ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 36 of 50 Previous  1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 43 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 36 Empty Re: Denkverbot

Post by kic 22/4/2018, 12:53

PhoebeBuffay wrote:
kic wrote:
ja se slazem s metildom u tome da se treba potruditi covjek upoznati vlastitu tradiciju, istok nam se cini mudrim i starim ali kako veli jedan nas filozof: dugovjecniju i konstantnu mudrost se moze naci na Krku npr

mene Indija nikad nije privlacila npr, previse mi je svakakva a Ghandi je isto bio pedofil npr.
Od kuda to za ghandija kic?

pise i u nj biografiji mislim, nije svojoj zeni dao da lijekove uzima, a sam je uzimao lijekove, bio rasist i spavao s maloljetnicama..

kome smo prepustili Indiju.

kic
Admin

2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by betty.boop 22/4/2018, 12:54

slidingdoorsoperator wrote:
betty.boop wrote:moje misljenje je da je religija nesto toliko osobno i intimno

To je osobna vjera, a ne religija.
Religija je makar dijelom i individualni fenomen, ipak u puno većoj mjeri stvar kolektiva.

pardon

vjera, da
betty.boop
betty.boop

Female
2015-01-23

Back to top Go down

Post by aben 22/4/2018, 12:55

kic wrote:
lako je pricati o religiji, moj frend morao platit promjenu adrese svoje firme iako nisce nije kriv..sve tocno naveo u prijavnim listovima..
zoč?

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 22/4/2018, 12:57

kic wrote:
PhoebeBuffay wrote:
kic wrote:
ja se slazem s metildom u tome da se treba potruditi covjek upoznati vlastitu tradiciju, istok nam se cini mudrim i starim ali kako veli jedan nas filozof: dugovjecniju i konstantnu mudrost se moze naci na Krku npr

mene Indija nikad nije privlacila npr, previse mi je svakakva a Ghandi je isto bio pedofil npr.

pise i u nj biografiji mislim, nije svojoj zeni dao da lijekove uzima, a sam je uzimao lijekove, bio rasist i spavao s maloljetnicama..

O svasta...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by betty.boop 22/4/2018, 12:58

aben wrote:
betty.boop wrote:moje misljenje je da je religija nesto toliko osobno i intimno, da ne razumijem zasto ljudi imaju potrebu dijelit s drugima ono sto nose u sebi, a pogotovo ne razumijem ako to isto vjerovanje pokusaju nametnut drugima

cija vjera je bolja ? odgovor je da je svaka najbolja onome tko svoju izabere, sve ostalo su bespotrebni konflikti

jednako je i s politickim uvjerenjima

problem je u ljudima, ne u vjeri

nemojte se svadjat, zivot je prekratak da bismo ga tratili na sirenje negativne energije

<3
potriba za dijeljenjem svojih iskustava je neodvojiv de ljudskosti, i jedun od nojvažnijih uzroka za razvoj civilizacije. čovik sun ne more nišće, genetski nan je predano skoro nišće o tomu kako izroditi jet engine.

jel moreš objosniti na ki nočin se vjerovanja nameću? jel sefirotovo prokletstvo vječno?

postoju bolje i gore religijie, to je jasno ko dun, samo se prvo valjo dogovoriti o kriterijima vrednovanja. recimo, new age je nojbolja religija za ignorante, by far.

širenje "negativne energije" je skoro pa poanta forumov, "pozitivna energija" jednostavno doesnt cut it, nišće dobro se ne more izroditi iz dvo pozitivna forumaša, ki ne "nameću" svoja uvjerenja jedun drugomu.

kad sun se već dotako pozitivne energije i pozitivnog mišljenja koje ga valjda generiro, check this out:
Ironic process theory or the white bear problem refers to the psychological process whereby deliberate attempts to suppress certain thoughts make them more likely to surface

https://en.wikipedia.org/wiki/Ironic_process_theory

vjerovanja se namecu onog trenutka kad me netko pokusava uvjerit da je njegovo vjerovanje ono sto meni treba

a sto se tice dijeljenja, tu se ne slazem ... ne dijelis valjda sa svakim ono sto sa zenom u krevetu radis ? :p
betty.boop
betty.boop

Female
2015-01-23

Back to top Go down

Post by Guest 22/4/2018, 12:58

aben wrote:
na primjer,
s jedne strone, katolici želu zabroniti rad nediljon jer je to protiv boga, a s druge new ageri želu zabroniti poučavanje da je zemlja rovna ploča jer je to protiv znanosti. a jedno i drugo je fašizam koji nas osan nefašistov u ovoj državi moramo trpiti bez obzira ki od te dvi frakcije trenutno nadjača.

