Netko bi ovim ljudima mora objasnit da kod nas nema koza..:)
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Netko bi ovim ljudima mora objasnit da kod nas nema koza..:)
Nadležni popisuju
Niko ne zna tačan broj migranata u Salakovcu, jedni odlaze, drugi samoinicijativno dolaze
Piše: R. D./Klix.ba
prije 1h 11m
28
96
1 / 10
Foto: R. D./Klix.ba
Izbjeglički centar u Salakovcu izgleda osjetno mirnije i praznije nego ranijih dana, a svaka brojka koja dođe od službenih osoba je drugačija. Naporima vlasti, ali i brojnih organizacija uslovi u centru su svakim danom sve bolji, ali opet su se neki migranti odlučili vratiti u Sarajevo.
Edin Denjo, voditelj Izbjegličkog centra u Salakovcu, naglašava da su oni slobodni te da imaju nesmetano kretanje.
"Naše aktivnosti idu nekim svojim redoslijedom. Kapacitet je popunjen i nema ulaska u Centar ljudima koji dolaze i žele da se smjeste. Njih upućujemo u najbliži Ured za strance, da se registriraju te da oni dalje rješavaju njihov problem", kazao je Denjo.
Semiha Borovac, ministrica za ljudska prava i izbjeglice, za vrijeme svoje jučerašnje posjete je kazala kako se u Salakovcu nalazi blizu 200 osoba, dok Denjo kaže da ih je danas službeno 210. Ipak, to je osjetno manje od onog broja koji su navodili u petak. Saznali smo da su ljekari Crvenog križa u Sarajevu viđali migrante koje su isti dan ranije znali pregledati u Salakovcu.
"Mi na kapiji uradimo evidenciju, zapisujemo one koji izađu, a ako se vrate opet ih razdužimo. Ljudi imaju slobodu kretanja. Oni za četrnaest dana imaju pravo da zatraže azil, jer im ističe privremeni 'papir' koji su dobili od Ureda za strance", izjavio je Denjo.
Alen Kajtaz, sekretar Crvenog križa Grada Mostara, kaže nam da je njegova organizacija najspremnije od svih dočekala prvi migrantski val.
"Još uvijek mi nemamo pravu pomoć od drugih, ona je još uvijek deklarativna, moralna, koje mi imamo u obilju. Moralna podrška nažalost ne može osigurati niti jedan jedini obrok. Jedino građani donose ono što imaju, a upravo sam saznao da Rijaset Islamske zajednice u BiH želi osigurati veću količinu prehrambenih artikala. Mi tražimo načine da animiramo međunarodne donatore, ali bih ja volio da imamo sistemsko rješenje, jer bez njega nema rješenja. Volim da kažem da ovi ljudi imaju dva problema, prvi što su otišli od svoje kuće, a drugi što smo ih mi zapali", iskreno je kazao Kajtaz.
Naglasio je problem nefunkcionisanja sistema i nepotrebna politička prepucavanja te konstataciju da ratna dešavanja, koja su iza naše zemlje, nas ništa nisu naučila.
"Mislim da je jedan dio migranta već otišao dalje, drugi dio smo vidjeli u Sarajevu, vjerovatno su se vozom vratili. Kuda će ti ljudi niko tačno ne zna, ali postoji određena bojazan da bi moglo doći do eskalacije migrantske krize, ako krene val iz Turske i Grčke, nekih sto hiljada izbjeglica. Proći će kroz Makedoniju i Srbiju, preko Hrvatske i Mađarske ne mogu, ostajemo samo mi", izjavio je Kajtaz te pozvao nadležne da iz ladica izvuku planove te započnu svoje aktivnosti.
Kajtaz je ponovo pozvao građane da doniraju ono što imaju, posebno hranu, higijenske potrepštine, odjeću i obuću. Apeliraju da se ne donira ono što i naši građani ne bi mogli odijevati, jer to migranti nisu zaslužili.
U Salakovcu se migranti grupišu obično po državama iz kojih dolaze, a onda su i drugačije namjere. Kajtaz nam je kazao da bi Pakistanci najradije ostali u Bosni i Hercegovini.
To nam je potvrdio i Asif Khan iz Peshawara u Pakistanu, ima 23 godine i već je deset mjeseci na putu.
"Ovdje sam već nekoliko dana i situacija je dobra. U Pakistanu je stanje veoma loše, a ja dolazim iz dijela koji je blizu granice s Afganistanom i jak je utjecaj talibana. Ti ljudi ne vole da čovjek ide u školu i da napreduje. Moj otac mi je kazao, sine, ti moraš ići negdje drugo. Krenuo sam preko Irana, Turske, Bugarske, Grčke, Srbije, dok nisam stigao u Bosnu i Hercegovinu. Ja želim dobiti azil i ostati ovdje", kaže Asif.
