ovrha je provedena...
Page 18 of 18
Page 18 of 18 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18
Re: ovrha je provedena...
aben wrote:irelevantno je koliko zanstvenikov s ffzg gre u njemačku ili usu
Ja bi rekao da je prilično relevanto, naime govori o njihovoj vrijednosti i svrsi.
catabbath- Posts : 12437
2015-08-22
catabbath wrote:aben wrote:irelevantno je koliko zanstvenikov s ffzg gre u njemačku ili usu
Ja bi rekao da je prilično relevanto, naime govori o njihovoj vrijednosti i svrsi.
sve i da na svin svaučilištima niko ne vridi dvo boba, osin jednoga na sveučilištu u new zelandu- upravo onaj ki je udri temelje znanstvenoj metodi- to je dovoljno.
2014-04-16
prije ce biti da mi je potrebno donekle u poslu pa se osvjezava periodicki....catabbath wrote:Leteca Pegla wrote:on pitao zasto nula. To kad kazes nula je i kazes "neki dokaz" onda ispadne ko ti ne sjecam se bilo davno...
to inace greska kod ucenja matematike kad se idu bubati i uciti dokazi onda zaboravis bit, ja mu rekoh bit ako oce dokaz nek uzme knjigu...
Stvarno sam pomalo zaboravo stvari koje nisam radio 20+ godina. Da mi je bar imati tvoje pamćenje...
Guest- Guest
pa točno tako sam položio taj diferencijalni račun. došao sa 0 predznanja. ovi gimnazijalci lako rasturali matematiku.
otišao 10-15 sati repeticija, ispisao par bilježnica sa zadacima, i dobio ocjenu u index.. ali sam ja razmišljao čemu služe derivacije u realnom svijetu, ili integrali ili limesi.. cilj je bila prolazna ocjena u indexu
kasnije smo ih imali opet u nekim predmetima tipa mikro i makroekonomija, ali eto isprailo iz glave :D
jedino tko se bavi kompleksnom ekonomskom znanosti i sastavljanjem raznih ekonomskih modela, tu ih onda koriste..
međutim ekonomija sa te strane neće nikada biti kao tehnička znanost, bez obzira što studij ekonomije poprilično sličan inžinjerskom studiju
ako nevirujete.. evo primjer makroekonomije 3
http://www.efzg.unizg.hr/UserDocsImages/za%20studente/elektronicki%20udzbenici/Krueger_Makroekonomika.pdf
sada sam se sitija da sam za ovo položiti morao ponovo na 4oj godini ponavljati integrale i derivacije :D
a opet se sjetim, 98% diplomiranih inžinjera koji polože integrale i derivacije, sve jedno ih neće nikada posli koristiti ..
otišao 10-15 sati repeticija, ispisao par bilježnica sa zadacima, i dobio ocjenu u index.. ali sam ja razmišljao čemu služe derivacije u realnom svijetu, ili integrali ili limesi.. cilj je bila prolazna ocjena u indexu
kasnije smo ih imali opet u nekim predmetima tipa mikro i makroekonomija, ali eto isprailo iz glave :D
jedino tko se bavi kompleksnom ekonomskom znanosti i sastavljanjem raznih ekonomskih modela, tu ih onda koriste..
međutim ekonomija sa te strane neće nikada biti kao tehnička znanost, bez obzira što studij ekonomije poprilično sličan inžinjerskom studiju
ako nevirujete.. evo primjer makroekonomije 3
http://www.efzg.unizg.hr/UserDocsImages/za%20studente/elektronicki%20udzbenici/Krueger_Makroekonomika.pdf
sada sam se sitija da sam za ovo položiti morao ponovo na 4oj godini ponavljati integrale i derivacije :D
a opet se sjetim, 98% diplomiranih inžinjera koji polože integrale i derivacije, sve jedno ih neće nikada posli koristiti ..
ne piši gluposti, stalno ih koristiš. ne kako si na faxu učio ali algoritamski znaš kaj treba napraviti, a da nisi to polagao i radio ne bi niti znao postaviti što želiš napravit.AssadNaPodmornici wrote:a opet se sjetim, 98% diplomiranih inžinjera koji polože integrale i derivacije, sve jedno ih neće nikada posli koristiti ..
daje ti osnovu i smjer za razmišljanje. integralima, diferncijalima, infinitezimalnim računom pa čak i kvadraturom kruga bave se teoretičari matematike.
ja znam kako doći do kvadrature kruga infinitezimalnim računom, ali zakaj da se mučim kada postoji ludolfov broj poznatiji kao Pi.
a isto tako možeš površinu kruga izračunati kak površinu kvadrata i pomnožit s 0,785.
