Sirija
Page 1 of 50
Page 1 of 50 • 1, 2, 3 ... 25 ... 50
Sirija
Yehudim wrote:slidingdoorsoperator wrote:Ringo10 wrote:Šta ovo Erdogan lupeta, poziva na stvaranje vojske Islama za sveti rat protiv Izraela
https://www.express.co.uk/news/world/936954/World-War-3-Turkey-Erdogan-army-of-Islam-Israel-war-attack-all-sides-latest-news
Frajer definitivno nije normalan.
Tih 500 tenkova, 500 helikoptera, 100 aviona i 50 brodova bi bilo zbrisano do podne istoga dana, skupa sa 250 000 prašinara
Naravno da ne bi istog dana, to bi ipak ponešto dulje potrajalo ali kvaka je u tome da je Erdogan kao prvo potpuno poludio, a kao drugo, potpuno se razotkrio tako da više nitko ne bi smio imati nikakvih iluzija o pravoj prirodi njegovih namjera, planova i politike.
Guest- Guest
Re: Sirija
Pinochet wrote:Kurdi u Tall Riffu protjerali Rusku delegaciju radi "izdaje" nisu im dali da dodju u mjesto. :D
vidit ćemo hoće li ih Ameri čuvati ako Erdogan krene u osvajanje Sirije
Trump wants ‘out’ of Syria ‘very soon,’ contradicting top officials
'We’ll be coming out of Syria, like, very soon,' the president said Thursday, in what would be an apparent change in U.S. policy.
https://www.politico.com/story/2018/03/29/trump-syria-military-isis-491856
crvenkasti-
2014-04-17
evo prijeti da će napasti cijelu Kurdsku regiju u Siriji, ovo kod Afrina je bio manji komad Kurdskog teritorija(i tamo nije bilo Američkih nego Ruskih vojnika itd) , sada želi uzeti cijeli Kurdski teritorij,
Šta ako Ameri uteknu? šta Ameri imaju na raspolaganju u Siriji?
Šta ako Ameri uteknu? šta Ameri imaju na raspolaganju u Siriji?
Guest- Guest
crvenkasti wrote:Pinochet wrote:Kurdi u Tall Riffu protjerali Rusku delegaciju radi "izdaje" nisu im dali da dodju u mjesto. :D
'We’ll be coming out of Syria, like, very soon,' the president said Thursday, in what would be an apparent change in U.S. policy.
pa Erdoganu bi bilo najpametnije da sačeka da Trump ode iz Sirije pa onda krene. Iako sada prvi put navijam da Ameri ostanu u Siriji, jer Erdogan planira osvojiti pola te države po svemu sudeći, i integrirati je u Otomansko Carstvo.
Putinov savez sa Erdoganom, i Putinovo spašavanje Erdogana je bila jedna od najvećih Ruskih geopolitičkih grešaka. Sada se Erdogan širi kao rak po Siriji, a Rusi mu nesmiju ništa. A prije toga, Erdogan nije smio prdnuti
Assad se čupa za kosu , ali opet je sretan, ostat će njemu njegov komad Sirije i glava na ramenu..
Guest- Guest
Zanimljivo Makaron se našao sa Kurdima i rekao da će poslati Francusku vojsku kao pomoć Kurdima, Erdogan prijeti da će napasti i Francuze. haha
Guest- Guest
Eto Francuza da brane šiptare od Turaka. Francuzi objektivno ne bu imali šanse i mislim da su i oni toga svisni, tak da neće imati muda zaista stati pred Turke kad sultan krene jebat mater amero-šiptarima.
No volio bih da vidim kak bih mlate čisto zbog forumaških zapadnoljubaca. :P
No volio bih da vidim kak bih mlate čisto zbog forumaških zapadnoljubaca. :P
Pinochet wrote:crvenkasti wrote:Pinochet wrote:Kurdi u Tall Riffu protjerali Rusku delegaciju radi "izdaje" nisu im dali da dodju u mjesto. :D
pa Erdoganu bi bilo najpametnije da sačeka da Trump ode iz Sirije pa onda krene. Iako sada prvi put navijam da Ameri ostanu u Siriji, jer Erdogan planira osvojiti pola te države po svemu sudeći, i integrirati je u Otomansko Carstvo.
Putinov savez sa Erdoganom, i Putinovo spašavanje Erdogana je bila jedna od najvećih Ruskih geopolitičkih grešaka. Sada se Erdogan širi kao rak po Siriji, a Rusi mu nesmiju ništa. A prije toga, Erdogan nije smio prdnuti
Assad se čupa za kosu , ali opet je sretan, ostat će njemu njegov komad Sirije i glava na ramenu..
Najgore je to što se isto sprema i na Kosovu.
https://www.reuters.com/article/us-turkey-security-kosovo/six-turks-arrested-in-kosovo-over-gulen-links-extradited-to-turkey-anadolu-idUSKBN1H51JL
crvenkasti-
2014-04-17
pa istina Turska je u prednosti nad bilo kime na bliskom istoku, čak i u prednosti spram Rusa, zbog fizičke blizine. Jedino Ameri bi trebali dovući 3-4 nosača aviona i tako se mlatiti sa Turcima ako ovaj luđak zaista krene na Kurde i Amere.
