ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nizozemske obitelji do kraja 2019. živjet će u kućama isprintanim na 3D printeru!

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Go down

Nizozemske obitelji do kraja 2019. živjet će u kućama isprintanim na 3D printeru! - Page 3 Empty Re: Nizozemske obitelji do kraja 2019. živjet će u kućama isprintanim na 3D printeru!

Post by Yehudim 10/6/2018, 14:48

aben wrote:
Yehudim wrote:
aben wrote:
Kserks. wrote:ja samo beton priznajem...jedno kratko vrime su cigle spajali sa pur pjenom, to sam zapravo vidio samo na jednoj novogradnji, odustalo se od toga izgleda totalno...

moja zgrada je učinjena 2016 na ljepilo

Na koje ljepilo i šta su lijepili

- silikonsko ljepilo
- za keramiku
- za siporeks, 
- za gips ploče
-ostalo

porotherm blokove,

vjerojatno njihovo ljepilo dry fix

Odlično je, to je ona bila smjesa na bazi cementa. Prije ćeš blokove polomiti nego ih odvojiti.

I meni je jedna nadogradnja radjena sa time, zadovoljan sam

Yehudim

2018-03-06

Back to top Go down

Nizozemske obitelji do kraja 2019. živjet će u kućama isprintanim na 3D printeru! - Page 3 Empty Re: Nizozemske obitelji do kraja 2019. živjet će u kućama isprintanim na 3D printeru!

Post by Guest 10/6/2018, 14:52

jedinu stvar šta priznajem su gips ploče.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Yehudim 10/6/2018, 14:59

abraham wrote:
Yehudim wrote:
abraham wrote:Napredak. Mislim da cijena nece biti manja. Naime u cijenu novogradnje ulazi cijena grdj zemljista, prikljucci, nameti, , rad, kontrolanti, foliranti i sl. Sve ovo kosta puno vise od materijala. Materijal nece biti jeftin (za sada) ali moze pojeftinit tj ubzati tijek gradnje. Da, na to dolaze jos elektricari, vodo instaleri, grijanje etccc. bumo videli. Nista revolucionarno u cijeni kostanja. Mozda manje izolacije i prirodni materijali, UPS, to je sve plastika u biti dakle, pisi propalo. Kila mozga....

Ne misliš očito. A nisi ni pročita članak, očito.

Printa se materijalom na bazi cementa, dalke brzošušeća bujuka sa vlaknima ( slično siporeksu ) Kakva crna plastika.

Cijena zemljišta ovisi o mnogo čemu, priključci imaju cijenu,  Instalacije su već provučene i samo se spoje na elektro mrižu,

odvodnju, dovodnju. Vodoinstalatere i električare i sada plaćaju preskupo, sa novim sustavom će imati manje posla napraviti.

Ni mobiteli u početku nisu bili jeftini a danas za 1 Kn.

Kila mozga .....da
Prefabricirane kuce postoje najmanje 70 godina, sa raznim materijalima, i kombinacijama. Islo se toliko daleko da su bile i obojane da kao moleri ne moraju nista raditi. U Svedskoj vise skoro nema klasicne gradnje a vidi vraga cijene su otilse u nebo. Sve drugo utjece na cijenu puno vise od materijala samog.  Printani dijelovi (cement ili cement sa plastikom, isti kiki), su puno skuplji od ljevanih , npr. Mozda budu jeftiniji ali trebaju prezivjeti postporadjanje muke. Dakle cujemo se za par godina kada ovaj projekat bude neki povijesni pokusaj. Kila mozga je uvijek kila mozga....

Imam problema sa slanjem slika tu ali danas ću to riješiti.

Slika sam gotove  kupaonske blokove. Metalni okvir 2.30 x 2.30 x2 .30 ( odprilike ) Ima ih 3-4-5 varijanti

Unutri obloženo gips pločama ( 10 mm ) i stavljene pločice, tuš kabina, zahod  i lavandin, ogledalo i sve šta triba.

