Denkverbot
Page 22 of 50
Page 22 of 50 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50
Re: Denkverbot
i nakon što godinama slušam ovu pjesmu, tek sad osjetim i čujem glas djeve u pozadini.. predivan band
June recommends a restaurant to Mark; Mark dines there and discovers (a) unimpressive food and mediocre service (b) delicious food and impeccable service. Then Mark leaves the following message on June's answering machine: "June, I just finished dinner at the restaurant you recommended, and I must say, it was marvelous, just marvelous." Keysar (1994) presented a group of subjects with scenario (a), and 59% thought that Mark's message was sarcastic and that Jane would perceive the sarcasm. Among other subjects, told scenario (b), only 3% thought that Jane would perceive Mark's message as sarcastic. Keysar and Barr (2002) seem to indicate that an actual voice message was played back to the subjects.
Keysar (1998) showed that if subjects were told that the restaurant was horrible but that Mark wanted to conceal his response, they believed June would not perceive sarcasm in the (same) message:
"The goose hangs high" is an archaic English idiom which has passed out of use in modern language. Keysar and Bly (1995) told one group of subjects that "the goose hangs high" meant that the future looks good; another group of subjects learned that "the goose hangs high" meant the future looks gloomy. Subjects were then asked which of these two meanings an uninformed listener would be more likely to attribute to the idiom. Each group thought that listeners would perceive the meaning presented as "standard".
(Other idioms tested included "come the uncle over someone", "to go by the board", and "to lay out in lavender". Ah, English, such a lovely language.)
Keysar and Henly (2002) tested the calibration of speakers: Would speakers underestimate, overestimate, or correctly estimate how often listeners understood them? Speakers were given ambiguous sentences ("The man is chasing a woman on a bicycle") and disambiguating pictures (a man running after a cycling woman), then asked the speakers to utter the words in front of addressees, then asked speakers to estimate how many addressees understood the intended meaning. Speakers thought that they were understood in 72% of cases and were actually understood in 61% of cases. When addressees did not understand, speakers thought they did in 46% of cases; when addressees did understand, speakers thought they did not in only 12% of cases.
Additional subjects who overheard the explanation showed no such bias, expecting listeners to understand in only 56% of cases.
As Keysar and Barr (2002) note, two days before Germany's attack on Poland, Chamberlain sent a letter intended to make it clear that Britain would fight if any invasion occurred. The letter, phrased in polite dipliomatese, was heard by Hitler as conciliatory - and the tanks rolled.
Be not too quick to blame those who misunderstand your perfectly clear sentences, spoken or written. Chances are, your words are more ambiguous than you think.
Keysar (1998) showed that if subjects were told that the restaurant was horrible but that Mark wanted to conceal his response, they believed June would not perceive sarcasm in the (same) message:
(The above wording is from Keysar and Barr 2002.)"They were just as likely to predict that she would perceive sarcasm when he attempted to conceal his negative experience as when he had a positive experience and was truly sincere. So participants took Mark's communicative intention as transparent. It was as if they assumed that June would perceive whatever intention Mark wanted her to perceive."
"The goose hangs high" is an archaic English idiom which has passed out of use in modern language. Keysar and Bly (1995) told one group of subjects that "the goose hangs high" meant that the future looks good; another group of subjects learned that "the goose hangs high" meant the future looks gloomy. Subjects were then asked which of these two meanings an uninformed listener would be more likely to attribute to the idiom. Each group thought that listeners would perceive the meaning presented as "standard".
(Other idioms tested included "come the uncle over someone", "to go by the board", and "to lay out in lavender". Ah, English, such a lovely language.)
Keysar and Henly (2002) tested the calibration of speakers: Would speakers underestimate, overestimate, or correctly estimate how often listeners understood them? Speakers were given ambiguous sentences ("The man is chasing a woman on a bicycle") and disambiguating pictures (a man running after a cycling woman), then asked the speakers to utter the words in front of addressees, then asked speakers to estimate how many addressees understood the intended meaning. Speakers thought that they were understood in 72% of cases and were actually understood in 61% of cases. When addressees did not understand, speakers thought they did in 46% of cases; when addressees did understand, speakers thought they did not in only 12% of cases.
Additional subjects who overheard the explanation showed no such bias, expecting listeners to understand in only 56% of cases.
