Treći svetski rat zbog Rusije i SAD nikada bliže,ide se ka sukobu epskih razmera
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Treći svetski rat zbog Rusije i SAD nikada bliže,ide se ka sukobu epskih razmera
Izrael je saveznik Grčkoj ako dođe do rata
Netko će dobit e mail kako se blokiraju podmornice a da neuvlačiš niti jednu drugu zemlju tu u sukob
Plutajući fiksni heliodrom van teritorijalnih voda
Netko će dobit e mail kako se blokiraju podmornice a da neuvlačiš niti jednu drugu zemlju tu u sukob
Plutajući fiksni heliodrom van teritorijalnih voda
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Treći svetski rat zbog Rusije i SAD nikada bliže,ide se ka sukobu epskih razmera
Uglavnom, Otrant branimo do zadnje batele...;)
darth_vader-
2014-04-17
Posebno sad kad Izrael nabavlja oko osam Sea Hawk tj tih protupodmorničkih
Šteta da stoje u hangaru
I Jadran je dio Mediterana, šta više moš blokirati drugu stranu to mu je mornarica nepokretnija
Šta znači da mu je za kurac jer nema sposobnost plovidbe
Šteta da stoje u hangaru
I Jadran je dio Mediterana, šta više moš blokirati drugu stranu to mu je mornarica nepokretnija
Šta znači da mu je za kurac jer nema sposobnost plovidbe
2014-04-11
Misliš da će nam ih uvaliti za neku siću?
darth_vader-
2014-04-17
o pa sta fali ovom brodu? Malo se posmirgla ova rdja i ko ganc nov! Ide uz ganc nove polovne barake samo tako. Slovenci ima da se smrznu, nece niko vise nikad imati pretenzije na nas piranski zaljev kad mi budemo imli ovaj polovni, ko ganc novi, brodek...melkior wrote:Nadajmo se da je ipak šala – Hrvatska u vojnu svrhe uzima muzej “USS John F. Kennedy”slidingdoorsoperator wrote:melkior wrote:astavljamo se naoružavatimelkior wrote:http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/POSTAJEMO-VOJNA-SILA-Amerika-Hrvatskoj-ustupa-umirovljeni-nosac-zrakoplovaRayMabus wrote:Jedini geostrateški interes Hrvatske u Egejskom moru je da Grci zavore neki projektil put Turske i Turci popizde
Nema u EU a i lagano pedala od svih članica NATO koje su u EU
To brajkane
POSTAJEMO VOJNA SILA? Amerika Hrvatskoj ustupa umirovljeni nosač zrakoplova
Jesi se ti to ozbiljno uživio?
Fake news na prvog travnja.Nadajmo se da je članak kojeg je objavio Novi list “prvoaprilska šala”, a ako nije, onda se s pravom može konstatirati kako nakon kupovine izraelskih F-16 C/D “Metuzalem” u državnom vrhu u Zagrebu ne postoji nitko upućen u vojne poslove, što je prilično čudno za zemlju koja je ne tako davno izašla iz izašla rata.
Naime, Novi list piše “kako Hrvatska postaje vojna sila, jer su nam SAD odlučile ustupiti umirovljeni nosač zrakoplova “USS John F. Kennedy” klase “Kitty Hawk” koji može nositi 24 višenamjenska borbena zrakoplova i 12 borbenih helikoptera “Kiowa”.
“Visokopozicionirani izvor iz Pentagona potvrdio je stručnom časopisu “Hrvatski vojnik” da je Washington odlučio Hrvatskoj povjeriti ulogu čuvara ulaza u Otrant i Jadransko more, budući da je Turska sve bliža Putinu i Rusiji, a Grčka zbog financijske krize ne može platiti godišnje održavanje nosača aviona od 100 milijuna dolara. Hrvatska mornarica oduševljena je američkim prijedlogom i spremna proći zahtjevnu obuku kao i piloti za slijetanje na nosače aviona”, piše Novi list.
“Ukupno su izgrađena 4 nosača iz klase Kitty Hawk na klasični pogon a umirovljeni su nakon sto je SAD izgradila nuklearne nosače klase “Nimitz” i “Gerald Ford”. Tako bi Hrvatska predsjedavanje EU 2020. dočekala ne samo s novom eskadrilom aviona već i nosačem aviona, što je čini regionalnom političkom i vojnom silom”, piše Bloomberg.“USS John F. Kennedy” predodređen da bude obiteljska atrakcija, učilište i muzej
No, što pišu američki stručni izvori o ovom brodu? Nakon što je umirovljen 2007. godine, portal The Vision piše kako je cilj američkog Ministarstva obrane od broda stvoriti financijski samodostatnu obiteljsku atrakciju i zabavni centar, mjesto za obrazovanje i obuku uposlenika, mjesto posebnog događaja, mornarički i zrakoplovni muzej i još mnogo toga. Sve to će biti smješteno na uzbudljivom i povijesnom nosaču zrakoplova “USS John F. Kennedy”, nazvan po 35. predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država, nadimka “Big John”.
