Jesu li planine krive za siromaštvo balkanskih zemalja
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Jesu li planine krive za siromaštvo balkanskih zemalja
vuksadinare wrote:trpaju se oni koji nemaju poduzetnog duha..oni koji imaju oni su poduzetnici...no problem je jake obiteljske veze pa i nesposobnije moras negdje utrpati da ne umru od gladi ipak su nasi..clanovi obitelji..IamOneofYou wrote:vuksadinare wrote:...pa jesu..spustili se oni sa brda desetljecima i zauzeli pozicije..'uh pobjegosmo iz divljine a sad mozak na pasu'IamOneofYou wrote:aben wrote:socijalizam
točno
evo gledam jednu objavu na fejsu. jedan lik je poslao upit hrvatskom zavodu za zapošljavanje.. koliko imaju zaposlenih, tko je na bolovanju, godišnjem - odgovor iz HZZ - "nemamo pojma"
doslovno. zamisli da vodiš privatnu firmu, i da nemaš pojma koliko ljudi radi za tebe, šta rade, tko je na bolovanju, a tko je došao na posao, tko nije - propao bi u roku 24sata..
a u našim državnim institucijama koje hranimo sa 60% poreznog opterećenja ovo normalno.
kakve jebene planine
to je istina.
inače nisu planine tako loše, sa druge strane planine pošto su "okrutne", su odlične za darwinističku prirodnu selekciju. ljudi sa planina, tipa dalmatinski vlaji, i hercegovci, to su sve visoki ljudi, zgodni ljudi, zdravi ljudi puni testosterona(testosteron je jako bitan faktor za poduzeništvo), radišni, - pa i dobro obrazovani(bolji od RH prosjeka).
samo je problem, što su takvi ljudi planinski mentalitet (use-nase-podase) prenjeli u RH državni sektor, umjesto da imamo neoliberalni kapitalizam, hercegovci bi otvorili na tisuće firmi, ovako se ekipa trpa u državni sektor i parazitira zato jer imamo nacional socijalizam.
imaju oni poduzetničkog duha.
meni ekipa sa faksa, tamo na zadnjoj godini faksa, 60% grupe su bili hercegovci, svi visoki, zgodni, inteligetni, radišni i dobri studenti. profesori ih voljeli. i umjesto da takva ekipa nakon faksa, prevodi RH ekonomiju i privatni sektor, i razvijaju firme, i zapošljavaju mene i ostale , ---- velika većina njih preko političkih veza se nakon faksa doslovno natrpala po kancelarijama u Zagrebu, pa ispada da "prosječni" Hrvati poput mene - moramo njih hraniti, umjesto da ovi budu lokomotiva koja vuče cijeli narod naprijed.
Zato , nama treba Pinochet i njegov neoliberalni kapitalizam, ono ukinuti cijelu državu, osim policije, i vojske(koju treba pojačati) , ukinuti skoro sva ministarstva, općine, agencije, a sve državne firme privatizirati.
onda bi ista ta hercegovačka ekipa , jer to su sposobni, bili prisiljeni otvarati firme, snalaziti se, i bili bi uspješni u tome.. ovako se uhljebljuju, izvlače pare iz države, iseljavaju ostale, i bogate se na račun drugih - ono doslovno mentalitet iz serije prosijaci i sinovi - gdje prvo ti prosijaci najviše zajebu svoje susjede i zemljake, pa onda tek ostale
Guest- Guest
ne znam kod vas al kod nas ubosni su krivi mededi
da nisu jebali bukvu..
da nisu jebali bukvu..
2014-04-19
Mislim da su ipak potoci krivi , a mozda i crnogorica.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
sinko kod je najveci krucijalni problem-nepotizam...kad vec stavljamo primjere njemacka,nizozemska i slicno..tamo ako ne ides na faks..otac te izvede na cestu i pokaze ti u smjeru grada..'imas dvije zdrave noge i dvije ruke marš raditi'..a kod nas mame osoboma od 32,33 godine tepaju 'dijete'..koji se izelzavaju i boli ih kupus za sve..a onenjuima..'a sto ce dijete'IamOneofYou wrote:vuksadinare wrote:trpaju se oni koji nemaju poduzetnog duha..oni koji imaju oni su poduzetnici...no problem je jake obiteljske veze pa i nesposobnije moras negdje utrpati da ne umru od gladi ipak su nasi..clanovi obitelji..IamOneofYou wrote:vuksadinare wrote:...pa jesu..spustili se oni sa brda desetljecima i zauzeli pozicije..'uh pobjegosmo iz divljine a sad mozak na pasu'IamOneofYou wrote:
točno
evo gledam jednu objavu na fejsu. jedan lik je poslao upit hrvatskom zavodu za zapošljavanje.. koliko imaju zaposlenih, tko je na bolovanju, godišnjem - odgovor iz HZZ - "nemamo pojma"
doslovno. zamisli da vodiš privatnu firmu, i da nemaš pojma koliko ljudi radi za tebe, šta rade, tko je na bolovanju, a tko je došao na posao, tko nije - propao bi u roku 24sata..
a u našim državnim institucijama koje hranimo sa 60% poreznog opterećenja ovo normalno.
kakve jebene planine
to je istina.
inače nisu planine tako loše, sa druge strane planine pošto su "okrutne", su odlične za darwinističku prirodnu selekciju. ljudi sa planina, tipa dalmatinski vlaji, i hercegovci, to su sve visoki ljudi, zgodni ljudi, zdravi ljudi puni testosterona(testosteron je jako bitan faktor za poduzeništvo), radišni, - pa i dobro obrazovani(bolji od RH prosjeka).
samo je problem, što su takvi ljudi planinski mentalitet (use-nase-podase) prenjeli u RH državni sektor, umjesto da imamo neoliberalni kapitalizam, hercegovci bi otvorili na tisuće firmi, ovako se ekipa trpa u državni sektor i parazitira zato jer imamo nacional socijalizam.
imaju oni poduzetničkog duha.
meni ekipa sa faksa, tamo na zadnjoj godini faksa, 60% grupe su bili hercegovci, svi visoki, zgodni, inteligetni, radišni i dobri studenti. profesori ih voljeli. i umjesto da takva ekipa nakon faksa, prevodi RH ekonomiju i privatni sektor, i razvijaju firme, i zapošljavaju mene i ostale , ---- velika većina njih preko političkih veza se nakon faksa doslovno natrpala po kancelarijama u Zagrebu, pa ispada da "prosječni" Hrvati poput mene - moramo njih hraniti, umjesto da ovi budu lokomotiva koja vuče cijeli narod naprijed.
Zato , nama treba Pinochet i njegov neoliberalni kapitalizam, ono ukinuti cijelu državu, osim policije, i vojske(koju treba pojačati) , ukinuti skoro sva ministarstva, općine, agencije, a sve državne firme privatizirati.
onda bi ista ta hercegovačka ekipa , jer to su sposobni, bili prisiljeni otvarati firme, snalaziti se, i bili bi uspješni u tome.. ovako se uhljebljuju, izvlače pare iz države, iseljavaju ostale, i bogate se na račun drugih - ono doslovno mentalitet iz serije prosijaci i sinovi - gdje prvo ti prosijaci najviše zajebu svoje susjede i zemljake, pa onda tek ostale
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
ti nemoj nista da misliskaja wrote:Mislim da su ipak potoci krivi , a mozda i crnogorica.
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
jebe se tebi..ti si u australiji i nisi pod ovrhomprckov wrote:ti nemoj nista da misliskaja wrote:Mislim da su ipak potoci krivi , a mozda i crnogorica.
2015-09-08
kic pa ti si brđan..
