Srbija centar za svih 6 država
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Srbija centar za svih 6 država
Beograd -- Potpredsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Alen Piju rekao je da će u Beogradu biti regionalno sedište EBRD za svih šest zemalja Zapadnog Balkana.
IZVOR: BETA PONEDELJAK, 11.06.2018. | 12:06"To je važna promena i znak da EBRD želi da bude još prisutniji na terenu, na celom Zapadnom Balkanu i u Srbiji, kao najvažnijoj zemlji regiona", rekao je Piju u razgovoru sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prenosi Ministarstvo.
Na sastanku u Beogradu Zorana Mihajlović je kazala da postoji dobar napredak na projektima koje Srbija realizuje uz finansijsku podršku EBRD i da očekuje još efikasniju saradnju sa EBRD na novim projektima, uključujući izgradnju prve deonice auto-puta Niš-Merdare-Priština, od Niša do Pločnika.
"Na sastanku je analizirana realizacija projekata koje EBRD finansira na drumskom Koridoru 10 i Projektu rehabilitacije puteva i unapredjenja bezbednosti saobraćaja, na modernizaciji železnice, kao i o planiranim ulaganjima u vodnom i vazdušnom saobraćaju", navodi se u saopštenju.
Guest- Guest
Re: Srbija centar za svih 6 država
koje su to drzave..hoce li ih pizzon uspjeti nabrojati
vuksadinare- Posts : 100316
2015-09-08
Što nas briga za to, pa ne spadamo mi u 6 zemalja Zapadnog Balkana?
Mi smo Europa.
Mi smo Europa.
crvenkasti-
2014-04-17
vuksadinare wrote:koje su to drzave..hoce li ih pizzon uspjeti nabrojati
ne znam, mozda ti znas
Guest- Guest
vi ste evropa od jucecrvenkasti wrote:Što nas briga za to, pa ne spadamo mi u 6 zemalja Zapadnog Balkana?
Mi smo Europa.
mi cemo od sutra
Guest- Guest
ne znam pomozi..pizzon wrote:vuksadinare wrote:koje su to drzave..hoce li ih pizzon uspjeti nabrojati
ne znam, mozda ti znas
2015-09-08
vuksadinare wrote:ne znam pomozi..pizzon wrote:vuksadinare wrote:koje su to drzave..hoce li ih pizzon uspjeti nabrojati
ne znam, mozda ti znas
srbija, makedonija, ap kosovo, albanija, c.gora i bih
Guest- Guest
bravo...pizzon wrote:vuksadinare wrote:ne znam pomozi..pizzon wrote:vuksadinare wrote:koje su to drzave..hoce li ih pizzon uspjeti nabrojati
ne znam, mozda ti znas
srbija, makedonija, ap kosovo, albanija, c.gora i bih
2015-09-08
T.- Posts : 17594
2014-04-14
au pickuT. wrote:Šta mu znači 'ap'?
2015-09-08
T. wrote:Šta mu znači 'ap'?
autonomna pokrajina koja je država i to u carinskoj uniji s Albanijom hahahaha
Guest- Guest
catabbath-
2015-08-22
Vojna vežba kod Bujanovca, učestvuju SAD, VB, UAE... FOTO
Kod Bujanovca je počela međunarodna vojna vežba "Platinasti vuk 2018", koja će trajati do 22. juna.
IZVOR: BETA PONEDELJAK, 11.06.2018. | 15:58
U vežbi učestvuje 500 oficira, podoficira i vojnika oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Rumunije, Crne Gore i Srbije, piše u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.
U vežbi po temama "Taktike, tehnike i procedure u multinacionalnim operacijama – neubojito oružje" i "Operacija očuvanja mira", pripadnici vojski zemalja učesnica uvežbavaće upotrebu nesmrtonosnog oružja, kao i procedure, radnje i postupke prilikom angažovanja u multinacionalnim operacijama u međunarodnom okruženju.
Cilj je da se vežbom unapredi interoperabilnost, međusobno razumevanje pripadnika vojski partnerskih zemalja na taktičkom nivou u toku izvršenja operacije podrške miru u multinacionalnom okruženju, piše u saopštenju.
Vežbu koja se izvodi na poligonu "Borovac" je na svečanosti u bazi "Jug" otvorio pukovnik Slobodan Stopa, komandant Četvrte brigade kopnene vojske, i oficir za planiranje vežbe.
"Kao domaćini, potrudićemo se da vam kroz posetu značajnim istorijskim spomenicima, predstavimo Vojsku Srbije i Republiku Srbiju", rekao je pukovnik Stopa.
