Srbe izbaciti iz sabora
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Srbe izbaciti iz sabora
pa nek se kandidiraju pod jednakim uvjetima kao i svi ostali, sa tim nemam problema a ne izađe 5 srba na izbore i dobiju tri mandata u saboruRegoč wrote:Ne možeš Srbima zabraniti kandidiranje, možeš samo ukinuti posebne manjinske zastupnike. Čak ne možeš ne računati manjine kod potvrđivanja vlade.tre wrote:to u ovom trenutku znači izbacivanje srba iz sabora pa nek kukaju srbiji da ih je opet sjebalaRegoč wrote:Srbe ne treba izbaciti iz Sabora jer je to rušenje demokracije. Trebaju li manjine imati zajamčena mjesta, drugo je pitanje. Po meni, po načelu reciprociteta. Tko zajamči nama, i mi ćemo njemu.
Šandor Winnetou- Posts : 19783
2017-12-31
Petir Mirjana, sjedi na plaći 7,8000 eura i dođe se prošetati u hodu za zivot sa markickom.vuksadinare wrote:ne..recimo stave pernara i bunjca izabrat cu recimo bunjca...ili en znam stave vidovica i beru..izabrat cu vidovica...petir ili jandorkovica..petir..no mislim da nece biti tako...da bi stranke ovaj pud mogle ici na kvalitetu osoba..jer nemaju garancije da bi i ovi predlozeni mogli skupiti 10 000 glasova..mislim da bi ovaj put mnogo novih lica moglo izniknuti na listAMA KOJI SU MOZDA POZNATI NA LOKALNOJ RAZINI A MANJE NA DRZAVNOJ..OVI DANAS DOBAR DIO IH KE KOMPROMITIRAN I NISAM SIGURAN D ABI UHVATILI DOVOLJAN BROJ PREFERENCIJALNIH GLAOSVAkaja wrote:Eto vidis, ni jedno ime nisi dao jer ne znas koga bi kad je to sve isto..vuksadinare wrote:ljudi biraju...nece se moci podvaliti mučci poput jandrokovica,đakica,bere,vrdoljaka i slicnih spavalica i profitera...ljudi c edati glasove onima za koje smatraju da su im najbolji i stite njihove interese a starnke ce prisiliti d astavljaju one koji ce im donjeti najvise glasova za ulazak u sabor a ne karijerne i uguznicke švercere i zato drhte zbog ovog referenduma jer takvima opasno visi karijera na koncu..jer minimum sto zele je zastupnicko mjesto u saboru ili nacelnicko..takve ne zanima biti zastupnih u skupstini kakve selendre za par tisuca kuna..ili en daj boze d avolontiraju i zato je ovaj dio dobar..IK je samsa nesto drugo no nije prioritetno pitanje za funkcioniranje drzavekaja wrote:e..i koga bi ti stavio u sabor po imenu?vuksadinare wrote:
...pa realno ovaj izborni sustav je nakaradan...najpostenije bi bilo koliko dobijes glasova toliko ces biti zastupljen u saboru
sve je to isti drek..
Pa za to se ne bi digla sa stolice a kamoli mijenjala izborni zakon..