Ako Ameri uteknu iz Sirije i ostave Kurde Erdoganu, onda su pičke na kvadrat
Ako Ameri uteknu iz Sirije i ostave Kurde Erdoganu, onda su pičke na kvadrat
Guest- Guest
Dobro je, turska jedinica za specijalne akcije je počela sa akcijama protiv Amera.
Čeku su im napravili negdi u rejonu Manbija.
yoda, prvo su ti popušili amerovehabiti, sad odoše niz vodu i amerokurdi....
jeben prefiks
jeben prefiks
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Brat Putko ce se naljutiti ako Ameri nabiju brata Erdu.Pinochet wrote: daj bože da se pobiju Ameri i Turci, pa da ih Ameri skrše onako lijepo
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Mislim da Putin vidi sada koliko se zajeba što je išao u savez sa Erdoganom. To je savez kao Hitler i Stalin, ono 1939..gargamel0101 wrote:Brat Putko ce se naljutiti ako Ameri nabiju brata Erdu.Pinochet wrote: daj bože da se pobiju Ameri i Turci, pa da ih Ameri skrše onako lijepo
Pa nebi me čudilo da Ameri se povuku i ostave Erdoganu cijeli Sirijski Kurdistan, a tako Rusi i Assad dobiju umjesto Kurda , Erdogana i Al Quaidu koji će kontrolirati većinu teritorija Sirije
a dok su Rusi i Turci bili u "hladnom ratu"(tamo kada su im Turci oborili avion i njihovi plaćenici obezglavili par Ruskih pilota), Turci nisu smili prismrditi Siriji.. sada se šire kao rak a ovi im nesmiju ništa
a i Ameri će ispasti pičke kao i Rusi ako nebudu branili Kurde, naravno jadne Irance za koje velike nade polaže alphaomega, njih doslovno nitko ne pita ništa, ono oni u Siriji su malo jači faktor od Plenkovića
Guest- Guest
ja sam jedan od vas, moji su rusi, assad, i iranci, pa onda kurdi i ameri, tim redosljedom , ovdje su kurdi naš igrač.. jer bolje imati na sjeveru sirije kurde, ili našeg saveznika erdogana sa al quaidom i al nusrom i isilom.. ti zaključi.. da si assad koga bi imao na granici?epikur37 wrote:yoda, prvo su ti popušili amerovehabiti, sad odoše niz vodu i amerokurdi....
jeben prefiks
čim su došli kanibali i turci na bivši kurdski teritorij kod afrina, odmah su počeli razmjenjivati granata i bombardirati položaje sirijske vojske, dok toga nije bilo sa kurdima..
Guest- Guest
I ja kažem.Pinochet wrote: daj bože da se pobiju Ameri i Turci, pa da ih Ameri skrše onako lijepo
I Putko i Iran znaju da ne mogu Tursku skroz ubaciti u svoj tabor dokle god postoji to tvz. tinjajuće savezništvo između Turčadije i Amera. Zato se i radi na tome da se konačno pomlate, a kad se pomlate, eto Erde nepovratno nama. Što bu geopolitički bija ogroman dobitak.
iz tvojih usta u božje ušiAlfaOmega wrote:I ja kažem.Pinochet wrote: daj bože da se pobiju Ameri i Turci, pa da ih Ameri skrše onako lijepo
I Putko i Iran znaju da ne mogu Tursku skroz ubaciti u svoj tabor dokle god postoji to tvz. tinjajuće savezništvo između Turčadije i Amera. Zato se i radi na tome da se konačno pomlate, a kad se pomlate, eto Erde nepovratno nama. Što bu geopolitički bija ogroman dobitak.
Guest- Guest
Da bi bija na strani Assada i Irana, moraš željeti uništenje ćifutistana ka izvor svog tamošnjeg zla. A šiptare ne opravdavati ka "manje zlo" od kanibala, jerbo zlo su realno i jedni i drugi dokle god rade na secesiji suverene Sirije, i dopuštaju da im kapitalisti grade vojne baze po njihovom teritoriju i kradu naftu. A upravo je to kaj šiptari rade.Pinochet wrote:ja sam jedan od vas, moji su rusi, assad, i iranci, pa onda kurdi i ameri, tim redosljedom , ovdje su kurdi naš igrač.. jer bolje imati na sjeveru sirije kurde, ili našeg saveznika erdogana sa al quaidom i al nusrom i isilom.. ti zaključi.. da si assad koga bi imao na granici?epikur37 wrote:yoda, prvo su ti popušili amerovehabiti, sad odoše niz vodu i amerokurdi....
jeben prefiks
čim su došli kanibali i turci na bivši kurdski teritorij kod afrina, odmah su počeli razmjenjivati granata i bombardirati položaje sirijske vojske, dok toga nije bilo sa kurdima..
Kak, evo ti yehudi
Odmah posli mene najveći simpatizer Hezbollaha. Ti si treći, bar po količini rečenica "ja navijam za". :D
Odmah posli mene najveći simpatizer Hezbollaha. Ti si treći, bar po količini rečenica "ja navijam za". :D
Page 1 of 50 • 1, 2, 3 ... 25 ... 50
Page 1 of 50