Denkverbot
Page 21 of 50
Page 21 of 50 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 50
Re: Denkverbot
Fibica wrote:A je li za krscane zagarantiran after life u raju?Speare Shaker wrote:Fibica wrote:Bili bi isti, vjerojatno.
Ali mi se cini da crkva dodatno pojaca njiho licemjerstvo, egoizam itd.
Bar su moja iskustva s istom kriminalna.
Boze postedi me ovakvih ljudi.
Možda bi bili isti, možda ne bi, nije to lako ocijeniti.
Tvoj je osobni dojam što im crkva čini, a osobni dojam nije argument u tematskoj raspravi pa ga neću komentirati, ili bar ne svaku put.
Bog te neće poštediti takvih ljudi, bar ne Bog po kršćanskoj vjeri i nauku, jer to spada u onaj svakodnevni ljudski križ koji smo svi zbog intrizične nesavršenosti svijeta u kojem postojimo obavezno nositi, a jedino što ti kršćanstvo uz obećanje o vječnom životu u svom nauku može ponuditi je upravo - križ.
Ponudu imaš, slobodna si je prihvatiti ili odbiti po svojoj volji.
I cesto cujem da za one koji nisu nije...i da ce biti u vjecnom mucilistu
Jedino što u domeni vjere možeš imati je vjera sama.
Nemaš i ne možeš imati nikakve garancije i svi koji će ti tako nešto garantirati ili lažu ili nemaju pojma o čemu govore.
I da, obećanje nije nikakva garancija, to je samo obećanje u skladu sa svojom ili nekom općom vjerom.
Guest- Guest
Je li bitno tko je?Speare Shaker wrote:Fibica wrote:
Svatko ima svoju istinu.
Nije aben veliki relativizator, to si ovdje zapravo ti. :) Doduše, ne stvarno nego u namjeri.
Gle, istina je samo jedna, druga je priča što svi mi imamo neko svoje tumačenje odnosno poimanje istine, a to nije ista stvar.
Mene si se samo uhvatio jer vidis da mozes.
I s obzirom na stanje mojeg mozga ni ne sjecam se da je to itko abenu rekao...
Ali ostavljam otkljucana vrata i upaljenu rernu...krenem u ducan pa se vratim kuci jer ne znam sta sam trebala kuputu pa me ne cudi da sam zaboravila.
Guest- Guest
Most, Hdz, stranke koje se slikaju s biskupima, a na slikama članovi koji pristaju na nemoralno ponašanje, prijevaru na natječajima...svugdje....Speare Shaker wrote:mativka wrote:Zbog čega se takvi najbliže uvuku?Speare Shaker wrote:mativka wrote:Zašto loše čine oni koji su "najbliži" Crkvi. Em po političkom opredjeljenju, em po svom, ne bih to nazvala niti ljudskom...Speare Shaker wrote:
Za kog vraga bi se bilo tko bojao Boga kad bi svakome normalnom trebalo biti jasno da mu Bog neće učiniti ništa loše?
Zašto čine loše? Zato jer su loši ljudi ili jednostavno nisu dovoljno dobri.
Zato jer su nesavršeni kao što je cijeli svijet nesavršen.
No, reci mi jednu stvar. Misliš li ti da bi oni bili bolji ili da tako kažem manje nesavršeni kada ne bi išli na mise i kada ne bi bili blizu crkve?
Molim iskren odgovor na ovo pitanje.
Nisam siguran da je to tako, a ako i jeste, odgovor je da nemam pojma. Ljudska psihologija je vrlo zeznuta stvar.
Nego, ja ustrajno na sva tvoja pitanja, kad ćeš ti na neko moje, barem jedno jedino?
Ovako ispada da imamo jednosmjernu komunikaciju, a to nije dobro.
Guest- Guest
mativka wrote:Djelima svojim se pokazuje....Speare Shaker wrote:mativka wrote:Osim naših forumaša koji propagiraju nešto u vezi Isusa, a ponašaju se tako da raspiruju sve što Sotona želi, i žale se na ponašanja koja ne žele svađe već mir, i to nazivaju bljuvotinama, mlakim ponašanjem jer valjda je u redu vrijeđati, svađati se...nazivati nekoga pogrdnim imenima.Fibica wrote:Jer ih crkva fila tim sranjima.mativka wrote:
Zašto loše čine oni koji su "najbliži" Crkvi. Em po političkom opredjeljenju, em po svom, ne bih to nazvala niti ljudskom...
Ne bog.
Nemaju oni pojma o bogu.
Iskrivljuju sve sto ima veze blazenstvom...
Crkva presveta.
Ustanova presveta.
Oni ih filaju.
Idem u crkvu, bog ce me zastitit... na ulazu u crkvu tracat ce prvu susjedu.
Što reći, nego, oprosti im....
Pa što čekaš? Oprosti im. Ili je to i kod tebe samo igra riječi ilitiga verbalna akrobacija?
