policija u lovu na bicikliste
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
policija u lovu na bicikliste
Hvala ti Bože više, nitko me više ne nervira od biciklista. Glume pješake kada su zebri i automobile na kolnike bez posljedica i registarskih oznaka. Izazovu sudar i pobjegnu na nogostup a ne odgovaraju nikome. Prelaze zebre na biciklu i stupaju na njega kao da su oslobodili zebru nesvjesni da vozač ne može ocjeniti brzinu kojom dolaze. Idioti.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Re: policija u lovu na bicikliste
"Kada dođu na pješački prijelaz, ponašaju se kao da postoji betonska barijera i nitko im ništa ne može, niti gledaju lijevo niti gledaju desno. Ne zaustave se da se uvjere nailazi li vozilo ili ne, a uz to prelaze cestu gdje god njima to odgovara", govore iz policije.
Policijska uprava osječko-baranjska najavila je rat biciklistima i pješacima koji se ne pridržavaju prometnih pravila. Od sada se više nikog neće upozoriti kada učini kakav prekršaj, nego će odmah dobiti kaznu, piše Glas Slavonije.
– Ovo je izvanredna situacija i više nema upozoravanja! Cijele prošle godine u prometu je poginulo 13 osoba, a u prvih devet mjeseci ove godine već smo na broju 31, što je gotovo osam četveročlanih obitelji. Od ukupnog broja poginulo je sedam pješaka i šest biciklista. Biciklisti su bahati, kreću se kuda i kako hoće, a u noćnim i uvjetima smanjene vidljivosti ne nose reflektirajuće prsluke niti imaju svjetla na biciklima – kazao je Berislav Horvatić, voditelj Sektora za sigurnost cestovnog prometa PU osječko-baranjske i dodao da je u prvih devet mjeseci već kažnjeno 2500 biciklista, što je za oko 800 više nego prošle godine.
Horvatić navodi da su i pješaci problem. “Kada dođu na pješački prijelaz, ponašaju se kao da postoji betonska barijera i nitko im ništa ne može, niti gledaju lijevo niti gledaju desno. Ne zaustave se da se uvjere nailazi li vozilo ili ne, a uz to prelaze cestu gdje god njima to odgovara. Jedan je pješak poginuo dok je ležao na cesti kod Novaka”, tvrdi i dodaje: “Građani kažu da nas je puno na cestama, a bome će nas biti i više! Uskoro ćemo oformiti i mobilni tim koji će 24 sata biti na terenu.”
2015-08-15
jedino što sada vidim a razočaralo me, odnosi se samo na osjek-baranju, valjda će i do zagreba doći.
2015-08-15
Kod mene su preko sezone ti biciklisti prava napast. Usporavaju promet,voze se posred ceste,a čak nekad i na kolniku ondje gdje postoji biciklistička staza.
Zna se desiti i to da usred najveće gužve na magistrali voze bicikle sa nekakvom prikolicom u kojem voze malu bebu!!!
Zamisli ti kretenikusa! Mene je ponekad usred tih gužvi strah izaći na cestu sa skuterom,a on na biciklu sa nekakvom "prikolicom" u kojem leži malo dijete!!!
Zna se desiti i to da usred najveće gužve na magistrali voze bicikle sa nekakvom prikolicom u kojem voze malu bebu!!!
Zamisli ti kretenikusa! Mene je ponekad usred tih gužvi strah izaći na cestu sa skuterom,a on na biciklu sa nekakvom "prikolicom" u kojem leži malo dijete!!!
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
ne, pa to je strašno što oni izvode. ja izlazim danas u rikverc a nemam senzor i imam visok auto, i pogledam retrovizor i nema nikoga, i kobila na biciklu mi se stvori iza leđa jer oni brzo dođu bez obzira što vidi da auto kreće u rikverc i ja sreća ugledam kozu i zakočim. a da ju tresnes kriv.jastreb wrote:Kod mene su preko sezone ti biciklisti prava napast. Usporavaju promet,voze se posred ceste,a čak nekad i na kolniku ondje gdje postoji biciklistička staza.
2015-08-15
Bicikliram redovito i ne mogu reci da i meni idu na zivce biciklisti koji se ponasaju kao kreteni. Nije da ih nema, da voze po kolniku gdje ima staza i sl ali da ima stoke za volanima auta je takodjer cinjenica.
2014-04-14
ima, ali oni imaju registraciju i kada nešto skrive u prometu odgovaraju. ovi pobjegnu na pješački i ne možeš im ništaabraham wrote:Bicikliram redovito i ne mogu reci da i meni idu na zivce biciklisti koji se ponasaju kao kreteni. Nije da ih nema, da voze po kolniku gdje ima staza i sl ali da ima stoke za volanima auta je takodjer cinjenica.
2015-08-15
https://www.facebook.com/video.php?v=10207345235526652&fref=nf Koji zbunjen svijet. Bilo kako bilo ali biciklisticka staza bi trebala biti nedaleko.