Struja i odvodno dovodne cijevi spojene izvana.............gotov proizvod ( engleska firma )  koji se ugradjuje u hotele, hostele,

kruzere, montazne kuće.  Hoću reći da se ide u tome smjeru da se sve svede na brzo sklapanje da bude useljivo u šta kraćem roku.

Na samom terenu, na placu nema puno radnika, dizalica dodje i kranom spusti kupatilo, povežeš ga sam i to je to. Praktično.  Za pola ure se tuširaš.

Nikakvo dovlačenje praškastih materijala, blokova, zidjanja, zbukanja, majstor keramičar pa vodoinstalater, električar.........Misec dana u prašini.

Cak-cak  gotovo.

Ne znam cijenu ali mogu pogledati.

2018-03-06

Back to top Go down

Post by prckov 10/6/2018, 15:16

aben wrote:printanje kuće je dobra stvor, 

to će masu pojeftiniti izgradnju, ali dobra vijest je da će država naplaćivati veće iznose za građevinske gozvole budući da gradnja takovih kuć traje puno kraće
:^0
prckov
prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by danni1 10/6/2018, 15:17

Yehudim wrote:
abraham wrote:
Yehudim wrote:
abraham wrote:Napredak. Mislim da cijena nece biti manja. Naime u cijenu novogradnje ulazi cijena grdj zemljista, prikljucci, nameti, , rad, kontrolanti, foliranti i sl. Sve ovo kosta puno vise od materijala. Materijal nece biti jeftin (za sada) ali moze pojeftinit tj ubzati tijek gradnje. Da, na to dolaze jos elektricari, vodo instaleri, grijanje etccc. bumo videli. Nista revolucionarno u cijeni kostanja. Mozda manje izolacije i prirodni materijali, UPS, to je sve plastika u biti dakle, pisi propalo. Kila mozga....

Printa se materijalom na bazi cementa, dalke brzošušeća bujuka sa vlaknima ( slično siporeksu ) Kakva crna plastika.

Cijena zemljišta ovisi o mnogo čemu, priključci imaju cijenu,  Instalacije su već provučene i samo se spoje na elektro mrižu,

odvodnju, dovodnju. Vodoinstalatere i električare i sada plaćaju preskupo, sa novim sustavom će imati manje posla napraviti.

Kila mozga .....da
Prefabricirane kuce postoje najmanje 70 godina, sa raznim materijalima, i kombinacijama. Islo se toliko daleko da su bile i obojane da kao moleri ne moraju nista raditi. U Svedskoj vise skoro nema klasicne gradnje a vidi vraga cijene su otilse u nebo. Sve drugo utjece na cijenu puno vise od materijala samog.  Printani dijelovi (cement ili cement sa plastikom, isti kiki), su puno skuplji od ljevanih , npr. Mozda budu jeftiniji ali trebaju prezivjeti postporadjanje muke. Dakle cujemo se za par godina kada ovaj projekat bude neki povijesni pokusaj. Kila mozga je uvijek kila mozga....

Imam problema sa slanjem slika tu ali danas ću to riješiti.

Slika sam gotove  kupaonske blokove. Metalni okvir 2.30 x 2.30 x2 .30 ( odprilike ) Ima ih 3-4-5 varijanti

Unutri obloženo gips pločama ( 10 mm ) i stavljene pločice, tuš kabina, zahod  i lavandin, ogledalo i sve šta triba.

Struja i odvodno dovodne cijevi spojene izvana.............gotov proizvod ( engleska firma )  koji se ugradjuje u hotele, hostele,

kruzere, montazne kuće.  Hoću reći da se ide u tome smjeru da se sve svede na brzo sklapanje da bude useljivo u šta kraćem roku.

Na samom terenu, na placu nema puno radnika, dizalica dodje i kranom spusti kupatilo, povežeš ga sam i to je to. Praktično.  Za pola ure se tuširaš.