2014-12-30
kako koja, pa glava ne glavic, :)veber wrote:koja?
hebate, nema mi nis gore nego kad moram koristit matematiku, pocne mi zujat, skacu iskre pred ocima, nesto pocne skripat u glavi i pocnu onak probadajuci bolovi,
i sad zamisli izdrat tako 2 dana dok se to malo ne podmaze
uzas
jebga ja pol ispreskačem i dobijem rezultate.
moja mala rastura matematiku. pogotovo geometriju i jednadžbe. sada mi već zadaje s 4 nepoznanice. ali moram riješavat po pravilu
2014-12-30
ma ja povremeno koristim matematiku, ne na mjesalici nego kad radim u fushu, i onda nastane drz nedajveber wrote:ma nema u matki nikaj strašno.
moja mala rastura matematiku. pogotovo geometriju i jednadžbe. sada mi već zadaje s 4 nepoznanice. ali moram riješavat po pravilu
tipa, kad držiš repeticije iz matematike?
2014-04-16
veber wrote:
ima li možda duži prstenjak od kažiprsta, kao na lijevoj slici?
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:
a opet se sjetim, 98% diplomiranih inžinjera koji polože integrale i derivacije, sve jedno ih neće nikada posli koristiti ...
ovisi kako koje zanimanje, nećeš vrijeme trošiti u računanju pješke rezultata, imaš software za to, bitnije je da znaš konkretan problem formulirati matematički kao integral ili diferencijalni račun
ako znaš stvoriti model koji je matematički opisan integralom / derivacijom... onda si "pravi" inženjer
pa to provučeš kroz neki slover onda, umjesto da sam računaš i gubiš vrijeme
npr. za jednostavnije stvari imaš ovo na webu i slične kalkulatore, ili kao aplikacija za mob
Integral Calculator - Symbolab
https://www.symbolab.com/solver/integral-calculator
možeš i u excelu iteracijom, ili napraviš vb skriptu sa soverom
Guest- Guest
https://www.24sata.hr/lifestyle/duljina-prsta-otkriva-neugodnu-istinu-o-naravi-vaseg-djeteta-578753epikur37 wrote:Ja imam i što stim hiromantičaru?
npr. kompetitivniji si od onih koji nemaju, imaš jači natjecateljski duh
Guest- Guest
Freund wrote:https://www.24sata.hr/lifestyle/duljina-prsta-otkriva-neugodnu-istinu-o-naravi-vaseg-djeteta-578753epikur37 wrote:Ja imam i što stim hiromantičaru?
to znam i bez toga
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
pa oko mene svi imaju. i ja isto.Freund wrote:veber wrote:
ima li možda duži prstenjak od kažiprsta, kao na lijevoj slici?
to je stvar anatomije.
2014-12-30
epikur37 wrote:to znam i bez togaFreund wrote:https://www.24sata.hr/lifestyle/duljina-prsta-otkriva-neugodnu-istinu-o-naravi-vaseg-djeteta-578753epikur37 wrote:Ja imam i što stim hiromantičaru?
dosadan si
Guest- Guest
nihiluse,
prvi put čtun udžbenik ekonomije, skroz čudan stil, ko da čitun nečiji osobni dnevnik. rečenice počinju "ja mislin", unda se ruga macdonaldsu da isplaćuje mole ploće pa za njega kaže "merikunski lanac brze hrone, a vi si možete misliti na koga se to odnosi" i sl.
ne zun jel riječ o amaterčinama ili se jo samo nis naviko:)
ali, ne morin reći da mi se ne sviđo
and then theres this:
prvi put čtun udžbenik ekonomije, skroz čudan stil, ko da čitun nečiji osobni dnevnik. rečenice počinju "ja mislin", unda se ruga macdonaldsu da isplaćuje mole ploće pa za njega kaže "merikunski lanac brze hrone, a vi si možete misliti na koga se to odnosi" i sl.
ne zun jel riječ o amaterčinama ili se jo samo nis naviko:)
ali, ne morin reći da mi se ne sviđo
and then theres this:
Sazrijevanje do stava da ljudi ipak nisu glupi, bilo je bolno
iskustvo za makroekonomiste i vodilo je potpunoj promjeni paradigme i otklona
od keynesijanske makroekonomike
2014-04-16
a, jesi autora fotke pitao za dopuštenje objavljivanja, još k tome i naopačke.Freund wrote:epikur37 wrote:to znam i bez togaFreund wrote:https://www.24sata.hr/lifestyle/duljina-prsta-otkriva-neugodnu-istinu-o-naravi-vaseg-djeteta-578753epikur37 wrote:Ja imam i što stim hiromantičaru?
dosadan si
joj, joooj.
2014-12-30
Page 18 of 18 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18
Similar topics
» Na Slunju provedena vjezba 'Vulkan 19/1'
» ovrha nad milanovićem
» banditski ovršni zakon - ukradeno 50 milja kuna preko lažnih ovrha
» EVO GDJE JE NOVAC KOJI JE ‘OTEO’ GRAĐANIMA: ‘Kralj ovrha’ Marijan Hanžeković kupio više od tisuću vrijednih slika, stotinjak grafika i četrdesetak skulptura!
» ovrha nad milanovićem
» banditski ovršni zakon - ukradeno 50 milja kuna preko lažnih ovrha
» EVO GDJE JE NOVAC KOJI JE ‘OTEO’ GRAĐANIMA: ‘Kralj ovrha’ Marijan Hanžeković kupio više od tisuću vrijednih slika, stotinjak grafika i četrdesetak skulptura!
Page 18 of 18