Austrijski mediji : “Džamijska ruta” za migrante ka EU
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
1. Juna 2018.
U toku je proces nastanka nove migrantske “džamijske rute” duž koje džamije nude podršku migrantima, objavili su austrijski mediji pozivajući se na upozorenja šefa grupe za azil, migraciju i ljudska prava u Ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije Petera Vebingera.
Austrijski mediji naveli su da nova balkanska ruta, koja trenutno nastaje, vodi preko Albanije, Crne Gore ili Srbije, BiH i Hrvatske.
Eksperti na licu mjesta je nazivaju “džamijskom rutom”, pošto džamije duž rute pružaju podršku izbjeglicama u njihovom kretanju.
Vebinger je ukazao da postoji i mogućnost takvog razvoja situacije koji bi mogao dovesti do porasta izbjegličkog talasa.
– Rast broja migranata 2014. godine vodio je ka ishodu koji smo imali 2015. godine, a to bi moglo da se dogodi 2019. godine – rekao je Vebinger.
http://saff.ba/austrijski-mediji-izmislili-novi-islamofobicni-termin-dzamijska-ruta-za-migrante-ka-eu/
1. Juna 2018.
U toku je proces nastanka nove migrantske “džamijske rute” duž koje džamije nude podršku migrantima, objavili su austrijski mediji pozivajući se na upozorenja šefa grupe za azil, migraciju i ljudska prava u Ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije Petera Vebingera.
Austrijski mediji naveli su da nova balkanska ruta, koja trenutno nastaje, vodi preko Albanije, Crne Gore ili Srbije, BiH i Hrvatske.
Eksperti na licu mjesta je nazivaju “džamijskom rutom”, pošto džamije duž rute pružaju podršku izbjeglicama u njihovom kretanju.
Vebinger je ukazao da postoji i mogućnost takvog razvoja situacije koji bi mogao dovesti do porasta izbjegličkog talasa.
– Rast broja migranata 2014. godine vodio je ka ishodu koji smo imali 2015. godine, a to bi moglo da se dogodi 2019. godine – rekao je Vebinger.
http://saff.ba/austrijski-mediji-izmislili-novi-islamofobicni-termin-dzamijska-ruta-za-migrante-ka-eu/
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Re: Austrijski mediji : “Džamijska ruta” za migrante ka EU
Iz sarajevskih parkova se migrante prebacuje u pogranična područja s Hrvatskom: Mostar, Bihać itd...
Crna Gora će vejrojatno početi s postavljanjem žilet-žice na granice. Ne znam što HR čeka?
Crna Gora će vejrojatno početi s postavljanjem žilet-žice na granice. Ne znam što HR čeka?
Ovi u Sarajevu migrante Pakistance nazivaju "izbjeglicama". Umjesto da ih vračaju
tamo odkale dolaze oni ih lifraju prema Hrvatskoj. Džamije, nego tko...
tamo odkale dolaze oni ih lifraju prema Hrvatskoj. Džamije, nego tko...
Iz provjerenih izvora, nova ruta kozojeba je prema Karlovcu.
trpaaaj jos na zapad
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
još malo pa ga nestalo.:)epikur37 wrote:trpaaaj jos na zapad
Guest- Guest
Metuzalem wrote:još malo pa ga nestalo.:)epikur37 wrote:trpaaaj jos na zapad
sam pao sam se ubio...
2015-08-06
ako se eu prema ovom problemu ne postavi razumno onda joj se odbrojavaju zadnji dani
jednostavno promjenit politiku o ilegalnim imigrantima
ili adio eu
ili adio eu
2014-04-19
sad i nas sa sobom povlači..vidi Kenwood Kenon.epikur37 wrote:Metuzalem wrote:još malo pa ga nestalo.:)epikur37 wrote:trpaaaj jos na zapad
sam pao sam se ubio...
Guest- Guest
jebate, ko mravi su, pošpricaš im s raidom jednu stazu, nađu drugu, pošpricaš i tu...eno ih na trećoj, užas
EU svojim postojanjem potiče imigraciju, jer nema granica ,a svi se ponašaju brigo moja priđi na drugoga.prckov wrote:ako se eu prema ovom problemu ne postavi razumno onda joj se odbrojavaju zadnji dani
ili adio eu
kada se unija raspadne tada će imigracija stati, jer više neće biti brigo moj priđi na drugoga, svak će tada čuvat svoju granicu. Prvi Grci.
Guest- Guest
Ponekad Raid nije dovoljan pa upotrijebiš Biokill
ovo radim ima 15 dana..Noor wrote:jebate, ko mravi su, pošpricaš im s raidom jednu stazu, nađu drugu, pošpricaš i tu...eno ih na trećoj, užas
sa pravim mravima,naravno:)
Guest- Guest
Leviathan2 wrote:aaah
sto reci
:)
neka neka
za to su se borili, neka ;)
2015-08-06
jučer sam uzela pitroid, savršen je! i miriši na vaniliju :Dcatabbath wrote:Ponekad Raid nije dovoljan pa upotrijebiš Biokill
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
hehe...i ja, hebem im sve po spisku, puna mi ih je kuhinjaMetuzalem wrote:ovo radim ima 15 dana..Noor wrote:jebate, ko mravi su, pošpricaš im s raidom jednu stazu, nađu drugu, pošpricaš i tu...eno ih na trećoj, užas
2017-10-06
ja ih preventivno oko kuće..jer kad krene invazija liti izlaze iz utičnica:)Noor wrote:hehe...i ja, hebem im sve po spisku, puna mi ih je kuhinjaMetuzalem wrote:ovo radim ima 15 dana..Noor wrote:jebate, ko mravi su, pošpricaš im s raidom jednu stazu, nađu drugu, pošpricaš i tu...eno ih na trećoj, užas
čak i pomalo uživam tamanit ih:P
Guest- Guest
nisam našla kuda ulaze u kuću, al kad to otkrijem, dobit će po piksi i izvanaMetuzalem wrote:ja ih preventivno oko kuće..jer kad krene invazija liti izlaze iz utičnica:)Noor wrote:hehe...i ja, hebem im sve po spisku, puna mi ih je kuhinjaMetuzalem wrote:ovo radim ima 15 dana..Noor wrote:jebate, ko mravi su, pošpricaš im s raidom jednu stazu, nađu drugu, pošpricaš i tu...eno ih na trećoj, užas
čak i pomalo uživam tamanit ih:P
ovi moji su sitni i brzi da je straaašno
2017-10-06
ja mrave pospricao sinusanom, nekad, jbte, nije bilo mrava u okolici kuce na 20 metara :)
» Austrijski mediji o odnosima Hrvatske i Srbije: 'Jupiter Bem nepotrebno dolijeva ulje na vatru'
» Laku noć:Austrijski mediji optužili Hrvata da je napao 'napaćenog Austrijanca inozemnog porijekla'
» Balkanska ruta
» Proradila balkanska ruta
» Austrijski mediji o odnosima Hrvatske i Srbije: 'Jupiter Bem nepotrebno dolijeva ulje na vatru'
» Laku noć:Austrijski mediji optužili Hrvata da je napao 'napaćenog Austrijanca inozemnog porijekla'
» Balkanska ruta
» Proradila balkanska ruta
Page 1 of 2