A nije fašizam ako čovjek nema pravo niti na jedan jedini slobodni dan tjedno, nedjelja ili neki drugi? Pa si zbog toga smanji kvalitetu osobnog i posebno obiteljskog života, pati žena, pate djeca, pati demografija, pate kućni ljubimci, a bome pate i omiljeni kristali (ovo posljednje barem po nekima).
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 22/4/2018, 13:00

PhoebeBuffay wrote:
aben wrote:
PhoebeBuffay wrote:
violator wrote:
kic wrote:
(...) treba potruditi covjek upoznati vlastitu tradiciju...

Tako je.. Zato se upoznajem sa (staroslavenskim) paganizmom. To su moji korijeni, njima se vracam.

No ne potezem nikoga za rukav, ne organiziram prosvjede nastojeci ucvrstiti pozicije moci pod navodnom brigom za tradicionalni vrjednosni sustav, ne optuzujem nikoga da je njegova briga za ljude posljedica grizodusja zbog navodnih pobacaja, ne sirim se ukolo po pdf-ovima i topicima s uvijek istim misionarskim monadama, ne arlaucem da sam konstantna zrtva tudjih progona, nepostivanja moje slobode govora i vjere, ne nastojim nikoga preobracati..

Ne smetaju mi ljudi bilo koje vjeroispovijesti, smetaju mi fanatici i oni koji pod krinkom vjere zele ulaziti u podrucja intimnog zivota koji ih se ni najmanje ne tice.
Tak je.

Zamislite da ja sada krenem pljuvati po "bogovima I hrvatima".
Jednom je od kolegice otac (veliki hrvat), ratni invalid (siledzija jeje bio I prije), katolik rekao za jedno srpsko dijete na slici: mici mi to srpsko govno sa ekrana, svojoj kceri.

koliko je tebi godin, phoebe?
15 :D

Salim se

Zasto pitas?
pa  malo je infantilno o ča pišeš;

pa u hrvackoj je to dominantni narativ, pljuvanje po bogovima i hrvatima. ne govorin da bozi i hrvati to ne zaslužuju, ali to je toliko uobičajeno da je posto normalni okvir razmišljanja, u toj situaciji reći zamislite da je ono, žišku..

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 22/4/2018, 13:00

aben wrote:
kic wrote:
lako je pricati o religiji, moj frend morao platit promjenu adrese svoje firme iako nisce nije kriv..sve tocno naveo u prijavnim listovima..
zoč?

tako sud presudio, smanjili su na simbolicnu tarifu cca 60kn

ali ipak
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 22/4/2018, 13:00

aben wrote:
na primjer,
s jedne strone, katolici želu zabroniti rad nediljon jer je to protiv boga, a s druge new ageri želu zabroniti poučavanje da je zemlja rovna ploča jer je to protiv znanosti. a jedno i drugo je fašizam koji nas osan nefašistov u ovoj državi moramo trpiti bez obzira ki od te dvi frakcije trenutno nadjača.

A nije fašizam ako čovjek nema pravo niti na jedan jedini slobodni dan tjedno, nedjelja ili neki drugi? Pa si zbog toga smanji kvalitetu osobnog i posebno obiteljskog života, pati žena, pate djeca, pati demografija, pate kućni ljubimci, a bome pate i omiljeni kristali (ovo posljednje barem po nekima).
nije

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 22/4/2018, 13:03

PhoebeBuffay wrote:
kic wrote:
PhoebeBuffay wrote:
kic wrote:

O svasta...

To je upozorenje da dobro pazimo kakve stavove zauzimao o političarima, posebno o državnicima takvog ranga kao što je bio Mahatma Gandhi.
Naime, on je bez obzira na nakaradne primjera ponašanja u svojem osobnom životu ipak bio veliki državnik koji je za Indiju učinio enormno puno, više nego je to možda učinio bilo tko u povijesti cijelog potkontinenta, a pogotovo više nego je to od njegovih suvremenika itko bio u stanju i te mu zasluge nitko ne može osporiti.

