ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Desničari u austrijskom parlamentu dobacivali Almi Zadić : NISMO U BOSNI

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Go down

Desničari u austrijskom parlamentu dobacivali Almi Zadić : NISMO U BOSNI  - Page 3 Empty Re: Desničari u austrijskom parlamentu dobacivali Almi Zadić : NISMO U BOSNI

Post by vuksadinare 13/6/2018, 10:24

Sora wrote:
vuksadinare wrote:..sto se tice npr.urednosti kucanstva daleko vise sam vidio uređenije kuce i stanove u bosni nego u drugim republikama...ti u bosni se npr.moras izuti kad dođes u posjetu...u nekim stalama kod njih je bilo uređenije nego neki stanovi npr. u zagrebu...ili negdje drugdje...u zagorju,prigorju npr.moras obuci debele čizme da prođes dvoriste i dođes do kuce ili stale...
I to je tocno 
Sta jest jest bounce
...pa kad znam..dosta sam boravio po bosni i drugdje...recimo kod moje zene(prije rata) ispred stale je bila fina sisana trava..tu i tamo bila je ugazena na mjestima gdje se stoka kretala...ali na jesen akd stoka vise nije izlazila iz stala odmah su bacili sjeme trave..tako d avec u rano prolejce je niknula i povrsina je opet bila travnata i tako se nije stvaralo blato pa cak i za kisa..osim na ulazu ispred stale...dok je npr u zagorju ili sjevernoj hrvatskoj gospodrasko dvoriste uvijek bilo blatnjavo..bar kod vecine...pa da dođes do kuce i stale ili moras imati cizme ili nabacaju nekakve daske...umjetso da su svake godien na ejsen posijali travu...da se ne stvara blato...

vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Desničari u austrijskom parlamentu dobacivali Almi Zadić : NISMO U BOSNI  - Page 3 Empty Re: Desničari u austrijskom parlamentu dobacivali Almi Zadić : NISMO U BOSNI

Post by catabbath 13/6/2018, 10:27

Neznam zašto si fasciniran tim vukojebinama ali ok valjda svatko teži nekom svom idealu.

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare 13/6/2018, 10:32

catabbath wrote:Neznam zašto si fasciniran tim vukojebinama ali ok valjda svatko teži nekom svom idealu.
pa nisam fasciniran ali neke stvari su tako...ja doista nisam vidio neku bosansku kucu ili stan da je neuredan ili neuredan u vecoj mjeri...a bio sam ih u dosta..ne samo u bosni..ali kod drugih sam se dosta toga nagledao..i takvi su po obicaju najveci kriticari naravno tuđeg a ne gledaju u svoje dvoriste ili im ej tako jednostavno lakse i da ne poduzmu nista
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 13/6/2018, 10:33

...a sto se tice zajebanciej na racun bosnaca ili kritika..tu su si pomalo sami krivi sto daju povoda drugima...najvise bas iz toga sto sto se sale na svoj racun pa daju povoda zlonamjernciima da ih zajebavaju ili kritiziraju
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by T. 13/6/2018, 11:02

vuksadinare wrote:
catabbath wrote:Neznam zašto si fasciniran tim vukojebinama ali ok valjda svatko teži nekom svom idealu.
pa nisam fasciniran ali neke stvari su tako...ja doista nisam vidio neku bosansku kucu ili stan da je neuredan ili neuredan u vecoj mjeri...a bio sam ih u dosta..ne samo u bosni..ali kod drugih sam se dosta toga nagledao..i takvi su po obicaju najveci kriticari naravno tuđeg a ne gledaju u svoje dvoriste ili im ej tako jednostavno lakse i da ne poduzmu nista
onda nisi bio kod muslimana...
'bosanska kuća' je rastezljiv pojam...
T.
T.

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Yehudim 13/6/2018, 12:26

U Beogradu, Zemunu......Srbiji, je normalno da se izuješ kad ulaziš kod nekoga u stan.

Barem koliko ja pamtim kad sam bio tamo, još prije 90 -tih.

2018-03-06

Back to top Go down

Post by Yehudim 13/6/2018, 12:27

T. wrote:
vuksadinare wrote:

Onda nisi bio kod muslimana...

'bosanska kuća' je rastezljiv pojam...

Ki criva kokošja.........
Yehudim
Yehudim

2018-03-06

Back to top Go down

Post by T. 13/6/2018, 12:30

kod muslimana se isto izuvaju cipele...
al kod njih nije problem urednost/čistoća, nego jedan strašno čudan miris/smrad...
mislim da to ima veze s prehranom, oni se jednostavno 'čuju', iz njih hlapi to sranje...
jel ovčetina il šta, ne znam, nekakav loj se čuje...

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Yehudim 13/6/2018, 12:33

Netko voli rustikalno, semi rural-rural

Ja npr. više volim kamen, grubo, drvo, grede gole, komin, konobu

A žena preferira čiste crte, pvc, novo, minimalizam

2018-03-06

Back to top Go down

Post by Yehudim 13/6/2018, 12:57

T. wrote:kod muslimana se isto izuvaju cipele...
al kod njih nije problem urednost/čistoća, nego jedan strašno čudan miris/smrad...
mislim da to ima veze s prehranom, oni se jednostavno 'čuju', iz njih hlapi to sranje...
jel ovčetina il šta, ne znam, nekakav loj se čuje...

Loj da.

Mi smo isto samo gusju masnoću koristili u kući ali jasno da ne smiješ dopustiti da ti se

taj  miris uvuče u kožu, odjeću. 

To je sl. kao kad nepušač osjeti miris ( smrad ) duhana na odjeći pušača ili u stanu pušača.

Ranije su na selima držali puno više blaga pa je vonj bilo nemoguće izbjeći.

Ne znam ali čini se da smo svi postali previše fini.

Imam baš jednu snimku kratku di izlazim iz jedne ladanjske kuće ( super uredjena, vidićeš ) 

ali odmah se osjeti vonj konja, tovara, krava, ovaca. 

Jednostavno vitar donese jer su svuda okolo farme. Konj mi pase isprid prozora.

Samo neka stavim taj program - irfanviuw- za skidanje slika ( jer su prevelikog formata ) pa ću postati.
Yehudim
Yehudim

2018-03-06

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Back to top

- Similar topics