As Keysar and Barr (2002) note, two days before Germany's attack on Poland, Chamberlain sent a letter intended to make it clear that Britain would fight if any invasion occurred. The letter, phrased in polite dipliomatese, was heard by Hitler as conciliatory - and the tanks rolled.
Be not too quick to blame those who misunderstand your perfectly clear sentences, spoken or written. Chances are, your words are more ambiguous than you think.
2014-04-16
kic wrote:
a šta da velim, jebiga.. radim na sebi i ne odustajem od nekih principa.. skinuo sam se u kratke rukave jbg ugrijalo je, mislim da dosta vježbam, mašu mi kolegice s plaže i smiju se, ja njima.. ali idem dalje na igralište košarke, na povratku sretnem kolegicu koja mi je zanimljiva, s tri kolege s posla i piju alkohol, ono posljepodne poslije posla oni livaju.. malo sam stao, pozdravio, oni navalili, ali ipak produžih, ispao sam awkward ali..
Dobro ti Aben veli, previse si svilenkast. Drustvo nakon posla malo se opusta.. Nije nuzno oblijevati se, kao sto ispada iz tvojeg opisa.. :-)
Guest- Guest
Miguelanxo Prado i Frank Quitely imaju najljepse crteze. Svaka prica donosi nam jednog Beskrajnika - Smrt, Strast, Sumanutost, San, Shrvanost (i njenih 15 portreta), Smak i Sudbinu.
Sinoc sam i na ovo naisla. :-)
Sinoc sam i na ovo naisla. :-)
Guest- Guest
Sarkazam: arogancija ili viši oblik inteligencije?
Nema razloga za političku korektnost, jer pomoću sarkazma ćete živjeti puno kvalitetnije.
Mnoge ljubitelje sarkazma razveselit će novo otkriće skupine akademika da je sarkazam viši oblik produhovljenosti koji krasi one višeg kvocijenta inteligencije, te može pomoći glupljim ljudima da poboljšaju svoje intelektualne sposobnosti. Isto tako, moglo bi se iščitati između redaka da je sarkazam povezan s višim oblikom arogancije.
Što nipošto ne znači da su akademici s Harvarda, Columbije i Inseada (koji su došli do ovog zaključka) arogantni. Naime činjenica da su svoje otkriće nazvali ‘Najviši oblik inteligencije: Sarkazam povećava kreativnost kod izražavatelja i primatelja’, pokazuje koliko su skromni.
Gotovo sve izjave jednog od najboljih, ako ne i najboljeg, umova svih vremena –Groucha Marxa, ali i način na koji bi ih izrekao, savršen su primjer sarkazma.
Evo nekoliko dokaza:
“Proveo sam savršeno lijepu večer… ali ne danas.”
“I petogodišnjak bi to razumio… Pošaljite nekog da dovede petogodišnjaka.”
“Zapamti, ti se boriš za čast ove žene. Što je vjerojatno više nego što je ona sama ikad učinila.”
Savršen sarkazam smo imali prilike gledati i u seriji ‘Fawlty Towers’:
Gospođa Richards: “Kad platim za sobu s pogledom, očekujem nešto zanimljivije od ovoga.”
Basil: “Ali to je Torquay, gospođo.”
Gospođa Richards: “E pa, to nije dovoljno dobro.”
Basil: “Mogu li vas upitati što ste očekivali da ćete vidjeti iz hotelske sobe u Torquayju? Operu u Sydneyju? Babilonske viseće vrtove? Krda divljih zvijeri kako veličanstveno jure preko ravnice…”
Gospođa Richards: “Ne budite smiješni. Očekujem pogled na more.”
Basil: “Možete vidjeti more! Tamo je, između zemlje i neba.”
Gospođa Richards: “Treba mi teleskop da bih to vidjela.”
Basil: “Pa, mogu li vam predložiti da se preselite u neki hotel bliže moru. Ili, još bolje, u njemu.”
A ne smijemo zaboraviti ni ‘Crnu guju’:
Edmund: “Oči su otvorene, usta se miču, ali gospodin Mozak nas je odavno napustio, zar ne, Pierce?!”
Upravo ste vidjeli snagu sarkazma.
Prilično je velik izazov posjedovati verbalnu spretnost i maštu koja je potrebna da bi je mogli stvarati (kao i imati publiku koja će je razumjeti). No poželjno je da ljudi kojima upućujete svoje primjedbe shvaćaju što im govorite, budući da im na taj način čak donekle ukazujete poštovanje (jer smatrate da će vas razumjeti, tj. da su dovoljno inteligentni za to) i simpatije.
