Kolinda Grabar-Kitarović obišla izbeglice
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
screencast
Izvor: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Autor teksta:
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da je problem migranata i izbeglica dugoročan problem koji će morati da se rešava na nivou Evropske unije i da Hrvatska ne može da bude zemlja prihvata.
Grabar-Kitarović je danas posetila prelaz Bapska preko koga u Hrvatsku iz Srbije ulazi najviše migranata i izbeglica, kao i prihvatni centar u Opatovcu, gde je razgovarala sa nekima od njih o državama iz kojih dolaze, kao i razlozima zašto ih napuštaju.
Hrvatska predsednica je razgovarala i sa volonterima i policajcima koji rade na prihvatu izbeglica, kao i sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Rankom Ostojićem o stanju u Opatovcu.
Ona je ocenila da postoji mogućnost da će se izbeglički talas tokom zime smanjiti, ali da je reč o dugoročnom problemu, prenosi Hina.
Hrvatska ne može da bude zemlja prihvata, naglasila je Grabar-Kitarović, ukazujući na činjenicu da izbeglice idu u Mađarsku koja ih i dalje prima, ali je izrazila bojazan šta će se dogoditi ukoliko Austrija i Nemačka obustave prijem.
"Kako ćemo onda reagovati i suočavati se sa ljudima koji će se tada osećati sigurno frustrirano i nezadovoljno. Apelujem na sve da razmišljamo dugoročno", kazala je hrvatska predsednica.
Prema njenim rečima, neophodna su jačanja granica Grčke i Turske, ulaganja u kampove za izbeglice u Turskoj, kao i iskorenjivanje uzroka odlazaka migranata i izbeglica iz matičnih zemalja, a to su, kako je navela, siromaštvo i beda.
Saradnja Hrvatske sa susednim zemljama, smatra hrvatska predsednica, nije adekvatna.
"Nije u redu optuživati druge nego raditi sa drugima", poručila je Kolinda Grabar-Kitarović i dodala da joj nije jasno zašto se toliko napada Mađarska, koja i dalje prima izbeglice.
screencast
Izvor: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Autor teksta:
Tanjug
[url=https://twitter.com/share?url=http://rs.n1info.com/a99478/Svet/Region/Kolinda-Grabar-Kitarovic-posetila-izbeglice.html&text=Kolinda Grabar-Kitarovi%C4%87 obi%C5%A1la izbeglice][/url]Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da je problem migranata i izbeglica dugoročan problem koji će morati da se rešava na nivou Evropske unije i da Hrvatska ne može da bude zemlja prihvata.
Grabar-Kitarović je danas posetila prelaz Bapska preko koga u Hrvatsku iz Srbije ulazi najviše migranata i izbeglica, kao i prihvatni centar u Opatovcu, gde je razgovarala sa nekima od njih o državama iz kojih dolaze, kao i razlozima zašto ih napuštaju.
Hrvatska predsednica je razgovarala i sa volonterima i policajcima koji rade na prihvatu izbeglica, kao i sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Rankom Ostojićem o stanju u Opatovcu.
Ona je ocenila da postoji mogućnost da će se izbeglički talas tokom zime smanjiti, ali da je reč o dugoročnom problemu, prenosi Hina.
Hrvatska ne može da bude zemlja prihvata, naglasila je Grabar-Kitarović, ukazujući na činjenicu da izbeglice idu u Mađarsku koja ih i dalje prima, ali je izrazila bojazan šta će se dogoditi ukoliko Austrija i Nemačka obustave prijem.
"Kako ćemo onda reagovati i suočavati se sa ljudima koji će se tada osećati sigurno frustrirano i nezadovoljno. Apelujem na sve da razmišljamo dugoročno", kazala je hrvatska predsednica.
Prema njenim rečima, neophodna su jačanja granica Grčke i Turske, ulaganja u kampove za izbeglice u Turskoj, kao i iskorenjivanje uzroka odlazaka migranata i izbeglica iz matičnih zemalja, a to su, kako je navela, siromaštvo i beda.
Saradnja Hrvatske sa susednim zemljama, smatra hrvatska predsednica, nije adekvatna.
"Nije u redu optuživati druge nego raditi sa drugima", poručila je Kolinda Grabar-Kitarović i dodala da joj nije jasno zašto se toliko napada Mađarska, koja i dalje prima izbeglice.
