Nisu znali čijeg sina uhljebiti u školu pa su probali zaposliti obojicu
Page 4 of 9
Page 4 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Nisu znali čijeg sina uhljebiti u školu pa su probali zaposliti obojicu
epikur37 wrote:
Ti u svom pomodnom postmodernom razmišljanju misliš da školu može nadomjestiti nasumično biranje informacija s mreže, ono po hiru i điru.
aaand here is it, tribo nan neko ki će odabrati namesto nos somih, jel tako:)
aben- Posts : 35490
2014-04-16
epikur37 wrote:kic wrote:HDZ u srcu wrote:možda ako imaš kakva neurofiziološka oštećenja mozga, pa to onda doživljavaš kao patnju i bolkic wrote:
djeca su u biti prije sveg patnja za čovjeka, teret i kamen oko vrata
da se nisi možda drogirao pa si sjebao mozak?
jer malo je vjerojatno da bi evolucija promovirala takve jedinke koje djecu doživljavaju kao patnju, ili koje sex ne doživljavaju kao osjećaj ugode
tko je spominjao sex, de ti tinejdžeru pogledaj oko sebe i koliko neprospavanih noći majke imaju, te bolesti male djece dok ih prođe, prvih par godina odrastanja djece društveni život ti je locked- pitaj bilo koju majku, svi se sjećaju malih radosti i osmijeha, ali patnja i trud ti je većina vremena s djecom dijete moje..
Patnja i trud naravno ali i najveći zgoditak i ljubav u životu.
Kako ti zamišljaš život uopće, da pečeni pilići padaju s neba u tvojoj djetinjastoj dembeliji.
Patnaj t je i studij, patnja ti je i trening, neki put je patnja otići u dućan...
lupetaš bezveze
inače Tolstoj je rekao na kraju života da su djeca patnja, jer je bio nezadovoljan kako su mu sinovi ispali..
možete vi skakati na mene, ali većina vas matoraca današnjih ima veliki ožiljak na srcu i duši kad im se spomenu djeca, svaka obitelj ima po par crnih ovaca danas, ili su dugo nezaposleni i ne traže posao više, ne izlaze iz kuće baš, prave probleme i samo se opijaju, troše, drogiraju, nemaju stalne veze, teški propast razmažene zlatne mladeži jer su učeni otpočetka da su oni njihova sreća i radost sva, mamino i tatino zlato, umjesto da mater pruži topao obrak i zavida ranu, a otac pokaže djetetu koju korisnu vještinu i da mu kaže koje su njegove obveze..
no vidim, vi mi tumačite evoluciju, ja vam govorim nešto drugo.
aben wrote:epikur37 wrote:
Ti u svom pomodnom postmodernom razmišljanju misliš da školu može nadomjestiti nasumično biranje informacija s mreže, ono po hiru i điru.
Naravno, postoji Program i netko ti mora reći što prvo i kako i što kasnije i kada.
Hoće li dijete samo naučiti čitati i pisati ili ćega netko vodit u usvajanju tih vještina i to prema nekoj postupnosti?
Msm..
Idem aj pisati svoje pripreme jer da imam mirno jutro i trening umjesto pisanja :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:Ono nemam vremena za obitelj patnju oko djece jer moram raditi na sebi i iskusiti život do kraja a budala ne zna da se tek reprodukcijom zaokružuješ i ostavruješ kao čovjek.
A ne selfijima, teretanama i ispijenim bocama.
pa samo zbroji koliko si se trudio oko djece, a koliko ti je vraćeno od njih u zadovoljstvu..
bojiš se i krenit brojat sate, aj ne govorim protiv djece, već percepcije istih, pa profesori prvi govore da su djeca nemoguća uglavnom.. s rijetkim izuzecima
kic wrote:epikur37 wrote:kic wrote:HDZ u srcu wrote:možda ako imaš kakva neurofiziološka oštećenja mozga, pa to onda doživljavaš kao patnju i bolkic wrote:
djeca su u biti prije sveg patnja za čovjeka, teret i kamen oko vrata
da se nisi možda drogirao pa si sjebao mozak?
jer malo je vjerojatno da bi evolucija promovirala takve jedinke koje djecu doživljavaju kao patnju, ili koje sex ne doživljavaju kao osjećaj ugode
tko je spominjao sex, de ti tinejdžeru pogledaj oko sebe i koliko neprospavanih noći majke imaju, te bolesti male djece dok ih prođe, prvih par godina odrastanja djece društveni život ti je locked- pitaj bilo koju majku, svi se sjećaju malih radosti i osmijeha, ali patnja i trud ti je većina vremena s djecom dijete moje..
Patnja i trud naravno ali i najveći zgoditak i ljubav u životu.