Svečanom otvaranju vežbe "Platinasti vuk 2018" su prisustvovali i pukovnik Goran Stamenković iz Komande Kopnene vojske, rukovodilac vežbe pukovnik Slađan Stamenković, zamenik komandanta Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije potpukovnik Ivan Simonović i komandanti jedinica iz Bujanovca, dodalo je Ministarstvo odbrane.
kako pise,
hrvatska i siptarska cizma nece krociti na tlo srbije
Kod Bujanovca je počela međunarodna vojna vežba "Platinasti vuk 2018", koja će trajati do 22. juna.
IZVOR: BETA PONEDELJAK, 11.06.2018. | 15:58
U vežbi učestvuje 500 oficira, podoficira i vojnika oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Rumunije, Crne Gore i Srbije, piše u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.
U vežbi po temama "Taktike, tehnike i procedure u multinacionalnim operacijama – neubojito oružje" i "Operacija očuvanja mira", pripadnici vojski zemalja učesnica uvežbavaće upotrebu nesmrtonosnog oružja, kao i procedure, radnje i postupke prilikom angažovanja u multinacionalnim operacijama u međunarodnom okruženju.
Cilj je da se vežbom unapredi interoperabilnost, međusobno razumevanje pripadnika vojski partnerskih zemalja na taktičkom nivou u toku izvršenja operacije podrške miru u multinacionalnom okruženju, piše u saopštenju.
Vežbu koja se izvodi na poligonu "Borovac" je na svečanosti u bazi "Jug" otvorio pukovnik Slobodan Stopa, komandant Četvrte brigade kopnene vojske, i oficir za planiranje vežbe.
"Kao domaćini, potrudićemo se da vam kroz posetu značajnim istorijskim spomenicima, predstavimo Vojsku Srbije i Republiku Srbiju", rekao je pukovnik Stopa.
Svečanom otvaranju vežbe "Platinasti vuk 2018" su prisustvovali i pukovnik Goran Stamenković iz Komande Kopnene vojske, rukovodilac vežbe pukovnik Slađan Stamenković, zamenik komandanta Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije potpukovnik Ivan Simonović i komandanti jedinica iz Bujanovca, dodalo je Ministarstvo odbrane.
kako pise,
hrvatska i siptarska cizma nece krociti na tlo srbije
Guest- Guest
Jesu ponijeli i malo osiromašenog urana, ili samo došli na žurku? Pored šiptara i Hrvata, nema ni Rusa, pa ni Grčke....vidim.
Guest- Guest
pizzon wrote:hrvatska i siptarska cizma nece krociti na tlo srbije
Je li to taj "kompromis" ili ima još nešto?
Eroo- Posts : 79056
2016-07-22
Platinasti njuf
Inače pao Mil 17 u Bugarskoj
https://www.blic.rs/vesti/svet/bugarska-dva-pilota-poginula-u-padu-vojnog-helikoptera/0zfj1x9
Inače pao Mil 17 u Bugarskoj
https://www.blic.rs/vesti/svet/bugarska-dva-pilota-poginula-u-padu-vojnog-helikoptera/0zfj1x9
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Regoč-
2015-08-21
kofein wrote:Jesu ponijeli i malo osiromašenog urana, ili samo došli na žurku? Pored šiptara i Hrvata, nema ni Rusa, pa ni Grčke....vidim.
sa grcima nam nece dati nista slicno.
jedinica s / g sastava, sa stanovista zapada politicki je neprihvatljiva.
nama je to jasno. zapad ima da instalira i micro makedoniju samo
da ne bude direktnog kontakta.
pre je moguce da hrvati i srbi budu ucesnici neke, buduce zdruzene vojne vezbe,
najpre u BiH,
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» I Srbija se buni,Vulin:Srbija ne može primiti neograničen broj izbjeglica i neće biti prihvatni centar'
» "Jači smo od svih država bivše Jugoslavije zajedno"!
» Srbija postaje centar za održavanje Gazela
» Izrael nije država svih svojih građana nego samo Židova
» Hrvatska je prva država koja je dobila popis svih ISIL-ovaca iz Europe
» "Jači smo od svih država bivše Jugoslavije zajedno"!
» Srbija postaje centar za održavanje Gazela
» Izrael nije država svih svojih građana nego samo Židova
» Hrvatska je prva država koja je dobila popis svih ISIL-ovaca iz Europe
Page 1 of 2