Novi udar Čardaka: porez na proviziju!!!
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Novi udar Čardaka: porez na proviziju!!!
Naravno jer je sve veća konkurencija, te smanjivanje cijena i svaki ovakav udar u biti dovodi do nerentabilnosti manjih iznajmljivača koji ne rade na crno, a li boli kurac bosanceTriny wrote:I to je točno, ali kupcu uglavnom nebitno jer on gleda krajnju cijenu koju plaća.7 wrote:Kermit wrote:Ne ne ti placas porez na proviziju ne bookingflumen wrote:posteno...ako moram platit ja, neka plati i booking.com
kupac kojem se izdaje račun plaća porez
porez ne plaća onaj koji nudi uslugu
Taj porez poskupljuje robu/uslugu i čini ju manje knkurentnom.
Kermit- Posts : 26479
2014-04-17
Uhljeb nad uhljebima.aben wrote:flumen wrote:Kermit wrote:Ne ne ti placas porez na proviziju ne bookingflumen wrote:posteno...ako moram platit ja, neka plati i booking.com
nema veze - ne pitaj sto drzava moze uciniti za tebe, nego sto ti mozes uciniti za drzavu?
tko li je to rekao?
neki uhljeb
Trinity-
2014-04-17
Na sve se mora platiti porez (tako meni objasnila babetina u poreznoj) ,Kermit wrote:Ne već booking je poslao podatke o provizijama, a na to je porezna zaračunala pdv-e i poslala iznjamljivačima7 wrote:porez obračunava bookingKermit wrote:Problem je što porez nije bio uračunat pa je iznajmljivač morao izbiti PDV-e iz svog đepa, tako da je on platio a ne kupac...7 wrote:Kermit wrote:
Ne ne ti placas porez na proviziju ne booking
a ako netko tko nudi usluge PDV naplaćuje iz svoje zarade umjesto da ga zaračunava kupcu taj se onda ni ne treba baviti biznisom, nek ide raditi za nekog tko zna računati
a otkako postoji VIES porezne svih EU članica su povezane i mogu provjeriti sve račune.
Ako ti netko ne zaračuna porez na robu/uslugu, naša će ti porezna ošinuti porez samo tako.
Trinity-
2014-04-17
Ne! to što ti navodiš je samo za one koji su se prijavili u poreznoj i izvadili PDV ID, tj. PDV identifikacijski broj, te na taj način izabrali da će sami sebi paušalno obračunavati PDVKermit wrote:
Ne već booking je poslao podatke o provizijama, a na to je porezna zaračunala pdv-e i poslala iznjamljivačima
znači ovi koji su u poreznoj uzeli PDV identifikacijski broj, pola njih nije podnijelo poreznu prijavu, ili je podnijelo lažnu sa lažnim prihodima
za sve ostale koji nemaju PDV ID
Airbnb PDV obračunava i naplaćuje nam na proviziju svoje usluge ako nemamo PDV-ID, a sami ga obračunavamo i plaćamo ako imamo PDV identifikacijski broj. S obzirom na to da Airbnb ima sjedište u SAD-u, nismo dužni imati porezni broj prilikom poslovanja s njima. Primjerice, za Booking.com, čije je sjedište u Nizozemsko, koja je članica EU, obvezni smo imati PDV-ID broj.
Iz toga proizlazi da čak i ako nemamo PDV-ID broj, ne znači da ne plaćamo PDV. Razlika je u tome što nam PDV zaračunavaju i naplaćuju strane agencije koje tako naplaćene iznose uplaćuju u proračun RH. Primjerice na stranicama HomeAway-a, a i drugih stranih agencija, možemo pronaći informacije kao što je ova: `Ako nemate VAT number, ali imate račun u EU, naplatit ćemo vam PDV po stopi koja je važeća u vašoj zemlji. Taj iznos će biti uračunat u ukupni iznos računa.´
Ovako plaćen PDV nismo dužni prijavljivati na kraju poreznog razdoblja niti podnositi PDV i PDV-S obrasce.
