Srušio se vojni avion kod Kovačice
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Srušio se vojni avion kod Kovačice
L 15
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hongdu_L-15
Kineski Yak 130
To sve na isti kalup Italijani, Rusi, Kinezi ...
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hongdu_L-15
Kineski Yak 130
To sve na isti kalup Italijani, Rusi, Kinezi ...
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Reko ja..djaba im rusi uvaljuju avijune kad ih ko po traci sami unistavaju..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Kinezi tj njihova avijacija je uzela jedan drugi avion za obuku tako da su oni samo napravilo tri prototipa no to ti je sve taj avion u osnovi kao osnova
Uglavnom ono dobro je to konstruirano za laki trenažni avion
Uglavnom ono dobro je to konstruirano za laki trenažni avion
2014-04-11
I sad još moraju prizemljiti ovih osam preostalih Galebova da provjere jesu li tehnički ispravni , doći će zima oni još nisu obučili novu generaciju pilotavuksadinare wrote:Reko ja..djaba im rusi uvaljuju avijune kad ih ko po traci sami unistavaju..
Pa sad je to već i politička odluka jer padne li još koji Vucicu nezgodno
Ajde moja
Gasi Meho gasi
2014-04-11
Nema više ništa od letenja sa tim avionima
Suljo, Vulin, Diković,, Dačić i to pa da i treći padne svi bi njih krivili a ima opet izbori
Prizemlji , daljnja obuka u Rusiji pa ako tamo njima padne nismo mi krivi i tako to
Njima fotelja u pitanju ono
To će se samo rulat po pisti malo eto ta obuka, ništa letit do idućih izbora, godine idu , resursi prolaze , avion nema svrhu obuke pilota dakle štaš ulagati u to uopće tako da je to u biti neki kraj
Suljo, Vulin, Diković,, Dačić i to pa da i treći padne svi bi njih krivili a ima opet izbori
Prizemlji , daljnja obuka u Rusiji pa ako tamo njima padne nismo mi krivi i tako to
Njima fotelja u pitanju ono
To će se samo rulat po pisti malo eto ta obuka, ništa letit do idućih izbora, godine idu , resursi prolaze , avion nema svrhu obuke pilota dakle štaš ulagati u to uopće tako da je to u biti neki kraj
2014-04-11
Galebu je danas sudbina zapečačena, niti jedan političar nakon svega ovoga neće riskirati fotelju, strpaj u hangar i zaključaj a čisto sumnjam da će se i novi napredni avion kupovat jer to je političarima ono kupiš pa ti još padne pa ti kriv a ovako za onaj mali broj pilota na Mig 29 pošalješ u Rusiju na obuku i rješen problem a tamo ako padne šta nije tvoja krivca
2014-04-11
Kako to da su oba tako najebali a iskočili su?
danni1 wrote:Kako to da su oba tako najebali a iskočili su?
Vjerojatno su nesretnici prenisko iskočili.
Guest- Guest
Motor se ugasio pa je pilot usmjerio avion na njivu i onda previše niska visina za izbacivanjedanni1 wrote:Kako to da su oba tako najebali a iskočili su?
Inače oni nelete visoko tako da to nisu nikad neke velike visine
2014-04-11
E jbga..kad te hoće hoće te. Majku mu. gledam na Youtube one manijake sa zemlje se katapultiraju i padobran im se otvori skroz prije nego padnu.MaximusDecimusMiridije wrote:danni1 wrote:Kako to da su oba tako najebali a iskočili su?
Ovo su srpski katapulti , oni se aktiviraju tek kad dotakneš tlodanni1 wrote:E jbga..kad te hoće hoće te. Majku mu. gledam na Youtube one manijake sa zemlje se katapultiraju i padobran im se otvori skroz prije nego padnu.MaximusDecimusMiridije wrote:danni1 wrote:Kako to da su oba tako najebali a iskočili su?
2014-04-11
danni1 wrote:E jbga..kad te hoće hoće te. Majku mu. gledam na Youtube one manijake sa zemlje se katapultiraju i padobran im se otvori skroz prije nego padnu.MaximusDecimusMiridije wrote:danni1 wrote:Kako to da su oba tako najebali a iskočili su?
A tu je ono...kako te sreća poljubi. Ne znam kako je to kod ovih aviona. Ali to sjedalo na kojem su vezani kod katapultiranja zna biti problem. Utezi su u dnu i jebiga ako iskočiš prenisko...eksplozija te izbaci, padobrane se otvori ali je svejedno brzina velika...opizdiš o tlo punim cugom...slomiju ljudi sve u sebi. Amerima se to nedavno dogodilo sa F16. Isto poginu čovjek...premala visina.