Nakon skoro 40 godina aktivne službe, “USS JFK” je 2007. izbačen iz službe i. sada čeka posljednji poziv na dužnost na Rhode Islandu, piše američki portal.
“USS JFK” će, uz povijesno iskustvo broda, biti model tradicionalnog plutajućeg muzeja dodavanjem inovativne tehnologije i širokih rekreativnih atrakcija.
Projekt će uključiti najbolje elemente iz drugih znanosti, zrakoplovstva i pomorskih muzeja, pa čak i zabavnih parkova.
USS John F. Kennedy će, prije svega, nuditi ekonomsku korist. To će biti regionalni gospodarski motor, stvorit će radna mjesta, imat će gospodarski utjecaj i dati nove porezne prihode.
Ne samo da će to biti obiteljski zabavni park, već će ponuditi značajne obrazovne programe, kao i snažnu mogućnost razvoja radne snage. Brod će također postati sredstvo hitne pomoći u slučaju katastrofa.
Brod će moći služiti gotovo svakom događaju, od velikih sajmova do vjenčanja. Tijekom toplijih mjeseci će biti savršen za koncerte pod zvijezdama.
Svidjet će se svim dobnim skupinama, osobito obiteljima i djeci. Rijetki vojni zrakoplovi će biti u hangarima i na palubi. Simulatori kretanja i drugi interaktivni elementi će činiti “virtualni tematski park” s atrakcijama kao što su laserski kompleks za obiteljsku zabavu.Muzej i spomenik
Najveći borbeni brod ikada dostupan javnosti poslužit će kao prikladan spomen svim članovima svih službi koji su se žrtvovali za SAD. Prikazivat će se povijest službe nosača zrakoplova “USS John F. Kennedy”, kao i muškaraca i žena koji su služili na njemu, kao i na “USS Saratoga”, “USS Ranger” i drugim brodovima. Dodatne izložbe će se usredotočiti na pomorsku i zrakoplovnu povijest Rhode Islanda.
Brod će biti privučen u Newport, istočnu stranu Narragansett zaljeva, jer Newport ne samo da je svjetski poznato turističko odredište, već je samo nekoliko milja od “rodnog mjesta” američke mornarice. U blizini se nalaze “Naval Station Newport”, “United States Naval War College”, “Naval Undersea Warfare Center” i glavni centar za obuku mornarice, a projekt će moći koristiti 3 milijuna posjetitelja, piše The Vision.
Ostatak povijesti i karakteristika ovog nosača zrakoplova možete pročitati u širem članku kojeg također donosi The Vision, gdje se na kraju navodi kako su 2004. godine, uz smanjenje proračuna, operativni troškovi ovaj brod učinili najskupljim nosačem zrakoplova u američkoj floti i trebao je veliki remont. Međutim, 2007. je odlučeno da se izbaci iz službe i ceremonija umirovljenja je održana 23. ožujka 2007. Za službeni datum dekonstrukcije nosača zrakoplova “USS John F. Kennedy” je određen 1. kolovoz 2007. godine.
Kako se u članku Novog lista nijednom rječju ne navodi da se radi o “prvoaprilskoj šali”, a časopis Hrvatski vojnik do sada nije objavio ništa na ovu temu, preostaje nam samo nadati se da će “USS John F. Kennedy” ostati muzeji zabavni park, kako je određeno i da je sve ovo samo neslana šala. U suprotnom slučaju se ozbiljno treba zabrinuti za mentalno zdravlje naših vlastodržaca.
https://www.logicno.com/politika/nadajmo-se-da-je-ipak-sala-hrvatska-u-vojnu-svrhe-uzima-muzej-uss-john-f-kennedy.html
A dok ne bude branio nas piran od slovenaca, mozemo urediti i koji restoran unutra, eto ti ga na ima funkcija i za mirnodopske svrhe i za ratne. Ono nema bolje kombinacije...
Guest- Guest
...samo vi vjerujte informeru i lažanskom..tupsoni
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
uostalom, kad se mogu ameri boriti protiv vanzemaljaca u jos starijem brodu na parni pogon, bilo u nekom dokumentarcu pod nazivom battleship prije koju godinu u kinima, onda je ovo za nas zaista svemirski brod! Davj, davaj, hrvatska pomorska sila svijeta!melkior wrote:
Guest- Guest
..samo kupuj..u se i u svoje kljuse
2015-09-08
Ne, Sea Hawk nama toliko netreba koliko njima ova šema da bez uključivanja Hrvatske u rat netko ovdje pripremi teren za obranu i blokadujasambrend wrote:Misliš da će nam ih uvaliti za neku siću?
2014-04-11
Netreba mi taj Sea Hawk sa radarima i sonarima koji košta 42 miljona dolara
Treba mi vojni protupodmornički savez zemalja na Mediteranu
Osovina zla he he he
Izrael Grčka Hrvatska
Možeš ti sa zemljama potpisat posebne vojne saveze npr da savez počima rečenicom U slučaju podmorničkog rata na Mediteranu.....
