ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Utakmica srbija - jugoslavija plus nesvrstani

Page 4 of 19 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 19  Next

Go down

Utakmica srbija - jugoslavija plus nesvrstani - Page 4 Empty Re: Utakmica srbija - jugoslavija plus nesvrstani

Post by Hektorović 23/6/2018, 00:11

dzango wrote:Savez, poput UEFA i FIFA je stvar mafije. Jednostavno, takvo je stanje stvari po vertikali. Najbolje rešenje za selektora je bio Veljko Paunović ali on je odbio poziv jer nije hteo da ima posla sa mafijom i da ode na Mundijal na osnovu tuđeg rada. Krstajiću kao selektoru nemam šta da zamerim. Nije on kriv što ne zna bolje.

Muslin je bio lik sa ipak dobrim CV, iako u zalasku karijere, no kod vas nije mogao opstati.

Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Utakmica srbija - jugoslavija plus nesvrstani - Page 4 Empty Re: Utakmica srbija - jugoslavija plus nesvrstani

Post by Regoč 23/6/2018, 00:12

dzango wrote:
Regoč wrote:
dzango wrote:
marcellus wrote:nema srba večeras na forumu... piju negdje utapaju tugu

ali razumijem, nakon toliko propuštenih ciklusa kvalificiraju se na SP, čak dobro krenu protiv kostarike, i onda ih sjebu ni manje ni više nego alpski šiptari
Ja pijem i pišem.
I ja, Cocktu, već četvrtu šalicu.
Propašće ti želudac od tog gaziranog. Nie zdravo. Uzmi crno, domaće kao ja.
Slažem se, ne prakticiram gazirano, obično vino ili pivo. Ali eto, okolnosti su takve da nisu za alkohol.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Hektorović 23/6/2018, 00:13

dzango wrote:Niko drugi ozbiljan nije hteo posle Muslina da uzme tim. On mu je bio zamenik i ostalo je da vadi kestenje iz vatre. I ja bih stavio onih 11 ma teren i takvo je opšte mišljenje. Nemamo bolje. Za taktiku, jebiga.

Koliko ja čujem vaš Kokeza i Krstajić su ekipa još iz zajedničkih Zeničkih dana. Mlade nade Čelika. Kažem, Bosanski lobi.

Samo što je naš Bosanski lobi u savezu znatno sposobniji :)
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by dzango 23/6/2018, 00:19

Hektorović wrote:
dzango wrote:Savez, poput UEFA i FIFA je stvar mafije. Jednostavno, takvo je stanje stvari po vertikali. Najbolje rešenje za selektora je bio Veljko Paunović ali on je odbio poziv jer nije hteo da ima posla sa mafijom i da ode na Mundijal na osnovu tuđeg rada. Krstajiću kao selektoru nemam šta da zamerim. Nije on kriv što ne zna bolje.

Muslin je bio lik sa ipak dobrim CV, iako u zalasku karijere, no kod vas nije mogao opstati.
Muslin nije loš ali je mator i malo zadrt. SMS je rođen u Španiji a već je imao ponudu da igra za CG. SAmo je bilo pitanje vremena kada će da dobije ponudu da zaigra za Špance. Treba li nam još jedan Arnautović ili Dončić?

2014-04-19

Back to top Go down

Post by marcellus 23/6/2018, 00:20

inače, ovaj brazil je zapravo loš i ja na mjestu srbije ne bi sve otpisao... sad to što vas malo jebe balkanska tipična malodušnost je drugo

2014-04-16

Back to top Go down

Post by dzango 23/6/2018, 00:25

Hektorović wrote:
dzango wrote:Niko drugi ozbiljan nije hteo posle Muslina da uzme tim. On mu je bio zamenik i ostalo je da vadi kestenje iz vatre. I ja bih stavio onih 11 ma teren i takvo je opšte mišljenje. Nemamo bolje. Za taktiku, jebiga.

Koliko ja čujem vaš Kokeza i Krstajić su ekipa još iz zajedničkih Zeničkih dana. Mlade nade Čelika. Kažem, Bosanski lobi.

Samo što je naš Bosanski lobi u savezu znatno sposobniji :)
Kokeza je klasičan kriminalac. Nije vaš lobi sposobniji već imate Rakitića i Modrića koji godinama igraju u najačim klubovima sveta. Mi se sa druge strane oslanjamo na Tadića koji igra u jebenom Sautemštonu, SMS-a koji nije odigrao ni jednu veliku utakmicu u seniorskoj konkurenciji ili sa ovim timom i Matića koji je odličan igrač ali jednostavno nije kreator. To je ono što ljudima ne mogu da objasnim kao i činjenicu da smo kao najslabiji u ovoj grupi izvučeni iz četvrtog šešira. Znači iza Švajcarske koja je 6. na FIFA listi i Kostarike.

2014-04-19

Back to top Go down

Post by dzango 23/6/2018, 00:28

marcellus wrote:inače, ovaj brazil je zapravo loš i ja na mjestu srbije ne bi sve otpisao... sad to što vas malo jebe balkanska tipična malodušnost je drugo
Ja bih sve otpisao, rezervisao karte za povratni let i onda ih pustio ih na teren. Tada smo najzajebaniji.