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Re: Kolinda Grabar-Kitarović obišla izbeglice
A i ova mahauša sramoti RH, tamo kod Madjara ide
ogovarati svoju vladu i državu...........sramota, kakva tuka.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Sve što si napisao ne stoji. Kvariti odnose mahnito sa susjedima valjda stoji?Yehudi wrote:A i ova mahauša sramoti RH, tamo kod Madjara ide
Guest- Guest
Kakvo dno?. De, saberi se. Kolinda Grabar Kitarovič je trenutno jedina pozitivna točka u politici RH.neoliberalni_placenik wrote:dno
Guest- Guest
U jednom danu si možeš lakomice prislužiti 5 ljutih neprijatelja, a za jednog prijatelja ti treba možda i cijelo desetljeće.
Sad sam je gledao na RTLu, da parafraziram jastreba svaka joj je ko u njegoša a bila je izrazito blaga prema vladi i njenim ministrima pardon sekretarima tipa ostoja.kofein wrote:Kakvo dno?. De, saberi se. Kolinda Grabar Kitarovič je trenutno jedina pozitivna točka u politici RH.neoliberalni_placenik wrote:dno
Guest- Guest
Ja mislio ti još čučiš u Savskoj.tre911 wrote:Sad sam je gledao na RTLu, da parafraziram jastreba svaka joj je ko u njegoša a bila je izrazito blaga prema vladi i njenim ministrima pardon sekretarima tipa ostoja.kofein wrote:Kakvo dno?. De, saberi se. Kolinda Grabar Kitarovič je trenutno jedina pozitivna točka u politici RH.neoliberalni_placenik wrote:dno
marcus-t- Posts : 1720
2015-10-07
Ovo je već problem :DD Ajde neka te, blesav jesi ali znaš nekada i ti nabosti zrnomarcus-t wrote:Ja mislio ti još čučiš u Savskoj.tre911 wrote:Sad sam je gledao na RTLu, da parafraziram jastreba svaka joj je ko u njegoša a bila je izrazito blaga prema vladi i njenim ministrima pardon sekretarima tipa ostoja.kofein wrote:Kakvo dno?. De, saberi se. Kolinda Grabar Kitarovič je trenutno jedina pozitivna točka u politici RH.neoliberalni_placenik wrote:dno
Guest- Guest
Ova plava baba je opasnost za državu....
premijer nije cvijetić ali je sramota da ga stalno napada i glumata šeficu....bogati pa nije joj zoka jakov a građani hrvatske šatoraši....
premijer nije cvijetić ali je sramota da ga stalno napada i glumata šeficu....bogati pa nije joj zoka jakov a građani hrvatske šatoraši....
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
tre911 wrote:Sad sam je gledao na RTLu, da parafraziram jastreba svaka joj je ko u njegoša a bila je izrazito blaga prema vladi i njenim ministrima pardon sekretarima tipa ostoja.kofein wrote:Kakvo dno?. De, saberi se. Kolinda Grabar Kitarovič je trenutno jedina pozitivna točka u politici RH.neoliberalni_placenik wrote:dno
Milanče nastupa s neizrecivim bezobrazlukom prema njoj, no vrijeme mu ubrzano istječe, pa mu je utoliko lakše biti bezobrazan. Ne bih rekao da je blaga, kako veliš, prije bih rekao da je civilizirana, odmjerena i dostojanstvena.
Guest- Guest
v_vlado wrote:Ova plava baba je opasnost za državu....
Kad Josipović napravi "comeback", region će da odahne, sad se diše ubrzano vidim ha ha ha...."baba" vas jebe. :D
Guest- Guest
Nego reci ti nama tko je došao da raspusti ekipu iz Savske? KaraMarko ili Kolinda?tre911 wrote:Ovo je već problem :DD Ajde neka te, blesav jesi ali znaš nekada i ti nabosti zrnomarcus-t wrote:Ja mislio ti još čučiš u Savskoj.tre911 wrote:Sad sam je gledao na RTLu, da parafraziram jastreba svaka joj je ko u njegoša a bila je izrazito blaga prema vladi i njenim ministrima pardon sekretarima tipa ostoja.kofein wrote:Kakvo dno?. De, saberi se. Kolinda Grabar Kitarovič je trenutno jedina pozitivna točka u politici RH.neoliberalni_placenik wrote:dno
2015-10-07
