Medo nije kriv!
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Medo nije kriv!
PRAVOSUDNI APSURD
MEDO NIJE KRIV, može lajati i biti slobodan! Jedini pas u Hrvatskoj koji je zbog glasnog laveža bio "osuđen" na život između četiri zida
12.06.2018 10:25
Zaključak je to, kako nas je Medin gazda Anton Šimunović izvijestio, rješenja Županijskog suda u Zagrebu na kojem se žalio na presudu Općinskog suda u Puli iz listopada 2016. godine. Žalba je usvojena i pas Medo iz Peroja, kako nam je Šimunović rekao, više nije osuđen na kućni pritvor gdje je od listopada 2014. provodio svaku noć!
- Županijski sud u Zagrebu donio je rješenje da Medo nije kriv, može lajati i biti slobodan. Pao mi je kamen sa srca, riješili smo jednu veliku brigu, rekao nam je Šimunović.
Medo, mješanac šarplaninca i hrvatskog ovčara, jedini je pas u Hrvatskoj koji je zbog glasnog i čestog laveža bio "osuđen" na život između četiri zida. U nekih šest godina svog života sirota je beštija polovicu provela u uvjetima neprimjerenim tako velikoj životinji. Jer, otkako je pulski sud odredio privremenu mjeru zatvaranja od 20 do 8 sati, potom od 22 do 7 sati, Medo je na počinak iz prostranog dvorišta odlazio u ostavu unutar obiteljske kuće - i ljeti i zimi. Parničenje, koje je pokrenula susjeda zbog narušenog zdravlja uslijed jakog i dugotrajnog laveža trajalo je dvije godine, a obrazlažući presudu u jesen 2016. sutkinja Općinskog suda iz Pule Nataša Horvat navela je da i nije nužno da Medo mora biti u zatvorenom, već da vlasnik mora poduzeti sve mjere da psa umiri.
- Medo je sada dobro. Jednostavno nije navikao na novi, slobodni režim, trebat će mu vremena da shvati što se dogodilo. Već ga duže od tri godine zatvaramo, a sada živi kako hoće, kaže Šimunović. Na pitanje da li laje, odgovara: "Laje kao i svi ostali psi".
Kako nam je Šimunović naveo, rješenje na žalbu zagrebački je Županijski sud donio u travnju, a on ju je dobio tek prije nekoliko dana.
MEDO NIJE KRIV, može lajati i biti slobodan! Jedini pas u Hrvatskoj koji je zbog glasnog laveža bio "osuđen" na život između četiri zida
12.06.2018 10:25
Zaključak je to, kako nas je Medin gazda Anton Šimunović izvijestio, rješenja Županijskog suda u Zagrebu na kojem se žalio na presudu Općinskog suda u Puli iz listopada 2016. godine. Žalba je usvojena i pas Medo iz Peroja, kako nam je Šimunović rekao, više nije osuđen na kućni pritvor gdje je od listopada 2014. provodio svaku noć!
- Županijski sud u Zagrebu donio je rješenje da Medo nije kriv, može lajati i biti slobodan. Pao mi je kamen sa srca, riješili smo jednu veliku brigu, rekao nam je Šimunović.
Medo, mješanac šarplaninca i hrvatskog ovčara, jedini je pas u Hrvatskoj koji je zbog glasnog i čestog laveža bio "osuđen" na život između četiri zida. U nekih šest godina svog života sirota je beštija polovicu provela u uvjetima neprimjerenim tako velikoj životinji. Jer, otkako je pulski sud odredio privremenu mjeru zatvaranja od 20 do 8 sati, potom od 22 do 7 sati, Medo je na počinak iz prostranog dvorišta odlazio u ostavu unutar obiteljske kuće - i ljeti i zimi. Parničenje, koje je pokrenula susjeda zbog narušenog zdravlja uslijed jakog i dugotrajnog laveža trajalo je dvije godine, a obrazlažući presudu u jesen 2016. sutkinja Općinskog suda iz Pule Nataša Horvat navela je da i nije nužno da Medo mora biti u zatvorenom, već da vlasnik mora poduzeti sve mjere da psa umiri.