Kako ti zamišljaš život uopće, da pečeni pilići padaju s neba u tvojoj djetinjastoj dembeliji.
Patnaj t je i studij, patnja ti je i trening, neki put je patnja otići u dućan...
lupetaš bezveze
inače Tolstoj je rekao na kraju života da su djeca patnja, jer je bio nezadovoljan kako su mu sinovi ispali..
možete vi skakati na mene, ali većina vas matoraca današnjih ima veliki ožiljak na srcu i duši kad im se spomenu djeca, svaka obitelj ima po par crnih ovaca danas, ili su dugo nezaposleni i ne traže posao više, ne izlaze iz kuće baš, prave probleme i samo se opijaju, troše, drogiraju, nemaju stalne veze, teški propast razmažene zlatne mladeži jer su učeni otpočetka da su oni njihova sreća i radost sva, mamino i tatino zlato, umjesto da mater pruži topao obrak i zavida ranu, a otac pokaže djetetu koju korisnu vještinu i da mu kaže koje su njegove obveze..
no vidim, vi mi tumačite evoluciju, ja vam govorim nešto drugo.
Pitanje odgoja je jedna stvar a pitanje imanja djece druga.
Život nije crno bijel, problemi se događaju ali dio su života. Ako ih ne prihvataš i bježiš od mogućih problema bježiš i od života.
2015-08-06
nitko ne zna što je život, i zašto je život život..
kic wrote:epikur37 wrote:Ono nemam vremena za obitelj patnju oko djece jer moram raditi na sebi i iskusiti život do kraja a budala ne zna da se tek reprodukcijom zaokružuješ i ostavruješ kao čovjek.
A ne selfijima, teretanama i ispijenim bocama.
pa samo zbroji koliko si se trudio oko djece, a koliko ti je vraćeno od njih u zadovoljstvu..
bojiš se i krenit brojat sate, aj ne govorim protiv djece, već percepcije istih, pa profesori prvi govore da su djeca nemoguća uglavnom.. s rijetkim izuzecima
Ja sam se oderao oko svojih dvoje...ne možeš ni zamisliti koliko.
Razlika je manja od dvije godine, u jednom trenutku oboje doje i pelene, žensko-muška kombinacija, stančić od 50 kvadrata. I nikog da nam pomogne i pruži ruku (baka, djed i sl).
Bilo je trenutaka kad sam gledao u zid, posve tupilo i odsustvo, sjedeći an parketu.
Dal je vrijedilo, apsolutno...kad vidim svoju obitelj, ženu, njh koji su već porasli, skaču preko mene, grle i sad selimo u kuću.. ja sam istinski sretan.
A znam da će biti još cirklusa, i neka, to je život.
To smo ljudi.
2015-08-06
Oko života ne treba puno mudrovati, pogledaj samo prirodu....
i to ti je to
i to ti je to
2015-08-06
omg, jesi ti to upravo program napiso s velikin slovon:)epikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:
Naravno, postoji Program i netko ti mora reći što prvo i kako i što kasnije i kada.
Hoće li dijete samo naučiti čitati i pisati ili ćega netko vodit u usvajanju tih vještina i to prema nekoj postupnosti?
Msm..
Idem aj pisati svoje pripreme jer da imam mirno jutro i trening umjesto pisanja :)
2014-04-16
koju titulu stičeš? koja struka? jel ganjaš svjedodžbu ili diplomu?pismejker wrote:Kakogod,bez diplome si qrc..dugo sam vremena bio to..i predugo..
aben wrote:omg, jesi ti to upravo program napiso s velikin slovon:)epikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:
Msm..
jesam, idem se sad kazniti ...ajme oko čega ti
2015-08-06
a i zoč bi mudrovo kad već postoji Programepikur37 wrote:Oko života ne treba puno mudrovati, pogledaj samo prirodu....
i to ti je to
2014-04-16
ajd malo da živneš...kic wrote:
Guest- Guest
aben wrote:a i zoč bi mudrovo kad već postoji Programepikur37 wrote:Oko života ne treba puno mudrovati, pogledaj samo prirodu....