2015-09-08
Svi su krivi osim žitelja, tu su još i teorije zavjera od Vatikana, CIA-e, bilderberga, monsanta, berlina, moskve, boljševika etc. a u biti karakter je najgori krivackic wrote:
krivo je moree
i krive su goree
Kermit-
2014-04-17
svega pomalo ima..ali ipak mislim da je najveci krivac ono..'pomalo di je priša'
2015-09-08
vuksadinare wrote:kic pa ti si brđan..
gorstak :p
crvenkasti-
2014-04-17
there can be only one
podnaslov: nek susjedu crkne krava
Moram malo , ono mahnem frizurom i čekaj da kažem ..prckov wrote:ti nemoj nista da misliskaja wrote:Mislim da su ipak potoci krivi , a mozda i crnogorica.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Češka i Mađarska su bile socijalist.zemlje,pa su pretekle Hrvatsku za 30 mjesta.aben wrote:socijalizam
Grčka je imala kapitalizam koji grasniči sa fašizmom,pa su opet teška mizerija.
Tako da ova tvoja primjedba ne stoji.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Češka i Mađarska su bile socijalist.zemlje,pa su pretekle Hrvatsku za 30 mjesta.aben wrote:socijalizam
Grčka je imala kapitalizam koji grasniči sa fašizmom,pa su opet teška mizerija.
Tako da ova tvoja primjedba ne stoji.
nisi ti razumi moju primjedbu;
jo nis reko da je jugoslovenski socijalizam krivac, to je suvišno tvrditi jer je evidentno koliki je promašaj jugoslovenija bila,
tvrdin da je hrvacka u gospodarskom rasulu jer je nastavila biti socijalistička zemlja.
ča se tiče češke i mađarske, more se isčitati kako odmak od komunizma pomože ekonomiji, jer uništava socijalistički duh, a za grčku si totalno fali- grčka je totalna europska venecuela.
2014-04-16
kic wrote:
Osmanlije, hajducka kultura i komunizam..
plus loša prehrana s premalo ribe i povrća i previše krumpira i pšenice
marcellus wrote:kic wrote:
ja sam bio ozb.
Kada je Austrija zadnji put vodila ikakav rat na svojem teritoriju? Kada se posljednji put iti jedna značajnija bitka dogodila na području Austrije?vuksadinare wrote:bas to htjedoh reci..ali ipak realno austrijanci i svicarci nisu imali tako brutalne osvajace na ovim prostorima..prakticno svicarci zive u miru stotinama godina i oni su s emogli 100% posvetiti razvoju i napretku poboljsanja zivotnih uvjeta...sto je mogao onaj npr.u srbiji,bosni,hrvatskoj(lici,zagori) nego svaki dan razmisljati kako da spasi sebe i obitelj ako neki osvajac uleti u selo ili na to podrucje ognjem,macom,puskom..sumnjam d aje razmislajo o napretku i poboljsanju kvalitete zivotaHektorović wrote:vuksadinare wrote:pa ja bi se slozio dijelom da i reljef i klima mogu uvjetovati to...tezak zivot,nerazvijenost takvih krajeva mogu imati dijelom posljedice plus brutalan osvajac..koji je u najvecem dijelu tjerao stanovnistvo da naseljava takve pasivne i ruralne krajeve izdvojene mahom od civilizacije...
Švicarska ima gori reljef pa pogleda... Isto Austrija...
Problem nije u reljefu, problem je u povijesti i u glavama.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
to je zob, anagramkic wrote:marcellus wrote:kic wrote:
ja sam bio ozb.
žitarica, krmna pretežito
Last edited by epikur37 on 15/5/2018, 21:02; edited 1 time in total
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Stoljećima se na ovim prostorima provodila negativna selekcija.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» JESU LI ŽRTVE NA BLEIBURGU I JASENOVCU JEDNAKE? UBOJICE SIGURNO JESU!
» FT: EU se do 2025. g. namjerava proširiti na još 6 balkanskih država
» Hajmo u planine
» San iskopan iz kamena planine
» Aroniju sa obronaka Suve planine neće ni za 100 dinara
» FT: EU se do 2025. g. namjerava proširiti na još 6 balkanskih država
» Hajmo u planine
» San iskopan iz kamena planine
» Aroniju sa obronaka Suve planine neće ni za 100 dinara
Page 2 of 3