cajke su ZLO
Page 39 of 49
Page 39 of 49 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 49
Re: cajke su ZLO
ma ja taj termin koristim za opis odredenog mentaliteta a ne kao geografsku odrednicu ili nacin zivotaaben wrote:prcko, ni problijem u seljocima, problijem je u javnim mestima.prckov wrote:ma vazno je da tebi govor mrznje ne smeta ali zabrana seljacizma na javnom mjestu smetaTriny wrote:Ali bit ce nista od toga. Gadno.
ali fino je vidit kad ljankase glumi nesto a ne zna se drzat uloge
zaposli bona saptaca
lako je moguće da seljokov imo puno više nego nos, i po tomu bi oni mogli legitimno zagaditi javni prostor. jo se ne morin prikloniti tomu. javni prostor tribo privatizirati.
a i da malo bocnem jer ima negativne konotacije samo po sebi u drustvu
naime ja vise volim selo od velikih gradova
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Brate mili, toliko ste daleko otišli u objašnjavanju kako su cajke zlo samo po sebi da se to pomalo pretvara u cajkaško ponašanje i filozofiju.
Okej, cajke jesu odličan pokazatelj glazbenog i opće društvenog i kulturološkog neukusa, ali kako onda objasniti da ih baš mladi vole slušati premda nema jasnih pokazatelja da su i oni nemoralni i sve ono negativno što se uglavnom opravdano pripisuje cajkaškom mentalitetu?
Ugledali se na starije?
Okej, ali što ćemo onda sa primjerima mladih čiji roditelji i općenito okruženje slušaju neke druge vrste glazbe poput šlagera, rocka, jaz pa čak i klasične glazbe?
Ja sam pokušao dati odgovor na to pitanju sa primjerom fenomena sukoba generacija koji je dokumentirano prisutan u praktički svakom ljudskom društvu od pojave pisma, ali vidim da se taj argument uredno ignorira premda je jasno kako je sasvim dobar jer smo to uostalom doslovce svi iskusili, naročito mi u nekim khhmmm zrelijim godinama, a ovdje su takvi većina.
Mladi uvijek traže neku svoju autentičnu afirmaciju, a kako nemaju niti mentalne niti psihološke niti svake druge zrelosti, čini im se kako je najjednostavniji način da to postignu dekonstrukcija vrijednosti starijih generacija koja povremeno prelazi i u njihovo obrtanje na glavu.
To bi naravno trebalo prestati sa sazrijevanjem mlade osobe u svakom smislu te riječi, ali se taj prestanak ne događa uvijek, a na pitanje zašto psiholozi i sociolozi imaju trista milijuna odgovora, a ja bih rekao da su možda najuvjerljiviji oni među njima koji takvo ponašanje pokušavaju objasniti odbijanjem punog sazrijevanja i pokušajem da se sindromu Petra Pana koji se tako manifestira da neka posebna osobna autentičnost odnosno vjerodostojnost.
Pa nije badava The Boss rock'n'rola Bruce Springsteen u jednom tv razgovoru rekao kako je upravo rock vrsta glazbe koja možda od svih najuvjerljivije pruža iluziju zadržavanja vječne mladosti, a to isto vrijedi i za bilo koji drugi oblik glazbe odnosno masovne trivijalne kulture općenito, pa tako i cajke, neovisno o tome što je u međuvremenu rock glazba u nekom prosjeku postigla puno više glazbene umjetničke pa i čisto zanatske standarde od cajki.
Prema tome, cajkama nema smisla dati neke nadnaravne sposobnosti, to je samo jedan od vidova masovne kič-pop-trash (ne)kulture kakvih je uvijek bilo i bit će, druga je priča što se objektivno nalazi na samom dnu u tom smislu, ako ne i u devetom krugu tog dna, ali tko zna što nas još očekuje u budućnosti.
Okej, cajke jesu odličan pokazatelj glazbenog i opće društvenog i kulturološkog neukusa, ali kako onda objasniti da ih baš mladi vole slušati premda nema jasnih pokazatelja da su i oni nemoralni i sve ono negativno što se uglavnom opravdano pripisuje cajkaškom mentalitetu?