Svatko svojim, pa tako i ti.
Guest- Guest
Meni je crkva nekada donosila mir.
Sjedila bih i slusala, gledala.
Sto sam isla starija, to sam vise negativnih iskustva dozivjela pa sam izgubljena odlucila napustiti crkvu i, ako se vec zelim posvetiti bogu, posvetiti mu se na neki svoj nacin.
Ljudi mi se tamo nisu svidali i dogodili su se incidenti, ali i price koje sam cula, a nisam trebala, koje su me.ostavile zatecenom...
Sjedila bih i slusala, gledala.
Sto sam isla starija, to sam vise negativnih iskustva dozivjela pa sam izgubljena odlucila napustiti crkvu i, ako se vec zelim posvetiti bogu, posvetiti mu se na neki svoj nacin.
Ljudi mi se tamo nisu svidali i dogodili su se incidenti, ali i price koje sam cula, a nisam trebala, koje su me.ostavile zatecenom...
Guest- Guest
Fibica wrote:Je li bitno tko je?Speare Shaker wrote:Fibica wrote:
Svatko ima svoju istinu.
Nije aben veliki relativizator, to si ovdje zapravo ti. :) Doduše, ne stvarno nego u namjeri.
Gle, istina je samo jedna, druga je priča što svi mi imamo neko svoje tumačenje odnosno poimanje istine, a to nije ista stvar.
Mene si se samo uhvatio jer vidis da mozes.
I s obzirom na stanje mojeg mozga ni ne sjecam se da je to itko abenu rekao...
Rekao je kic, više doduše u šali. :)
Ja sam mu to izrazio u puno nepovoljnijoj varijanti :D ali mi on to nije zamjerio, jer smo mi forumski prijatelji još od starog foruma. :)
Nebitno što znamo povremeno podbosti jedan drugog.
Guest- Guest
da, djelomicmo....ali i on su samo ljudi, kvarni i svakojaki.....Fibica wrote:Jer ih crkva fila tim sranjima.mativka wrote:Zašto loše čine oni koji su "najbliži" Crkvi. Em po političkom opredjeljenju, em po svom, ne bih to nazvala niti ljudskom...Speare Shaker wrote:mativka wrote:
Zašto oni koji su "najbliži" Crkvi, najmanje se boje Boga?
Za kog vraga bi se bilo tko bojao Boga kad bi svakome normalnom trebalo biti jasno da mu Bog neće učiniti ništa loše?
Ne bog.
Nemaju oni pojma o bogu.
Crkva presveta.
Ustanova presveta.
Oni ih filaju.
ja ih ne znam puno, to nije moj svijet, ali imam jednu susjedu koja je mudra :D, inace vema religiozna, sve po pravulima, ali kad se nas dvije nademo, o svemu osim vjeri :D. i ja je respwktiram zbogvtoga....treba biti dobar sa susjedima :D :).
night sky- Posts : 1227
2015-08-16
Da, jer pridavanje važnosti zlu, samo mu daje snagu....Speare Shaker wrote:mativka wrote:Djelima svojim se pokazuje....Speare Shaker wrote:mativka wrote:Osim naših forumaša koji propagiraju nešto u vezi Isusa, a ponašaju se tako da raspiruju sve što Sotona želi, i žale se na ponašanja koja ne žele svađe već mir, i to nazivaju bljuvotinama, mlakim ponašanjem jer valjda je u redu vrijeđati, svađati se...nazivati nekoga pogrdnim imenima.Fibica wrote:
Jer ih crkva fila tim sranjima.
Ne bog.
Nemaju oni pojma o bogu.
Crkva presveta.
Ustanova presveta.
Oni ih filaju.
Pa što čekaš? Oprosti im. Ili je to i kod tebe samo igra riječi ilitiga verbalna akrobacija?
Guest- Guest
Fibica wrote:Sto sam isla starija, to sam vise negativnih iskustva dozivjela pa sam izgubljena odlucila napustiti crkvu i, ako se vec zelim posvetiti bogu, posvetiti mu se na neki svoj nacin.
I to je u redu i nemaš se razloga nikome opravdati zbog toga.
Guest- Guest
Postavi konkretno :)Speare Shaker wrote:mativka wrote:Zbog čega se takvi najbliže uvuku?Speare Shaker wrote:mativka wrote:Zašto loše čine oni koji su "najbliži" Crkvi. Em po političkom opredjeljenju, em po svom, ne bih to nazvala niti ljudskom...Speare Shaker wrote:
No, reci mi jednu stvar. Misliš li ti da bi oni bili bolji ili da tako kažem manje nesavršeni kada ne bi išli na mise i kada ne bi bili blizu crkve?
Nisam siguran da je to tako, a ako i jeste, odgovor je da nemam pojma. Ljudska psihologija je vrlo zeznuta stvar.
Nego, ja ustrajno na sva tvoja pitanja, kad ćeš ti na neko moje, barem jedno jedino?
