Kina gradi veliku željezničku liniju sa Iranom
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Kina gradi veliku željezničku liniju sa Iranom
https://www.washingtonpost.com/news/world/wp/2018/05/11/chinas-new-train-line-to-iran-sends-message-to-trump-well-keep-trading-anyway/?noredirect=on&utm_term=.5880e2132504
Kermit-
2014-04-17
Re: Kina gradi veliku željezničku liniju sa Iranom
gdje će prolaziti ta linija? preko vukojebina tipa afganistan i pakistna.. sretno im
Guest- Guest
Kermit wrote:https://www.washingtonpost.com/news/world/wp/2018/05/11/chinas-new-train-line-to-iran-sends-message-to-trump-well-keep-trading-anyway/?noredirect=on&utm_term=.5880e2132504
Poslali pošiljku teretnim vlakom kroz vukojebine srednje azije...
Dva tjedna putovanje... što je tu novo?
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
IamOneofYou wrote:gdje će prolaziti ta linija? preko vukojebina tipa afganistan i pakistna.. sretno im
Kermit-
2014-04-17
Put svile, znam da vi u muću i okolici niste čuli ili čitali ali Kina gradi i to jako puno i jako brzo
Kermit-
2014-04-17
Ajde ovaj trol iz muća koji se naslađivao odsjecanjima glava i masovnim dovozom kozojeba, ali đoda ti mi se nisi činio kao degenerik, barem ne nepismen
Kermit-
2014-04-17
neka gradi, samo mi to prolazi preko puno "stan" država, (čitaj islamskih vukojebina) , a drugo je imati put svile sa civiliziranim budistima, kršćanima, gdje je IQ 90+100poena, a drugo je put svile sa islamskim vukojebinama..
gle sretno im, samo je to meni puno islamskih vukojebina na putu.. (iran naravno ne smatram takvom kategorijom vukojebine)
gle sretno im, samo je to meni puno islamskih vukojebina na putu.. (iran naravno ne smatram takvom kategorijom vukojebine)
Guest- Guest
Ne ići će preko švicarske i lihenštajna do tehenrana, da li ti imaš kartu svijeta u kući ili je vama dolje zabranjena pisana riječ?IamOneofYou wrote:gdje će prolaziti ta linija? preko vukojebina tipa afganistan i pakistna.. sretno im
Kermit-
2014-04-17
Pa željeznica sama po sebi prepostavlja prugu i zemni prijevoz do države do koje treba doći, ne razumijem da ti to ne razumiješIamOneofYou wrote:neka gradi, samo mi to prolazi preko puno "stan" država, (čitaj islamskih vukojebina) , a drugo je imati put svile sa civiliziranim budistima, kršćanima, gdje je IQ 90+100poena, a drugo je put svile sa islamskim vukojebinama..
Kermit-
2014-04-17
kako rekoh, cilj "puta svile" jest povezivanje europe i kine. to je sve super, i ja to podržavam, samo između kine i EU, je pun kurac islamskih kasaba
Guest- Guest
Glupi Kinezi...hah, Trump ih opet zajebo.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Pa većina ovih država ima ogromne probleme.IamOneofYou wrote:neka gradi, samo mi to prolazi preko puno "stan" država, (čitaj islamskih vukojebina) , a drugo je imati put svile sa civiliziranim budistima, kršćanima, gdje je IQ 90+100poena, a drugo je put svile sa islamskim vukojebinama..
Rusi još uvijek najveću prijetnju očekuju iz srednje azije.
2018-04-10
IamOneofYou wrote:kako rekoh, cilj "puta svile" jest povezivanje europe i kine. to je sve super, i ja to podržavam, samo između kine i EU, je pun kurac islamskih kasaba
pa i nije...
2018-04-10
Joda ne budi pikica pljunija te posrid čela i zalipija2-3 šamara,a ti šutiš ko da je sve ok...smisti pijanicu di mu je misto.IamOneofYou wrote:kako rekoh, cilj "puta svile" jest povezivanje europe i kine. to je sve super, i ja to podržavam, samo između kine i EU, je pun kurac islamskih kasaba
Guest- Guest
Kermit wrote:Put svile, znam da vi u muću i okolici niste čuli ili čitali ali Kina gradi i to jako puno i jako brzo
Do tamo je, dobrim konjem, dan i pol jahanja
Yehudim- Posts : 4913
2018-03-06
Mogli su komodno preko Kazakhstana izbit na Kaspijsko jezero, ali išli su kroz stanove... Mogla bi AlmaAta opet postat glavni grad...IamOneofYou wrote:neka gradi, samo mi to prolazi preko puno "stan" država, (čitaj islamskih vukojebina) , a drugo je imati put svile sa civiliziranim budistima, kršćanima, gdje je IQ 90+100poena, a drugo je put svile sa islamskim vukojebinama..
