KRLEŽIN RAT I MIR S JUGOSLAVENSTVOM
Page 5 of 5
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: KRLEŽIN RAT I MIR S JUGOSLAVENSTVOM
Sora wrote:KOLRKTIVNI ISORAVAN POSTUPAK
tako nesto ne postoji
Ok?
Naravno da postoji. Samo što formalno pravno ne ulazi direktno u kategoriju krivice kakvoj podliježu pojedinci nego odgovornosti i to prije svega političke sa elementima drugih oblika.
Imaš primjer Njemačke koja nije bila bezveze prisliljena plaćati ratni odštetu državama koje je napala, a to ne bi bilo moguće bez nekog oblika krivične odgovornosti koja naravno podrazumjeva i onu moralnu, bez obzira koliko se razni mislioci ne slagali sa tim konceptom.
Guest- Guest
fukat ih vise niko nece..jebiga onda lupas...Leviathan2 wrote:prvo se oslobodi svojih iluzijaSora wrote:Nisam tu da bi me itko volio
Nego da vam razbijem pi.... iluzije i zablude
Odobito ovima kpji misle da su u pravu
gledam tebe i gledam tvoj odraz tipa metilda
sramota da zene u tim godinama razmisljaju ko da su i najvecoj africkoj vukojebini
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
stalno si u badariOh_Femder wrote:To je neka tvoja 2+2=5 matematika valjda, da su iskonski Hrvati bili katolicimortal wrote:meni najdraža matematikacrvenkasti wrote:Meni je najgore bilo 'priroda i društvo'.veber wrote:nemrem smislit krležu. Pogotovo ne Latinovizha, to mi je trauma iz djetinjstva.Oh_Femder wrote:
Ako se radi o poznavanju u dušu ondašnjeg hrvatskog seljaka, onda je Slavko, mi smo za pravicu, Kolar svakako najbolji. Ili Jesmo, Ili Nismo :D
Andrić je bio krajnje staromodan, ali Ćuprija je zaslužila Nobela. Krleža jest da je bio skriboman (jedna od posljedica kokaina), ali je na nivou opusa najveći. Filip Latinovitz na primjer daleko bolji od Sartreove Mučnine, kao što je i sam Sartre rekao da je nikad ne bi napisao da je bio znao za Filipa.
sve ostalo su ionako laži i namještaljke
dizanje gamadi , pljuvanje po svemu iskonski Hrvatskom, katoličkom
ako si ti, ne moraju i drugi
immortal-
2014-04-16
A kako se to zove kada, kao ti, mrziš druge ljude jer ne misle isto kao i ti?mortal wrote:stalno si u badariOh_Femder wrote:To je neka tvoja 2+2=5 matematika valjda, da su iskonski Hrvati bili katolicimortal wrote:meni najdraža matematikacrvenkasti wrote:Meni je najgore bilo 'priroda i društvo'.veber wrote:
nemrem smislit krležu. Pogotovo ne Latinovizha, to mi je trauma iz djetinjstva.
sve ostalo su ionako laži i namještaljke
dizanje gamadi , pljuvanje po svemu iskonski Hrvatskom, katoličkom
ako si ti, ne moraju i drugi
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
prckov wrote:tu zanijemi I ogluvislidingdoorsoperator wrote:Sora wrote:Moral određuje STO JE PRIHVATLJIVO ZA COVJEKA
Ne, nego što je prihvatljivo za DRUŠTVO.
Nema društva bez određenog morala. Imali su ga i Hitlerova Njemačka sa konačnim riješenjem za Židove i sve nearijce i tvoja islamska društva u kojima je najnormalnije sakaćenje žena i rezanje glava nevjernicima uz nabijanje na kolac. To je bilo posve u skladu sa njihovim moralnim standardima, ali ti o tome naravno nećeš reći niti riječ.
dok si reko otorinolaringologija
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
pa dobro, ako se nisu pofukale u mladosti, e tu su same krive, koji kurac nas kolju :)vuksadinare wrote:fukat ih vise niko nece..jebiga onda lupas...Leviathan2 wrote:prvo se oslobodi svojih iluzijaSora wrote:Nisam tu da bi me itko volio
sramota da zene u tim godinama razmisljaju ko da su i najvecoj africkoj vukojebini
Ok?
Naravno da postoji. Samo što formalno pravno ne ulazi direktno u kategoriju krivice kakvoj podliježu pojedinci nego odgovornosti i to prije svega političke sa elementima drugih oblika.
Imaš primjer Njemačke koja nije bila bezveze prisliljena plaćati ratni odštetu državama koje je napala, a to ne bi bilo moguće bez nekog oblika krivične odgovornosti koja naravno podrazumjeva i onu moralnu, bez obzira koliko se razni mislioci ne slagali sa tim konceptom.
KAZNU ZA ODŠTETU NIJE NITKO PLATIL IZ SVOG DŽEPA
NEMA KOLEKTIVNE KRIVIČNE ODGOVORNOSTI
Drzava moze nastupiti kao neki reorezentant kolektiva iliti drustva
Ali tko je DRZAVA .
Drzava, to sam ja . Reako je Luj XV
Drzava to je umjetna tvorba koja nije nikad jednaka cijelom narodu
TI SI PRIKA TOLIKO ZADOJEN NACIFASTICKIM IDEOLOGIJOM DA SI TOTALNO POBRKAL LONČIĆE
TAKVI ko ti se zato ni ne ubrajaju u mislioce
Nego ofce
Sto tebe konkretno smeta u mojem pisanju?Leviathan2 wrote:pa dobro, ako se nisu pofukale u mladosti, e tu su same krive, koji kurac nas kolju :)vuksadinare wrote:fukat ih vise niko nece..jebiga onda lupas...Leviathan2 wrote:prvo se oslobodi svojih iluzijaSora wrote:Nisam tu da bi me itko volio
Da vidim
Sora wrote:Na SUDU U NURNBERGU SE NIJE POJSVIO NJEMAČKI NAROD NEGO NJIHOVI VODEslidingdoorsoperator wrote:Sora wrote:KOLRKTIVNI ISORAVAN POSTUPAK
tako nesto ne postoji
Ok?
