ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Raste tržište 3 D printera

Go down

Raste tržište 3 D printera Empty Raste tržište 3 D printera

Post by RayMabus 21/4/2018, 22:54

Airbus 350 radi aviodijelove ovom tehnologijom jer je proizvod 60% lakši

http://m.dw.com/hr/odraslo-doba-3d-printera/a-43472480

Zanimljiv tekst , jedan dio se odnosi i na autorska prava programa za izradu dijelova koji se proizvode
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Raste tržište 3 D printera Empty Re: Raste tržište 3 D printera

Post by kic 21/4/2018, 23:13

unisti proizvodnju i radna mjesta cc
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/4/2018, 23:30

kic wrote:
Kako za koga , meni daj 3D printer i datoteke brzo ja skužim gdje su datoteke za kordinate i kako šta napravit 

Pa neće baš uništiti radna mjesta zato šta je standardno livanje jeftinije no ovdje gdje se traži fina obrada i lakši komad to je lakše i bolje tj fina mehanika i lakše legure jer to nanosi sloj po sloj pa je precizno dakle fina mehanika i lakše je nego kod livanja jer nije puna masa nego šupljikava između iako su to ultramilimetarske mrežaste šupljine 

Neće uništiti radna mjesta jer je klasično livanje jeftinije plus ovo je mrežasta struktura tako da nije za dijelove pod opterećenjem plus ovakva izrada je skuplja no isplati se negdje poput avioindustrije, izrade medicinskih pomagala  , fine mehanike ili kad ti treba jedan komad nečega tj mala količina
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 22/4/2018, 00:24

To je dobra stvar 

Oni će sad radit avione na ovu šemu a bar 30% aviona ti je plastika i limarija koja nije pod opterećenjem a kad se pogleda postotak dijelova pošto dosta toga npr na kontrol tabli sitno pa ima toga dosta onda bar 40% dijelova ti je ta šema i sad avion se proizvodi petnaestak godina i napravljeno ih je tisuću npr posli na servisu nema ono nema taj dio jer je stala proizvodnja nego taj program i ta sirovina i izradi ga točno takvog kakvog ga je radio i prije toga znači dođeš nakon sto godina on će ti ga napravit
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 22/4/2018, 10:37

skupo longi...preskupo da bi ti se to dalo.. :clown

Raste tržište 3 D printera Stratasys-unveils-the-extremely-fast-and-efficient-large-scale-objet-1
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 22/4/2018, 13:22

kic wrote:
Pa nisu radna mjesta sama sebi svrha.
Osim toga, stvorit će se nova.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 22/4/2018, 13:24

RayMabus wrote:
kic wrote:
Kako za koga , meni daj 3D printer i datoteke brzo ja skužim gdje su datoteke za kordinate i kako šta napravit 

Pa neće baš uništiti radna mjesta zato šta je standardno livanje jeftinije no ovdje gdje se traži fina obrada i lakši komad to je lakše i bolje tj fina mehanika i lakše legure jer to nanosi sloj po sloj pa je precizno dakle fina mehanika i lakše je nego kod livanja jer nije puna masa nego šupljikava između iako su to ultramilimetarske mrežaste šupljine 

Neće uništiti radna mjesta jer je klasično livanje jeftinije plus ovo je mrežasta struktura tako da nije za dijelove pod opterećenjem plus ovakva izrada je skuplja no isplati se negdje poput avioindustrije, izrade medicinskih pomagala  , fine mehanike ili kad ti treba jedan komad nečega tj mala količina
Mda...da bi ovladao nekim od programa kojim se mogu raditi 3D modeli, kasnije i printanje , treba ti poprilično vremena i strpljenja.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by RayMabus 22/4/2018, 15:01

Pa treba vremena samo šta sam ja em tehnička struka em kužim te neke stvari tu ipak ako je plača dobra to ti savladati puno brže nego šta ti misliš da nekom treba jer se ti ravnaš po sebi a ne po meni
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 22/4/2018, 15:25

Ja već imam ideju gdje bi se Hrvatska ovdje u avioindustriji mogla ubaciti iako nema svoju avioindustriju

Mali kanader koji koristimo a zgodan je i za gašenje požara i oprašivanje i kao patrolni avion te hidroavion jer ima plovke

Radi se u Texsasu i imaju ga mnoge zemlje svijeta jer u biti uopće nema drugih proizvođaća takvog tipa aviona posebne namjene 

I sad da tvornica da to eto svi se udruže i svak neki komad uzme i napravi 3D program i osiguran servis idućih beskonačno godina za te neke dijelove aviona koji nisu pod opterećenjem
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 22/4/2018, 15:38

To je ovaj avion 

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Air_Tractor_AT-802

Mi nemamo svoju avioindustriju a jedan veliki problem tu su upravo ti manji dijelovi koji su složenih oblika i onda ideš napravit prototip i za ovih 30% dijelova treba ih netko proizvest i tu zapne

Aviomotor i instrumenti se ionako uvezu izvanka.

I sad u biti na ovakvom avionu praktički moš razviti hidroavion domaće proizvodnje
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 22/4/2018, 15:49

Raste tržište 3 D printera Unnamed-7-850x350

https://tangosix.rs/2017/10/04/air-tractor-isporucio-700-ti-civilni-802/
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 22/4/2018, 16:07

Ima i vojna verzija 

https://tangosix.rs/2015/10/07/iomax-archangel-jurisnik-21-veka/

Raste tržište 3 D printera IMG_3465
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 22/4/2018, 16:48

3 D printer odlična stvar ,ono u bivšoj Jugi imao si u Zagrebu projektni biro za avione uglavnom jedrilice i laki avioni ali ideš radit prototip i zapneš baš na tih nekih dvjesto dijelova koji nisu radni nego konstrukcija aviona

A sad fino tražiš po internetu i kad to kompletiraš 20% stvari za počet radit svoj laki avion imaš kod sebe

Raste tržište 3 D printera 18632908_303
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 22/4/2018, 17:44

To će ti na kraju doći tako da svaka ozbiljnija država želi imat neku svoju avioindustriju pa makar i malih aviona ako nema baš ništa i velika je konkurencija a ako ti ne prodaš svoj avion prodat će netko drugi dakle nisi prodao ni aviomotor ni instrument tablu i elektronske uređaje i pušiona

Oni na kraju trčat nudite gotove nacrte okolo  davati đabe licencu i programe za 3D samo da ti kod njih u zamjenu za to uzmeš njihov aviomotor i elektroniku vezano uz instrument tablu

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Robin_DR400

Raste tržište 3 D printera DR400
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics