Knin: grad kojeg više nema
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Knin: grad kojeg više nema
Manje ljudi na većoj površini je pozitivno stanje. Nije gužva.Kermit wrote:To je sada a što je sa projkecijama jedno 10 godina? 2 mil hrvata 500 iljdada bošnja cincara i pustara na 70% teritorija lipo bome
danni1- Posts : 5159
2014-04-16
Mislim ne na Srbe iz Srbije....Nekog tamo Živadina,ili Ljubišu...Ne... Nije Knin za njih. Knin je grad Srba,ali onijeh našijeh. I to je to...jastreb wrote:Ne baš. Ono tamo....Ono je jednostavno kraj za Srbe... Pa mislili mi o tome šta...danni1 wrote:Pa jbte, ne kukamo za Srbima nego što fali Hrvata. Bolje da nema tamo žive duše nego da je ijedan Srbin tamo.jastreb wrote:Pa normalno da ga nema,kad to više nije onaj grad. Kad su oćerani njegovi ljudi.
To je bio njegov autohtoni sastav. Šta ste mislili da ćete sa Bosancima,Janjevcima i Rumunjima nadograditi jedan grad???
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Kraj za Srbe je Srbija. Ak se tu skrase neminovno će opet zagnojit ledinu.jastreb wrote:Ne baš. Ono tamo....Ono je jednostavno kraj za Srbe... Pa mislili mi o tome šta...danni1 wrote:Pa jbte, ne kukamo za Srbima nego što fali Hrvata. Bolje da nema tamo žive duše nego da je ijedan Srbin tamo.jastreb wrote:Pa normalno da ga nema,kad to više nije onaj grad. Kad su oćerani njegovi ljudi.
To je bio njegov autohtoni sastav. Šta ste mislili da ćete sa Bosancima,Janjevcima i Rumunjima nadograditi jedan grad???
pa decentralizacija treba teška. doslovno trebalo bi cijelo jedno ministarstvo sa svim pripadajućim agencima i zavodima(par tisuća zaposlenih) prebaciti iz ZGa u Knin. grad bi živnuoŽalosna Sova wrote:
inače su Srbi super ulagali u grad, u sred Jugoslavije napravili 6 kasarni + sjedište vojske u Golubiću.. Knin uvijek bio grad-uniformi i delejebovića..
Guest- Guest
A ko ste to vi , u pičku materinu? Koji su to vaši?jastreb wrote:Mislim ne na Srbe iz Srbije....Nekog tamo Živadina,ili Ljubišu...Ne... Nije Knin za njih. Knin je grad Srba,ali onijeh našijeh. I to je to...jastreb wrote:Ne baš. Ono tamo....Ono je jednostavno kraj za Srbe... Pa mislili mi o tome šta...danni1 wrote:Pa jbte, ne kukamo za Srbima nego što fali Hrvata. Bolje da nema tamo žive duše nego da je ijedan Srbin tamo.jastreb wrote:Pa normalno da ga nema,kad to više nije onaj grad. Kad su oćerani njegovi ljudi.
Pinochet wrote:pa decentralizacija treba teška. doslovno trebalo bi cijelo jedno ministarstvo sa svim pripadajućim agencima i zavodima(par tisuća zaposlenih) prebaciti iz ZGa u Knin. grad bi živnuoŽalosna Sova wrote:
inače su Srbi super ulagali u grad, u sred Jugoslavije napravili 6 kasarni + sjedište vojske u Golubiću.. Knin uvijek bio grad-uniformi i delejebovića..
ne slažem se, pa nedavno je onaj ministar vojske tj obrane rekao da vojnici koji dolaze iz drugih mjesta, tj Split, Sinj, Drniš, Šibenik itd itd.. trebali doći i živjeti u Knin, a ne samo dolazit autobusima na posao..
