Stravično ubistvo kod Kladova: Udarao čekićem ženu Hrvaticu do smrti
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Stravično ubistvo kod Kladova: Udarao čekićem ženu Hrvaticu do smrti
siline udaraca M. I. (36), inače hrvatska državljanka, preminula je na licu mesta.
Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Pixabay
Nikodije Božinović (60) iz Kladova ubio je nevenčanu suprugu čekićem, a posle toga pokušao sebi da oduzme život.
Prema nezvaničnim informacijama, zločin se dogodio u petak rano ujutro. Kako se sumnja, Nikodije je nevenčanu partnerku više puta udario u glavu.
Od siline udaraca M. I. (36), inače hrvatska državljanka, preminula je na licu mesta.
Od siline udaraca M. I. (36), inače hrvatska državljanka, preminula je na licu mesta.
Muškarac je potom popio veću količinu tableta, ali lekari su uspeli da ga spasu i on je prebačen na psihijatrijsko odeljenje bolnice u Negotinu, gde ga čuva policija.
http://www.telegraf.rs/vesti/hronika/2949104-stravicno-ubistvo-kod-kladova-udarao-cekicem-zenu-do-smrti-pa-popio-saku-lekova
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
2014-08-25
Re: Stravično ubistvo kod Kladova: Udarao čekićem ženu Hrvaticu do smrti
ok, ako je ona hrvatica, kak to da hrvati nisu i svi drugi srbi s hr putovnicom?
ma sve 5, pitanje je hipotetski rečeno, najte sad da pregori jedna od dvije ganglije :D
ma sve 5, pitanje je hipotetski rečeno, najte sad da pregori jedna od dvije ganglije :D
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
pa zar u vas nije ratificirana istanbulska konvencija...koja bi trebala da spriječi takva kvalificirana ubojstva...
2015-08-08
Mi smo se jedva otkacili Istanbula a kamoli nekakve konvencije...
2014-08-25
e jebiga sad pa ozbiljno velim vi ste ju ratificirali još 2013 a primjenjujete ju od 2014... pa slijedom iste takve stvari se ne bi trebale događati...Serbinho-3 wrote:Mi smo se jedva otkacili Istanbula a kamoli nekakve konvencije...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Sukladno misli posto konvencija ne moze spriječiti ubojstva najbolje da maknu i kazneno djelo ubojstva iz kaznenog zakona posto vidimo da ga predviđena zatvorska kazna ne moze spriječiti .michaellcmacha wrote:pa zar u vas nije ratificirana istanbulska konvencija...koja bi trebala da spriječi takva kvalificirana ubojstva...
Last edited by kaja on 7/4/2018, 10:31; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ne znam kakva ti je to Konvencija, niti me zanima.michaellcmacha wrote:e jebiga sad pa ozbiljno velim vi ste ju ratificirali još 2013 a primjenjujete ju od 2014... pa slijedom iste takve stvari se ne bi trebale događati...Serbinho-3 wrote:Mi smo se jedva otkacili Istanbula a kamoli nekakve konvencije...
Ovo verovatno neki iz Beča prica, taj kraj je gastarbajterski, on lovu, ona sponzora Hrvatica, kasnije verovatno htela da ga napusti i eto.
2014-08-25
Miha je na tragu misli iz marcelove kolumne za portal Željke Markic.
Ako konvencija nije donijela smanjenje nasilja u Turskoj onda nam ni treba. Sto mogu progutati jedino čitatelji istog portala.
Zakoni i konvencije se ne pišu zato sto netko misli da vise nitko nikoga neće ubiti poslje toga nego s namjerom da jednog kaznis a sto drugih odvratis od toga koji ce se bojati kazne.
Ako konvencija nije donijela smanjenje nasilja u Turskoj onda nam ni treba. Sto mogu progutati jedino čitatelji istog portala.
Zakoni i konvencije se ne pišu zato sto netko misli da vise nitko nikoga neće ubiti poslje toga nego s namjerom da jednog kaznis a sto drugih odvratis od toga koji ce se bojati kazne.
