"Zovu nas zabrinuti građani. Opravdano se brinu da će politika učiniti sve da ne dođe do referenduma"
Page 1 of 1
"Zovu nas zabrinuti građani. Opravdano se brinu da će politika učiniti sve da ne dođe do referenduma"
Građanska inicijativa Narod odlučuje održala je konferenciju za medije na kojoj je Zvonimir Troskot govorio o, kako kaže, "manipulacijama političkih kasti":
"Svjedoci smo manipulacija političkih kasti koje čine sve da bi zaustavile referendum. Kako bismo minimalizirali rizik manipulacije tražit ćemo da naši promatrači nadziru brojanje potpisa", rekao je Troskot.
"Da je naša zabrinutost opravdana govori činjenica da je Ustavni sud 2014. potvrdio izjavu Arsena Bauka da u Hrvatskoj ima 4,1 miijun birača, a kasnije je statistika pokazala da ih je 3,7 milijuna. Zašto je naša zabrinutost opravdana? Jer se na Ustavni sud vrše silni pritisci od strane premijera, HDZ-a, SDP-a, a svi smo svjesni činjenice da se ustavni suci biraju u suglasju između HDZ-a i SDP-a. Htjeli bismo zaštiti dignitet suda i zaštititi referendum te ovom prilikom izvijestiti javnost da su baši prijedlozi u skladu s Ustavom, zakonima i napucima Venecijanske komisije", rekao je Troskot, a nakon njega riječ je preuzela Marija Burazer iz Inicijative.
"Htjela bih ponoviti zabrinutost građana čije pozive primamo ovih dana, onih koji su volontirali te onih koji su dali potpis. Opravdano su zabrinuti da će politika učiniti sve da ne dođe do referenduma. Apeliram na ministarstvo da barem u 14 dana koliko nam je trebalo da prikupimo sve knjige da se očituje o broju prikupljenih potpisa i uputi ih Saboru. Apeliramo na Sabor da u što kraćem roku uputi pitanja Ustavnom sudu kako bi se referendum raspisao nadamo se u 9. mjesecu", rekla je.
Luka Mlinarić iz Inicijative još jednom je ponovio da su od predsjednika Sabora zatražili da ih primi 13. lipnja, no do danas, kaže, nisu dobili odgovor na svoj zahtjev.
"S jedne strane Jandroković smatra da je inicijativa trebala u 4 dana predati 20.000 knjiga, a on sad ne može potvrditi, odgovoriti da se knjige mogu predati. Knjige su nakon prikupljanja skupljene od strane županijskih koordinatora. Unazad proteklih tjedan dana pristizale su u Zagreb gdje se još jednom prebrojavaju za predaju. Paralelno je potrebno pripremiti i zahtjev Saboru za raspisivanje referenduma. Sav ovaj posao inicijativa će obaviti u dva tjedna, sve na volonterskoj bazi, daljnja procedura je na Saboru i Vladi. Obzirom da premijer i ministar smatraju da je inicijativa posao trebala obaviti u 4 dana, mi njih pozivao da svoj dio posla obave u dva tjedna. Institucije su za to plaćene od građana", rekao je Mlinarić.
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/izvanredna-konferencija-za-medije-gradjanske-inicijative-narod-odlucuje---519542.html
Građanska inicijativa Narod odlučuje održala je konferenciju za medije na kojoj je Zvonimir Troskot govorio o, kako kaže, "manipulacijama političkih kasti":
"Svjedoci smo manipulacija političkih kasti koje čine sve da bi zaustavile referendum. Kako bismo minimalizirali rizik manipulacije tražit ćemo da naši promatrači nadziru brojanje potpisa", rekao je Troskot.
"Da je naša zabrinutost opravdana govori činjenica da je Ustavni sud 2014. potvrdio izjavu Arsena Bauka da u Hrvatskoj ima 4,1 miijun birača, a kasnije je statistika pokazala da ih je 3,7 milijuna. Zašto je naša zabrinutost opravdana? Jer se na Ustavni sud vrše silni pritisci od strane premijera, HDZ-a, SDP-a, a svi smo svjesni činjenice da se ustavni suci biraju u suglasju između HDZ-a i SDP-a. Htjeli bismo zaštiti dignitet suda i zaštititi referendum te ovom prilikom izvijestiti javnost da su baši prijedlozi u skladu s Ustavom, zakonima i napucima Venecijanske komisije", rekao je Troskot, a nakon njega riječ je preuzela Marija Burazer iz Inicijative.