Last edited by slidingdoorsoperator on 22/4/2018, 13:03; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 22/4/2018, 13:03

betty.boop wrote:
aben wrote:
betty.boop wrote:moje misljenje je da je religija nesto toliko osobno i intimno, da ne razumijem zasto ljudi imaju potrebu dijelit s drugima ono sto nose u sebi, a pogotovo ne razumijem ako to isto vjerovanje pokusaju nametnut drugima

cija vjera je bolja ? odgovor je da je svaka najbolja onome tko svoju izabere, sve ostalo su bespotrebni konflikti

jednako je i s politickim uvjerenjima

problem je u ljudima, ne u vjeri

nemojte se svadjat, zivot je prekratak da bismo ga tratili na sirenje negativne energije

<3
potriba za dijeljenjem svojih iskustava je neodvojiv de ljudskosti, i jedun od nojvažnijih uzroka za razvoj civilizacije. čovik sun ne more nišće, genetski nan je predano skoro nišće o tomu kako izroditi jet engine.

jel moreš objosniti na ki nočin se vjerovanja nameću? jel sefirotovo prokletstvo vječno?

postoju bolje i gore religijie, to je jasno ko dun, samo se prvo valjo dogovoriti o kriterijima vrednovanja. recimo, new age je nojbolja religija za ignorante, by far.

širenje "negativne energije" je skoro pa poanta forumov, "pozitivna energija" jednostavno doesnt cut it, nišće dobro se ne more izroditi iz dvo pozitivna forumaša, ki ne "nameću" svoja uvjerenja jedun drugomu.

kad sun se već dotako pozitivne energije i pozitivnog mišljenja koje ga valjda generiro, check this out:
Ironic process theory or the white bear problem refers to the psychological process whereby deliberate attempts to suppress certain thoughts make them more likely to surface

https://en.wikipedia.org/wiki/Ironic_process_theory

vjerovanja se namecu onog trenutka kad me netko pokusava uvjerit da je njegovo vjerovanje ono sto meni treba

a sto se tice dijeljenja, tu se ne slazem ... ne dijelis valjda sa svakim ono sto sa zenom u krevetu radis ? :p
dobro, a jel mi moreš opisati mehanizam nametanja, ono kako se konkretna uvjerenja nameću; tipa ča rti se dogodi ako ne usvojiš određeno nametano uvjerenje?

i ne okrići temu na seks, nis odovna

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 22/4/2018, 13:03

aben wrote:
aben wrote:
na primjer,

nije

A onda dobro.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 22/4/2018, 13:03

kic wrote:
aben wrote:
kic wrote:
zoč?

ali ipak
ali koji je povod?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 22/4/2018, 13:05

PhoebeBuffay wrote:
kic wrote:
PhoebeBuffay wrote:
kic wrote:

O svasta...

To je upozorenje da dobro pazimo kakve stavove zauzimao o političarima, posebno o državnicima takvog ranga kao što je bio Mahatma Gandhi.
Naime, on je bez obzira na nakaradne primjera ponašanja u svojem osobnom životu ipak bio veliki državnik koji je za Indiju učinio enormno puno, više nego je to možda učinio bilo tko u povijesti cijelog potkontinenta, a pogotovo više nego je to od njegovih suvremenika itko bio u stanju i te mu zasluge nitko ne može osporiti.

overcredited totalno

Englezi su se ispuhali u ww2 inace nisce ne bi bilo, Churchill:
If we leave, fighting will break out everywhere, there’ll be a civil war. Eventually, the Moslems will become masters, because they are warriors, while the Hindus are windbags. Yes, windbags!
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 22/4/2018, 13:06

aben wrote:
aben wrote:
na primjer,

nije

A onda dobro.
pravo koji uključuje afirmaciju drugih ni pravo nego privilegij, ne postoji obaveza drugih ljudi da ti budu prijatelji da bi ti mogo lumpovati.

ali, ne boj se, u situaciji u koj su ljudi slobodni ulaziti i izlaziti iz asocijacija, vapaji za neradnin danima bi bili samo ružna fusnota u povijesnin udžbenicima...