Dakle, zapamtite, čuvajte svoj sarkazam samo za najpametnije koji će ga cijeniti.
Guest- Guest
kic wrote:
svilenkast..
Pa ja! : ))
--
Nego, jucer mi je stiglo ovo predivno kristalno bicence krasnih svilenkastih boja.. Labradorit! :-)
Guest- Guest
pa kad mi se ne pije, ne pije, šta ću glumit tu.. a i bio sam znojan pa sam se bacio u more.
violator wrote:Nego, jucer mi je stiglo ovo predivno kristalno bicence krasnih svilenkastih boja.. Labradorit! :-)
baš si svilenkasta^^
violator wrote:kic wrote:
svilenkast..
--
Nego, jucer mi je stiglo ovo predivno kristalno bicence krasnih svilenkastih boja.. Labradorit! :-)
“Oči su otvorene, usta se miču, ali gospodin Mozak nas je odavno napustio, zar ne, Pierce?!”
Guest- Guest
kic wrote:violator wrote:Nego, jucer mi je stiglo ovo predivno kristalno bicence krasnih svilenkastih boja.. Labradorit! :-)
baš si svilenkasta^^
Da si kristal, bio bi potaman. :-P
---
Aurora borealis u kamenu
"Priča kaže da je inuitski ratnik pronašao polarnu svjetlost zarobljenu u stijenama na obali Labradora. Moćnim udarcem koplja oslobodio je većinu svjetlosti koja se može vidjeti noću na sjevernom nebu. Međutim, dio je svjetlosti ostao zarobljen u kamenju: labradoritu. Njegovu ljepotu i svjetlucavu paletu boja lako se može previdjeti površnim promatranjem. Često jednoličan, tamnog izgleda i neugledan na prvi pogled, iz pravoga kuta, dolazi do izražaja njegova očaravajuća igra svjetla, blještanje svileno plave, zelene, zlatne, brončane pa i ljubičaste boje."
:-)
Guest- Guest
Kao prvo, želim vas upozoriti, da postoje dve osnovne karakteristike: mrtvi i živi kristali. U prosijeku,živi kristali, koji baziraju na Sio2, a tih ima oko 80% na našoj planeti, narastu na nalazištu oko 0,2 mm na godinu.
Pa možemo samo zamisliti, šta sve se nalazi u kristalu, koji ima veličinu 10 cm: koliko i koje informacije....
Mrtvi kristali su oni, koji su zbog različitih uzroka prestali sa svojim rastom i radom ili su zbog bilo čega drugoga prestali raditi- vibrirati.
Ali, nas zanimaju živi kristali.
Pa bih počeo sa pitanjem, zašto neki kristali važe za donosioce nesreče?
Neki diamanti, opali.... ili drugi kristali...
Ljudi, koji žive od traženja kristala imaju stvarno bijedan i težak život, loše su plačeni itd.. Zamislite, da takav čovijek otkopa vrijedan, bleštuči, živi kristal: šta se dogodi? Onaj momenat dolazi do energetske interakcije: kristal na sebe uzme "program", koji sadrži sav jad i muku radnika, sav njegov emotivni teret.....pa onda dođe u ruke pohlepnih trgovaca, bolesnih ljudi, pa ga diraju...... a na kraju, netko ga kupi i metne na grudi. Užas!
Nisu kristali kruške i jabuke, pa je potreban veliki oprez.
http://www.alternativa-forum.com/kristali-i-plemeniti-metali/764-o-kristalima-2.html
Pa možemo samo zamisliti, šta sve se nalazi u kristalu, koji ima veličinu 10 cm: koliko i koje informacije....
Mrtvi kristali su oni, koji su zbog različitih uzroka prestali sa svojim rastom i radom ili su zbog bilo čega drugoga prestali raditi- vibrirati.
Ali, nas zanimaju živi kristali.
Pa bih počeo sa pitanjem, zašto neki kristali važe za donosioce nesreče?
Neki diamanti, opali.... ili drugi kristali...