Možete dalje s prijedlozima ovih moralnih kvaliteta ..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kod nas je problem sto stranke kod nas u stvarnosti nisu ideoloski definirane...da jesu ne bi se moglo desiti da jedan plenkovic postane šef hdz-a..danas dio glasaca glasa za hdz ili sdp iz sentimentalnih razloga zbog nekih proslih vremena pa ako ne glasuju za njih kao d asu sami sebe izdali...i ti biraci su na jedna nacin dovedeni u neugodnu situaciju jer oni su u biti ideoloski glasaci...preciznije oni glassujuci za hdz ili sdp i dalje misle da glasuju za hdz franje tuđmana ili sdp ivice racana...mahom s eradi o starijem dijelu glasaca...vecina mlađih koji gklasuju ili za jednu ili drugu stranku su interesni glasaci...koji kroz stranke vide priliku za neke karijere ili zaposljavanje...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Primjer, Kajo, primjer. Neće Bunjac i Mrakuša na istu listu.kaja wrote:Ti bas najpostenijega .. eto onda se isplati ovoRegoč wrote:Biraš iz ponude. Ako su ponuđeni Jandroković i Brkić, preferiram Brkića.kaja wrote:Eto vidis, ni jedno ime nisi dao jer ne znas koga bi kad je to sve isto..vuksadinare wrote:ljudi biraju...nece se moci podvaliti mučci poput jandrokovica,đakica,bere,vrdoljaka i slicnih spavalica i profitera...ljudi c edati glasove onima za koje smatraju da su im najbolji i stite njihove interese a starnke ce prisiliti d astavljaju one koji ce im donjeti najvise glasova za ulazak u sabor a ne karijerne i uguznicke švercere i zato drhte zbog ovog referenduma jer takvima opasno visi karijera na koncu..jer minimum sto zele je zastupnicko mjesto u saboru ili nacelnicko..takve ne zanima biti zastupnih u skupstini kakve selendre za par tisuca kuna..ili en daj boze d avolontiraju i zato je ovaj dio dobar..IK je samsa nesto drugo no nije prioritetno pitanje za funkcioniranje drzavekaja wrote:
e..i koga bi ti stavio u sabor po imenu?
sve je to isti drek..
https://www.google.hr/amp/amp.index.hr/article/1019696/brat-vase-brkica-osnovao-11-firmi-u-mjesec-dana-pa-dobio-devet-prostora-u-strogom-centru-zagreba
To je posve drugo.tre wrote:pa nek se kandidiraju pod jednakim uvjetima kao i svi ostali, sa tim nemam problema a ne izađe 5 srba na izbore i dobiju tri mandata u saboruRegoč wrote:Ne možeš Srbima zabraniti kandidiranje, možeš samo ukinuti posebne manjinske zastupnike. Čak ne možeš ne računati manjine kod potvrđivanja vlade.tre wrote:to u ovom trenutku znači izbacivanje srba iz sabora pa nek kukaju srbiji da ih je opet sjebalaRegoč wrote:Srbe ne treba izbaciti iz Sabora jer je to rušenje demokracije. Trebaju li manjine imati zajamčena mjesta, drugo je pitanje. Po meni, po načelu reciprociteta. Tko zajamči nama, i mi ćemo njemu.
Regoč wrote:Srbe ne treba izbaciti iz Sabora jer je to rušenje demokracije. Trebaju li manjine imati zajamčena mjesta, drugo je pitanje. Po meni, po načelu reciprociteta. Tko zajamči nama, i mi ćemo njemu.
x
premda sam osobno više za sistem bez zajamčenih manjinskih mjesta
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
R
U saboru i tako sjedi 150 bandita , sad jesu li od tih 150 trojica Srbi čije mjesto je zagarantirano zakonom zbilja nebitno.
Bolje bi bilo da sjedi 150 majmuna i zabavlja se.
U saboru i tako sjedi 150 bandita , sad jesu li od tih 150 trojica Srbi čije mjesto je zagarantirano zakonom zbilja nebitno.
Bolje bi bilo da sjedi 150 majmuna i zabavlja se.
Last edited by kaja on 15/5/2018, 16:00; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
2015-08-15
Drugo, kada oduzimaš nekome prava iako ta prava mozda nisu logična i reciprocitetna uvijek nastupa problem .
Treba li cardaku borba za tri mjesta u saboru a cardak je i tako iza rumunjske i grčke po svemu i svačemu i sto bi to uopće donijelo?
Ništa, osim packi da zajebavamo manjine .
Treba li cardaku borba za tri mjesta u saboru a cardak je i tako iza rumunjske i grčke po svemu i svačemu i sto bi to uopće donijelo?
Ništa, osim packi da zajebavamo manjine .
2015-08-15
Ova borba za tri srpska mjesta je onako, tone ti brod a ti jebes mamicu stevi do sebe jer ima povoljniju kartu za brod ..
2015-08-15
...nije problem ta tri srpska mjesta u saboru problem je da si je pupovac stavio monopol na ta tri mjesta..kao da ne psotoji drugi srbi osim pupovcevih srbakaja wrote:Ova borba za tri srpska mjesta je onako, tone ti brod a ti jebes mamicu stevi do sebe jer ima povoljniju kartu za brod ..
