Mesić: Hrvatska mora pomoći Hrvatima u BiH
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Uvijek sam polazio od toga da je Hrvatima u BiH njihova domovina Bosna i Hercegovina, da s druga dva naroda moraju koordinirati i kreirati zakonsku regulativu, a Hrvatska mora pomoći kako svim Hrvatima izvan domovine tako i ovima u BiH – rekao je Mesić…………Ne zanima nas sto govori Mesić.
Imao je priliku govoriti.
Nije govorio.
Podržavao je najveći nacionalizam u BiH.
poskok.info
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
2016-07-22
Re: Mesić: Hrvatska mora pomoći Hrvatima u BiH
Mesic je stari pravaš
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Hercegovcima je fuj
Svatko tko govori istinu
Mesić je vise puta izjsvio da su Hercegovci za hrvatsku uteg, kamen smutnje i izravni krivci za mnoge zlocine bilo ratne bilo kod pljacke
Plus je neutralizirao generale i popove
ZIVIO MESIĆ dugo ko Manolić
Svatko tko govori istinu
Mesić je vise puta izjsvio da su Hercegovci za hrvatsku uteg, kamen smutnje i izravni krivci za mnoge zlocine bilo ratne bilo kod pljacke
a mesic je za nekretnine i firme za njegovu djecu 'posudio' milijune..Sora wrote:Hercegovcima je fuj
Svatko tko govori istinu
2015-09-08
Sa susjednom državom Bosnom i Hercegovinom gradit ćemo dobrosusjedske odnose, kao i sa svim ostalim susjednim državama. Politika aspiracija prema tuđoj zemlji otišla je s njenim tvorcem Franjom Tuđmanom. Hrvatska više neće podržavati nikakvu "Herceg-Bosnu" kao paradržavu u Bosni i Hercegovini, kao što je dosad podržavala. Morat će se preispitati ?nanciranje svega i svačega u Hercegovini iz budžeta hrvatske države, iako to ne znači da nećemo brinuti o Hrvatima koji žive i u susjednoj Bosni i Hercegovini, i drugdje u svijetu. Naprotiv, ali sve to mora imati mjeru uobičajenu i u drugim civiliziranim državama. Kad je o Hercegovcima riječ, oni su, zapravo, na krivog čovjeka ljuti, jer ja sam bio protiv rata u Bosni i Hercegovini znao sam da su gubitnici oni u hrvatskoj politici koji su htjeli Bosnu i Hercegovinu pripojiti Hrvatskoj. Jasno je o čemu se tu radi - nije u pitanju to da li je Stipe Mesić za ove ili one Hrvate, nego je ključno pitanje tko će raspolagati hrvatskim budžetom. Ja tražim da njime raspolažu hrvatski građani u hrvatskom parlamentu, čime ne osporavam potrebu da se pomaže i Hrvatima u Bosni i Hercegovini, ali ne po cijenu njenog uništenja. Oni se, ponavljam to, ponašaju kao onaj škorpion kojeg nosi žaba preko rijeke. Kad je zamolio žabu, ona je rekla da ga neće nositi jer će je on ubiti, na što je škorpion rekao da to sigurno neće učiniti, jer bi onda i on poginuo. Žaba pristane, a na sredini rijeke škorpion je ipak ubode. Na pitanje zašto je to napravio, škorpion odgovara: "To je jednostavno jače od mene."
