Grčka proglasila Tursku za neprijatelja:Samo ako se drznu...
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Grčka proglasila Tursku za neprijatelja:Samo ako se drznu...
Ja proučavam
Samohodni top Cesar francuske proizvodnje košta šest i pol miljona dolara komad
Domet od 40 km ugrožava i francuske brodove koji od Otranta idu prema Baru
Većina proizvođača takvog tipa haubice su i zemlje koje imaju mornaricu
Čisto sumnjam da će to itko njima prodati a kamoli donirat
No ja neću napadati Albaniju niti ploviti tu sa ciljem da ih ugrozim.
No Italijani hoće
Halo Tirana, top 122 mm , cijena prava sitnica
No Italijani hoće
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Rim kad je osvajao jadransku obalu prvo je osvojio Makedoniju tj prvo je osvojio Albaniju i Istru dakle krajeve pa tek onda sa krajeva krenuo da se spoji i osvoji prostor između
Potpuno sličnu stvar kopirao je i napravio Musolini dvije tisuće godina poslije
Albanija nesmije pasti u Italijanske ruke
Potpuno sličnu stvar kopirao je i napravio Musolini dvije tisuće godina poslije
Albanija nesmije pasti u Italijanske ruke
2014-04-11
ok, situacija se solidno razvija
turcadija vs grki
moj scenario za wwIII
gledamo dalje razvoj situacije :)
turcadija vs grki
moj scenario za wwIII
gledamo dalje razvoj situacije :)
Koliko vidim ovo imaju a imaju i sve države ovdje osim Slovenije a u Novom Travniku je tvornica
Domet 20 km .... za držanje Italijana šta dalje od iskrcavanja na albansku obalu sasvim dovoljno
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/122_mm_haubica_D-30
Italija nesmije osvojiti Albaniju
Koliko vidim ovo imaju a imaju i sve države ovdje osim Slovenije a u Novom Travniku je tvornica
Domet 20 km .... za držanje Italijana šta dalje od iskrcavanja na albansku obalu sasvim dovoljno
2014-04-11
longi, ode ti predaleko i presirokoRayMabus wrote:Jebeš Grke i Turke
Italija nesmije osvojiti Albaniju
aj da cujem posljedice rata turcadija vs grcka i zasto bi taj rat bio bitan
Nama radi ono što i Rim i Musolini dvije tisuće godina poslije Rima : osvoji prvo krajeve Albaniju i Istru a onda kopnom spajanje prema sredini a mornaricom po sredini na Dalmaciju
Italija nesmije osvojiti Albaniju ako Grčka misli pobjedit Tursku
Grčka i Albanija moraju biti saveznici u obrani Balkana s mora
Ako Italija osvoji Albaniju dolazi Grčkoj s leđa i prekida joj Otrant i zaleđe i izolira ju s ove zapadne praktički evropski okrenute strane Balkana tj Grčkoj
Nama radi ono što i Rim i Musolini dvije tisuće godina poslije Rima : osvoji prvo krajeve Albaniju i Istru a onda kopnom spajanje prema sredini a mornaricom po sredini na Dalmaciju
Italija nesmije osvojiti Albaniju ako Grčka misli pobjedit Tursku
Grčka i Albanija moraju biti saveznici u obrani Balkana s mora
2014-04-11
Albanske teritorijalne vode
.
.
2014-04-11
Krf grčko albanska granica
Zbog ovog razloga tj zbog blizine Grčka neće sudjelovati u naoružavanju Albanije obalnim topovima 122 i 155 mm
Ali zato ja hoću
Zbog ovog razloga tj zbog blizine Grčka neće sudjelovati u naoružavanju Albanije obalnim topovima 122 i 155 mm
Ali zato ja hoću
2014-04-11
Grčka ako neće naoružavati Albaniju malim topništvom nek naoružavanju CG, meni sve isto,, bitno mi je da je obalna obrana Albanije i CG jaka
Top 105 mm, deset kilometara domet
https://en.m.wikipedia.org/wiki/M101_howitzer
Top 105 mm, deset kilometara domet
https://en.m.wikipedia.org/wiki/M101_howitzer
2014-04-11
Grčka bi ratovala s Turskom a obje članice NATO, to vidiš iz aviona da bi ih se hrpa njih nečkala, bile neutralne a neke gledale svoj interes kao npr Italija, ta bi se odma ukopala na Kosovu i Albaniji i njezino
Grčka je kroz povijest i ispušila jer je dopustila da joj se taj pomorski i kopneni pravac zatvori tj odsječena od ostatka Evrope i tako ostaje nebitna i slaba
Upravo je prekid te veze od Otranta do Splita pa prema središnjoj Europi uzrok njene propasti na istoku
Grčka je kroz povijest i ispušila jer je dopustila da joj se taj pomorski i kopneni pravac zatvori tj odsječena od ostatka Evrope i tako ostaje nebitna i slaba
Upravo je prekid te veze od Otranta do Splita pa prema središnjoj Europi uzrok njene propasti na istoku
2014-04-11
Pošto su današnji Grci jednostavno berlavi onda meni ostaje samo Erdogan koji će Albaniju naoružati do zuba i oni tako naoružani mogu spriječiti italijansku okupaciju Albanije nakon čega već po uhodanoj šemi iz doba Rima a koju je uspješno ponovio i Musolini slijedi okupaciju Istre i CG a onda iz dva pravca prema Dalmaciji a preko mora sredinom brodovima
Tako da podrška Erdoganu a berlavi Grci su debili koji ništa iz lekcija iz povijesti nisu naučili
Tako da podrška Erdoganu a berlavi Grci su debili koji ništa iz lekcija iz povijesti nisu naučili
2014-04-11
Najmanje šta mi odgovara je da Italija na neku fintu okupira Albaniju bez mrtvih i ranjenih onako svježa i odmorna krene na šemu Istra CG pa onda prema središtu a mornarica po sredini krene prema Dalmaciji i Hrvatskoj općenito
Zato neka Erdogan ili bilo tko naoruža Albaniju do zuba jer ili se neće desiti ovaj scenario ili će iskrcavanje Italije na Normandiju tj Albaniju biti teški poraz ili barem toliki gubici da će lizat rane godinama
Još bolji scenarij je ako ih Albanci sataru jer Italija to oče zauzet pa u pomoć pozove Srbe, Cg Grčku i Makedoniju
Zato neka Erdogan ili bilo tko naoruža Albaniju do zuba jer ili se neće desiti ovaj scenario ili će iskrcavanje Italije na Normandiju tj Albaniju biti teški poraz ili barem toliki gubici da će lizat rane godinama
Još bolji scenarij je ako ih Albanci sataru jer Italija to oče zauzet pa u pomoć pozove Srbe, Cg Grčku i Makedoniju
2014-04-11
Zanimljivosti razgovora radi, koji će im kurac Albanija?