2014-04-14
ima pogotovo oni koji na raskrižju staju na zebri, umjseto na znaku stop koji je prije zebreabraham wrote:Bicikliram redovito i ne mogu reci da i meni idu na zivce biciklisti koji se ponasaju kao kreteni. Nije da ih nema, da voze po kolniku gdje ima staza i sl ali da ima stoke za volanima auta je takodjer cinjenica.
Guest- Guest
Ma ja mislim da nema problema(barem kod mene) sa domaćim biciklistima.
Al kad dođu stranci,onda je to strašno.
Al kad dođu stranci,onda je to strašno.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Pa super, sad će kažnjavati nas na biciklima, a kad se pješaci rašire po cijelom nogostupu, mrtvohladno hodaju po biciklističkoj stazi i ne žele se maknuti biciklistu, onda nikom ništa Inače, kažnjavala bih bicikliste koji se voze sa slušalicama u ušima, jer zbilja jesu opasni za sebe i okolinu.
neva- Posts : 4367
2014-04-12
Stoka u prometu bilo na biciklima,pješke ili autima....stvar opće kulture,ali što očekivat od naroda koji bira za vlast hdz i sdp...
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
ili kada pješaci prelaze zebru sa slušalicama, neshvatljivo, i ne gledaju lijevo desno, oni misle da ih ne možeš pogaziti tamo izgleda.r_nevjesta wrote:Pa super, sad će kažnjavati nas na biciklima, a kad se pješaci rašire po cijelom nogostupu, mrtvohladno hodaju po biciklističkoj stazi i ne žele se maknuti biciklistu, onda nikom ništa Inače, kažnjavala bih bicikliste koji se voze sa slušalicama u ušima, jer zbilja jesu opasni za sebe i okolinu.
2015-08-15
a koga da biraju, orah?v_vlado wrote:Stoka u prometu bilo na biciklima,pješke ili autima....stvar opće kulture,ali što očekivat od naroda koji bira za vlast hdz i sdp...
2015-08-15
r_nevjesta wrote:Pa super, sad će kažnjavati nas na biciklima, a kad se pješaci rašire po cijelom nogostupu, mrtvohladno hodaju po biciklističkoj stazi i ne žele se maknuti biciklistu, onda nikom ništa Inače, kažnjavala bih bicikliste koji se voze sa slušalicama u ušima, jer zbilja jesu opasni za sebe i okolinu.
imaš zvonce ili trubu?
Guest- Guest
mozes,ali oni nece biti krivi:)kaja_333 wrote:ili kada pješaci prelaze zebru sa slušalicama, neshvatljivo, i ne gledaju lijevo desno, oni misle da ih ne možeš pogaziti tamo izgleda.r_nevjesta wrote:Pa super, sad će kažnjavati nas na biciklima, a kad se pješaci rašire po cijelom nogostupu, mrtvohladno hodaju po biciklističkoj stazi i ne žele se maknuti biciklistu, onda nikom ništa Inače, kažnjavala bih bicikliste koji se voze sa slušalicama u ušima, jer zbilja jesu opasni za sebe i okolinu.
podsjeca na alan forda, kad kaze ludi znanstvenik kolegi, pazi s tim laserom,zacas ces dezintegrirati koji dio tijela
ovaj uzvrati,pa sto, baza je opskrbljena odlicnim ortopedskim pomagalima
dijagram-
2015-08-09
pjesak biciklist i vozac motornog prometala sam ...nema tu ispravnih , biciklisti voze svakako jer ne postoji kultura voznje i staze , vozaci motornih prometala misle ako na kon. tabli pise 240km/h da mogu to i koristiti slobodno jer naravno svaki je bogomdani vozac a pjesaci su ovce po gradu , pretrcavaju/prolaze svugdje kao da ce se mot. vozilo odbiti od njih pri srazu ...podrzavam vece kazne za sve tri skupine u prometu kao i za odgovorne za infrastrukturu
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Zvonce.. i dobro se čuje, ali pješaci valjda naglo ogluše na nogostupuostrakon wrote:imaš zvonce ili trubu?
neva- Posts : 4367
2014-04-12
smišljajte vi svoje zakone i kazne koliko oćete, al ne zaboravite i soli za na rep:)
2014-04-16
Ja podržavam veću prometnu izobrazbu u školi uz praktični dio i simulacije lakših udesa.....pa kad bubneš glavom,pamtiš ..
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Oš'o Hase a ti Obuljenko oma'r vadi lovu ne lovu lovetinu..mi smo 'gladni'..inače te nema
» Evo čime se bavi hrvatska policija pod vlašću HDZ-a dok droga i kriminal preuzimaju državu : Policija ispituje članove incijative "Narod odlučuje"
» Uhljebi pojeli lovu
» I liječnici traže novac,svi bi lovu koje nema
» Prevarila muža, uzela lovu, a sad uništila i obalu?
» Evo čime se bavi hrvatska policija pod vlašću HDZ-a dok droga i kriminal preuzimaju državu : Policija ispituje članove incijative "Narod odlučuje"
» Uhljebi pojeli lovu
» I liječnici traže novac,svi bi lovu koje nema
» Prevarila muža, uzela lovu, a sad uništila i obalu?
Page 1 of 2