Skica za portret hrvatskog intelektualca: Sandi Blagokonjić
Page 1 of 6
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Skica za portret hrvatskog intelektualca: Sandi Blagokonjić
https://narod.hr/hrvatska/marcel-holjevac-skica-portret-hrvatskog-intelektualca-sandi-blagonic
U hrvatskoj je bitno pokazati prezir prema prostom puku da bi se bilo intelektualac: naročito treba pokazati prezir prema svemu onom što taj puk voli i što ga raduje - nogometu, recimo. Pravi intelektualac prezire nogomet iz istog razloga iz kog prezire holivudske visokobudžetne filmove, on gleda samo iranske i stare istočnonjemačke art-filmove.
U hrvatskoj je bitno pokazati prezir prema prostom puku da bi se bilo intelektualac: naročito treba pokazati prezir prema svemu onom što taj puk voli i što ga raduje - nogometu, recimo. Pravi intelektualac prezire nogomet iz istog razloga iz kog prezire holivudske visokobudžetne filmove, on gleda samo iranske i stare istočnonjemačke art-filmove.
Sandia sam jedno vrijeme pratio jer je poznavalac Ciorana, ali s ovim se obrukao tražeći izvore na Facebooku, ko neki srednjoškolac koji piše seminar pet minuta prije nastave..
jedino je Borges imao pošten stav o tome: http://www.openculture.com/2014/06/jorge-luis-borges-soccer-is-popular-because-stupidity-is-popular.html
Re: Skica za portret hrvatskog intelektualca: Sandi Blagokonjić
Sandy to je onaj metroseksualni bilder....često ga zamijenim s nevenom ciganovićem.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Noga u jaja i ajd u pizdu materinu.
Guest- Guest
smeće šugavo!
Koliko se ne varam clan je HAZU. Tkodjer ne znam sto to znaci. Naime clan bi trebao biti akademik , no moze biti i clan u smislu donatora, mecene i sl? Bilo kako bilo , zalosno. Jako zalosno. Da, Dezulovic kaze da Hrvati slave svoje poraze??? Vukovar, ok bio je poraz. Problem je sta on jos slavi sedam ofanziva koje su sve do jedne bile bjezanije tj bjeste noga usra vas guzica. Isti problem i veciine Yugosa, lijevih i sl. Kila mozga??????
2014-04-14
epikur37 wrote:Sandy to je onaj metroseksualni bilder....često ga zamijenim s nevenom ciganovićem.
Sjećaš se na bivšem forumu kako je počinjao kolumne sa "bio sam u shoppingu cipela s frendom"
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović wrote:epikur37 wrote:Sandy to je onaj metroseksualni bilder....često ga zamijenim s nevenom ciganovićem.
Sjećaš se na bivšem forumu kako je počinjao kolumne sa "bio sam u shoppingu cipela s frendom"
Čak mislim da je posjećivao stari forum...marc ga je otresao par puta.
pederčina
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Navija jedino za hrvatske protivnike jer sreća kod nas mu izaziva mučninu !
Pa on je ko Jupiter Bem i Linta jebem ga odvratnog ..
Pa on je ko Jupiter Bem i Linta jebem ga odvratnog ..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
epikur37 wrote:Hektorović wrote:epikur37 wrote:Sandy to je onaj metroseksualni bilder....često ga zamijenim s nevenom ciganovićem.
pederčina
Žestoko tup lik koliko se sjećam... a i ko Duhačeku, jedina referenca mu je orijentacija
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović wrote:epikur37 wrote:Sandy to je onaj metroseksualni bilder....često ga zamijenim s nevenom ciganovićem.
a ono kao nema ni muda izautat se ko peder
Hektorović wrote:epikur37 wrote:Hektorović wrote:epikur37 wrote:Sandy to je onaj metroseksualni bilder....često ga zamijenim s nevenom ciganovićem.
pederčina
Žestoko tup lik koliko se sjećam... a i ko Duhačeku, jedina referenca mu je orijentacija
pa to sam i napiso, doduše napis sam da je duhačeku referenca i to što je iz sarajeva, "prava raja" multikulti tolerancija ba
dobro je vama dobro
jos cete vi guze dati tomu itakvima
prije nego vam udje u glavu
:)
jos cete vi guze dati tomu itakvima
prije nego vam udje u glavu
:)
2015-08-09
Ne razmem ovo sve.