- Medo je sada dobro. Jednostavno nije navikao na novi, slobodni režim, trebat će mu vremena da shvati što se dogodilo. Već ga duže od tri godine zatvaramo, a sada živi kako hoće, kaže Šimunović. Na pitanje da li laje, odgovara: "Laje kao i svi ostali psi".
Kako nam je Šimunović naveo, rješenje na žalbu zagrebački je Županijski sud donio u travnju, a on ju je dobio tek prije nekoliko dana.
catabbath-
2015-08-22
Re: Medo nije kriv!
Pohana kuhinjska spužva rješava problem s psećim lavežom brže i efikasnije od pravne države...
Pravna drzava je ponekad prespora. Tako mislim u konkretnom slučaju da nema smisla prijavljivati kuhara.T. wrote:Pohana kuhinjska spužva rješava problem s psećim lavežom brže i efikasnije od pravne države...
Baciš ga u gepek, na brodić i istovaris na sred mora. S nekim kamenom naravno.
Ostalo ribe naprave..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
T.- Posts : 17594
2014-04-14
I samo kuhar , jedan vise manje nebitno..T. wrote:Pa to je samo pas kajo...
2015-08-15
na stranu sad bespuća pravosuđa... da mi susjedov pas svaku noć cijelu noć laje pod prozorom imali bismo ugodni razgovor. Nije pes kriv što laje, ali gazda je ako ga ne zna stišat na normalu
tu kod mene doduše bude onak tu i tamo pesji koncert noću ali češće se mačke deru. Ali u biti traje par minuta pa začkome. Inače je ful tišina po noći
Božanstveno si zločesta...kaja wrote:I samo kuhar , jedan vise manje nebitno..T. wrote:Pa to je samo pas kajo...
T.- Posts : 17594
2014-04-14
Neuravnotežene životinje treba uklonit, Jebena psina ako se nije naučila do sad da ne laje na svakog čovjeka kojeg vidi, a živi u gradu, treba skončat u kafileriji.
Ovakve ratitetne primjerke treba bacit u kavez tunama.danni1 wrote:Neuravnotežene životinje treba uklonit, Jebena psina ako se nije naučila do sad da ne laje na svakog čovjeka kojeg vidi, a živi u gradu, treba skončat u kafileriji.
Da ide brze..
2015-08-15
Moj pas se zove Medo. Mozda ste ga i vidjeli na mom fejsu. Prekrasna bestija.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
stavi sliku jastrebe :)jastreb wrote:Moj pas se zove Medo. Mozda ste ga i vidjeli na mom fejsu. Prekrasna bestija.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
imas fejsbuk?jastreb wrote:Moj pas se zove Medo. Mozda ste ga i vidjeli na mom fejsu. Prekrasna bestija.
aaa jebate, pa ko jos ide na fejs osim seljaka ,bosanaca i americkih imigranata
2014-04-22
Noor wrote:stavi sliku jastrebe :)jastreb wrote:Moj pas se zove Medo. Mozda ste ga i vidjeli na mom fejsu. Prekrasna bestija.
2014-04-22
jastreb wrote:Noor wrote:stavi sliku jastrebe :)jastreb wrote:Moj pas se zove Medo. Mozda ste ga i vidjeli na mom fejsu. Prekrasna bestija.
2014-04-22
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Mesić po starom(nikad on nije kriv):Milanović je kriv
» NIJE KRIV HDZ, * vam materina!
» Nitko nije kriv za izvlačenje 400 milijuna kuna iz Podravke
» Nije Dačić kriv,on je žrtva predrasuda i rasističke mržnje prema Albancima
» Zoki prstom u oko Shittingu;'Necu zvati HDZ zlocinackom organizacijom.Plenkovic nije kriv'
» NIJE KRIV HDZ, * vam materina!
» Nitko nije kriv za izvlačenje 400 milijuna kuna iz Podravke
» Nije Dačić kriv,on je žrtva predrasuda i rasističke mržnje prema Albancima
» Zoki prstom u oko Shittingu;'Necu zvati HDZ zlocinackom organizacijom.Plenkovic nije kriv'
Page 1 of 2