Ističe da ne namjerava ići prema zemljama Zapadne Evrope, jer se boji deportacije te da ima tri prijatelja koji namjeravaju doći u Salakovac njegovim stopama.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/niko-ne-zna-tacan-broj-migranata-u-salakovcu-jedni-odlaze-drugi-samoinicijativno-dolaze/180522048
Niko ne zna tačan broj migranata u Salakovcu, jedni odlaze, drugi samoinicijativno dolaze
Piše: R. D./Klix.ba
prije 1h 11m
28
96
1 / 10
Foto: R. D./Klix.ba
Izbjeglički centar u Salakovcu izgleda osjetno mirnije i praznije nego ranijih dana, a svaka brojka koja dođe od službenih osoba je drugačija. Naporima vlasti, ali i brojnih organizacija uslovi u centru su svakim danom sve bolji, ali opet su se neki migranti odlučili vratiti u Sarajevo.
Edin Denjo, voditelj Izbjegličkog centra u Salakovcu, naglašava da su oni slobodni te da imaju nesmetano kretanje.
"Naše aktivnosti idu nekim svojim redoslijedom. Kapacitet je popunjen i nema ulaska u Centar ljudima koji dolaze i žele da se smjeste. Njih upućujemo u najbliži Ured za strance, da se registriraju te da oni dalje rješavaju njihov problem", kazao je Denjo.
Semiha Borovac, ministrica za ljudska prava i izbjeglice, za vrijeme svoje jučerašnje posjete je kazala kako se u Salakovcu nalazi blizu 200 osoba, dok Denjo kaže da ih je danas službeno 210. Ipak, to je osjetno manje od onog broja koji su navodili u petak. Saznali smo da su ljekari Crvenog križa u Sarajevu viđali migrante koje su isti dan ranije znali pregledati u Salakovcu.
"Mi na kapiji uradimo evidenciju, zapisujemo one koji izađu, a ako se vrate opet ih razdužimo. Ljudi imaju slobodu kretanja. Oni za četrnaest dana imaju pravo da zatraže azil, jer im ističe privremeni 'papir' koji su dobili od Ureda za strance", izjavio je Denjo.
"Ovi ljudi imaju dva problema, prvi što su otišli od svoje kuće, a drugi što smo ih mi zapali"
Alen Kajtaz, sekretar Crvenog križa Grada Mostara, kaže nam da je njegova organizacija najspremnije od svih dočekala prvi migrantski val.
"Još uvijek mi nemamo pravu pomoć od drugih, ona je još uvijek deklarativna, moralna, koje mi imamo u obilju. Moralna podrška nažalost ne može osigurati niti jedan jedini obrok. Jedino građani donose ono što imaju, a upravo sam saznao da Rijaset Islamske zajednice u BiH želi osigurati veću količinu prehrambenih artikala. Mi tražimo načine da animiramo međunarodne donatore, ali bih ja volio da imamo sistemsko rješenje, jer bez njega nema rješenja. Volim da kažem da ovi ljudi imaju dva problema, prvi što su otišli od svoje kuće, a drugi što smo ih mi zapali", iskreno je kazao Kajtaz.
Naglasio je problem nefunkcionisanja sistema i nepotrebna politička prepucavanja te konstataciju da ratna dešavanja, koja su iza naše zemlje, nas ništa nisu naučila.
"Mislim da je jedan dio migranta već otišao dalje, drugi dio smo vidjeli u Sarajevu, vjerovatno su se vozom vratili. Kuda će ti ljudi niko tačno ne zna, ali postoji određena bojazan da bi moglo doći do eskalacije migrantske krize, ako krene val iz Turske i Grčke, nekih sto hiljada izbjeglica. Proći će kroz Makedoniju i Srbiju, preko Hrvatske i Mađarske ne mogu, ostajemo samo mi", izjavio je Kajtaz te pozvao nadležne da iz ladica izvuku planove te započnu svoje aktivnosti.
Nemojte donirati odjeću koju ne biste nosili
Kajtaz je ponovo pozvao građane da doniraju ono što imaju, posebno hranu, higijenske potrepštine, odjeću i obuću. Apeliraju da se ne donira ono što i naši građani ne bi mogli odijevati, jer to migranti nisu zaslužili.
U Salakovcu se migranti grupišu obično po državama iz kojih dolaze, a onda su i drugačije namjere. Kajtaz nam je kazao da bi Pakistanci najradije ostali u Bosni i Hercegovini.
To nam je potvrdio i Asif Khan iz Peshawara u Pakistanu, ima 23 godine i već je deset mjeseci na putu.