Guest- Guest
MaximusDecimusMiridije wrote:Zanimljivosti razgovora radi, koji će im kurac Albanija?
Mi to sve zbog Rusa...
crvenkasti-
2014-04-17
Kome?MaximusDecimusMiridije wrote:Zanimljivosti razgovora radi, koji će im kurac Albanija?
2014-04-11
Srbi bi najpametniju stvar napravili kad bi svoju samohodnu haubice Sora 122 mm koju su oni inače napravili samo dva prototipa prodali Albaniji uz uvjet da je nesmiju dalje prodati nikome
Prvo to je 122 mm i domet je 20 km a Srbi imaju jače haubice
Zatim to je sistem koji kad je upisan kao dio albanskih oružanih snaga jednostavno nemože osvanuti na Kosovu jer je to uplitanje vojno Albanije tj svi vide iz aviona da je to ta haubica
Digli bi tenzije između Albanije s jedne strane i Makedonije Grčke Cg i Italije s druge jer Srbija negraniči s Albanijom
Čista srpska strateška pobjeda
Prvo to je 122 mm i domet je 20 km a Srbi imaju jače haubice
Zatim to je sistem koji kad je upisan kao dio albanskih oružanih snaga jednostavno nemože osvanuti na Kosovu jer je to uplitanje vojno Albanije tj svi vide iz aviona da je to ta haubica
Digli bi tenzije između Albanije s jedne strane i Makedonije Grčke Cg i Italije s druge jer Srbija negraniči s Albanijom
Čista srpska strateška pobjeda
2014-04-11
Ako misliš na Italijane prvo prouči ovoMaximusDecimusMiridije wrote:Zanimljivosti razgovora radi, koji će im kurac Albanija?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kosovo_Force
Pa se onda zapitaj tri stvari i poveži s mojom pričom
Zašto oni imaju dvije tisuće i šesto vojnika na Kosovu kad svi imaju puno manje čak i Njemačka samo 750 a svi ostali znatno manje i od Njemačke?
Zašto je većina zapovjednika KFORa na Kosovu Italijani uključujući i trenutnog?
Te ono najbitnije Zašto oni kontroliraju baš dio Kosova koji graniči i sa CG i Albanijom?
A je ti se upalila lampica?
2014-04-11
Stavili su Albaniju i CG pod kontrolu tako da su im došli s leđa ,nekakvo puškaranje na Balkanu je izlika za slanje vojske u CG i Albaniju
Čista tiha okupacija
Taktika isprobana još od strane Rima i Musolinija
Onda slijedi ulazak u BiH pod opet nekom izlikom pa Istra pa kopnena vojska sa krajeva ide prema središtu a mornarica istodobno s mora
Čista laganini pobjeda, cijeli sjeverni Jadran od Otranta do Trsta šaptom pao
Čista tiha okupacija
Taktika isprobana još od strane Rima i Musolinija
Onda slijedi ulazak u BiH pod opet nekom izlikom pa Istra pa kopnena vojska sa krajeva ide prema središtu a mornarica istodobno s mora
Čista laganini pobjeda, cijeli sjeverni Jadran od Otranta do Trsta šaptom pao
2014-04-11
Zato Erdogan, mi ili bilo tko drugi šta nas više to radi to bolje Albaniju moramo naoružati do zuba pa kad odluče zadržati trupe u Albaniji i dovući nove da im
Iskrcavanja na obale Albanije bude ko iskrcavanje saveznika na Normandiju a Drać postane Bejrut a Tirana STALJINGRAD
Iskrcavanja na obale Albanije bude ko iskrcavanje saveznika na Normandiju a Drać postane Bejrut a Tirana STALJINGRAD
2014-04-11
haubicama se ne gađaju brodovi... ni oni usidreni a kamoli oni koji plove... u pravilu se radi o kopnenim otvorenim ili zaklonjenim statičnim ciljevima.... u koje definitivno ne spada pomorsko brodovlje u pokretu...RayMabus wrote:Ja proučavam
No Italijani hoće
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Pravoslavna Grčka se ljuti na katoličku Španjolsku jer naoružavaju Tursku
» Share to FacebookShare to Twitter U TURSKU SAMO SA LIČNOM KARTOM
» Izborni zakon BiH podržale samo Mađarska i Grčka
» Grčka : Sve je isto, samo više nema nade
» Dok Merkelica ide u rat protiv Trumpa grčka bomba samo što nije eksplodirala
» Share to FacebookShare to Twitter U TURSKU SAMO SA LIČNOM KARTOM