Mrš, fašistko...Sora wrote:Hercegovcima je fuj
Svatko tko govori istinu
2016-07-22
Ajd ero zajebi vise tu mrznju prema Mesiću
Rekao je istinu
Dobio dva put izbire i bio predsjednik Rh
Tebi i tvojim erama NISTA AUTENTIČNO HRBATSKO NE PASE JER NISTE HRVATI
VI STE OKUPATORI NA NEKI NACIN I UNISTAVATELJI RH
PLJUJETE PO HRBATSKPJ ZASTAVI I PREDSJEDNIKU
MRS GAMAD
Rekao je istinu
MRS GAMAD
Sve ti je to prohujalo s vihorom...sad drugi vjetrovi pušu.Sora wrote:Sa susjednom državom Bosnom i Hercegovinom gradit ćemo dobrosusjedske odnose, kao i sa svim ostalim susjednim državama. Politika aspiracija prema tuđoj zemlji otišla je s njenim tvorcem Franjom Tuđmanom. Hrvatska više neće podržavati nikakvu "Herceg-Bosnu" kao paradržavu u Bosni i Hercegovini, kao što je dosad podržavala. Morat će se preispitati ?nanciranje svega i svačega u Hercegovini iz budžeta hrvatske države, iako to ne znači da nećemo brinuti o Hrvatima koji žive i u susjednoj Bosni i Hercegovini, i drugdje u svijetu. Naprotiv, ali sve to mora imati mjeru uobičajenu i u drugim civiliziranim državama. Kad je o Hercegovcima riječ, oni su, zapravo, na krivog čovjeka ljuti, jer ja sam bio protiv rata u Bosni i Hercegovini znao sam da su gubitnici oni u hrvatskoj politici koji su htjeli Bosnu i Hercegovinu pripojiti Hrvatskoj. Jasno je o čemu se tu radi - nije u pitanju to da li je Stipe Mesić za ove ili one Hrvate, nego je ključno pitanje tko će raspolagati hrvatskim budžetom. Ja tražim da njime raspolažu hrvatski građani u hrvatskom parlamentu, čime ne osporavam potrebu da se pomaže i Hrvatima u Bosni i Hercegovini, ali ne po cijenu njenog uništenja. Oni se, ponavljam to, ponašaju kao onaj škorpion kojeg nosi žaba preko rijeke. Kad je zamolio žabu, ona je rekla da ga neće nositi jer će je on ubiti, na što je škorpion rekao da to sigurno neće učiniti, jer bi onda i on poginuo. Žaba pristane, a na sredini rijeke škorpion je ipak ubode. Na pitanje zašto je to napravio, škorpion odgovara: "To je jednostavno jače od mene."
Vaše laži više ne prolaze...
2016-07-22
Ajd lopoveEroo wrote:Mrš, fašistko...Sora wrote:Hercegovcima je fuj
Svatko tko govori istinu
Ne da mi se gubiti vrijeme s tobom
No neces proci Liso dok sam tu
Nadam s da ces procitati ovu gore citat mesicevog govora
Mesić u govoru u Čapljini u sestom mjesecu 1992:'Tko bude imao aspiracije na hrvatske prostore u Bosni i Hercegovini i lose namjere smatrat cemo ga neprijateljem ikao i okarakterizirati agresorskim cinom ma o kom s eradilo'
2015-09-08
Mrš, fašistko...Sora wrote:Ajd ero zajebi vise tu mrznju prema Mesiću
Rekao je istinu
MRS GAMAD
2016-07-22
Pa i ne baš. Stoji to da su mase Hrvata u BIH,a napose oni u zap.Hercegovini smatrali da će se njihovi krajevi prisajediniti Hrvatskoj i da je to gotova stvar.Eroo wrote:Sve ti je to prohujalo s vihorom...sad drugi vjetrovi pušu.Sora wrote:Sa susjednom državom Bosnom i Hercegovinom gradit ćemo dobrosusjedske odnose, kao i sa svim ostalim susjednim državama. Politika aspiracija prema tuđoj zemlji otišla je s njenim tvorcem Franjom Tuđmanom. Hrvatska više neće podržavati nikakvu "Herceg-Bosnu" kao paradržavu u Bosni i Hercegovini, kao što je dosad podržavala. Morat će se preispitati ?nanciranje svega i svačega u Hercegovini iz budžeta hrvatske države, iako to ne znači da nećemo brinuti o Hrvatima koji žive i u susjednoj Bosni i Hercegovini, i drugdje u svijetu. Naprotiv, ali sve to mora imati mjeru uobičajenu i u drugim civiliziranim državama. Kad je o Hercegovcima riječ, oni su, zapravo, na krivog čovjeka ljuti, jer ja sam bio protiv rata u Bosni i Hercegovini znao sam da su gubitnici oni u hrvatskoj politici koji su htjeli Bosnu i Hercegovinu pripojiti Hrvatskoj. Jasno je o čemu se tu radi - nije u pitanju to da li je Stipe Mesić za ove ili one Hrvate, nego je ključno pitanje tko će raspolagati hrvatskim budžetom. Ja tražim da njime raspolažu hrvatski građani u hrvatskom parlamentu, čime ne osporavam potrebu da se pomaže i Hrvatima u Bosni i Hercegovini, ali ne po cijenu njenog uništenja. Oni se, ponavljam to, ponašaju kao onaj škorpion kojeg nosi žaba preko rijeke. Kad je zamolio žabu, ona je rekla da ga neće nositi jer će je on ubiti, na što je škorpion rekao da to sigurno neće učiniti, jer bi onda i on poginuo. Žaba pristane, a na sredini rijeke škorpion je ipak ubode. Na pitanje zašto je to napravio, škorpion odgovara: "To je jednostavno jače od mene."