"Htjela bih ponoviti zabrinutost građana čije pozive primamo ovih dana, onih koji su volontirali te onih koji su dali potpis. Opravdano su zabrinuti da će politika učiniti sve da ne dođe do referenduma. Apeliram na ministarstvo da barem u 14 dana koliko nam je trebalo da prikupimo sve knjige da se očituje o broju prikupljenih potpisa i uputi ih Saboru. Apeliramo na Sabor da u što kraćem roku uputi pitanja Ustavnom sudu kako bi se referendum raspisao nadamo se u 9. mjesecu", rekla je.
Luka Mlinarić iz Inicijative još jednom je ponovio da su od predsjednika Sabora zatražili da ih primi 13. lipnja, no do danas, kaže, nisu dobili odgovor na svoj zahtjev.
"S jedne strane Jandroković smatra da je inicijativa trebala u 4 dana predati 20.000 knjiga, a on sad ne može potvrditi, odgovoriti da se knjige mogu predati. Knjige su nakon prikupljanja skupljene od strane županijskih koordinatora. Unazad proteklih tjedan dana pristizale su u Zagreb gdje se još jednom prebrojavaju za predaju. Paralelno je potrebno pripremiti i zahtjev Saboru za raspisivanje referenduma. Sav ovaj posao inicijativa će obaviti u dva tjedna, sve na volonterskoj bazi, daljnja procedura je na Saboru i Vladi. Obzirom da premijer i ministar smatraju da je inicijativa posao trebala obaviti u 4 dana, mi njih pozivao da svoj dio posla obave u dva tjedna. Institucije su za to plaćene od građana", rekao je Mlinarić.
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/izvanredna-konferencija-za-medije-gradjanske-inicijative-narod-odlucuje---519542.html
Guest- Guest
Re: "Zovu nas zabrinuti građani. Opravdano se brinu da će politika učiniti sve da ne dođe do referenduma"
Pitanje je mogu li ljudi konačno krenuti na bandu ako im budu ponovili 2014. godinu.
Guest- Guest
Re: "Zovu nas zabrinuti građani. Opravdano se brinu da će politika učiniti sve da ne dođe do referenduma"
Fénix wrote:Pitanje je mogu li ljudi konačno krenuti na bandu ako im budu ponovili 2014. godinu.
na galge...
onda oba referenduma prolaze..
naravno da prolaze..plenki je previše izranjavan da ima snage to spriječiti i politički preživjeti, deboto već sada je politički mrtvac....što reći, hapse ljude jer im po fb jebu mater...kid wrote:
Guest- Guest
Jesu jako zabrinuti ?Fénix wrote:"Zovu nas zabrinuti građani.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
markičku?marcellus wrote:Fénix wrote:Pitanje je mogu li ljudi konačno krenuti na bandu ako im budu ponovili 2014. godinu.
na galge...
ja bi sebi pucal u nogu prije nego da odem za nju radit.
jebote vidiš da je zla osoba, baš je zla i pokvarena. hitller i staljin izgledaju zajedno, kao vrtička djeca.
2014-12-30
RADIN O PREDSJEDNICI I REFERENDUMU
'Iznenađuje me da se kOLINDA sastala s Markićkom
i da to nitko nije znao. Meni je u Rimu govorila skroz druge stvari'
--------------------------------------------------------------------------
masna jedno govori, drugo misli a treće radi
.............................................................................................
"To što su njeni savjetnici potpisali to je problem Predsjednice.
Ja ne ulazim u odnose između predsjednice i njenih savjetnika", rekao je Radin, piše Dnevnik.hr.
S druge strane, nimalo mu se nije svidjela činjenica da se Predsjednica sastala
sa Željkom Markić u vezi referendumske incijative.
-------------------------------------------------
Kakva štraca
.............................................................................................
Ja ne ulazim u odnose između predsjednice i njenih savjetnika", rekao je Radin, piše Dnevnik.hr.
Kakva štraca
..prc milojko
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Svicarci su prema reakciji rvacke ljevice najnazadniji ljudi...