Treba mi vojni protupodmornički savez zemalja na Mediteranu
Osovina zla he he he
Izrael Grčka Hrvatska
Možeš ti sa zemljama potpisat posebne vojne saveze npr da savez počima rečenicom U slučaju podmorničkog rata na Mediteranu.....
2014-04-11
ja bi rajse dva ratna razaraca
2015-09-08
Vojni savez koji počima rečenicom U slučaju podmorničkog rata znači da Hrvatska nije obvezna ako Izrael ratuju sa Arapima na kopnu, da nije obvezna ako ju na moru napadne država koja nema podmornice ali da će se uključiti ako ju na moru napadne država koja ima podmornice
Iran Rusija, Turska, Egipat, Alžir
Iran Rusija, Turska, Egipat, Alžir
2014-04-11
daleko si ti otisao ray...
2015-09-08
Samo u slučaju ovakvog vojnog ugovora i vojnog saveza ja imam interes kupit Sea Hawk za protupodmorničko ratovanje
U slučaju podmorničkog napada na Mediteranu na bilo koju od ove tri države to je objava rata i svima trima
Eto mene u Grčkoj na Krfu sa Sea Hawk
Otrant je moj
U slučaju podmorničkog napada na Mediteranu na bilo koju od ove tri države to je objava rata i svima trima
Eto mene u Grčkoj na Krfu sa Sea Hawk
Otrant je moj
2014-04-11
Samo zato što si ti ograničen neznači da ja jesamvuksadinare wrote:daleko si ti otisao ray...
Hrvatska se brani u Egejskom moru ne na Kornatima
2014-04-11
nova ili mogu biti i polovno novi sto je sad u djiru?...vuksadinare wrote:ja bi rajse dva ratna razaraca
Guest- Guest
daj ray prolupao si..kakvo egejsko more...hrvatska s enajbolje moze sama obraniti sto je dokazano x puta..ko ce te braniti ako ti neces sam..ovi drugi ce se sami braniti jer su primorani boli njih kiki tamo za hrvatskuRayMabus wrote:Samo zato što si ti ograničen neznači da ja jesamvuksadinare wrote:daleko si ti otisao ray...
2015-09-08
za novo moras dobar keš iskeširati ako ga naravno imas...ali jel bolej imati polovno auto i ne pejsaciti deset kilometara ili nikakvo pa pete poderati do cipelaLeteca Pegla wrote:nova ili mogu biti i polovno novi sto je sad u djiru?...vuksadinare wrote:ja bi rajse dva ratna razaraca
2015-09-08
Ako bi se potpisao vojni savez koji počima rečenicom U slučaju podmorničkog rata na području Mediterana
Izrael Grčka Hrvatska
Odma kupujem dva Sea Hawka i šaljem ih na Krf
Upravo sam dobio podmornice koje će doći s leđa onoj pomorskoj sili koja me misli napasti
Izrael Grčka Hrvatska
Odma kupujem dva Sea Hawka i šaljem ih na Krf
Upravo sam dobio podmornice koje će doći s leđa onoj pomorskoj sili koja me misli napasti
2014-04-11
ma hrvatsku brani Gromovnik Iknar, ne brini. Ova dva helica, ako vec trebaju biti, neka budu tu kod nas vec ce se nac posla za njih, ovi ostali nek se sami bakcu sa sobom ionako sve te ratove vodi i rezira Lucifer, nemamo se mi sta mijesati u te prljave poslove...RayMabus wrote:Samo zato što si ti ograničen neznači da ja jesamvuksadinare wrote:daleko si ti otisao ray...
Guest- Guest
jel dolazi to polovno rdjavo ko ovaj nosac aviona ili je malo posmirglano prije?vuksadinare wrote:za novo moras dobar keš iskeširati ako ga naravno imas...ali jel bolej imati polovno auto i ne pejsaciti deset kilometara ili nikakvo pa pete poderati do cipelaLeteca Pegla wrote:nova ili mogu biti i polovno novi sto je sad u djiru?...vuksadinare wrote:ja bi rajse dva ratna razaraca
iako mozda imas pravo, novo i nije neka faca, eno oni neki ganc novi americki ratni brodeci, kostaju ko friska kajgana a ne mogu ni plovit, svako malo ih tegljac mora dopelat do obale....
Guest- Guest
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» "Zbog tebe neću početi treći svetski rat",
» Trumpov državni tajnik u sukobu interesa zbog Rusije
» Ako Ukrajina uđe u NATO imaćemo treći svetski rat
» Brnabicka:'Moja posljednja molba.Nikad blize smo sukobu na Kosovu.'
» AKO RUSKI TENKOVI UĐU U KIJEV, TO ĆE BITI TREĆI SVETSKI RAT!
» Trumpov državni tajnik u sukobu interesa zbog Rusije
» Ako Ukrajina uđe u NATO imaćemo treći svetski rat
» Brnabicka:'Moja posljednja molba.Nikad blize smo sukobu na Kosovu.'
» AKO RUSKI TENKOVI UĐU U KIJEV, TO ĆE BITI TREĆI SVETSKI RAT!
Page 3 of 4