"Ovdje sam već nekoliko dana i situacija je dobra. U Pakistanu je stanje veoma loše, a ja dolazim iz dijela koji je blizu granice s Afganistanom i jak je utjecaj talibana. Ti ljudi ne vole da čovjek ide u školu i da napreduje. Moj otac mi je kazao, sine, ti moraš ići negdje drugo. Krenuo sam preko Irana, Turske, Bugarske, Grčke, Srbije, dok nisam stigao u Bosnu i Hercegovinu. Ja želim dobiti azil i ostati ovdje", kaže Asif.
Ističe da ne namjerava ići prema zemljama Zapadne Evrope, jer se boji deportacije te da ima tri prijatelja koji namjeravaju doći u Salakovac njegovim stopama.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/niko-ne-zna-tacan-broj-migranata-u-salakovcu-jedni-odlaze-drugi-samoinicijativno-dolaze/180522048
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Re: Netko bi ovim ljudima mora objasnit da kod nas nema koza..:)
Stoka su ljudi kpji ne prihvaćaju nesretnike
Nema vece stoke
A jos se deklariraju kao vjernici
Pljuc
Stoka bez repa eto
Nema vece stoke
Pljuc
Stoka bez repa eto
ja bona jesi ih vidilaSora wrote:Stoka su ljudi kpji ne prihvaćaju nesretnike
Nema vece stoke
Pljuc
Stoka bez repa eto
nece ih stoka u sarajevu a njihova vjera pa je drugima trpaju
bas stoka
fuj
a sto se tice koza imamo samo tebe pa ako im se svidas...jelte ovaj khm
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
A jesi duhovit
Jel ti to od tate ili nesto od suseda
nego kozo moja mala , sto ih nece ovi tvoji u sarajevuSora wrote:A jesi duhovit
kakvi su to vjernici gluvo bilo kad ni svoje nece a sami su se znali uvalit i hrvatima i zapadnoj EU
bas fuj, fuj fuj
2014-04-19
Je, pizdaimmaterina, a sami su bili izbjeglice i trpili 3 godine opsadu grada i vidi ih.Otjerali ove nesretnike u HercegovinuSora wrote:Stoka su ljudi kpji ne prihvaćaju nesretnike
Nema vece stoke
Pljuc
Stoka bez repa eto
i sad lutaju po bh kamenjaru, gladni, iznemogli...Nisu domaćini mogli nahrani ni 300 ovih nesretnika a Hrvatska je hranila
njiovih nekoliko stotina tisuća...Zaboravili bezdušnici. Malo je reć da su stoka bez repa.
Last edited by Eroo on 22/5/2018, 15:23; edited 1 time in total
2016-07-22
sore bona, sto ovi tvoji iz grada heroja nisu prihvatili izbjeglice nego ih pustili da spavaju po parkovima
nedavno ste se kurcili humanoscu kad vam je trebalo guzicu sacuvat a poslije ste srali na ljude koji su vam pomogli, a vrhunac je da sada sami necete da pomognete vasoj vjeri
jel to grad heroj
fuj koje dno
nedavno ste se kurcili humanoscu kad vam je trebalo guzicu sacuvat a poslije ste srali na ljude koji su vam pomogli, a vrhunac je da sada sami necete da pomognete vasoj vjeri
jel to grad heroj
fuj koje dno
2014-04-19
koji vjernici?..sit gladnom ne vjerujeprckov wrote:nego kozo moja mala , sto ih nece ovi tvoji u sarajevuSora wrote:A jesi duhovit
kakvi su to vjernici gluvo bilo kad ni svoje nece a sami su se znali uvalit i hrvatima i zapadnoj EU
bas fuj, fuj fuj
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Prckoprckov wrote:sore bona, sto ovi tvoji iz grada heroja nisu prihvatili izbjeglice nego ih pustili da spavaju po parkovima
jel to grad heroj
fuj koje dno
Ne zesti se TOLIKO KAO DA SE KUZIS
Kao da znas sta pricas
Ti si sinek daleko, na drugom kraju zemlje
Ti sve vidis NAOPAK
I zabili nož u leđa...sve to polaHko dolazi na vidjelo. Takya i ketmanstvo neko vrijeme funkcioniraprckov wrote:sore bona, sto ovi tvoji iz grada heroja nisu prihvatili izbjeglice nego ih pustili da spavaju po parkovima
jel to grad heroj
fuj koje dno
a onda dođe vrime kad se im sve u obraz saspe...
2016-07-22
I dakle Najvise su protiv izbjeglica ovi KPJI SU IZLETJELI IZ SVOJIH OGNJIŠTA
PHU PHU
STA CEMO
nema empatije onaj kpji ju sam ocekuje
PHU PHU
STA CEMO
I ti sve vidis NAopako A tko znaEroo wrote:I zabili nož u leđa...sve to polaHko dolazi na vidjelo. Takya i ketmanstvo neko vrijeme funkcioniraprckov wrote:sore bona, sto ovi tvoji iz grada heroja nisu prihvatili izbjeglice nego ih pustili da spavaju po parkovima
jel to grad heroj
fuj koje dno
a onda dođe vrime kad se im sve u obraz saspe...