Ljudi, koji žive od traženja kristala imaju stvarno bijedan i težak život, loše su plačeni itd.. Zamislite, da takav čovijek otkopa vrijedan, bleštuči, živi kristal: šta se dogodi? Onaj momenat dolazi do energetske interakcije: kristal na sebe uzme "program", koji sadrži sav jad i muku radnika, sav njegov emotivni teret.....pa onda dođe u ruke pohlepnih trgovaca, bolesnih ljudi, pa ga diraju...... a na kraju, netko ga kupi i metne na grudi. Užas!
Nisu kristali kruške i jabuke, pa je potreban veliki oprez.
http://www.alternativa-forum.com/kristali-i-plemeniti-metali/764-o-kristalima-2.html
Guest- Guest
nosim samo crno istina..
to za svjetlost, bah ne znam prenijeti ali baš jučer čitam kako su u Kontiki imali korpu pa bi sjeli u nju, i spustili se u dubinu i svjetlost bi sa svih strana dolazila, a života u Pacifiku koliko hoćeš, često i strašnog, oni su otkrili da se ligunji kreću na mlazni pogon, priroda je jedan vid tehnologije..
Kic svilenkast :Dviolator wrote:kic wrote:
svilenkast..
--
Napokon je to jos neto primjetio
Guest- Guest
Ja sam vam kurva za kristale :D
Fakat.
Proucavam ih duze vrijeme...
Od kuda je stigao violator?
I navodno sam cula, da se svi kristali moraju nakon par dana nosenja pustiti na suncu, da se napune...I odbace negativno stu su upili. Se varam?
Fakat.
Proucavam ih duze vrijeme...
Od kuda je stigao violator?
I navodno sam cula, da se svi kristali moraju nakon par dana nosenja pustiti na suncu, da se napune...I odbace negativno stu su upili. Se varam?
Guest- Guest
Nije ti hladna voda?kic wrote:
pa kad mi se ne pije, ne pije, šta ću glumit tu.. a i bio sam znojan pa sam se bacio u more.
Ja sam utocila noge I vidjela zvijezde :D
Guest- Guest
Pozdrav, prijatelji!
O kristalima i o kristaloterapiji postoji ogromno literature. Postoji i puno priča, legendi itd. ali malo je pravoga znanja- to se od pamtiveka prenosilo iz roda u rod, od učitelja na učenika.
Kad pogledam na sustav života na našoj planeti, ne mogu negirati postojanje triju svijeta, koji zajedno čine jedan. A to su : svijet minerala i kristala, biljni i ostali (zeleni) svijet i svijet životinja i čovijeka.
Imao sam sreču, da sam bio učenik "kralja kristala" i s njim sam proživio devet godina, putujuči po Evropi i pomažuči ljudima. Tako sam dobio i dragocijeno znanje i iskustva. Ime mog duhovnog učitelja neka ostane tajna, pa vas molim, ne tražite od mene, da ga spominjem.
Pošto sam ograničen sa vremenom i drugčije, nemam još priliku pisati knjige- možda, kad dođe vrijeme za to....možda.
Htio bih, da mogu podijeliti znanje sa vama, ako vas interesuje. Pa se nudim odgovarati na vaša pitanja, ako to želite, naravno.
Nemam svega znanja ali imam ga u obilju i šteta bi bilo, da ga ne dijelim.
O kristalima i o kristaloterapiji postoji ogromno literature. Postoji i puno priča, legendi itd. ali malo je pravoga znanja- to se od pamtiveka prenosilo iz roda u rod, od učitelja na učenika.
Kad pogledam na sustav života na našoj planeti, ne mogu negirati postojanje triju svijeta, koji zajedno čine jedan. A to su : svijet minerala i kristala, biljni i ostali (zeleni) svijet i svijet životinja i čovijeka.
Imao sam sreču, da sam bio učenik "kralja kristala" i s njim sam proživio devet godina, putujuči po Evropi i pomažuči ljudima. Tako sam dobio i dragocijeno znanje i iskustva. Ime mog duhovnog učitelja neka ostane tajna, pa vas molim, ne tražite od mene, da ga spominjem.
Pošto sam ograničen sa vremenom i drugčije, nemam još priliku pisati knjige- možda, kad dođe vrijeme za to....možda.
Htio bih, da mogu podijeliti znanje sa vama, ako vas interesuje. Pa se nudim odgovarati na vaša pitanja, ako to želite, naravno.
Nemam svega znanja ali imam ga u obilju i šteta bi bilo, da ga ne dijelim.
Guest- Guest
Page 22 of 50 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50
Page 22 of 50