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Hektorović 23/6/2018, 00:42

dzango wrote:Kokeza je klasičan kriminalac. Nije vaš lobi sposobniji već imate Rakitića i Modrića koji godinama igraju u najačim klubovima sveta. Mi se sa druge strane oslanjamo na Tadića koji igra u jebenom Sautemštonu, SMS-a koji nije odigrao ni jednu veliku utakmicu u seniorskoj konkurenciji ili sa ovim timom i Matića koji je odličan igrač ali jednostavno nije kreator. To je ono što ljudima ne mogu da objasnim kao i činjenicu da smo kao najslabiji u ovoj grupi izvučeni iz četvrtog šešira. Znači iza Švajcarske koja je 6. na FIFA listi i Kostarike.
Pa spram Kokeze naš Mamić djeluje ko britanski aristokrat. 

A igrači, pa sve to riješi dobar sustav... Igrali su Raketa i Modrić do sad pa najčešće nije štimalo... do Dalića nismo imali optimalan sustav za njih dvojicu. Sad imamo.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 23/6/2018, 00:45

Utakmica srbija - jugoslavija plus nesvrstani - Page 4 Croati10
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Eroo 23/6/2018, 00:45

Džango, još uvijek vas jebe onaj poznati balkanski mentalitet u nogometu:
"čuvanje rezultata".Kad ste onako rano postigli gol rekao sam da ste utakmicu izgubili.
Ne bih baš rekao da vam se i trener previše razumije u svoj posao.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by dzango 23/6/2018, 00:47

Hektorović wrote:
dzango wrote:Kokeza je klasičan kriminalac. Nije vaš lobi sposobniji već imate Rakitića i Modrića koji godinama igraju u najačim klubovima sveta. Mi se sa druge strane oslanjamo na Tadića koji igra u jebenom Sautemštonu, SMS-a koji nije odigrao ni jednu veliku utakmicu u seniorskoj konkurenciji ili sa ovim timom i Matića koji je odličan igrač ali jednostavno nije kreator. To je ono što ljudima ne mogu da objasnim kao i činjenicu da smo kao najslabiji u ovoj grupi izvučeni iz četvrtog šešira. Znači iza Švajcarske koja je 6. na FIFA listi i Kostarike.
Pa spram Kokeze naš Mamić djeluje ko britanski aristokrat. 

A igrači, pa sve to riješi dobar sustav... Igrali su Raketa i Modrić do sad pa najčešće nije štimalo... do Dalića nismo imali optimalan sustav za njih dvojicu. Sad imamo.
Dalić je ranije trenirao i neke druge timove. Ali sačekaj neku tekmu bez autogola, kiksa golmana, penala nad Mandžukićem kakav nad Mitrom nisu svirali... pa da onda vidimo. Lako je biti pameetan kada sve ide na tvoju vodenicu.

2014-04-19

Back to top Go down

Post by dzango 23/6/2018, 00:51

Eroo wrote:Džango, još uvijek vas jebe onaj poznati balkanski mentalitet u nogometu:
"čuvanje rezultata".Kad ste onako rano postigli gol rekao sam da ste utakmicu izgubili.
Trener je prinudno rešenje. Čuvanje rezultata je bilo OK u prvom poluvremenu kada smo imali više šansi. U drugom je presudila taktika i preuzimanje sredine od strane Šiptara. Nismo imali odgovor i izgubili smo. Nerešeno je bilo isto što i poraz i svi su krenuli napred, Sasvim rezonski.

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Hektorović 23/6/2018, 00:53

Eroo wrote:Džango, još uvijek vas jebe onaj poznati balkanski mentalitet u nogometu:
Mene jučer bio strah da naši tako ne krenu čuvati rezultat... no bilo je obratno, napadali su ko nikad prije.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 23/6/2018, 00:55

dzango wrote:Dalić je ranije trenirao i neke druge timove. Ali sačekaj neku tekmu bez autogola, kiksa golmana, penala nad Mandžukićem kakav nad Mitrom nisu svirali... pa da onda vidimo. Lako je biti pameetan kada sve ide na tvoju vodenicu.

Evo čak i ESPN govori o tactical masterclass Zlatka Dalića...

Sampaoli ispao debil samo takav.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 23/6/2018, 00:56

dzango wrote:
Trener je prinudno rešenje. Čuvanje rezultata je bilo OK u prvom poluvremenu kada smo imali više šansi. U drugom je presudila taktika i preuzimanje sredine od strane Šiptara. Nismo imali odgovor i izgubili smo. Nerešeno je bilo isto što i poraz i svi su krenuli napred, Sasvim rezonski.
Manjak samopouzdanja

to vas je i ukopalo.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by T. 23/6/2018, 00:57

Nedostatak domoljublja...
Naši su kod 2:0 igrali visoki presing ko da argentina vodi...
Nisu im dali disat...

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Eroo 23/6/2018, 00:57

Hektorović wrote:
Mene jučer bio strah da naši tako ne krenu čuvati rezultat... no bilo je obratno, napadali su ko nikad prije.
Naravno, to i  je jedino ispravo.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 23/6/2018, 00:59

Hektorović wrote:
Sampaoli ispao debil samo takav.
Nije ispao, on je stvarno debil. :)
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Hektorović 23/6/2018, 01:00

T. wrote:Nedostatak domoljublja...
Naši su kod 2:0  igrali visoki presing ko da argentina vodi...
Nisu im dali disat...
Tako se igra vrhunski nogomet.

I dobro promišljena, dobro uvježbana igra. Milina za gledat, bez nervoze u igrača.

Messi totalno nestao.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by T. 23/6/2018, 01:01

Koji messi?

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 23/6/2018, 01:01

T. wrote:Nedostatak domoljublja...
Naši su kod 2:0  igrali visoki presing ko da argentina vodi...
Nisu im dali disat...

Naši su 85te igrali bolje i snažnije nego na početku. Fantastična fizička spremnost, psihološka smirenost.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 4 of 19 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 19  Next

Back to top

- Similar topics