Mozda su te objesili za Jajce pa visis naglavačke
Tako da ti gkava dole
Je, u pravu si ...sad takvi tjeraju izbjglice iz Sarajeva u Hercegovinu...Sora wrote:I dakle Najvise su protiv izbjeglica ovi KPJI SU IZLETJELI IZ SVOJIH OGNJIŠTA
PHU PHU
STA CEMO
U Sarajevu su ih držali po parkovima ko stoku...
2016-07-22
ne zestim se nego ismijavam grad herojSora wrote:Prckoprckov wrote:sore bona, sto ovi tvoji iz grada heroja nisu prihvatili izbjeglice nego ih pustili da spavaju po parkovima
jel to grad heroj
fuj koje dno
Ne zesti se TOLIKO KAO DA SE KUZIS
Kao da znas sta pricas
Ti si sinek daleko, na drugom kraju zemlje
Ti sve vidis NAOPAK
da nisi kozeceg mozga to bi prvo skuzila
2014-04-19
ma ne bona kozja glavoSora wrote:I dakle Najvise su protiv izbjeglica ovi KPJI SU IZLETJELI IZ SVOJIH OGNJIŠTA
PHU PHU
STA CEMO
najvise su protiv izbjeglica koji su djelom pokazali da su najvise protiv izbjeglica
a to su ovi tvoji iz grada heroja
aferim heroji pilici od sokola
2014-04-19
GleEroo wrote:Je, u pravu si ...sad takvi tjeraju izbjglice iz Sarajeva u Hercegovinu...Sora wrote:I dakle Najvise su protiv izbjeglica ovi KPJI SU IZLETJELI IZ SVOJIH OGNJIŠTA
PHU PHU
STA CEMO
Kako tebe trpe ZLOVENCI
Nekao ce tamo i tvoji ere prezivjeti
A sta se boje
.prevladati ce islam
Hi hi
E
Neka . Bas neka ..
Sora wrote:GleEroo wrote:Je, u pravu si ...sad takvi tjeraju izbjglice iz Sarajeva u Hercegovinu...Sora wrote:I dakle Najvise su protiv izbjeglica ovi KPJI SU IZLETJELI IZ SVOJIH OGNJIŠTA
PHU PHU
STA CEMO
Kako tebe trpe ZLOVENCI
Nekao ce tamo i tvoji ere prezivjeti
A sta se boje
.prevladati ce islam
Hi hi
E
Neka . Bas neka ..
amo na čudi da grad "heroj" nije u stanju prehranit 300 svojih...Allah će ih kaznit, jer brata ne pomažu kad su u muci.
Allah i inače sve vidi, sve čuje i sve zna...Ako nisi kao triba-udri...Pa vidi se to od Pakistana do Magreba.
2016-07-22
Znaci 300 ljudi ne moze nahraniti Hercegovna
Pa cemu ste krali po rvackoj a sad se nema ?
Di si pare ?
Di si pare ?
ej ljigo, ne prebacuj sranje svojih iz grada heroja na drugeSora wrote:Znaci 300 ljudi ne moze nahraniti Hercegovna
Di si pare ?
kako ih nije stid, i njih i tebe
imate li vi mrvu casti i dostojanstva
koji smrad moras bit da ne zbrines svoje ljude i uvaljujes ih "dusmanu"
fuj fuj nevjerojatno
2014-04-19
natrpalo mostar
natrpalo mostar
Guest- Guest
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» SVEĆENICI USTAŠE / Ovim je ljudima zajednička bila zločinačka ideologija, ali današnja Hrvatska im je odala priznanje. Smeta li to Plenkoviću?
» Kucan iskreno:'Brisel nema iskrene namjere prema ovim prostorima'
» Nema ni jednog razloga zašto bi netko prešao ilegalno u Hrvatsku
» Plenkovic više nema izbora : Mora ići u rezove odmah
» Kad netko nastupi sa sloganom 'Sad il' nikada', dosta je glupo da nakon poraza govori: ah, dobro, nema veze, bit će bolje drugi put
» Kucan iskreno:'Brisel nema iskrene namjere prema ovim prostorima'
» Nema ni jednog razloga zašto bi netko prešao ilegalno u Hrvatsku
» Plenkovic više nema izbora : Mora ići u rezove odmah
» Kad netko nastupi sa sloganom 'Sad il' nikada', dosta je glupo da nakon poraza govori: ah, dobro, nema veze, bit će bolje drugi put
Page 1 of 3