Guest- Guest
mativka wrote:Da, jer pridavanje važnosti zlu, samo mu daje snagu....Speare Shaker wrote:mativka wrote:Djelima svojim se pokazuje....Speare Shaker wrote:mativka wrote:
Osim naših forumaša koji propagiraju nešto u vezi Isusa, a ponašaju se tako da raspiruju sve što Sotona želi, i žale se na ponašanja koja ne žele svađe već mir, i to nazivaju bljuvotinama, mlakim ponašanjem jer valjda je u redu vrijeđati, svađati se...nazivati nekoga pogrdnim imenima.
Još veću mu daje toleriranje zla. Na kraju učiniš što možeš i kad možeš, a ako nešto ne možeš, ostaviš to za vrijeme kada možeš, na način koji možeš i strpljivo čekaš promjenu i priliku.
Guest- Guest
mativka wrote:Postavi konkretno :)Speare Shaker wrote:mativka wrote:Zbog čega se takvi najbliže uvuku?Speare Shaker wrote:mativka wrote:
Zašto loše čine oni koji su "najbliži" Crkvi. Em po političkom opredjeljenju, em po svom, ne bih to nazvala niti ljudskom...
Pa jesam. :)
Guest- Guest
Mudro rečeno...Speare Shaker wrote:mativka wrote:Da, jer pridavanje važnosti zlu, samo mu daje snagu....Speare Shaker wrote:mativka wrote:Djelima svojim se pokazuje....Speare Shaker wrote:
Još veću mu daje toleriranje zla. Na kraju učiniš što možeš i kad možeš, a ako nešto ne možeš, ostaviš to za vrijeme kada možeš, na način koji možeš i strpljivo čekaš promjenu i priliku.
Guest- Guest
Btw. Vjerovanje u horoskope i planete postoji... od kada i covijek najblaze receno
Guest- Guest
Ne bi bili bolji...Ili jesi, ili nisi...No zbog čega se takvi okupiše oko Crkve?Speare Shaker wrote:mativka wrote:Postavi konkretno :)Speare Shaker wrote:mativka wrote:Zbog čega se takvi najbliže uvuku?Speare Shaker wrote:
Pa jesam. :)
Guest- Guest
Fibica wrote:Btw. Vjerovanje u horoskope i planete postoji... od kada i covijek najblaze receno
Što ne znači da takva vjerovanja imaju realne temelje i pozitivne efekte odnosno da se mogu ocijeniti kao dobra. Argument starosti nekog učenja zapravo predstavlja logičku pogrešku u dokazivanju odnosno nije realan argument.
Guest- Guest
Ja vjerujem u prirodu.
Vjerujem u intuiciju.
Vjerujem u kristale.
Vjerujem u visak.
Vjerujem u zvijezde koje navecer gledam dok lezim na terasi.
Mozda je nekima.smijesno, ali vjerujem.
Cak i u beskonacnu dusu...
I vjerujem da svi mozemo biti bolji jedni prema drugima.
I vjerujem u rijec oprosti.
Oprosti Kic za sve...
Night i ithildin imale su pravo...
I was an ass
Vjerujem u intuiciju.
Vjerujem u kristale.
Vjerujem u visak.
Oprosti Kic za sve...
I was an ass
Guest- Guest
Znam.Speare Shaker wrote:Fibica wrote:Btw. Vjerovanje u horoskope i planete postoji... od kada i covijek najblaze receno
Što ne znači da takva vjerovanja imaju realne temelje i pozitivne efekte odnosno da se mogu ocijeniti kao dobra. Argument starosti nekog učenja zapravo predstavlja logičku pogrešku u dokazivanju odnosno nije realan argument.
AIi isto tako ti je i sa religijama..
Guest- Guest
mativka wrote:
Ne bi bili bolji...Ili jesi, ili nisi...No zbog čega se takvi okupiše oko Crkve?
Nema tu ili jesi ili nisi, ljudi tako ne funkcioniraju. Sad su onakvi sad onakvi, reagiraju na poticaje iz okoline, usmjeravanja, pohvale, kritike itd.
Guest- Guest
Fibica wrote:Znam.Speare Shaker wrote:Fibica wrote:Btw. Vjerovanje u horoskope i planete postoji... od kada i covijek najblaze receno
AIi isto tako ti je i sa religijama..
Da, u osnovi jeste. Druga je priča što su religijska učenja puno složenija i sveobuhvatnija, dotiču se svih aspekata ljudskog života. Zbog toga ih nije tako lako ni prihvatiti niti odbiti kao gore spomenuta.
Guest- Guest
Fibica wrote:Ja vjerujem u prirodu.
Vjerujem u intuiciju.
Vjerujem u kristale.
Vjerujem u visak.
Oprosti Kic za sve...
I was an ass
To su zapravo više uvjerenja, stavovi, mišljenja nego vjerovanja u religijskom smislu te riječi.
Guest- Guest
Page 21 of 50 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 50
Page 21 of 50