kao da će se s time nešto riješiti, sve je to dio većeg procesa, prvo je čovječanstvu oladio život u ruralnim područjima, ne može nitko podnijeti miris kokoši i krave više, sad se ljudima gadi život već u manjim gradićima, jer tu nema kompleksnih šoping centara lijesova i nema priglupih robovskih poslova koje traže samo poslušnost.. sve je to malo moda, mnogi koji su otišli su isto tako imali poslove + država im poklonila stanove + nekima od njih je opet otkupila isti poklonjeni stan (??)
sve je stvar ekonomije. ekipa iz RH dolazi u njemačke smrdljive gradove raditi za pare.Žalosna Sova wrote:Pinochet wrote:pa decentralizacija treba teška. doslovno trebalo bi cijelo jedno ministarstvo sa svim pripadajućim agencima i zavodima(par tisuća zaposlenih) prebaciti iz ZGa u Knin. grad bi živnuoŽalosna Sova wrote:
ne slažem se, pa nedavno je onaj ministar vojske tj obrane rekao da vojnici koji dolaze iz drugih mjesta, tj Split, Sinj, Drniš, Šibenik itd itd.. trebali doći i živjeti u Knin, a ne samo dolazit autobusima na posao..
kao da će se s time nešto riješiti, sve je to dio većeg procesa, prvo je čovječanstvu oladio život u ruralnim područjima, ne može nitko podnijeti miris kokoši i krave više, sad se ljudima gadi život već u manjim gradićima, jer tu nema kompleksnih šoping centara lijesova i nema priglupih robovskih poslova koje traže samo poslušnost.. sve je to malo moda, mnogi koji su otišli su isto tako imali poslove + država im poklonila stanove + nekima od njih je opet otkupila isti poklonjeni stan (??)
treba od RH napraviti državu od nekoliko regija, a jedna regija RH bi se zvala Mordor, koja bi obuhvaćala Knin, Sisak, Imotski, Sinj, Drniš i Slavoniju itd. U toj regiji Mordor, doslovno - ukinuti državu - poreze - sve, dakle da dodju investitori , koji nebi plaćali nikakve poreze prvih 20godina, da investiraju , pohlpeno otvore pogone i zapošljavaju. pa bi vidio naseljavanja
Guest- Guest
Dalmatinci,Ličani,Kordunaši,Banijci... Petar Preradović,Nikola Tesla, Rade Končar, Savo Mrkalj...danni1 wrote:A ko ste to vi , u pičku materinu? Koji su to vaši?jastreb wrote:Mislim ne na Srbe iz Srbije....Nekog tamo Živadina,ili Ljubišu...Ne... Nije Knin za njih. Knin je grad Srba,ali onijeh našijeh. I to je to...jastreb wrote:Ne baš. Ono tamo....Ono je jednostavno kraj za Srbe... Pa mislili mi o tome šta...danni1 wrote:Pa jbte, ne kukamo za Srbima nego što fali Hrvata. Bolje da nema tamo žive duše nego da je ijedan Srbin tamo.jastreb wrote:Pa normalno da ga nema,kad to više nije onaj grad. Kad su oćerani njegovi ljudi.
2014-04-22
Pinochet wrote:sve je stvar ekonomije. ekipa iz RH dolazi u njemačke smrdljive gradove raditi za pare.Žalosna Sova wrote:Pinochet wrote:pa decentralizacija treba teška. doslovno trebalo bi cijelo jedno ministarstvo sa svim pripadajućim agencima i zavodima(par tisuća zaposlenih) prebaciti iz ZGa u Knin. grad bi živnuoŽalosna Sova wrote:
treba od RH napraviti državu od nekoliko regija, a jedna regija RH bi se zvala Mordor, koja bi obuhvaćala Knin, Sisak, Imotski, Sinj, Drniš i Slavoniju itd. U toj regiji Mordor, doslovno - ukinuti državu - poreze - sve, dakle da dodju investitori , koji nebi plaćali nikakve poreze prvih 20godina, da investiraju , pohlpeno otvore pogone i zapošljavaju. pa bi vidio naseljavanja
ukidanje poreza samo po sebi nije dovoljna mjera, uostalom to ti je u srži države, da cijedi i zadnju paru od zadnjeg bijednika, iskreno ne možemo ni zamisliti koliko je državi teško to prestati raditi, to je kao da od nasilnika očekujemo da više ne udara ljude, ako je već bio par puta u zatvoru zbog toga, vjerojatnost da će i dalje nastaviti udarati ljude je prilično visoka..