KAZNU ZA ODŠTETU NIJE NITKO PLATIL IZ SVOG DŽEPA
NEMA KOLEKTIVNE KRIVIČNE ODGOVORNOSTI
Drzava moze nastupiti kao neki reorezentant kolektiva iliti drustva
Ali tko je DRZAVA .
Drzava, to sam ja . Reako je Luj XV
Drzava to je umjetna tvorba koja nije nikad jednaka cijelom narodu
TI SI PRIKA TOLIKO ZADOJEN NACIFASTICKIM IDEOLOGIJOM DA SI TOTALNO POBRKAL LONČIĆE
TAKVI ko ti se zato ni ne ubrajaju u mislioce
Nego ofce
Formalno pravno, nije suđeno njemačkom narodu.
Ali samo formalno pravno.
Pojedinačno su suđeni odgovorni za ratne i druge zločine.
Ali je njemačka država čija vlast čak i formalno pravno pripada njemačkom narodu i izlazi iz naroda, itekako isplatila ratnu odštetu onim državama koje je napala.
Ti tu ne vidiš stanovitu kontradikciju?
To je kako god okreneš realan primjer kolektivne krivične odgovornosti, bez obzira kojim se to formalno pravnim razlozima pravdalo.
Oni koji to ne razumiju spadaju s jedne strane u poslušne ovce koje se daju voditi praznim parolama, a s druge strane u retardirane koji nisu u stanju iole smisleno koristiti svoj vlastiti um.
Ti si dobro ugazila u obje kategorije
Guest- Guest
Sora wrote:Sto tebe konkretno smeta u mojem pisanju?Leviathan2 wrote:pa dobro, ako se nisu pofukale u mladosti, e tu su same krive, koji kurac nas kolju :)vuksadinare wrote:fukat ih vise niko nece..jebiga onda lupas...Leviathan2 wrote:prvo se oslobodi svojih iluzijaSora wrote:Nisam tu da bi me itko volio
Da vidim
Mentalna retardiranost, fekalni stil i sklonost genocidnim rješenjima usmjerenim protiv Hrvata dok s druge strane licemjerno naričeš nad sudbinom tvojih muslimana u Srebrenici. Također i sklonost totalitarnim ideologijama komunizma i islamskog fašizma.
Guest- Guest
Haslidingdoorsoperator wrote:Sora wrote:Sto tebe konkretno smeta u mojem pisanju?Leviathan2 wrote:pa dobro, ako se nisu pofukale u mladosti, e tu su same krive, koji kurac nas kolju :)vuksadinare wrote:fukat ih vise niko nece..jebiga onda lupas...Leviathan2 wrote:
prvo se oslobodi svojih iluzija
Da vidim
Mentalna retardiranost, fekalni stil i sklonost genocidnim rješenjima usmjerenim protiv Hrvata dok s druge strane licemjerno naričeš nad sudbinom tvojih muslimana u Srebrenici. Također i sklonost totalitarnim ideologijama komunizma i islamskog fašizma.
Ti se guraš prika trebal mi je Levi
Drugo
Vec ste mi ti i tvoji INVENTIVNI INVESTIGATIVNI ISTRAŽIVAČKI KRKANI STO PUT SPOMENULI MUSLIMANE
KAD BUDE O NJIMA RIJEC . ONDA ME TO ZSNIMA
SAD JE RIJEC O TOM
DA TI NEMAS POJAM O POJMU STI JE MORAL
AJ BOK
IDEM RADIT JEBENE NAPLITANKE:stare1:
Sora wrote:Haslidingdoorsoperator wrote:Sora wrote:Sto tebe konkretno smeta u mojem pisanju?Leviathan2 wrote:pa dobro, ako se nisu pofukale u mladosti, e tu su same krive, koji kurac nas kolju :)vuksadinare wrote:
fukat ih vise niko nece..jebiga onda lupas...
Da vidim
Ti se guraš prika trebal mi je Levi
Drugo
Vec ste mi ti i tvoji INVENTIVNI INVESTIGATIVNI ISTRAŽIVAČKI KRKANI STO PUT SPOMENULI MUSLIMANE
KAD BUDE O NJIMA RIJEC . ONDA ME TO ZSNIMA
SAD JE RIJEC O TOM
DA TI NEMAS POJAM O POJMU STI JE MORAL
AJ BOK
IDEM RADIT JEBENE NAPLITANKE:stare1:
Gle, ja neću poput maloumnih papiga kao što si ti preuzeti opise s neta i misliti da sam time završio priču bez obzira na kontradikcije koje se javljaju u tim definicijama i opisima, a jednu sam naveo na primjeru odgovornosti njemačke države.
Ali za tebe znamo da si nesposobna za bilo kakvo samostalno iole smisleno promišljanje o bilo čemu, a poseban problem ti se stvorio raspadom komunizma jer više nema Partije da ti propisuje dopuštene vrijednosti uključujući tu i one moralne pa si sva u totalnoj zbrci.
Guest- Guest
A jel to vrijedi za ustaše?Sora wrote:Etika objasnjava moralni aspekt LJUDSKOG PONASANJA A NE DRUSTVENOG
NE POSTOJI KOLEKTIVNA KRIVNJA
KOLRKTIVNI ISORAVAN POSTUPAK
tako nesto ne postoji
Ok?
Sve moram crtati ovim krkanima
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Page 5 of 5