Nikakvo dovlačenje praškastih materijala, blokova, zidjanja, zbukanja, majstor keramičar pa vodoinstalater, električar.........Misec dana u prašini.

Cak-cak  gotovo.

Ne znam cijenu ali mogu pogledati.
Pa...to nije nešto novo. To su radili kad se gradio Sheraton u ZG....spuste to poslikaju, daj drugu....

To hoda al ne za kuće, to se isplati na veću količinu ali samo dizalica da to postavi ti je skuplja nego kupatilo da središ na klasičan način.

Nemre to bit isplativo za jednu ili dvije kupaone.

Male
2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 10/6/2018, 15:20

ovde bi nekima trebalo isprintati makar brnjicu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by T. 10/6/2018, 15:20

Modularna kupatila, plastika, cca 2 m2, ne moš se tu posrat kako valja...
Bio samu jednom takvm, da stvar bude zanimljivija, u belgiji  u nekom dvorcu...
T.
T.

2014-04-14

Back to top Go down

Post by abraham 10/6/2018, 15:28

U Nizozemsko je kvadrat gradjevnog zemljista skup kao zlato.Tko ima kucu da moze prosetati oko nje na vlastitoj okucnici je car, ono bogat. Obisao sam dobar dio i sela i gradova do Amsterdama i slika je vise manje takova. Spavao u jednom takovom (upravo na putu za NL, kupatilu koje je bilo usvtari modul 2x1 metar u AAchenu i nema covjek koji ce ugraditi tako sto u svojoj obiteljskoj kuci. Da skratim, ne vjerujem da je ovo nesta sta ce zaziviti u vecoj skali. Samo jedna od metoda gradnje koja nece biti jeftinija . Zasto, sam vec obrazlozio. Da, vjerojatno ima ljuddi koji misle da ce se voziti dzabe kada el auti budu prevaga???? Oce ali u kurcu. Drzava ce naci nacina da ubije svoju pinku koju ima sada od goriva na naftni pogon. Dakle sve u svemu kila mozga.....

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by marcellus 11/6/2018, 00:50

abraham wrote:
Yehudim wrote:

Kila mozga .....da

zemljište u mom kvartu od oko 400 kvadrata košta 2 puta cijenu gradnje kuće od stotinjak kvadrata, a ovo je jeftin kvart... a dozvole i priključci i papirologija još dvajst ili više...

2014-04-16

Back to top Go down

Post by abraham 11/6/2018, 05:42

Prije desetak godina je bilo jako in pricati o "pasivnim" kucama. Igrom slucaja i mog (drljavog) poznavanja Njemackog, sam upoznao i suradjivao sa gospodinom Wolf-om iz D koji je vlasnik jeden fabrike pasivnih kuca. Da skratim, rezultat je da cijelu kucu 250 mk cca, griju strojevi kao hladnjak, skrinja i dvije svijece. Ono savrseno. Hladjenje isto dzabe. Kuca se sastojala od novih materijala, neke vrste stiropora sirine 60 cm i rupom unutra koja se puni cementom. Kada se zatvori i stave prozori i vrata, vani mozes turirati mig 29 a unutra nista. Muk. Bilo kako bilo na kraju nitko nije zagrizao. Izgradio jednu , oglednu i poslije (koliko sam ja cuo) nista. Mediji su nastavili hvaliti te kuce jos neko vrijeme ali je i to poslije nestalo. Ne mozes kupiti komponente, nemas obrazovan personal daklem kurac u mrzloj vodi.

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by abraham 11/6/2018, 05:46

Cijene samih komponenti nisu jako veliki udio u cijeloj kuci. Narocito zidovi. Krov, razne instalacije, papirologija je ono sta kosta plus rad. Drzava se uvijek namiri i to je to. U samoj izgradnji dolazi do promjena i primjene novih materijala ali po prilici od svih noviteta zazivi mozda 5-10% sta je jako puno. Bilo kako bilo jako sam skeptican prema ovoj "novotariji". Mozda ,ukoliko ne padne u zaborav, za 20-30 godina.