2015-09-08
A jbg.. on je u vlasti 30 godina pa si je sredio najbolje mjesto..vuksadinare wrote:...nije problem ta tri srpska mjesta u saboru problem je da si je pupovac stavio monopol na ta tri mjesta..kao da ne psotoji drugi srbi osim pupovcevih srbakaja wrote:Ova borba za tri srpska mjesta je onako, tone ti brod a ti jebes mamicu stevi do sebe jer ima povoljniju kartu za brod ..
2015-08-15
Al ta luda markicka izgleda ne moze da se u nekoga ne dira ..
Ona uvijek za metu ima neku manjinu , koju god , ili neku ranjiviju skupinu . I ne kuži da joj ne prolazi , i dalje ide, i ide, i ide..
Ona uvijek za metu ima neku manjinu , koju god , ili neku ranjiviju skupinu . I ne kuži da joj ne prolazi , i dalje ide, i ide, i ide..
2015-08-15
I meni se čini logičnim jer ispada da smo nekakvi krvoloci koji uništavamo nejač.epikur37 wrote:Regoč wrote:Srbe ne treba izbaciti iz Sabora jer je to rušenje demokracije. Trebaju li manjine imati zajamčena mjesta, drugo je pitanje. Po meni, po načelu reciprociteta. Tko zajamči nama, i mi ćemo njemu.
x
premda sam osobno više za sistem bez zajamčenih manjinskih mjesta
Pa ja mislim da bi se Srbi više probili kada bi ih lansirale druge stranke. Primjerice SDP. Ono prijaviš se kao kandidat SDP-a na listi u Plaškom,i od one mase Srba dobijaš glasove. Pa već je masa Srba bila u Saboru kao članovi stranaka (Opačićka,Borzanka,Jovanović,Srećko Bijelić...)
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
bilo kakvo nametanje nije demokracija pa tako i nametanje predstavnika manjina u vrh vlasti Hrvatske drzave iako ne dobivaju ni polovican broj glasova kao ostali
2014-04-16
pa tim više, naravno...čemu ikome jamčiti mjesta?! bori se, zalaži, dokaži...radi za opću dobrobit, a ne za dobrobit samo određene skupine istokrvnih zrnacajastreb wrote:Pa ja mislim da bi se Srbi više probili kada bi ih lansirale druge stranke. Primjerice SDP. Ono prijaviš se kao kandidat SDP-a na listi u Plaškom,i od one mase Srba dobijaš glasove. Pa već je masa Srba bila u Saboru kao članovi stranaka (Opačićka,Borzanka,Jovanović,Srećko Bijelić...)
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
RayMabus wrote:Treba ukinit sve manjince, imamo ih osam jbte cijela EU nema toliko
Ljevica na aparatima
immortal-
2014-04-16
ja nisam vidio ni jednog srba u saboru, cim shuruju sa hadezeom to nisu srbi
a i oni iz esdepeja ziher sam da neznaju ni cirilicu a kamoli krsnu slavu
al eto, ljudi vole ljeba bez motike
a i oni iz esdepeja ziher sam da neznaju ni cirilicu a kamoli krsnu slavu
al eto, ljudi vole ljeba bez motike
Nulla rosa sine spina
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
najbolji ej bio milan đukić..tip je fakat iskreno bio protiv svojih zato su ga protjerali i spalili mu kucu u donjem lapcu..prvi put oni..drugi put nasi..da potvrde
2015-09-08
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Srbe na Srbe-Što se događa u Banjaluci?
» Rusija će izbaciti EUFOR iz BiH!
» Rusiju treba izbaciti iz stalnog vijeća članica UN-a
» Škoro potpredsjednik Sabora?
» rotirajući predsjednik sabora
» Rusija će izbaciti EUFOR iz BiH!
» Rusiju treba izbaciti iz stalnog vijeća članica UN-a
» Škoro potpredsjednik Sabora?
» rotirajući predsjednik sabora
Page 3 of 4