Mislim jasno mi je kad neko napada Kolindu. Ni meni nije simpatična. Ali ovako napadati i mrzjeti našu selekciju,mislin da to veze sa mozgom nema.
Sjevernokorejanci koji su emigrirali i pobjegli iz svoje zemlje plaču do ludila u Americi i Engleskoj kad njihov nacionalni tim gubi,a ove budaletine hrvatske što čine? ovo još nikad nisam vidio. Čak su i ustašoidi u bivšoj SFRJ uvijek navijali na SP za Jugoslaviju.
Mislim jasno mi je kad neko napada Kolindu. Ni meni nije simpatična. Ali ovako napadati i mrzjeti našu selekciju,mislin da to veze sa mozgom nema.
Sjevernokorejanci koji su emigrirali i pobjegli iz svoje zemlje plaču do ludila u Americi i Engleskoj kad njihov nacionalni tim gubi,a ove budaletine hrvatske što čine? ovo još nikad nisam vidio. Čak su i ustašoidi u bivšoj SFRJ uvijek navijali na SP za Jugoslaviju.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Ne razmem ovo sve.
pa gle jedno je kritizirati predsjednicu temeljem političkih neslaganja na što svatko pa i smrandi ima pravo a drugo je nekog napasti po osnovi toga da je ona žensko
Treba jasno razlučiti proslave od dana sjećanja i komemoracija.abraham wrote:Koliko se ne varam clan je HAZU. Tkodjer ne znam sto to znaci. Naime clan bi trebao biti akademik , no moze biti i clan u smislu donatora, mecene i sl? Bilo kako bilo , zalosno. Jako zalosno. Da, Dezulovic kaze da Hrvati slave svoje poraze??? Vukovar, ok bio je poraz. Problem je sta on jos slavi sedam ofanziva koje su sve do jedne bile bjezanije tj bjeste noga usra vas guzica. Isti problem i veciine Yugosa, lijevih i sl. Kila mozga??????
maske padaju ...ne stignes ni udahnut postenodijagram wrote:Jebo sandija, pun kurac je smeca koje se ovih dana osjeca ugrozeno i prestravljeno.
dani hrvatskog uspjeha njima je nocna mora i poriv na bljuvanje
daj Boze da se ugusili u vlastitoj bljuvotini
a ima nesto i onih koji su kao eto navijaci, a u stvari misle slicno ko tomic, blagonic, lugaric itdNoor wrote:maske padaju ...ne stignes ni udahnut postenodijagram wrote:Jebo sandija, pun kurac je smeca koje se ovih dana osjeca ugrozeno i prestravljeno.
dani hrvatskog uspjeha njima je nocna mora i poriv na bljuvanje
daj Boze da se ugusili u vlastitoj bljuvotini
dijagram-
2015-08-09
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Od Hrvatskog radija 3 do Hrvatskog krugovala 3
» PORTRET BEZ RAMA: JELENA MILIĆ
» Peshko i petokolonas i kolega Duhaceku mr.shupak Sandi Blagonic najavio samopaljadu iz Hrvatske
» Pametno: Nina Obuljen nije željela portret Ante Starčevića u svom uredu
» Ura hrvatskog jezika
» PORTRET BEZ RAMA: JELENA MILIĆ
» Peshko i petokolonas i kolega Duhaceku mr.shupak Sandi Blagonic najavio samopaljadu iz Hrvatske
» Pametno: Nina Obuljen nije željela portret Ante Starčevića u svom uredu
» Ura hrvatskog jezika
Page 1 of 6