Coolinarika
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Coolinarika
dobila sam cijeli drniški pršut...
obzirom da sam navikla na istarski, sad ću instantno vidjeti razliku :)
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Ako je domaći fakat ćeš vidjeti razliku.Noor wrote:dobila sam cijeli drniški pršut...
Meni je to bilo posebno otkriće.
Istarski je vlažniji, teže se nareže na tanko, tamno purpurne boje, ima više papra i manje je slan. Njegov okus osjetiš odmah.
Dalmatinski ima kompaktniju strukturu, suvlji je, kad je narezan presijava se, crvene do tamno narančaste boje, a pravi raj osjetiš tek kad ga pojedeš.
Okus ostane na jeziku još neko vrijeme.
Neka mi oprosti Istra, ali da biram, radije bih pola dalmatinskog nego cijeli istarski pršut.
Ra- Posts : 2324
2020-06-01
jučer sam baš istraživala koje su razlike, sad teoriju znam...još da odradim praktični dio
Noor wrote:jučer sam baš istraživala koje su razlike, sad teoriju znam...još da odradim praktični dio
Kad je hrana u pitanju ide mi i teorija i praksa .
Ako trebaš i u praktičnom dijelu pomoć, mislim, ovaj, jel, znaš...
2020-06-01
Uvijek za dobro društvo, dapačeRa wrote:Noor wrote:jučer sam baš istraživala koje su razlike, sad teoriju znam...još da odradim praktični dio
Ja sam na terenu, a ova trojica doma se vrte oko drniškog...sve me stra' šta ću naći kad dođem
Ooooo neee...Noor wrote:Uvijek za dobro društvo, dapačeRa wrote:Noor wrote:jučer sam baš istraživala koje su razlike, sad teoriju znam...još da odradim praktični dio
Ja sam na terenu, a ova trojica doma se vrte oko drniškog...sve me stra' šta ću naći kad dođem
Pa to se nosi na teren, ne pušta se u blizini trojice muškaraca.
Teško da će biti i tebi za pod zub.
2020-06-01
Nikako da te pitam, koliko dugo ćeš još boraviti u tim krajevima? Već se bliži kraju ili...?
Meni se poslije N.godine "smiješi" dvogodišnji projekt, ali bez one odgovornosti, tj. bila bih druga violina, što mi i te kako odgovara, jer nisam sigurna mogu li opet s onoliko stresa funkcionirati.
Moram priznati da se već radujem i molim nebesa da sutra potpišu ugovor. Ubija me ova učmalost.
Meni se poslije N.godine "smiješi" dvogodišnji projekt, ali bez one odgovornosti, tj. bila bih druga violina, što mi i te kako odgovara, jer nisam sigurna mogu li opet s onoliko stresa funkcionirati.
Moram priznati da se već radujem i molim nebesa da sutra potpišu ugovor. Ubija me ova učmalost.
2020-06-01
Računam maksimalno do jeseni...mada imam za obavit 13 tehničkih pregledaRa wrote:Nikako da te pitam, koliko dugo ćeš još boraviti u tim krajevima? Već se bliži kraju ili...?
Nezgodan broj.Noor wrote:
Računam maksimalno do jeseni...mada imam za obavit 13 tehničkih pregleda
2020-06-01
jeRa wrote:Nezgodan broj.Noor wrote:
Računam maksimalno do jeseni...mada imam za obavit 13 tehničkih pregleda
Divlja prasičica je ispala odlično...
Pripremala sam prije potresa, tijekom i nakon...totalno dekoncentrirana i u panici...svejedno je bila jako fina :)
S njokima :)
Pripremala sam prije potresa, tijekom i nakon...totalno dekoncentrirana i u panici...svejedno je bila jako fina :)
S njokima :)
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Page 3 of 3