošli.
postoje ljudi koji vjeruju u ravnu pločudebotoijusto wrote:veber wrote:ako nema crkve i kradezeja i lovci su dobrodošli.
isto ima ljudi koji su protiv cjepljenja
bjesnoća je opasna bollest koju psi lutalice, lisice pogotovo prenose na kućne ljubimce.
znam da vama konzumašima je to strano, no kada odstreliš takvu živinu dužan si odfurat tkivo u veterinarski zavod.
znam da svi vi dušebrižnici mislite da batki rastu na drvetu, a da šnicle izviru iz zemlje.
i zato ste licemjeri. ja dva put godišnje odstrelim živinu, isključivo radi jela.
i ja sam toj živini uzeo život i poštujem to meso. ti i ostali sablažnjivi odete u konzum, llidl, što već i ne mislite da je to meso bilo živa živina.
razlika drastična. kod mene se meso ne baca.
Ako sam ti uzeo život, poštivat ću ga.
kada postaneš vegan prihvatit ću svaku tvoj prigovor.
2014-12-30
možda, ali bio je zakon.Noor wrote:nije istina...veber wrote:ako nema crkve i kradezeja i lovci su dobrodošli.
nisam nikad pucao na cucka niti na lisicu pa mi je to bilo nebitno.
2014-12-30
da, kad je u pitanju divljač...pas ni mačka nisu divljačdanni1 wrote:to je način uklanjanja.Noor wrote:lovci zloiskorištavaju tu odredbu u Zakonu o lovstvu....koja ne spominje odstrel, nego uklanjanjedebotoijusto wrote:veber wrote:ako nema crkve i kradezeja i lovci su dobrodošli.
2017-10-06
Zašto si dužan?veber wrote:ako nema crkve i kradezeja i lovci su dobrodošli.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
zbog bjesnoće.kaja wrote:Zašto si dužan?veber wrote:ako nema crkve i kradezeja i lovci su dobrodošli.
možda se zakon mijenjao, nemoj me hvatat za tipkovnicu.
ja osobno nisam nikad pucao, ni na lisicu.
zato ti velim, odi s mojim curkama u lov. meni je to izlet.
2014-12-30
a ima objesnih koji pucaju po svemu. i to doslovce.
ne znam kako prođu liječnički za oružje.
ne znam kako prođu liječnički za oružje.
2014-12-30
Ne znam je li se mjenjao, mislim da je i da se to vise ne smije. I prvobitno je pisalo ukloniti a to znaci mozda nazvati društvo za zaštitu? Ili glumiti Pijanog John Waynea ?veber wrote:zbog bjesnoće.kaja wrote:Zašto si dužan?veber wrote:ako nema crkve i kradezeja i lovci su dobrodošli.
možda se zakon mijenjao, nemoj me hvatat za tipkovnicu.
ja osobno nisam nikad pucao, ni na lisicu.
zato ti velim, odi s mojim curkama u lov. meni je to izlet.
Inače nisi bio dužan nego možes da ne smetaju divljač u osjetljivom periodu kada imaju mlađe npr ( da ostane za lovce ne iz moralnih pobuda ) i toliko ne zbog bjesnoće, nju lisice uglavnom imaju i šire . Ne nose oni na obdukciju leševe u svakom slučaju a i ne mogu promjeniti ima li netko bjesnoću . Osim ako nije vec hodajući mrtvac
Vjerujem da nisi. U stvarnosti na pse puca olos . Treba im postavku zamku .. za medvjede i namamiti ih štencima .
Daj neka mi se vise javi netko radikalan da napravimo dar mar pas mater
2015-08-15
veber wrote:postoje ljudi koji vjeruju u ravnu pločudebotoijusto wrote:veber wrote:ako nema crkve i kradezeja i lovci su dobrodošli.
isto ima ljudi koji su protiv cjepljenja
bjesnoća je opasna bollest koju psi lutalice, lisice pogotovo prenose na kućne ljubimce.
znam da vama konzumašima je to strano, no kada odstreliš takvu živinu dužan si odfurat tkivo u veterinarski zavod.
znam da svi vi dušebrižnici mislite da batki rastu na drvetu, a da šnicle izviru iz zemlje.
i zato ste licemjeri. ja dva put godišnje odstrelim živinu, isključivo radi jela.
i ja sam toj živini uzeo život i poštujem to meso. ti i ostali sablažnjivi odete u konzum, llidl, što već i ne mislite da je to meso bilo živa živina.
razlika drastična. kod mene se meso ne baca.
Ako sam ti uzeo život, poštivat ću ga.
kada postaneš vegan prihvatit ću svaku tvoj prigovor.
bijesan pas
2014-04-12
Pa pusti gluposti , divljaci kada ubiju ovako nešto ne nose na Veterinu da vide je li bijesan nego ostave. Znaci nije bjesnoća nego zloća.
2015-08-15
zasto?pokerjocker wrote:tko god ubije srnu, jelena ili bilo što drugo nije normalan. to zdrav čovjek jednostavno ne može napraviti
ako nisi veganka kao debo, licemjerna si.
odavno ubijamo zbog jela.
ne želim niti ću ikad branit one koji ubijaju iz objesti.
lov je duboko u nama.
ali tko ga zloporapi zbog niskih nekih strasti zaslužan je da ga se odstreli.
prvenstveno moraš živinu poštivat jer te hrani.
ubijem zbog jela.
ako nisi veganka kao debo, licemjerna si.
odavno ubijamo zbog jela.
ne želim niti ću ikad branit one koji ubijaju iz objesti.
lov je duboko u nama.
ali tko ga zloporapi zbog niskih nekih strasti zaslužan je da ga se odstreli.
prvenstveno moraš živinu poštivat jer te hrani.
2014-12-30
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» lovci na glave
» Bulj:'Dozlogrdili su nam više ovi profesionalni lovci na fašiste'
» AMERIČKI LOVCI PADAJU KAO NIKAD DO SAD: Srušio se avion u Novom Meksiku! Ovo je 5. pad F-
» Talijanski bombarderi i mađarski lovci na 20 km od glavnog grada Kolinda niti zuc o toj temi
» LOVCI UBILI IMAMA IZ TOMISLAVGRADA Opravdanje je nevjerojatno: 'Mislili smo da pucamo u divljač...'
» Bulj:'Dozlogrdili su nam više ovi profesionalni lovci na fašiste'
» AMERIČKI LOVCI PADAJU KAO NIKAD DO SAD: Srušio se avion u Novom Meksiku! Ovo je 5. pad F-
» Talijanski bombarderi i mađarski lovci na 20 km od glavnog grada Kolinda niti zuc o toj temi
» LOVCI UBILI IMAMA IZ TOMISLAVGRADA Opravdanje je nevjerojatno: 'Mislili smo da pucamo u divljač...'
Page 1 of 4