Kad ti i tvoji budete mjesec dana izdržali ono što mi radimo punu godinu onda se javi a da o ratnim godinama ne pričamo jelmarcus-t wrote:Nego reci ti nama tko je došao da raspusti ekipu iz Savske? KaraMarko ili Kolinda?tre911 wrote:Ovo je već problem :DD Ajde neka te, blesav jesi ali znaš nekada i ti nabosti zrnomarcus-t wrote:Ja mislio ti još čučiš u Savskoj.tre911 wrote:Sad sam je gledao na RTLu, da parafraziram jastreba svaka joj je ko u njegoša a bila je izrazito blaga prema vladi i njenim ministrima pardon sekretarima tipa ostoja.kofein wrote:Kakvo dno?. De, saberi se. Kolinda Grabar Kitarovič je trenutno jedina pozitivna točka u politici RH.neoliberalni_placenik wrote:dno
Guest- Guest
Šta izdržali? Svaki dan jest roštilj i kotlovinu? Imaš pravo, moj želudac to nebi podnio.tre911 wrote:Kad ti i tvoji budete mjesec dana izdržali ono što mi radimo punu godinu onda se javi a da o ratnim godinama ne pričamo jelmarcus-t wrote:Nego reci ti nama tko je došao da raspusti ekipu iz Savske? KaraMarko ili Kolinda?tre911 wrote:Ovo je već problem :DD Ajde neka te, blesav jesi ali znaš nekada i ti nabosti zrnomarcus-t wrote:Ja mislio ti još čučiš u Savskoj.tre911 wrote:Sad sam je gledao na RTLu, da parafraziram jastreba svaka joj je ko u njegoša a bila je izrazito blaga prema vladi i njenim ministrima pardon sekretarima tipa ostoja.kofein wrote:Kakvo dno?. De, saberi se. Kolinda Grabar Kitarovič je trenutno jedina pozitivna točka u politici RH.neoliberalni_placenik wrote:dno
2015-10-07
Dobro v_vlado je glup ko četnički kurac, meni je na ignore pa i ne vidim što govnar piše osim kada ga neko citira, u svakom slučaju branitelji i KGK će ga dovesti do živčanog sloma to je sigurno.kofein wrote:v_vlado wrote:Ova plava baba je opasnost za državu....
Kad Josipović napravi "comeback", region će da odahne, sad se diše ubrzano vidim ha ha ha...."baba" vas jebe. :D
Guest- Guest
Gle rekao sam da ponekad nabodeš a ovdje si dalekoooo od toga da si čak i blizu točnog opisivanja događajamarcus-t wrote:Šta izdržali? Svaki dan jest roštilj i kotlovinu? Imaš pravo, moj želudac to nebi podnio.tre911 wrote:Kad ti i tvoji budete mjesec dana izdržali ono što mi radimo punu godinu onda se javi a da o ratnim godinama ne pričamo jelmarcus-t wrote:Nego reci ti nama tko je došao da raspusti ekipu iz Savske? KaraMarko ili Kolinda?tre911 wrote:Ovo je već problem :DD Ajde neka te, blesav jesi ali znaš nekada i ti nabosti zrnomarcus-t wrote:Ja mislio ti još čučiš u Savskoj.tre911 wrote:Sad sam je gledao na RTLu, da parafraziram jastreba svaka joj je ko u njegoša a bila je izrazito blaga prema vladi i njenim ministrima pardon sekretarima tipa ostoja.kofein wrote:Kakvo dno?. De, saberi se. Kolinda Grabar Kitarovič je trenutno jedina pozitivna točka u politici RH.neoliberalni_placenik wrote:dno
Guest- Guest
Marcuse-te ...citiraš li još "argumente" iz Vijesti ummeta ? :D
Guest- Guest
kofein wrote:Kakvo dno?. De, saberi se. Kolinda Grabar Kitarovič je trenutno jedina pozitivna točka u politici RH.neoliberalni_placenik wrote:dno
gledano iz beograda i pešte...
sitting_bull-
2015-09-28
kofein wrote:v_vlado wrote:Ova plava baba je opasnost za državu....
region očajnički želi plavušu i karamarka.
mađari kako bi zadržali inu, a srbi kako bi opet trgovali s hdz-om kao u sanaderovo doba.
sitting_bull-
2015-09-28
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Grabar-Kitarović u posjetu Afganistanu: Predsjednica obišla hrvatske vojnike na misiji
» PROSINAC KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ U samo prvih 11 dana posjetila je čak 13 gradova, a tijekom cijele godine obišla je čak 150 različitih mjesta
» Kolinda Grabar Kitarović-Antifašistkinja..
» EKSKLUZIVNI INTERVJU: KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ
» Kolinda Grabar-Kitarović PRIZNALA ZLOČINE
» PROSINAC KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ U samo prvih 11 dana posjetila je čak 13 gradova, a tijekom cijele godine obišla je čak 150 različitih mjesta
» Kolinda Grabar Kitarović-Antifašistkinja..
» EKSKLUZIVNI INTERVJU: KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ
» Kolinda Grabar-Kitarović PRIZNALA ZLOČINE
Page 1 of 2