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 22/4/2018, 13:07

aben wrote:
kic wrote:
aben wrote:
kic wrote:
zoč?

ali ipak
ali koji je povod?

a ca nije jasno? krivu mu unijeli adresu firme, a on morao platiti ispravak
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 22/4/2018, 13:08

kic wrote:
aben wrote:
kic wrote:
aben wrote:
kic wrote:
zoč?

ali ipak
ali koji je povod?

a ca nije jasno? krivu mu unijeli adresu firme, a on morao platiti ispravak
bastards

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by L'âme 22/4/2018, 13:12

aben wrote:
maggie137 wrote:
aben wrote:
maggie13 wrote:Kad je tako dobar.
I jednom se zivi.
Barem koliko pamtimo.

pecivo pospeno sa cukron je poor mans heroin
dobra je to ovisnost.
Covjek bez ovisnosti mi je sumnjiv.
nemo čovika brez ovisnosti, samo su neke ovisnosti štetne, a neke nisu, ili manje jesu
sve su.
A, to za manje-vise samo vrijeme prosudi.

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 22/4/2018, 13:12

kic wrote:
PhoebeBuffay wrote:
kic wrote:
PhoebeBuffay wrote:

O svasta...

overcredited totalno

Englezi su se ispuhali u ww2 inace nisce ne bi bilo, Churchill:
If we leave, fighting will break out everywhere, there’ll be a civil war. Eventually, the Moslems will become masters, because they are warriors, while the Hindus are windbags. Yes, windbags!

Moguće, o tome bi se svakako dalo raspravljati, kao što se među povjesničarima i raspravlja.
Međutim, mišljenja sam da nitko ne bi uspio tako uspješno objediniti te slobodarske porive indijskog stanovništva da se nije pojavio Mahatma. Za takav uspjeh nije dovoljan samo običan političar, birokrat, administrativac, pogotovo ne čovjek poslan sa nekim zadatkom iz bijelog svijeta, za to je bio neophodan netko tko je poznavao dušu cijelog potkontinetna, netko sa snažnom osobnom karizmom i vizijom manje ili više nenasilnog izlaska Indije iz imperija, netko koga će mase slijediti manje ili više bez pogovora. 
Netko tko je u konačnici poznavao i mentalitet Britanaca i znao je da će oni jednog dana jednostavno otići, što recimo jednoj Španjolskoj nikada nije uspjelu u njihovim kolonijama, od njih se sve morali silom oteti (nevažna Zapadna Sahara je ovdje valjda jedina iznimka), a vidimo da se taj imperijalni refleks kod njih zadržao i do danas (Katalonija).
Druga je priča što se nakon osamostaljenja Indije kasnije događalo između hindusa i muslimana, pa još kasnije u vezi osamostaljenja Bangladeša od Pakistana itd.

Last edited by slidingdoorsoperator on 22/4/2018, 13:16; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 22/4/2018, 13:12

Let’s hear it from the British side. Clement Atlee, the British prime minster who decided to finally quit India, was very clear that Gandhi is not what he’s cracked up to be. After India’s independence in 1947, the Chief Justice of the Calcutta High Court asked Atlee about Gandhi’s influence upon the British decision to quit India. Atlee had only one word to say: “M-i-n-i-m-a-l”. He said the principal reasons why Britain decided to quit India was the erosion of loyalty to the British Crown among the army and navy personnel(some scholars here are so smart that I guess they were leaders of Labour party so would even disregard what Atlee said and elaborating on some lara lappa )

India subcontinent got independence owing to the condition in Britain and the age of austerity that followed it.

MINIMAL da nonviolence, ljevicari poslije ww2 su poklonili kolonijalisticku stecevinu nasih predaka..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 22/4/2018, 13:14

aben wrote:
aben wrote:
aben wrote:
na primjer,

nije

A onda dobro.
pravo koji uključuje afirmaciju drugih ni pravo nego privilegij, ne postoji obaveza drugih ljudi da ti budu prijatelji da bi ti mogo lumpovati.

ali, ne boj se, u situaciji u koj su ljudi slobodni ulaziti i izlaziti iz asocijacija, vapaji za neradnin danima bi bili samo ružna fusnota u povijesnin udžbenicima...

Nije ovdje poanta u društvenom životu nego u biologiji.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 36 of 50 Previous  1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 43 ... 50  Next

Back to top