2015-08-15
razlika je u tom što biće i obilježje kaznenog djela ubojstva ukazuje na postojanje i mogućnost izvršenja kažnjive radnje i obligatorno upućuje na obvezu djelovanja pravosudno-represivnog aparata da djeluje penološki na počinitelja a tek posredno i na odnos spram posljedice počinjene kažnjive radnje... znači sve je jasno i ništa predimenzionirano kako u opisu tako i u kauzalnosti... dok istanbulska konvencija ni jednim segmentom niti kao cjeloviti dokument nema niti mu je svrha proizvesti bilo kakav izravan učinak u svezi opisane kažnjive radnje... naum konstruktora i želje onih koji konstrukt podržavaju su u zoni iracionalnog da ne kažem maštajućeg... odnosno ajmo čisto objektivno sagledati situaciju vezano uz opisan događaj... upravo iz perspektive da se djelo dogodilo u zemlji koja je ratificirala IK 2013, a istu počela primjenjivati 2014. godine znači već je 4 godine u primjeni IK pa shodno tomu za očekivati je da su vidljivi rezultati te primjene i učinci u odnosu na nasilje da li u obitelji da li u relaciji muškarac nasilnik žena objekt nasilja...kaja wrote:Sukladno misli posto konvencija ne moze spriječiti ubojstva najbolje da maknu i kazneno djelo ubojstva iz kaznenog zakona posto vidimo da ga predviđena zatvorska kazna ne moze spriječiti .michaellcmacha wrote:pa zar u vas nije ratificirana istanbulska konvencija...koja bi trebala da spriječi takva kvalificirana ubojstva...
2015-08-08
Izvlačiš se sada, istina nema izravan učinak ali ima neizravan .
Simpatizeri “ hoda u kameno doba” imaju i kamenu glavu. I njima možes prodati priču na portalu da je u Turskoj nasilje poraslo pa konvencija ni ne treba. Jer oni nemaju čime razmisliti da onda ni kazneni zakon ne treba jer nasilje je u porastu.
Ono sto oni ne mogu dokučiti je da toga nema da bi ga bilo tisuću puta vise..ljudi bi ubijali jer mu je netko potrubio u prometu .
Sve s čime djeluješ protiv toga, izravno ili neizravno je dobro..
Simpatizeri “ hoda u kameno doba” imaju i kamenu glavu. I njima možes prodati priču na portalu da je u Turskoj nasilje poraslo pa konvencija ni ne treba. Jer oni nemaju čime razmisliti da onda ni kazneni zakon ne treba jer nasilje je u porastu.
Ono sto oni ne mogu dokučiti je da toga nema da bi ga bilo tisuću puta vise..ljudi bi ubijali jer mu je netko potrubio u prometu .
2015-08-15
Gle, miha je još živ...
Pa jebote, što smo mi, budale?
Pa jebote, što smo mi, budale?
crvenkasti-
2014-04-17
čudiš me s obzirom da se vodi da si završila pravni fakultet, jer ako ništa bar bi ti trebala znati da povijest kaznenog prava jasno i nedvojbeno prepoznaje da visina kazne način sprovođenja kazne nad počiniteljem ne odvraća potencijalne nove počinitelje od počinjenja istog kaznenog djela... to su stvari s kojima sam se ja u okviru kriminologije upoznao još 1996 godine, koju mi je predavao pokojni emeritus profesor doktor pravnih znanosti Željko Horvatić moguće ponajbolji poznavatelj odnosa kaznenog materijalnog prava i kaznenog procesnog prava u socijalnom okruženju...kaja wrote:Miha je na tragu misli iz marcelove kolumne za portal Željke Markic.
2015-08-08
Naravno da odvraća . Pa to je i smisao da odvratis 1000 drugih kaznom. Osim da kaznis ovog jednog naravno.michaellcmacha wrote:čudiš me s obzirom da se vodi da si završila pravni fakultet, jer ako ništa bar bi ti trebala znati da povijest kaznenog prava jasno i nedvojbeno prepoznaje da visina kazne način sprovođenja kazne nad počiniteljem ne odvraća potencijalne nove počinitelje od počinjenja istog kaznenog djela... to su stvari s kojima sam se ja u okviru kriminologije upoznao još 1996 godine, koju mi je predavao pokojni emeritus profesor doktor pravnih znanosti Željko Horvatić moguće ponajbolji poznavatelj odnosa kaznenog materijalnog prava i kaznenog procesnog prava u socijalnom okruženju...kaja wrote:Miha je na tragu misli iz marcelove kolumne za portal Željke Markic.
Sto ne znaci da novih počinitelja neće biti , uvijek ih ima ali zamisli koliko bi ih bilo da nema kazne.
Evo, razmisli logički , dozvoljeno je voziti sa 0,5 alkohola i bez obzira na to uvijek nađeš nekoga tko vozi sa 1 pa i 2 promila. Nije ga kazna odvratila od voznje u pijanom stanju.
A koliko bi bilo takvih da ne kažnjavaš iznad 0,5 ? Svaki treći bi vozio pijan..
