Njemačka: osim komaraca i muha 3/4 insekata uključujući pčele je nestalo u zadnjih 25 godina
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Njemačka: osim komaraca i muha 3/4 insekata uključujući pčele je nestalo u zadnjih 25 godina
ne ne muha i komaraca ima sve više, kao i trolčina i sendvičaradanni1 wrote:Au kurac, sad ćemo plakat za muhama i komarcima, nekidan smo za orangutanima.
I to će mi stvarno nedostajat u životu..jebeni insekti.
Kermit- Posts : 26479
2014-04-17
Re: Njemačka: osim komaraca i muha 3/4 insekata uključujući pčele je nestalo u zadnjih 25 godina
ne, to su sve ostaci jugokomunizma :)kaja wrote:Mislim da to ima veze s cetnicima.Fénix wrote:Kermit wrote:Pa vidi leptire, prije si ih vidio barem kupusare na svakom ćošku sada nema ničega, vrlo vrlo čudno i jako loše, a zanimljivo muha i komaraca ima višeNoor wrote:sve je to istina, ali kažem...čitav život bježim od njih i samo s te strane kažem hvala boguKermit wrote:
Čuj oni su hraba pticama, osim toga oni oprašuju cvijeće i drveće i važan su dio ekosustava bez kojeg isti propada i izravno nestaje jako puno životinjskih vrsta...
ali, nije dobro...nije
U biti taj biljini i životinjski svijet koji sam poznavao i uživao u njemu 90-ih je u ovom stoljeću počeo nestajati, a sad je to samo nostalgija.
Ili barem ratom.
Pa..doli su mi i muhovi i komartzi isli na nerve,ipak..ovdje u Svabij ih nema,ili na prste nabrojati..ne vidim niti mrave na zemlji..niti ose niti pcele ne vidim..nek godine pitam jednog svabu vinogradara,sto je to plasticno ,okaceno o zice trsova,onak kao i oni neki mirisi,samo sto je ovo uniformno smedje plasticno,sa zadebljanjem u sredini..danni1 wrote:Au kurac, sad ćemo plakat za muhama i komarcima, nekidan smo za orangutanima.
I to će mi stvarno nedostajat u životu..jebeni insekti.
Kaze Svabo da je to neki genetski preparat koji /stetne/insekte cini neplodnim,dakle ne mogu se vise razmnozavati,no izgleda da je to malo roknulo i na korisne insekte..
kace to po sumama i gorama,vamo i tamo..posvuda..
Vidjeh nedavno i neke elektronske pizdarije koje s uili na struju ili na baterije,koje prave neke frekvencije yvuka,od kojih sve zivo sto zuji i leti bjezi glavom bezobzira..
Mrtvo i impotentno bih opisao svapsku /prirodu/...nije dobro..sterilno sve djeluje i neprirodno..
no dok god je to u interesu bilance,i nadalje netje biti insekata...a indirektno niti onih koji se hrane njima..
Guest- Guest
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Njemačka ide prema recesiji?Poslovna klima im je najgora u zadnjih šest godina
» Ogromni pomor: broj letećih insekata opao za čak 75% u posljednjih 30 godina
» Verovali ili ne: IQ Zapadnjaka pao za 14 bodova u zadnjih 100 godina
» Nisam baš pratio politiku zadnjih 7 godina al
» Izlaznost na izborima u Francuskoj najveća u zadnjih 40 godina
» Ogromni pomor: broj letećih insekata opao za čak 75% u posljednjih 30 godina
» Verovali ili ne: IQ Zapadnjaka pao za 14 bodova u zadnjih 100 godina
» Nisam baš pratio politiku zadnjih 7 godina al
» Izlaznost na izborima u Francuskoj najveća u zadnjih 40 godina
Page 2 of 2