ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mesić: Hrvatska mora pomoći Hrvatima u BiH

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

Mesić: Hrvatska mora pomoći Hrvatima u BiH - Page 2 Empty Re: Mesić: Hrvatska mora pomoći Hrvatima u BiH

Post by vuksadinare 15/5/2018, 08:56

jastreb wrote:
vuksadinare wrote:
jastreb wrote:
Eroo wrote:
Sora wrote:Sa susjednom državom Bosnom i Hercegovinom gradit ćemo dobrosusjedske odnose, kao i sa svim ostalim susjednim državama. Politika aspiracija prema tuđoj zemlji otišla je s njenim tvorcem Franjom Tuđmanom. Hrvatska više neće podržavati nikakvu "Herceg-Bosnu" kao paradržavu u Bosni i Hercegovini, kao što je dosad podržavala. Morat će se preispitati ?nanciranje svega i svačega u Hercegovini iz budžeta hrvatske države, iako to ne znači da nećemo brinuti o Hrvatima koji žive i u susjednoj Bosni i Hercegovini, i drugdje u svijetu. Naprotiv, ali sve to mora imati mjeru uobičajenu i u drugim civiliziranim državama. Kad je o Hercegovcima riječ, oni su, zapravo, na krivog čovjeka ljuti, jer ja sam bio protiv rata u Bosni i Hercegovini znao sam da su gubitnici oni u hrvatskoj politici koji su htjeli Bosnu i Hercegovinu pripojiti Hrvatskoj. Jasno je o čemu se tu radi - nije u pitanju to da li je Stipe Mesić za ove ili one Hrvate, nego je ključno pitanje tko će raspolagati hrvatskim budžetom. Ja tražim da njime raspolažu hrvatski građani u hrvatskom parlamentu, čime ne osporavam potrebu da se pomaže i Hrvatima u Bosni i Hercegovini, ali ne po cijenu njenog uništenja. Oni se, ponavljam to, ponašaju kao onaj škorpion kojeg nosi žaba preko rijeke. Kad je zamolio žabu, ona je rekla da ga neće nositi jer će je on ubiti, na što je škorpion rekao da to sigurno neće učiniti, jer bi onda i on poginuo. Žaba pristane, a na sredini rijeke škorpion je ipak ubode. Na pitanje zašto je to napravio, škorpion odgovara: "To je jednostavno jače od mene."
Sve ti je to prohujalo s vihorom...sad drugi vjetrovi pušu.
Vaše laži više ne prolaze...
Pa i ne baš. Stoji to da su mase Hrvata u BIH,a napose oni u zap.Hercegovini smatrali da će se njihovi krajevi prisajediniti Hrvatskoj i da je to gotova stvar.

Zato su danas na Tuđmana ljuti neki pravaši i ekstremni desničari koji smatraju da je to najveći hrvatski poraz i da je Hrvatska u avnojevskim granicama izdaja.
..pa cuj...najveci uzrok tome je bilo ziherastvo i kalkulacija alije izetbegovica kroz 1991 i na pocetku 1992...sto je dodatno pojacalo takvo razmisljanje....nisu svi muslimani tako razmisljali i radili ali dobar dio je..tesko je objasniti ljduima dolje da se citav zivot bore za nesto a da ne budu onda dio toga...
Da,pa zato ja kažem da su Srbi iz Hrvatske,Hrvati iz BIH i Srbi sa Kosova najveći gubitnici.

Meni lik iz Hrv.Tišine kaže da on smatra da Hrvatska nije dobila rat jer je njegovo selo(i ne samo njegovo) danas u RS.
ne samo sto s etice rata..hrvati napose iz hercegovine ali i iz bosne doista napose od osnivanja jugoslavije mastali i borili se da budu dio cjelokupnog hrvatskog korpusa...bili su proganjani od raznih vlasti...i onda ti moras tim ljudima reci 'ti ne mozes biti dio necega'...naravno da ce se osjecati izdani...hrvati u hercegovini nikad nisu npr.bili orjentirani prema sarajevu..da sad ne nabrajam ono nesto sto ce mi jastreb reci '0pet ti o tome'..ali moram kao primjer..hrvati u hercegovini su najvecim djelom navijali za hrvatske klubove mahom za dinamo a vrlo rijetko za neke bh-a klubove..a zivjeli su u bh-a...jbg...tako je bilo ne moze s eto sporiti

vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Mesić: Hrvatska mora pomoći Hrvatima u BiH - Page 2 Empty Re: Mesić: Hrvatska mora pomoći Hrvatima u BiH

Post by jastreb 15/5/2018, 09:01

vuksadinare wrote:
jastreb wrote:
vuksadinare wrote:
jastreb wrote:
Eroo wrote:
 Dočim su Hrvati u Bosni već po tom pitanju bili dosta šaroliki. Iako ih je najviše navijalo za Hajduk i Dinamo, masa ih je navijala za Partizan,posebno za Želju,Velež,čak i za Zvezdu.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare 15/5/2018, 09:09

jastreb wrote:

Dočim su Hrvati u Bosni već po tom pitanju bili dosta šaroliki. Iako ih je najviše navijalo za Hajduk i Dinamo, masa ih je navijala za Partizan,posebno za Želju,Velež,čak i za Zvezdu.
utjecaj multi kulti sredine..muslimani su u vecini navbijali za partizan i zvezdu..pa sarajevo,zeljo,velez..tek vrlo mali broj za dinamo ili hajduk...sto pokazuje i kroz to tada njihov stav prema hrvatima i hrvatskoj..tu ne racunam na muslimane u hrvatskoj koji su zivjeli..a koji su vecinom navijali za dinamo(ponajvise) i za hajduk..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top

- Similar topics