Guest- Guest
Šta je zanimljivo ovaj je 1990 godina proizvodnje i opet otkazao motor
Viš ja sam uvijek mislio da će se oni moći koristiti duže jer su trenažni no očito ovdje nema pravog generalnog remonta motora i umjesto da obućava pilote sve će ih potamanit
Viš ja sam uvijek mislio da će se oni moći koristiti duže jer su trenažni no očito ovdje nema pravog generalnog remonta motora i umjesto da obućava pilote sve će ih potamanit
2014-04-11
RayMabus wrote:Šta je zanimljivo ovaj je 1990 godina proizvodnje i opet otkazao motor
Ne mora to značiti puno. Godina jel. Okej...ovi avioni su generalno krš jer nemaju više odakle vući rezervne dijelove za bitnije dijelove ali ono...
Za usporedbu amerima je u zadnjih mjesec i po-dva dana jedno 30 aviona/helikoptera palo.
Guest- Guest
MaximusDecimusMiridije wrote:danni1 wrote:E jbga..kad te hoće hoće te. Majku mu. gledam na Youtube one manijake sa zemlje se katapultiraju i padobran im se otvori skroz prije nego padnu.MaximusDecimusMiridije wrote:danni1 wrote:Kako to da su oba tako najebali a iskočili su?
A tu je ono...kako te sreća poljubi. Ne znam kako je to kod ovih aviona. Ali to sjedalo na kojem su vezani kod katapultiranja zna biti problem. Utezi su u dnu i jebiga ako iskočiš prenisko...eksplozija te izbaci, padobrane se otvori ali je svejedno brzina velika...opizdiš o tlo punim cugom...slomiju ljudi sve u sebi. Amerima se to nedavno dogodilo sa F16. Isto poginu čovjek...premala visina.
Pilot kod katapultiranja ima horizontalnu početnu brzinu aviona i vertikalnu komponentu od gravitacije g.
Ako je visina mala onda nema potrebnog kočenja padobrana i kosa komponenta je tada brutalna...
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
Eroo wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:danni1 wrote:E jbga..kad te hoće hoće te. Majku mu. gledam na Youtube one manijake sa zemlje se katapultiraju i padobran im se otvori skroz prije nego padnu.MaximusDecimusMiridije wrote:danni1 wrote:Kako to da su oba tako najebali a iskočili su?
Pilot kod katapultiranja ima horizontalnu početnu brzinu aviona i vertikalnu komponentu od gravitacije g.
Ako je visina mala onda nema potrebnog kočenja padobrana i kosa komponenta je tada brutalna...
Točno to. Mora baš biti određena visina ili si svejedno najebo...u najmanju ruku se ljudi oporavljaju nekoliko mjeseci. Neki ostanu invalidi...
Guest- Guest
Taj avion im je najpametnije već večeras izbaciti iz službe a pilote i tehničare preusmjerit na druge letjelice
Ono radi se o nečemu šta opterećuje vojni budžet trebao bi obučavati pilote a on im ih ubija
Ono radi se o nečemu šta opterećuje vojni budžet trebao bi obučavati pilote a on im ih ubija
2014-04-11
RayMabus wrote:Taj avion im je najpametnije već večeras izbaciti iz službe a pilote i tehničare preusmjerit na druge letjelice
Koje pilote i tehničare? Imali su i oni svoje "Mesiće" koji su razjebali sve šta se dalo razjebati
pa tako i pilote i tehničare. Nemaju oni pilota za ovo šta sad nabavljaju u Rusiji...
Nije "vozačka" za Mig-29 isto što i vozačka za automobile B kategorije....kao što misli Vulin.
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
Pa napisao sam letjelice, više sam mislio na helikootere i OrloveEroo wrote:RayMabus wrote:Taj avion im je najpametnije već večeras izbaciti iz službe a pilote i tehničare preusmjerit na druge letjelice
Koje pilote i tehničare? Imali su i oni svoje "Mesiće" koji su razjebali sve šta se dalo razjebati
pa tako i pilote i tehničare. Nemaju oni pilota za ovo šta sad nabavljaju u Rusiji...
Nije "vozačka" za Mig-29 isto što i vozačka za automobile B kategorije....kao što misli Vulin.
Ono to su ljudi sa znanjem , znaju sigurno više od drugih koji nisu u toj branši tako da ih samo tamo rasporediš
2014-04-11
http://www.telegraf.rs/vesti/hronika/2950208-bili-su-piloti-kakvi-se-retko-srecu-klasa-poginulog-roberta-kalocija-bila-je-medju-najboljima-u-jugoslaviji-foto
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Srušio se vojni avion sa oko 200 putnika / VIDEO
» Srušio se vojni avion kod Šabca u Srbiji, poginuo pilot
» Vojni helikopter se srušio na avio mitingu u Rusiji -Srbi prvi u tenkovskoj vožnji
» Afganistan: Srušio se Američki komandni avion
» Putin je sam srušio ruski avion u Egiptu!
» Srušio se vojni avion kod Šabca u Srbiji, poginuo pilot
» Vojni helikopter se srušio na avio mitingu u Rusiji -Srbi prvi u tenkovskoj vožnji
» Afganistan: Srušio se Američki komandni avion
» Putin je sam srušio ruski avion u Egiptu!
Page 2 of 3