izgubio se ljudski potencijal, a ljudi su ekonomija, Knin je trebao biti Varaždin-Dalmacije svoje vrste, a taj potencijal je izgubljen, iako po mnogo čemu je život u Kninu ugodno mjesto za život i razlikuje se od većine Dalmatinskih mjesta jer je građen stvarno kao skoro mala prijestolnica, ima široke ulice, prostran je, ima veliku bolnicu, veliki željeznički kolodvor, ima 7 rječica što je glavno pitanje za svaku industriju praktički, i u svemu je nasuprot većine Dalmacije zelena oaza po svojoj prirodi i planinskim vrhuncima koji ga okružuju..
Uglavnom,Knina više nema. To je činjenica. Briškula,balota,Slobodna Dalmacija, ....Uostalom ova pjesma ćw vam reći sve...
2014-04-22
inače stari mi kaže da je crkva dipkom puna svake nedjelje..
samo jednom sam ušao u nju.
Cincari daju žrtvu što su porobili hrvateŽalosna Sova wrote:
inače stari mi kaže da je crkva dipkom puna svake nedjelje..
samo jednom sam ušao u nju.
Kermit-
2014-04-17
Ja sam još 1993.kao hrvatski vojnik u Ravnim kotarima,prepoznao budućnost toga kraja bez srpskog naroda....Nema....Nula...
2014-04-22
Baš mi se stranka hvalila da im je rođo vrdoljak kupio u mjsec dva nekretnina za milijun eura
Kermit-
2014-04-17
Đe?Kermit wrote:Baš mi se stranka hvalila da im je rođo vrdoljak kupio u mjsec dva nekretnina za milijun eura
2014-04-22
Aljmaš, osijek, vukivar, srbijajastreb wrote:Đe?Kermit wrote:Baš mi se stranka hvalila da im je rođo vrdoljak kupio u mjsec dva nekretnina za milijun eura
Kermit-
2014-04-17
A,ma to su sve ovi...Iz ovih krajeva....Kermit wrote:Aljmaš, osijek, vukivar, srbijajastreb wrote:Đe?Kermit wrote:Baš mi se stranka hvalila da im je rođo vrdoljak kupio u mjsec dva nekretnina za milijun eura
2014-04-22
70% penzionera znači kolapsdanni1 wrote:Manje ljudi na većoj površini je pozitivno stanje. Nije gužva.Kermit wrote:To je sada a što je sa projkecijama jedno 10 godina? 2 mil hrvata 500 iljdada bošnja cincara i pustara na 70% teritorija lipo bome
Kermit-
2014-04-17
pa da se nisu grupisali i organizovali, jelte...tu bi i danas bili.jastreb wrote:Ja sam još 1993.kao hrvatski vojnik u Ravnim kotarima,prepoznao budućnost toga kraja bez srpskog naroda....Nema....Nula...
sami pali, sami se ubili.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» HOS-ovci i Skejo došli u Knin, policija ih spriječila da stignu do trga: ‘Više nema mjesta‘
» Knin je oduvijek bio Zvezdin grad
» ''Američki grad iz kojeg je sve krenulo: 'Ukidamo policiju, neka građani odluče kako dalje'''
» Ovo je čovjek kojeg se Kijev boji više nego Putina!
» Talijanski grad se zatvorio i nema novih slučajeva
» Knin je oduvijek bio Zvezdin grad
» ''Američki grad iz kojeg je sve krenulo: 'Ukidamo policiju, neka građani odluče kako dalje'''
» Ovo je čovjek kojeg se Kijev boji više nego Putina!
» Talijanski grad se zatvorio i nema novih slučajeva
Page 2 of 3