Zato su danas na Tuđmana ljuti neki pravaši i ekstremni desničari koji smatraju da je to najveći hrvatski poraz i da je Hrvatska u avnojevskim granicama izdaja.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
DANI: A dio koji se odnosi na ratnu krivnju hrvatskog rezima prema Bosni i Hercegovini, sto cemo s tim?
MESIC: Ako je Hrvatska vojska usla u drugu drzavu, znaci da ipak postoji necija individualna odgovornost za to krsenje Ustava. Jer, prema hrvatskom Ustavu, nasa vojska moze intervenirati u drugoj drzavi samo uz potpis predsjednika Sabora. Individualna odgovornost se razlikuje od drzavne, pa za ovaj slucaj moraju odgovarati konkretni pojedinci.
DANI: Mene ipak plasi pretpostavka da bi se na kraju sva odgovornost za rat u Bosni i Hercegovini mogla nekako strovaliti u onaj svjezi mirogojski grob, i da ce nam onda zaista preostati jedino pricanje viceva. Kako to Vama izgleda?
MESIC: Sigurno je da ne vjerujem kako jedan covjek snosi krivicu za sve. To je bila politika ciji su brojni kreatori dobro poznati, i nisu svi danas pokojni. Oni za to moraju odgovarati. Nisam se ja do izlaska iz HDZ-a samo s Tudjmanom natezao oko Bosne, nego ih je u toj prici ipak bilo vise...
DANI: Nedavno ste izjavili da ste spremni otici i u Ahmice, primjerice, na brandtovski poklon zrtvama pokolja. Jeste li razmisljali kako bi na to reagirali tamosnji Hrvati?
MESIC: Mislim jedino kako bi bilo dobro da i oni to napokon ucine. Oni moraju dozivjeti jednu katarzu, i shvatiti da ne moras biti osobno kriv, ali ako je prema nekome ucinjen zlocin, onda postojanje toga zlocina trebas i priznati. Trebas priznati da je ucinjen, jer ako su pobijeni zene i djeca, ako je spaljeno selo, valjda je jasno da to nisu oni sami sebi napravili. Ja sam u Iranu saznao za taj zlocin, i kada sam se vratio, nazvao sam Matu Bobanada ga pitam tko je to ucinio. On meni veli: mogli su i Srbi. A ja, opet: Mate, ti mene ne razumijes, ja ne pitam tko je mogao, nego tko je ucinio, jeste li ista utvrdili. Rekao je da su utvrdili kako su pocinitelji imali crne uniforme.
MESIC: Ako je Hrvatska vojska usla u drugu drzavu, znaci da ipak postoji necija individualna odgovornost za to krsenje Ustava. Jer, prema hrvatskom Ustavu, nasa vojska moze intervenirati u drugoj drzavi samo uz potpis predsjednika Sabora. Individualna odgovornost se razlikuje od drzavne, pa za ovaj slucaj moraju odgovarati konkretni pojedinci.
DANI: Mene ipak plasi pretpostavka da bi se na kraju sva odgovornost za rat u Bosni i Hercegovini mogla nekako strovaliti u onaj svjezi mirogojski grob, i da ce nam onda zaista preostati jedino pricanje viceva. Kako to Vama izgleda?
MESIC: Sigurno je da ne vjerujem kako jedan covjek snosi krivicu za sve. To je bila politika ciji su brojni kreatori dobro poznati, i nisu svi danas pokojni. Oni za to moraju odgovarati. Nisam se ja do izlaska iz HDZ-a samo s Tudjmanom natezao oko Bosne, nego ih je u toj prici ipak bilo vise...
DANI: Nedavno ste izjavili da ste spremni otici i u Ahmice, primjerice, na brandtovski poklon zrtvama pokolja. Jeste li razmisljali kako bi na to reagirali tamosnji Hrvati?
MESIC: Mislim jedino kako bi bilo dobro da i oni to napokon ucine. Oni moraju dozivjeti jednu katarzu, i shvatiti da ne moras biti osobno kriv, ali ako je prema nekome ucinjen zlocin, onda postojanje toga zlocina trebas i priznati. Trebas priznati da je ucinjen, jer ako su pobijeni zene i djeca, ako je spaljeno selo, valjda je jasno da to nisu oni sami sebi napravili. Ja sam u Iranu saznao za taj zlocin, i kada sam se vratio, nazvao sam Matu Bobanada ga pitam tko je to ucinio. On meni veli: mogli su i Srbi. A ja, opet: Mate, ti mene ne razumijes, ja ne pitam tko je mogao, nego tko je ucinio, jeste li ista utvrdili. Rekao je da su utvrdili kako su pocinitelji imali crne uniforme.