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by immortal 11/6/2018, 13:47

Yehudim wrote:Nizozemske obitelji do kraja 2019. živjet će u kućama isprintanim na 3D printeru! - Page 3 Bm073628%5B2%5D

Sta se mene tiče i ovakvu bih napravio sebi.

To se samo stavi rabits mriža premaže glinom, superizolacija.

Kad ti dosadi kupiš kravu i recikliraš kuću, napraviš od balvana brvnaru.

Nizozemske obitelji do kraja 2019. živjet će u kućama isprintanim na 3D printeru! - Page 3 Slama-2

mene bih bilo strah zaspati u njoj
sto ako naidje pusac i odbaci opusak
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by Leviathan2 11/6/2018, 14:20

jbte, 
od sklonista protiv vremenskih nepogoda napravili ste cjelu dramu i perverziju
zemunica rulz a i poluzemunica isto dobra
slama odlicna na krovu, od balvana zidovi, 
perfekt uz malo truda i umijeca
koja kurceva kuca sa sto kerefeka

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by T. 11/6/2018, 14:36

mortal wrote:
Yehudim wrote:Nizozemske obitelji do kraja 2019. živjet će u kućama isprintanim na 3D printeru! - Page 3 Bm073628%5B2%5D

Sta se mene tiče i ovakvu bih napravio sebi.

To se samo stavi rabits mriža premaže glinom, superizolacija.

Kad ti dosadi kupiš kravu i recikliraš kuću, napraviš od balvana brvnaru.

Nizozemske obitelji do kraja 2019. živjet će u kućama isprintanim na 3D printeru! - Page 3 Slama-2

mene bih bilo strah zaspati u njoj
sto ako naidje pusac i odbaci opusak
To je presana slama, ne gori ko ona na livadi...
Plus fali završna obrada, ovo je kako izgledaju zidovi od slame unutra...
T.
T.

2014-04-14

Back to top Go down

Post by veber 11/6/2018, 14:41

novo vrijeme, novi načini gradnje.
ja sam bio skeptik prema "američkom" podu, kolega marc i kolega panonac mi pomogli u osnovnoj konstruciji. odličan odabir ako imaš prostora.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by T. 11/6/2018, 14:59

veber wrote:novo vrijeme, novi načini gradnje.
ja sam bio skeptik prema "američkom" podu, kolega marc i kolega panonac mi pomogli u osnovnoj konstruciji. odličan odabir ako imaš prostora.
Bogte, kraj moje zgrade gradile se 2 zgrade, jedna je useljena već, druga se završava...
Stvar je šta nemaju temelja opće...
Investitor je izravna zemlju, utaba je i direkt salio ploču na zemlju, premaza je gori s onim katranom i piči zidove...
Ku*ca mi nije jasno, na mojoj su se pola godine salivali temelji, a neposredno su susjedne ove dvi nove, znači zemlja je ista...
T.
T.

2014-04-14

Back to top Go down

Post by veber 11/6/2018, 15:10

T. wrote:
veber wrote:novo vrijeme, novi načini gradnje.
Bogte, kraj moje zgrade gradile se 2 zgrade, jedna je useljena već, druga se završava...
Stvar je šta nemaju temelja opće...
Investitor je izravna zemlju, utaba je i direkt salio ploču na zemlju, premaza je gori s onim katranom i piči zidove...
Ku*ca mi nije jasno, na mojoj su se pola godine salivali temelji, a neposredno su susjedne ove dvi nove, znači zemlja je ista...
ja sam tipkao za unutar kuće.
ako je ploča dobro napravljena nema potrebe za temeljima.
ja recimo iimam trakaste 80cm u šodru. cijeli zagreb je na šodru i vodi. ploča je 40cm

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Back to top

- Similar topics