AMD hebe Intel i ne vadi
Page 1 of 1
AMD hebe Intel i ne vadi
AMD Intelu odmah odgovorio CPU-om s 32 jezgre
Odmah nakon Intelovog predstavljanja procesora s 28 jezgri, stiže odgovor iz AMD-a koji na tržište u trećem kvartalu godine dovodi Ryzen Threadripper druge generacije s 32 jezgre
Ubrzo nakon što je Intel na Computexu najavio svoj zasad još uvijek bezimeni procesor s 28 jezgri i 56 threadova, nije dugo trebalo čekati na odgovor konkurencije.
Na Computexu konkurentski AMD se pojavio s Ryzen Threadripper procesorom druge generacije koji sadrži 32 jezgre i ukupno 64 threada.
Druga generacija Ryzen Threadrippera je proizvedena u 12-nanometarskom procesu (Zen+ arhitektura) na tržište stiže u trećem kvartalu ove godine dakle jedan kvartal prije Intelovog procesora, s time da će osim spomenutog najsnažnijeg modela na tržištu biti dostupan i model s 24 jezgre i 48 threadova (obje varijente procesora imat će visoki TDP od 250 W).
Oba procesora bit će kompatibilna s postojećim matičnim pločama temeljenima na X399 čipsetu (uz prethodnu nadogradnju BIOS-a).
Prva generacija Threadripper procesora imala je 16 jezgre (dvostruki die s po 8 jezgri), dok druga generacija dobiva četverostruki die (svaki s po 8 jezgri).
https://www.bug.hr/procesori/amd-intelu-odmah-odgovorio-cpu-om-s-32-jezgre-4580
Odmah nakon Intelovog predstavljanja procesora s 28 jezgri, stiže odgovor iz AMD-a koji na tržište u trećem kvartalu godine dovodi Ryzen Threadripper druge generacije s 32 jezgre
Ubrzo nakon što je Intel na Computexu najavio svoj zasad još uvijek bezimeni procesor s 28 jezgri i 56 threadova, nije dugo trebalo čekati na odgovor konkurencije.
Na Computexu konkurentski AMD se pojavio s Ryzen Threadripper procesorom druge generacije koji sadrži 32 jezgre i ukupno 64 threada.
Druga generacija Ryzen Threadrippera je proizvedena u 12-nanometarskom procesu (Zen+ arhitektura) na tržište stiže u trećem kvartalu ove godine dakle jedan kvartal prije Intelovog procesora, s time da će osim spomenutog najsnažnijeg modela na tržištu biti dostupan i model s 24 jezgre i 48 threadova (obje varijente procesora imat će visoki TDP od 250 W).
Oba procesora bit će kompatibilna s postojećim matičnim pločama temeljenima na X399 čipsetu (uz prethodnu nadogradnju BIOS-a).
Prva generacija Threadripper procesora imala je 16 jezgre (dvostruki die s po 8 jezgri), dok druga generacija dobiva četverostruki die (svaki s po 8 jezgri).
https://www.bug.hr/procesori/amd-intelu-odmah-odgovorio-cpu-om-s-32-jezgre-4580
catabbath-
2015-08-22
Re: AMD hebe Intel i ne vadi
obje varijente procesora imat će visoki TDP od 250 W
grije kao 3 žarulje od 100 W
intelovi stvaraju manje topline
Guest- Guest
Ahhhhh..ta aMD/ova preseravanja sa poyist ce/naguzit ce/pregazit ce/ovo i ono Intela,slusam jos od polovine 90tih godina..i sto je bilo do daanas..
AMD je izgubio(citaj.. na bubanj stavio ) dvi hajteh tvornice koje su trebale pokopati Intela sa svojim dostignucima..Amd jos malo zilavi jer je Svijetu potrebno i jeftino i nezahtjevno rjesenje/citaj..oni koji imaju manji budzet)
||Layalo se i da ce Buldozer Pokopati Intelovu 7micu,pa se pokazalo da oktakore AMDov u biti ima puno jezgri,ali su prilicno impotentne..
u Biti,Intelova rjesenja sa duplo manje jezgri su se uvijek na kraju pokazala boljim za zesce izazove..intenzivni kompjuting i fault tolerant poslove..
AMD nije cak niti uspio proizvesti rjesenja kvalitetna na prijenosnike,jerbo ih muci velia disipacija topline..kronicni problem..
I nadalje ce Svijet,tamo gdje je potrebna hladnoca,stabilnost i pouzdanost koristiti Intela..u low segmentu i manjim i nezahtjevnim poslovima i igrama za one ciji je budyet ogranice,dobro je rjesenje AMD...bar ako se igre ne pogone u 4k i 130 144 Hz/a...
AMD je izgubio(citaj.. na bubanj stavio ) dvi hajteh tvornice koje su trebale pokopati Intela sa svojim dostignucima..Amd jos malo zilavi jer je Svijetu potrebno i jeftino i nezahtjevno rjesenje/citaj..oni koji imaju manji budzet)
||Layalo se i da ce Buldozer Pokopati Intelovu 7micu,pa se pokazalo da oktakore AMDov u biti ima puno jezgri,ali su prilicno impotentne..
u Biti,Intelova rjesenja sa duplo manje jezgri su se uvijek na kraju pokazala boljim za zesce izazove..intenzivni kompjuting i fault tolerant poslove..