Eno oni iz 7dnevno već duže vrijeme napadaju Tuđmana kao Titova šegrta,a ove godine se Tuđmanova slika tik uz Titovu pojavila na proslavi oslobođenja grada Zagreba.
Dakle nacionalisti iz Hercegovine sve manje štuju Franceka.
Dakle nacionalisti iz Hercegovine sve manje štuju Franceka.
2014-04-22
..pa cuj...najveci uzrok tome je bilo ziherastvo i kalkulacija alije izetbegovica kroz 1991 i na pocetku 1992...sto je dodatno pojacalo takvo razmisljanje....nisu svi muslimani tako razmisljali i radili ali dobar dio je..tesko je objasniti ljduima dolje da se citav zivot bore za nesto a da ne budu onda dio toga...jastreb wrote:Pa i ne baš. Stoji to da su mase Hrvata u BIH,a napose oni u zap.Hercegovini smatrali da će se njihovi krajevi prisajediniti Hrvatskoj i da je to gotova stvar.Eroo wrote:Sve ti je to prohujalo s vihorom...sad drugi vjetrovi pušu.Sora wrote:Sa susjednom državom Bosnom i Hercegovinom gradit ćemo dobrosusjedske odnose, kao i sa svim ostalim susjednim državama. Politika aspiracija prema tuđoj zemlji otišla je s njenim tvorcem Franjom Tuđmanom. Hrvatska više neće podržavati nikakvu "Herceg-Bosnu" kao paradržavu u Bosni i Hercegovini, kao što je dosad podržavala. Morat će se preispitati ?nanciranje svega i svačega u Hercegovini iz budžeta hrvatske države, iako to ne znači da nećemo brinuti o Hrvatima koji žive i u susjednoj Bosni i Hercegovini, i drugdje u svijetu. Naprotiv, ali sve to mora imati mjeru uobičajenu i u drugim civiliziranim državama. Kad je o Hercegovcima riječ, oni su, zapravo, na krivog čovjeka ljuti, jer ja sam bio protiv rata u Bosni i Hercegovini znao sam da su gubitnici oni u hrvatskoj politici koji su htjeli Bosnu i Hercegovinu pripojiti Hrvatskoj. Jasno je o čemu se tu radi - nije u pitanju to da li je Stipe Mesić za ove ili one Hrvate, nego je ključno pitanje tko će raspolagati hrvatskim budžetom. Ja tražim da njime raspolažu hrvatski građani u hrvatskom parlamentu, čime ne osporavam potrebu da se pomaže i Hrvatima u Bosni i Hercegovini, ali ne po cijenu njenog uništenja. Oni se, ponavljam to, ponašaju kao onaj škorpion kojeg nosi žaba preko rijeke. Kad je zamolio žabu, ona je rekla da ga neće nositi jer će je on ubiti, na što je škorpion rekao da to sigurno neće učiniti, jer bi onda i on poginuo. Žaba pristane, a na sredini rijeke škorpion je ipak ubode. Na pitanje zašto je to napravio, škorpion odgovara: "To je jednostavno jače od mene."
Zato su danas na Tuđmana ljuti neki pravaši i ekstremni desničari koji smatraju da je to najveći hrvatski poraz i da je Hrvatska u avnojevskim granicama izdaja.