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
ti imaš sreću što i njeni ne hapse po portalima i forumima, ko plenkovićeviYehudim wrote:RADIN O PREDSJEDNICI I REFERENDUMU
Kakva štraca
kad bi znala da će te pokupit, ove sekunde bi te prijavila
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
ako je ovo istina srce mi je na mjestuKserks. wrote:naravno da prolaze..plenki je previše izranjavan da ima snage to spriječiti i politički preživjeti, deboto već sada je politički mrtvac....što reći, hapse ljude jer im po fb jebu mater...kid wrote:
svoju kovertu istambulske odradila s 706 potpisa+ mladi kolega svoju kovertu materijala 93 , ukupno 799 potpisa
s ekipom drugi referendum 632 potpisa, dva tjedna u centru grada, ispred crkve, ..
mnogi ignoriraju, provociraju, napadaju
2014-04-16
ja sam do sada potpisao do jednu antiestablišment peticiju za referendum, one koje je organizirao HDZ sam preskakao iz principa.mortal wrote:ako je ovo istina srce mi je na mjestuKserks. wrote:naravno da prolaze..plenki je previše izranjavan da ima snage to spriječiti i politički preživjeti, deboto već sada je politički mrtvac....što reći, hapse ljude jer im po fb jebu mater...kid wrote:
svoju kovertu istambulske odradila s 706 potpisa+ mladi kolega svoju kovertu materijala 93 , ukupno 799 potpisa
s ekipom drugi referendum 632 potpisa, dva tjedna u centru grada, ispred crkve, ..
Guest- Guest
dolazilo je dosta ljudi i iz hdz.a potpisati, ali oni zakleti vodji i fotelji cvrsto odrzali stav odbijanjaKserks. wrote:ja sam do sada potpisao do jednu antiestablišment peticiju za referendum, one koje je organizirao HDZ sam preskakao iz principa.mortal wrote:ako je ovo istina srce mi je na mjestuKserks. wrote:naravno da prolaze..plenki je previše izranjavan da ima snage to spriječiti i politički preživjeti, deboto već sada je politički mrtvac....što reći, hapse ljude jer im po fb jebu mater...kid wrote:
2014-04-16
Čime se ovaj glupi narod opterećuje. To je Bogu za plakat-kako bi rekli u mom kraju.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
To ste ukrali od nas...
Notorno je da se radi o srednjedalmatinskoj uzrečici...
Pa ne vjerujem. Nisu baš bili u nekom kontaktu.T. wrote:To ste ukrali od nas...
2014-04-22
Užas. Doduše mislim da su u penziji pa se nemaju cim drugim opterećivati..jastreb wrote:Čime se ovaj glupi narod opterećuje. To je Bogu za plakat-kako bi rekli u mom kraju.
2015-08-15
Nego reci mi jesi li pročitala onu moju poruku?kaja wrote:Užas. Doduše mislim da su u penziji pa se nemaju cim drugim opterećivati..jastreb wrote:Čime se ovaj glupi narod opterećuje. To je Bogu za plakat-kako bi rekli u mom kraju.
Šta ti misliš,jeli ona osoba bila ona osoba o kojoj sam govorio???
Ja mislim da je.
2014-04-22
A moguće, al znas koja bi to vjerojatnost morala biti ...jastreb wrote:Nego reci mi jesi li pročitala onu moju poruku?kaja wrote:Užas. Doduše mislim da su u penziji pa se nemaju cim drugim opterećivati..jastreb wrote:Čime se ovaj glupi narod opterećuje. To je Bogu za plakat-kako bi rekli u mom kraju.
Šta ti misliš,jeli ona osoba bila ona osoba o kojoj sam govorio???
Ja mislim da je.
Na granici mogućega .. al nije nemoguce
2015-08-15
Similar topics
» Građani Hrvatske zabrinuti rekordnim cijenama goriva
» Dinar pada, banke zarađuju, građani zabrinuti
» Gradonačelnica Slunja: ‘Stanje nije dobro, velike grupe migranata kreću se svuda, građani su zabrinuti‘
» INDEX - Pernar sasvim opravdano optužuje Plenkovića za širenje teorija zavjere
» Damir Nikšić za Dnevnik.ba: Hrvati opravdano frustrirani Komšićem, Bošnjaci bi nametnuli predstavnika i Ostalima
» Dinar pada, banke zarađuju, građani zabrinuti
» Gradonačelnica Slunja: ‘Stanje nije dobro, velike grupe migranata kreću se svuda, građani su zabrinuti‘
» INDEX - Pernar sasvim opravdano optužuje Plenkovića za širenje teorija zavjere
» Damir Nikšić za Dnevnik.ba: Hrvati opravdano frustrirani Komšićem, Bošnjaci bi nametnuli predstavnika i Ostalima
Page 1 of 1