AMD nije cak niti uspio proizvesti rjesenja kvalitetna na prijenosnike,jerbo ih muci velia disipacija topline..kronicni problem..
I nadalje ce Svijet,tamo gdje je potrebna hladnoca,stabilnost i pouzdanost koristiti Intela..u low segmentu i manjim i nezahtjevnim poslovima i igrama za one ciji je budyet ogranice,dobro je rjesenje AMD...bar ako se igre ne pogone u 4k i 130 144 Hz/a...
Guest- Guest
Tja..bez hladnjaka idu temperature prek o300 gradi,pa ti misli sto mozesLeviathan2 wrote:Jel se može kuhati na tomu
Guest- Guest
gluposti. kada ih pitam jel vrti catiaV5R17
nismo čuli za tu igru.
imam lap i5 4jezge ssd 160+500
nemam pojma koja je grafička
meni za igranje catia v5 super, jedino nemreš bez miša se igrat.
nismo čuli za tu igru.
imam lap i5 4jezge ssd 160+500
nemam pojma koja je grafička
meni za igranje catia v5 super, jedino nemreš bez miša se igrat.
2014-12-30
Hm pa probaj nešto kompajlirati/renderirati/enkodirati/računati na i5 i nečemu sa 32 jezgre
nemam potrebe. catia je full 3d i radi super. autocad me više zajebava.
2014-12-30
dobro to je namjenjeno serverima, AI-u za mašinsko učenje i čemu već necatabbath wrote:Hm pa probaj nešto kompajlirati/renderirati/enkodirati/računati na i5 i nečemu sa 32 jezgre
no ove zadnje generacije Intela razvijaju dosta manje topline, kad usporediš s laptopom u kojem je AMD slične snage
Guest- Guest
veber wrote:nemam potrebe. catia je full 3d i radi super. autocad me više zajebava.
17" laptop ili koristiš eksterne monitore?
Guest- Guest
Živi Zid wrote:no ove zadnje generacije Intela razvijaju dosta manje topline, kad usporediš s laptopom u kojem je AMD slične snage
A ono neznam baš. Ovo je najajči Intel danas, čini mi se.
It is possible to run the i9-7960X using "Auto" settings at 4.1GHz by simply increasing the multiplier. However, the motherboard opts to pump 1.206v into the CPU, resulting in temperatures peaking at 97°C and total system power draw hitting a whopping 687W. That's far from a useable, everyday overclock.
I found the lowest stable voltage at 4.1GHz to be 1.116v. Again, this will vary from motherboard to motherboard and chip to chip, but the result is a more reasonable 83°C peak and a total system power draw of 600W.
Ultimately, 4.1GHz at 1.116v (with a -500MHz offset for AVX) is what I'd consider a reasonable overclock for most people, without getting into custom loops or delidding, which is the complex process of removing the heat spreader and replacing the thermal material. That's a shame, because I've no doubt that had Intel used solder, higher overclocks would be possible (I got as high as 4.4GHz without crashes, but quickly encountered thermal throttling).
catabbath-
2015-08-22
imam externi monitor. kupljen davno.Živi Zid wrote:veber wrote:nemam potrebe. catia je full 3d i radi super. autocad me više zajebava.
17" laptop ili koristiš eksterne monitore?
u bivšoj firmi mi je bilo super. na plazmu se spojio u sobi za sastanke i vozi.
2014-12-30
catabbath wrote:
A ono neznam baš. Ovo je najajči Intel danas, čini mi se.
za laptop kažem, ovo ako ćeš graditi peć u sobi od PCa ti svejedno koja je marka
Guest- Guest
Kakogod..sve ponude pocinju sa low level sustavima,kao takvim i najjeftinijima..
IT ima zilijun primjena i tesko je sad u navijajucem stilu reci konkretne stvari..
Uglavnom,najteze i najljuce zadace se nudju Intelu..
A Chabata....i5 i i7 nisu niti namjenjeni onom sto govoris...za to sluzi Xeon serija ili slicna famiglia procesora...
IT ima zilijun primjena i tesko je sad u navijajucem stilu reci konkretne stvari..
Uglavnom,najteze i najljuce zadace se nudju Intelu..
A Chabata....i5 i i7 nisu niti namjenjeni onom sto govoris...za to sluzi Xeon serija ili slicna famiglia procesora...
Guest- Guest
Similar topics
» Hodak hebe i ne vadi!
» Haso hebe ne vadi
» Bernie hebe - ne vadi
» Doris Pack hebe i ne vadi,ovaj put na udaru OHR i Dodo
» Goran Vojković mi hebe sve po spisku
» Haso hebe ne vadi
» Bernie hebe - ne vadi
» Doris Pack hebe i ne vadi,ovaj put na udaru OHR i Dodo
» Goran Vojković mi hebe sve po spisku
Page 1 of 1