Ugledali se na starije?
Okej, ali što ćemo onda sa primjerima mladih čiji roditelji i općenito okruženje slušaju neke druge vrste glazbe poput šlagera, rocka, jaz pa čak i klasične glazbe?
Ja sam pokušao dati odgovor na to pitanju sa primjerom fenomena sukoba generacija koji je dokumentirano prisutan u praktički svakom ljudskom društvu od pojave pisma, ali vidim da se taj argument uredno ignorira premda je jasno kako je sasvim dobar jer smo to uostalom doslovce svi iskusili, naročito mi u nekim khhmmm zrelijim godinama, a ovdje su takvi većina.
Mladi uvijek traže neku svoju autentičnu afirmaciju, a kako nemaju niti mentalne niti psihološke niti svake druge zrelosti, čini im se kako je najjednostavniji način da to postignu dekonstrukcija vrijednosti starijih generacija koja povremeno prelazi i u njihovo obrtanje na glavu.
To bi naravno trebalo prestati sa sazrijevanjem mlade osobe u svakom smislu te riječi, ali se taj prestanak ne događa uvijek, a na pitanje zašto psiholozi i sociolozi imaju trista milijuna odgovora, a ja bih rekao da su možda najuvjerljiviji oni među njima koji takvo ponašanje pokušavaju objasniti odbijanjem punog sazrijevanja i pokušajem da se sindromu Petra Pana koji se tako manifestira da neka posebna osobna autentičnost odnosno vjerodostojnost.
Pa nije badava The Boss rock'n'rola Bruce Springsteen u jednom tv razgovoru rekao kako je upravo rock vrsta glazbe koja možda od svih najuvjerljivije pruža iluziju zadržavanja vječne mladosti, a to isto vrijedi i za bilo koji drugi oblik glazbe odnosno masovne trivijalne kulture općenito, pa tako i cajke, neovisno o tome što je u međuvremenu rock glazba u nekom prosjeku postigla puno više glazbene umjetničke pa i čisto zanatske standarde od cajki.
Prema tome, cajkama nema smisla dati neke nadnaravne sposobnosti, to je samo jedan od vidova masovne kič-pop-trash (ne)kulture kakvih je uvijek bilo i bit će, druga je priča što se objektivno nalazi na samom dnu u tom smislu, ako ne i u devetom krugu tog dna, ali tko zna što nas još očekuje u budućnosti.
Guest- Guest
Cincarski thug lifeHektorović wrote:cajka balkan geng rep...
Kermit-
2014-04-17
kakve veze ovo ima sa krunicom?Kermit wrote:Krunica došla na svoje...Hektorović wrote:
Šandor Winnetou-
2017-12-31
tre wrote:kakve veze ovo ima sa krunicom?Kermit wrote:Krunica došla na svoje...Hektorović wrote:
nikakve
https://www.facebook.com/martina.baricevic.10
https://www.facebook.com/Uwek.Slobodna
ovaj je čak u šveckoj asilin mađar
https://www.facebook.com/darkonagy
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008483593618
niđe jednog križa kog sva ta 4 profila išo redom
Imaš live stream, ali kažu da se server ruši od preopterećenosti. :)IamOneofYou wrote:slab sam sa radiom. vata li ta se ta radiostanica u SplitU'
http://www.index.hr/black/clanak/nitko-ne-slusa-cajke-a-extra-fm-od-jutra-se-rusi-zbog-prevelike-posjecenosti/1042715.aspx
Trinity-
2014-04-17
Što je javni prostor? Javna televizija i radio?aben wrote:prcko, ni problijem u seljocima, problijem je u javnim mestima.prckov wrote:ma vazno je da tebi govor mrznje ne smeta ali zabrana seljacizma na javnom mjestu smetaTriny wrote:Ali bit ce nista od toga. Gadno.
ali fino je vidit kad ljankase glumi nesto a ne zna se drzat uloge
zaposli bona saptaca
lako je moguće da seljokov imo puno više nego nos, i po tomu bi oni mogli legitimno zagaditi javni prostor. jo se ne morin prikloniti tomu. javni prostor tribo privatizirati.