http://www.apartmanija.hr/zajednica/propisi-i-zakoni/pdv-na-proviziju-stranih-agencija
http://www.apartmanija.hr/zajednica/propisi-i-zakoni/porezi-za-iznajmljivac-u-2017-godini
tko ne zna čitat, pisat i računat ne treba se bavit biznisom
Guest- Guest
aben je rekao da će uzeti PDV ID na nekog rođaka, pa se tako sakriti od porezne
Guest- Guest
jebem mater svima ... uredno su mi ''zaračunavali'' pdv na smještaju, kavi, na svašta nečemu, ali ga nisu plaćali državi nego sebi u džep trpali. jesam za smanjenja poreza, ali ovi koji se sada bune bunili su se i kod fiskalizacije. pička im materina lopovska.
mamu im jebem ... svaki račun od neke veće svote na kojem mi je je iskazan i naplaćen pdv šaljem u poreznu. pa nek si jebu mater. pička im materina da im pička materina. eto.
mamu im jebem ... svaki račun od neke veće svote na kojem mi je je iskazan i naplaćen pdv šaljem u poreznu. pa nek si jebu mater. pička im materina da im pička materina. eto.
ča je život vengo fantazija.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
7 wrote:
tko ne zna čitat, pisat i računat ne treba se bavit biznisom
Najjednostavnije je da sklopite ugovor s FINA-om koja će za Vas obračunavati PDV na temelju dostavljenih faktura. Te usluge FINA naplaćuje ukupno 50 kn mjesečno, neovisno o tome da li ste taj mjesec imali 1 ili 100 faktura.
http://www.apartmanija.hr/zajednica/propisi-i-zakoni/pdv-na-proviziju-stranih-agencija
dobro, može platiti nekom uhljebu 50kn mjesečno da umjesto njega računa i piše
znači mogu se i nepismeni baviti biznisom
Guest- Guest
7 wrote:aben je rekao da će uzeti PDV ID na nekog rođaka, pa se tako sakriti od porezne
:popcorn:
ti si reko da si pronašo nočin kako da ti koza popuši, odma posta nakon mojeg di jo to govorin :)
2014-04-16
Kavran wrote:jebem mater svima ... uredno su mi ''zaračunavali'' pdv na smještaju, kavi, na svašta nečemu, ali ga nisu plaćali državi nego sebi u džep trpali. jesam za smanjenja poreza, ali ovi koji se sada bune bunili su se i kod fiskalizacije. pička im materina lopovska.
podijeli, pa vladaj.
2014-04-16
AssadNaPodmornici wrote:znaš li koji je veliki presdjednik USA (i to desničar, vjernik na kojeg se često poziva D.Trump) izjavio sljedeće;flumen wrote:Kermit wrote:Ne ne ti placas porez na proviziju ne bookingflumen wrote:posteno...ako moram platit ja, neka plati i booking.com
nema veze - ne pitaj sto drzava moze uciniti za tebe, nego sto ti mozes uciniti za drzavu?
tko li je to rekao? :scratch:
"država nije rješenje problema, država jest problem"
coolidge?
2014-04-16
Naravno kad sokol marić ili mamić ne plaćaju a paraziti trebaju apanažuTriny wrote:Na sve se mora platiti porez (tako meni objasnila babetina u poreznoj) ,Kermit wrote:Ne već booking je poslao podatke o provizijama, a na to je porezna zaračunala pdv-e i poslala iznjamljivačima7 wrote:porez obračunava bookingKermit wrote:Problem je što porez nije bio uračunat pa je iznajmljivač morao izbiti PDV-e iz svog đepa, tako da je on platio a ne kupac...7 wrote:
a ako netko tko nudi usluge PDV naplaćuje iz svoje zarade umjesto da ga zaračunava kupcu taj se onda ni ne treba baviti biznisom, nek ide raditi za nekog tko zna računati
a otkako postoji VIES porezne svih EU članica su povezane i mogu provjeriti sve račune.
Ako ti netko ne zaračuna porez na robu/uslugu, naša će ti porezna ošinuti porez samo tako.
Kermit-
2014-04-17
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Porez na CO2 je udar na srpstvo
» Porez na nekretnine kao genocidni udar katoličke uljudbe
» Oni su srušili novi porez
» Novi udar iz Bruxella!!!
» Stiže novi udar poskupljenja
» Porez na nekretnine kao genocidni udar katoličke uljudbe
» Oni su srušili novi porez
» Novi udar iz Bruxella!!!