nemre pruga preko jezera :)mutava baštarda wrote:Mogli su komodno preko Kazakhstana izbit na Kaspijsko jezero, ali išli su kroz stanove... Mogla bi AlmaAta opet postat glavni grad...IamOneofYou wrote:neka gradi, samo mi to prolazi preko puno "stan" država, (čitaj islamskih vukojebina) , a drugo je imati put svile sa civiliziranim budistima, kršćanima, gdje je IQ 90+100poena, a drugo je put svile sa islamskim vukojebinama..
al to je samo krak pruge, glavna je ona od pekinga do moskve i dalje do lisabona
gledao sam zanimljiv filmic o kineskim planovima, i mogu reci da su jebeni megalomani, medjutim ako to naprave onda ce biti stvarno baje broj 1 u svijetu,
cilj njihovog 100 godina programa i jest to, da povezu europu i kompletnu aziju do turske i irana, eventualno bi pruga prema egiptu i dalje prema atlantiku isla od turske preko sirije do maroka
kinezima je cilj napravit brzi promet roba sto je za sad zeljeznicom najbrze, daleko brze nego postojecim brodskim prijevozom, dapace ni brodovi se nebi zapostavili
ak os pogledaj, imas 1,2,3 dio
https://www.youtube.com/watch?v=xrV5GpogjDg
A vidi ovu brodsku rutuLeviathan2 wrote:nemre pruga preko jezera :)mutava baštarda wrote:Mogli su komodno preko Kazakhstana izbit na Kaspijsko jezero, ali išli su kroz stanove... Mogla bi AlmaAta opet postat glavni grad...IamOneofYou wrote:neka gradi, samo mi to prolazi preko puno "stan" država, (čitaj islamskih vukojebina) , a drugo je imati put svile sa civiliziranim budistima, kršćanima, gdje je IQ 90+100poena, a drugo je put svile sa islamskim vukojebinama..
al to je samo krak pruge, glavna je ona od pekinga do moskve i dalje do lisabona
gledao sam zanimljiv filmic o kineskim planovima, i mogu reci da su jebeni megalomani, medjutim ako to naprave onda ce biti stvarno baje broj 1 u svijetu,
cilj njihovog 100 godina programa i jest to, da povezu europu i kompletnu aziju do turske i irana, eventualno bi pruga prema egiptu i dalje prema atlantiku isla od turske preko sirije do maroka
kinezima je cilj napravit brzi promet roba sto je za sad zeljeznicom najbrze, daleko brze nego postojecim brodskim prijevozom, dapace ni brodovi se nebi zapostavili
ak os pogledaj, imas 1,2,3 dio
https://www.youtube.com/watch?v=xrV5GpogjDg
Iran će graditi kanal Kaspijsko jezero – Perzijski zaljev?
je , evo brišem pljuvačku sa čela. vrijeđa si me i ti hrpu puta, i asila, i drugi, pa šta me boli kurac , oću na spuštat na nivo svake budale u bezveznoj forumskoj raspravi, niti me to pogađa da iman potrebu, niti ću čuvati ovce sa vama da se moran brinuti oko toga šta mislite o meniMetuzalem wrote:Joda ne budi pikica pljunija te posrid čela i zalipija2-3 šamara,a ti šutiš ko da je sve ok...smisti pijanicu di mu je misto.IamOneofYou wrote:kako rekoh, cilj "puta svile" jest povezivanje europe i kine. to je sve super, i ja to podržavam, samo između kine i EU, je pun kurac islamskih kasaba
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Serwer o izborima u Nikšiću: Vučic gradi de facto Veliku Srbiju
» Rusija i Kina održavaju veliku vožnu vježbu "Kavkaz-2020"
» Rusija i Kina organiziraju "bez presedana" veliku zajedničku vojnu vježbu
» Trump sve agresivniji prema Kini:Kina nas nije pitala da li sme da gradi vojni kompleks
» ''Satelitske snimke pokazale da Kina masovno gradi podzemne silose, stručnjaci otkrili o čemu je riječ"
» Rusija i Kina održavaju veliku vožnu vježbu "Kavkaz-2020"
» Rusija i Kina organiziraju "bez presedana" veliku zajedničku vojnu vježbu
» Trump sve agresivniji prema Kini:Kina nas nije pitala da li sme da gradi vojni kompleks
» ''Satelitske snimke pokazale da Kina masovno gradi podzemne silose, stručnjaci otkrili o čemu je riječ"
Page 1 of 2