2015-09-08
Da,pa zato ja kažem da su Srbi iz Hrvatske,Hrvati iz BIH i Srbi sa Kosova najveći gubitnici.vuksadinare wrote:..pa cuj...najveci uzrok tome je bilo ziherastvo i kalkulacija alije izetbegovica kroz 1991 i na pocetku 1992...sto je dodatno pojacalo takvo razmisljanje....nisu svi muslimani tako razmisljali i radili ali dobar dio je..tesko je objasniti ljduima dolje da se citav zivot bore za nesto a da ne budu onda dio toga...jastreb wrote:Pa i ne baš. Stoji to da su mase Hrvata u BIH,a napose oni u zap.Hercegovini smatrali da će se njihovi krajevi prisajediniti Hrvatskoj i da je to gotova stvar.Eroo wrote:Sve ti je to prohujalo s vihorom...sad drugi vjetrovi pušu.Sora wrote:Sa susjednom državom Bosnom i Hercegovinom gradit ćemo dobrosusjedske odnose, kao i sa svim ostalim susjednim državama. Politika aspiracija prema tuđoj zemlji otišla je s njenim tvorcem Franjom Tuđmanom. Hrvatska više neće podržavati nikakvu "Herceg-Bosnu" kao paradržavu u Bosni i Hercegovini, kao što je dosad podržavala. Morat će se preispitati ?nanciranje svega i svačega u Hercegovini iz budžeta hrvatske države, iako to ne znači da nećemo brinuti o Hrvatima koji žive i u susjednoj Bosni i Hercegovini, i drugdje u svijetu. Naprotiv, ali sve to mora imati mjeru uobičajenu i u drugim civiliziranim državama. Kad je o Hercegovcima riječ, oni su, zapravo, na krivog čovjeka ljuti, jer ja sam bio protiv rata u Bosni i Hercegovini znao sam da su gubitnici oni u hrvatskoj politici koji su htjeli Bosnu i Hercegovinu pripojiti Hrvatskoj. Jasno je o čemu se tu radi - nije u pitanju to da li je Stipe Mesić za ove ili one Hrvate, nego je ključno pitanje tko će raspolagati hrvatskim budžetom. Ja tražim da njime raspolažu hrvatski građani u hrvatskom parlamentu, čime ne osporavam potrebu da se pomaže i Hrvatima u Bosni i Hercegovini, ali ne po cijenu njenog uništenja. Oni se, ponavljam to, ponašaju kao onaj škorpion kojeg nosi žaba preko rijeke. Kad je zamolio žabu, ona je rekla da ga neće nositi jer će je on ubiti, na što je škorpion rekao da to sigurno neće učiniti, jer bi onda i on poginuo. Žaba pristane, a na sredini rijeke škorpion je ipak ubode. Na pitanje zašto je to napravio, škorpion odgovara: "To je jednostavno jače od mene."
Meni lik iz Hrv.Tišine kaže da on smatra da Hrvatska nije dobila rat jer je njegovo selo(i ne samo njegovo) danas u RS.
2014-04-22
uglavnom nije stimalo nesto i za vrijeme juge...vecina hrvata u bh-a je smatralo muslimane kao projugoslavenski orjentirane..i nabijalo im na nos njihovu pasivnost 1991(cast onima koji nisu bili pasivni ali radilo se ipak o dobroj manjini)...nakon pritiska tuđmana i kucana na aliju izetbegovica u kasno proljece 1991 kad je rat bio na pragu slovenije i hrvatske da oni u bh-a olaksaju poziciju i pritisak milosevica,jna i srbije na hr i slo..alija pomalo mlako pozvao muslimane da s ene odazivaju u jna...ali opet svejedno ih ej dobar dio isao...sve je to na jedna nacin iniciralo nepovjerljivost a i radikalizam objektivno govoreci...
2015-09-08
Ma ne znam. Mislim da su Hrvati u Bosni nekako najmanje privrženi svom kraju(osim Posavljaka).vuksadinare wrote:uglavnom nije stimalo nesto i za vrijeme juge...vecina hrvata u bh-a je smatralo muslimane kao projugoslavenski orjentirane..i nabijalo im na nos njihovu pasivnost 1991(cast onima koji nisu bili pasivni ali radilo se ipak o dobroj manjini)...nakon pritiska tuđmana i kucana na aliju izetbegovica u kasno proljece 1991 kad je rat bio na pragu slovenije i hrvatske da oni u bh-a olaksaju poziciju i pritisak milosevica,jna i srbije na hr i slo..alija pomalo mlako pozvao muslimane da s ene odazivaju u jna...ali opet svejedno ih ej dobar dio isao...sve je to na jedna nacin iniciralo nepovjerljivost a i radikalizam objektivno govoreci...
koliko vidim najlakše se odriču svog kraja. Eno kod mene skoro svaki musliman ima ili pravi novu kuću u Bosni. U srpski Prijedor vratila se masa Muslimana. A u Banjaluku i okolinu Hrvati ne samo da se ne vraćaju,nego i u bescijenje prodaju kuće. Srbi su se masovno vratili u Drvar i Grahovo,a Hrvati odlaze čak i iz Jajca gdje su bili većina,a o krajevima u RS da se i ne govori.
