Sulejman Muratović postao Dušan Obrenović
Page 1 of 1
Sulejman Muratović postao Dušan Obrenović
KRSTIO SE U MANASTIRU BANJSKA
NISAM PREŠAO U PRAVOSLAVLJE, SAMO SAM MU SE VRATIO: Ispovest muslimana (21) iz Kosovske Mitrovice koji se prekrstio i prihvatio Hristovu veru! KAKO JE SULEJMAN POSTAO DUŠAN...DRUŠTVO 29.04.2018. 19:43h
Sulejman Muratović, 21-godišnjak iz Kosovske Mitrovice, prekrstio se i postao Dušan Obrenović.
"Ja nisam prešao, pošto su naši preci bili pravoslavni, ja sam se samo vratio", kaže Dušan za ATV.
Otac, poreklom iz Brčkog, rekao je – nema problema, sestra se nije bunila, a majka nije bila oduševljena. Ali, zato jeste Dušan koji je jedva dočekao krštenje, a u pravoslavlje se, kako kaže, zaljubio od malena.
"Otac je, recimo, ateista. On meni nije branio, rekao mi je: "Sine, ako si ti tako odlučio, to je tvoja stvar". I ja, eto, uz Božiju pomoć (krsti se) 2016, osmi maj je bio, na Markovdan, krstio sam se u manastiru Banjska, kod oca Danila, igumana", priseća se Dušan.
Prezime je uzeo po dinastiji Obrenović, ime po caru Dušanu, a slavu Svetog Jovana. Većina prijatelja iz Kosovske Mitrovice je prihvatila njegovu odluku, ali ima i sugrađana kojima se to nije dopalo.
"Imaju neki kojima smeta, neki tu iz grada, neki muslimani ismailjćani, smeta im to što sam kršten. Ima i nekih pravoslavnih kojima smeta i dobacuju mi svašta na ulici, ali ne obazirem se. Bog je taj koji će da sudi svakome, ne obazirem se toliko na to. Ne mrzim ih", priča Dušan.
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3040141/nisam-presao-u-pravoslavlje-samo-sam-mu-se-vratio-ispovest-muslimana-21-iz-kosovske-mitrovice-koji-se-prekrstio-i-prihvatio-hristovu-veru-kako-je-sulejman-postao-dusan
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Re: Sulejman Muratović postao Dušan Obrenović
Lijepo...samo se vratio djedovoj vjeri.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Njeka je Srbah u Srbiji! Što ih je manje zapadno od Drine, bolje za čovječanstvo.
Regoč wrote:Njeka je Srbah u Srbiji! Što ih je manje zapadno od Drine, bolje za čovječanstvo.
zapadno od drine je za mujage...vaše pravaško cvijeće :)
2015-08-06
a kako je kožicu vratio?epikur37 wrote:Lijepo...samo se vratio djedovoj vjeri.
Šandor Winnetou-
2017-12-31
tre wrote:a kako je kožicu vratio?epikur37 wrote:Lijepo...samo se vratio djedovoj vjeri.
U kršćanstvu nije bitno ta i Isus je bio obrezan kao što židovi rade.
Zašto tebi njije drago da jedan mujo se vrati u kršćanstvo :)
tik-tak
:D
2015-08-06
ma neka njega ali na kontrolnoj točki srbe gledaju ko je obrezan a onda mu đaba da viče ja sam dušanepikur37 wrote:tre wrote:a kako je kožicu vratio?epikur37 wrote:Lijepo...samo se vratio djedovoj vjeri.
tik-tak
Šandor Winnetou-
2017-12-31
tre wrote:ma neka njega ali na kontrolnoj točki srbe gledaju ko je obrezan a onda mu đaba da viče ja sam dušanepikur37 wrote:tre wrote:a kako je kožicu vratio?epikur37 wrote:Lijepo...samo se vratio djedovoj vjeri.
tik-tak
e to nek se snađu sami :D
2015-08-06
Konačno rješenje je Anadolija.epikur37 wrote:Regoč wrote:Njeka je Srbah u Srbiji! Što ih je manje zapadno od Drine, bolje za čovječanstvo.
zapadno od drine je za mujage...vaše pravaško cvijeće :)
Može se natezanjem kožice i vješanjem utežićah. Bilo kod onih Razbijačah mitovah.epikur37 wrote:tre wrote:ma neka njega ali na kontrolnoj točki srbe gledaju ko je obrezan a onda mu đaba da viče ja sam dušanepikur37 wrote:tre wrote:a kako je kožicu vratio?epikur37 wrote:Lijepo...samo se vratio djedovoj vjeri.
tik-tak
e to nek se snađu sami :D
Ja nisam to morao ništa, samo sam jedan dan rekao ja sam Hrvat.
I svi me vole.
I svi me vole.
crvenkasti-
2014-04-17
Similar topics
» Vrli novi svijet ili kako je Data postao čovjekom a čovjek postao Data
» Tako je Erdogan govorio prije 5 godina :Ideal mi je Sulejman velicanstveni
» Dušan Proroković: Ima li Makedoniji spasa?
» Preminuo Čarls (Dušan ) Simić
» Dušan Proroković: Evropa "prazni" Balkan
» Tako je Erdogan govorio prije 5 godina :Ideal mi je Sulejman velicanstveni
» Dušan Proroković: Ima li Makedoniji spasa?
» Preminuo Čarls (Dušan ) Simić
» Dušan Proroković: Evropa "prazni" Balkan
Page 1 of 1