Last edited by kaja on 7/4/2018, 11:12; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
2015-08-15
počinitelji u 95% slučajeva uopće ne razmišljaju o propisanoj kazni, a kamoli nekoj međ. konvenciji..
ni slučajno, nemam potrebu da se izvlačim, znam onoliko koliko znam i s tim što znam se sučeljavam, bez želje za podmetanjem ili podvijanjem repa... već sam napisao i stojim iza toga da je besmisleno udvajati postojeću zakonsku regulativu nekakvim nadzakonskim aktima koji u osnovi nemaju za cilj riješavanje postojećih problema nego nešto sasvim drugo jer sam konstruktor nije bedast (sve su to obrazovani ljudi koji itekako znaju kako svijet, pojedinac, ljudska psiha, ali i kolektivna svijest funkcionira-ju) a na vrlo jednostavnim primjerima sam pojasnio u kojem će smjeru to otići odnosno u kojem odlazi upravo u zemljama koje su nakon ratifikacije započele s primjenom IK... službe koje su se do sada bavile koliko toliko i sa posljedicom, ali i pokušavale prevenirati kažnjive radnje, sad se bave predimenzioniranjem zbog čega uz postojeći broj ljudi nisu u stanju kvalitetno obraditi ni ono osnovno što im se izdogađa, i otud sada u tim zemljama porast broja kaznenih djela iz tog poglavlja.... plus ja se uopće nisam referiraro na porast broja kaznenih djela u turskoj gdje je jasno kao dan da je državna politika kojoj je uspjelo degradirati dosadašnje dosege glavni krivac zbog porasta kaznenih djela nasilja nad ženama, jer je omogućila da se islam kao poprilično nepovoljno religijsko okruženje za institut žene kao socijalnog bića nametne kao dominantan.... ali to samo ide u prilog tezi da je besmisleno uvoditi IK ukoliko državna politika zakonska riješenja i provedovost istih nije jasno i beskompromisno artikulirana sa ciljem kažnjavanja počinitelja nasilja, i spriječavanja potencijalnih počinitelja u njihovom naumu za počinjenjem novih kaznenih djela...kaja wrote:Izvlačiš se sada, istina nema izravan učinak ali ima neizravan .
2015-08-08
tocnokic wrote:
počinitelji u 95% slučajeva uopće ne razmišljaju o propisanoj kazni, a kamoli nekoj međ. konvenciji..
americki zatvori su puni, ali ekipa radi isto i samo se smjenjuju
u tom smislu su kojekakve konvencije tek smokvin list
dijagram-
2015-08-09
nisam dolazio jer me dok ne mre primiti, tek krajem travnja ili početkom svibnja pa se nisam ni javljao... upravo to isto je tako i kod nas i bilo gdje drugdje u svijetu... pa kinezi imaju smrtnu kaznu za koruptivna kaznena djela i svejedno imaju pun kurac počinitelja upravo tih kaznenih djela... ili tipa kod nas ili opet bilo gdje drugdje ali kod nas u većoj mjeri (katoličke zemlje i zemlje balkana) kaznena djela "zločini" iz strasti... ne jebe počinitelja visina kazne jer je on odlučio kazniti onog drugog ili onu drugu pod svaku cijenu...dijagram wrote:tocnokic wrote:
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Ne razmišlja ili misli da ce se izvuci . Ali da ga ne kaznis 1000 drugih bi sljedilo njegov primjer jer bi vidjeli da to možes. Da silovanje nije kazneno djelo i da ne dobiješ zatvor ne bi ih imao 10 dnevno nego 150.kic wrote:
O tome se radi ... a ne o tome da ti možes sve odvratiti
2015-08-15
shvatio sam, javi kad budes tumichaellcmacha wrote:nisam dolazio jer me dok ne mre primiti, tek krajem travnja ili početkom svibnja pa se nisam ni javljao... upravo to isto je tako i kod nas i bilo gdje drugdje u svijetu... pa kinezi imaju smrtnu kaznu za koruptivna kaznena djela i svejedno imaju pun kurac počinitelja upravo tih kaznenih djela... ili tipa kod nas ili opet bilo gdje drugdje ali kod nas u većoj mjeri (katoličke zemlje i zemlje balkana) kaznena djela "zločini" iz strasti... ne jebe počinitelja visina kazne jer je on odlučio kazniti onog drugog ili onu drugu pod svaku cijenu...dijagram wrote:tocnokic wrote:
dijagram-
2015-08-09
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» kinez čekićem udarao źene u autobusu
» UŽASAN ZLOČIN! TURČIN (48) UBIO SRPKINJU (30) U NEMAČKOJ: Bivšu devojku udarao u glavu do smrti!
» Vandal čekićem oštetio kipove u koparskoj katedrali : VIDEO
» .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....
» Pijani i drogirani Nijemac čekićem zatukao svog psa u Rijeci
» UŽASAN ZLOČIN! TURČIN (48) UBIO SRPKINJU (30) U NEMAČKOJ: Bivšu devojku udarao u glavu do smrti!
» Vandal čekićem oštetio kipove u koparskoj katedrali : VIDEO
» .........EX-IS.......WORLD .......NEWS ....
» Pijani i drogirani Nijemac čekićem zatukao svog psa u Rijeci
Page 1 of 2