2014-04-22
ne samo sto s etice rata..hrvati napose iz hercegovine ali i iz bosne doista napose od osnivanja jugoslavije mastali i borili se da budu dio cjelokupnog hrvatskog korpusa...bili su proganjani od raznih vlasti...i onda ti moras tim ljudima reci 'ti ne mozes biti dio necega'...naravno da ce se osjecati izdani...hrvati u hercegovini nikad nisu npr.bili orjentirani prema sarajevu..da sad ne nabrajam ono nesto sto ce mi jastreb reci '0pet ti o tome'..ali moram kao primjer..hrvati u hercegovini su najvecim djelom navijali za hrvatske klubove mahom za dinamo a vrlo rijetko za neke bh-a klubove..a zivjeli su u bh-a...jbg...tako je bilo ne moze s eto sporitijastreb wrote:Da,pa zato ja kažem da su Srbi iz Hrvatske,Hrvati iz BIH i Srbi sa Kosova najveći gubitnici.vuksadinare wrote:..pa cuj...najveci uzrok tome je bilo ziherastvo i kalkulacija alije izetbegovica kroz 1991 i na pocetku 1992...sto je dodatno pojacalo takvo razmisljanje....nisu svi muslimani tako razmisljali i radili ali dobar dio je..tesko je objasniti ljduima dolje da se citav zivot bore za nesto a da ne budu onda dio toga...jastreb wrote:Pa i ne baš. Stoji to da su mase Hrvata u BIH,a napose oni u zap.Hercegovini smatrali da će se njihovi krajevi prisajediniti Hrvatskoj i da je to gotova stvar.Eroo wrote:Sve ti je to prohujalo s vihorom...sad drugi vjetrovi pušu.Sora wrote:Sa susjednom državom Bosnom i Hercegovinom gradit ćemo dobrosusjedske odnose, kao i sa svim ostalim susjednim državama. Politika aspiracija prema tuđoj zemlji otišla je s njenim tvorcem Franjom Tuđmanom. Hrvatska više neće podržavati nikakvu "Herceg-Bosnu" kao paradržavu u Bosni i Hercegovini, kao što je dosad podržavala. Morat će se preispitati ?nanciranje svega i svačega u Hercegovini iz budžeta hrvatske države, iako to ne znači da nećemo brinuti o Hrvatima koji žive i u susjednoj Bosni i Hercegovini, i drugdje u svijetu. Naprotiv, ali sve to mora imati mjeru uobičajenu i u drugim civiliziranim državama. Kad je o Hercegovcima riječ, oni su, zapravo, na krivog čovjeka ljuti, jer ja sam bio protiv rata u Bosni i Hercegovini znao sam da su gubitnici oni u hrvatskoj politici koji su htjeli Bosnu i Hercegovinu pripojiti Hrvatskoj. Jasno je o čemu se tu radi - nije u pitanju to da li je Stipe Mesić za ove ili one Hrvate, nego je ključno pitanje tko će raspolagati hrvatskim budžetom. Ja tražim da njime raspolažu hrvatski građani u hrvatskom parlamentu, čime ne osporavam potrebu da se pomaže i Hrvatima u Bosni i Hercegovini, ali ne po cijenu njenog uništenja. Oni se, ponavljam to, ponašaju kao onaj škorpion kojeg nosi žaba preko rijeke. Kad je zamolio žabu, ona je rekla da ga neće nositi jer će je on ubiti, na što je škorpion rekao da to sigurno neće učiniti, jer bi onda i on poginuo. Žaba pristane, a na sredini rijeke škorpion je ipak ubode. Na pitanje zašto je to napravio, škorpion odgovara: "To je jednostavno jače od mene."
Meni lik iz Hrv.Tišine kaže da on smatra da Hrvatska nije dobila rat jer je njegovo selo(i ne samo njegovo) danas u RS.
2015-09-08
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Ministar Marić: država mora pomoći Agrokoru
» Plenkovic : EU mora pomoči BiH u promjeni izbornog zakona
» Mesić ismijao politiku Kolinde Grabar-Kitarović: ‘Kome treba ta inicijativa Tri mora’?
» Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo HercegBosnu
» Plenkovic u Münchenu: ‘Hrvatska nastavlja s vojnom pomoći Ukrajini‘
» Plenkovic : EU mora pomoči BiH u promjeni izbornog zakona
» Mesić ismijao politiku Kolinde Grabar-Kitarović: ‘Kome treba ta inicijativa Tri mora’?
» Karamatić: Hrvatska će pomoći da reaktiviramo HercegBosnu
» Plenkovic u Münchenu: ‘Hrvatska nastavlja s vojnom pomoći Ukrajini‘
Page 1 of 2