Pa cajke, i sve drugo, se sluša u privatnim klubovima, zabavama, svadbama, kućama...
Netko nekoga sili da sluša i gleda privatne stanice, portale, tv-kuće?
Trinity-
2014-04-17
Drame bez veze.slidingdoorsoperator wrote:Brate mili, toliko ste daleko otišli u objašnjavanju kako su cajke zlo samo po sebi da se to pomalo pretvara u cajkaško ponašanje i filozofiju.
Ugledali se na starije?
K'o da se naši stari nisu križali i lijevom i desnom na ono što smo mi slušali i pitali se što će bit s nama.
Trinity-
2014-04-17
uvijek je postojao generacijski jaz kod izbora bilo čega, od oblačenja, frizure, glazbe, načina zabave..
no kod cajki je problem što su trivijalne kao Big Brother, kod ljudi potenciraju i izvlače samo one najniže, bazične emocije i ponašanje
zabrana bi bila loša jer bi izazvala kontraefekt, cajke bi iz inata počeli slušati i oni kojima inače nisu napete
no kod cajki je problem što su trivijalne kao Big Brother, kod ljudi potenciraju i izvlače samo one najniže, bazične emocije i ponašanje
zabrana bi bila loša jer bi izazvala kontraefekt, cajke bi iz inata počeli slušati i oni kojima inače nisu napete
neva- Posts : 4367
2014-04-12
cajke su
2014-04-19
hiće ga ko bugija, rakija levo, vino desnomarcellus wrote:tre wrote:kakve veze ovo ima sa krunicom?Kermit wrote:Krunica došla na svoje...Hektorović wrote:
nikakve
https://www.facebook.com/martina.baricevic.10
https://www.facebook.com/Uwek.Slobodna
ovaj je čak u šveckoj asilin mađar
https://www.facebook.com/darkonagy
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008483593618
niđe jednog križa kog sva ta 4 profila išo redom
Šandor Winnetou-
2017-12-31
Nemam pojma, al u Zagrebu je sve pod kontrolom.. vata :)IamOneofYou wrote:slab sam sa radiom. vata li ta se ta radiostanica u SplitU'
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
30 godina tala krunice i čardaka je urodilo renesansom vesne zmijanac i slavice cukteraštre wrote:kakve veze ovo ima sa krunicom?Kermit wrote:Krunica došla na svoje...Hektorović wrote:
Kermit-
2014-04-17
:)... ma nitko to ne sluša.. jedino se ovima server srušio skoroKermit wrote:30 godina tala krunice i čardaka je urodilo renesansom vesne zmijanac i slavice cukteraštre wrote:kakve veze ovo ima sa krunicom?Kermit wrote:Krunica došla na svoje...Hektorović wrote:
https://www.google.hr/amp/amp.index.hr/article/1042715/nitko-ne-slusa-cajke-a-extra-fm-od-jutra-se-rusi-zbog-prevelike-posjecenosti
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Konačna pobjeda hrvatske uljudbe i majke crkve nad satanizmom, aminkaja wrote::)... ma nitko to ne sluša.. jedino se ovima server srušio skoroKermit wrote:30 godina tala krunice i čardaka je urodilo renesansom vesne zmijanac i slavice cukteraštre wrote:kakve veze ovo ima sa krunicom?Kermit wrote:Krunica došla na svoje...Hektorović wrote:
https://www.google.hr/amp/amp.index.hr/article/1042715/nitko-ne-slusa-cajke-a-extra-fm-od-jutra-se-rusi-zbog-prevelike-posjecenosti
Kermit-
2014-04-17
Page 39 of 49 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 49
Similar topics
» otadžbinske cajke
» Ko ne slusa Cajke, n@shevim mu se majke
» Gradonacelnik Pule zabranio cajke na javnim prostorima
» Sa BMW-om, ženom, djetetom, snimao jurnjavu, slušao cajke = cigo
» Cijeli Zagreb bruji o novom radiju specijaliziranom samo za cajke
» Ko ne slusa Cajke, n@shevim mu se majke
» Gradonacelnik Pule zabranio cajke na javnim prostorima
» Sa BMW-om, ženom, djetetom, snimao jurnjavu, slušao cajke = cigo