i to ti je to
pa kod nas je obrazovanje iskljucivo na teret porodice, tako se najbolje roditelj bori da mu dijete nauci, naravno, uci ga se radit, uci ga se i ratnim vjestinama, medjutim nema tu nis brutalnog, imaju slobodno vrijeme, jedared kad zavrse obuku za lovca bez obzira na godine su tim cinom postali samostalni, ovo sa snalazenjem u daljnjem zivotu je isto ucenje da se vlastitim snagama izboris za kruh, da shvatis kako se zaradjuje i da cjenis ono sto ces dobiti, sto ti ostavljaju tvoji roditeljiaben wrote:nojbolje je kad imoš izbora. to tvoje mi se čini prebrutalno, i jo bi svomu ditetu želi bolje od toga. u zamišljenon slobodnon društvu, jo bi zonje odabro, dok još valjo uopće odlučivati namesto njega, privatnu skulu u kojoj bi mu se pruži kurs tjelesnog, glazbenog, likovnog, vjeronauka, govorništva, tehničkog i filozofije, i to negdi od 7 do 16 godine, jedno 3 ure dnevno i sve bi imalo fakultativan karakter.Leviathan2 wrote:zato pleme jos uvijek ima najbolji sistem odgoja,aben wrote:jo bi voli ka bi un ovo prizno.kic wrote:epikur37 wrote:
Još je sustav toliko popustio permisivnom liberalnom odgoju da doslovce nemaš mehanizme utjecati izuzev papirina i raznih glupih političko korektnih protokola.
Administracija i dodatne aktivnosti i angažmani preplavljuju posao, sve manje vremena za nastavu i direktan odgojno-obrazovni rad.
Roditelji djeca imaju sve veće zahtjeve i očekivanja a sve manje odgovornosti...
Plaće minimalac..
msm
Ali dobro, mi dajemo sve od sebe jer volimo taj posao i nastavit ćemo samopožrtvovno i s prijegorom podizati nove naraštaje.
koja pseudofrazeologija, ni sam ne vjeruješ što pišeš..
reći ću da je kriva postavka današnjice da su djeca: radost, sreća i blagoslov..
djeca su u biti prije sveg patnja za čovjeka, teret i kamen oko vrata, i baš se tu u startu izopačila civilizacija na nekin način jer se podčinila idealu sreće, dijete mora biti: lijepo, zabavno, smiješno, sretno, ni suzu-suzicu prolit ne smije! nijednu gorčinu poraza osjetiti na sebi, i tako nikad ne upozna izazov, i što znači pomučiti se, svladati nešto, ukratko civilizacija se treba okrenuti ozračju podizanja djece koja znaju što je bitno, i što ima prednost, ovo je postmoderno vrijeme silnih mogućnosti, ali pravi filter se ne ugrađuje..
vi ih nemate šta naučit osim pisat, čitat, zbrajat i oduzimat..
najdi sto mu lezi , gdje je talent a obuku za lovca prolazi svatko i nema zabusavanja
nema davanja poklona igracaka i slicno, osim praktickih, meni je otac poklonio lopatu za 12 rodjendan
a pradjeda luk i tobolac za 14,
kad se zavrsi obuka onda se ide na snalazenje u zivotu i nema pomoci od roditelja dok se ne osamostalis, onda se daje i nasledjuje, kad se dokazes da si vrijedan toga
ja sam s 14 ipo pobjegao od kuce i vratio se nakon skoro 8 godina, ziv, prekaljen, nakon par godina kad sam krenuo u svijet nisam dobio ni za putnu kartu , ne da nisu imali nego je to bila moja briga,
5 godina poslije kad sam osnovao familiju, sredio se materijalno onda su mi dali moj dio nasledstva koji mi i nije trebao, tako i ja svojoj djeci, tako i oni svojoj djeci
jedini ispravan nacin je borba, jer bolje mozes naslijedit al ha neces znati ocuvat
neka vrst garancije da neces protracit to sto si dobio a i ako upadnes u govna jer ispusis u biznisu mozes racunat na pomoc ne od roditelja nego od cjelog plemena,
medjutim da mi djeca leze na grbi cjeli zivot i onda rastrajbaju, nema sanse, radije ostavim nekom ko vrijedi
evo imam unuka, mangup zivi, ne jebe ga nista, jednostavno se zajebava okolo, mlad je i neka, treba, medjutim ne pada mu na pamet dojti kod roditelja zicat lovu, nema sanse
dojde na nedeljnji rucak, dojde u pleme kad god su neka okupljanja il kad ga pradeda pozove, nije problem, al zenskari, cuga, tuce se s mangupima, povremeno zaradi neku kintu i tako vec gura 4 godine
medjutim zadnji put kad sam ga vidio primjetio sam dozu zasicenosti od mangupiranja i vec razmislja da zaprosi curu s kojom je sad jer mu je mala ok,
sve sjedne na svoje mjesto prije ili kasnije ako netko ima dobru podlogu u odgoju
oko čega? pa oko ključne stvori. upravo je program s velikin p nojveći problijem današnjeg školstva, uz naravski činjenicu da je samo pohađanje obavezno i financirono ukradenin šoldima. program je rezultat totalnog tapkanja u mraku ljudi ki su potpuno odvojeni od nastavnog procesa. ti kršiš zakon svojin priravama, tj ti bi krši zakon svojin pripravama jer nemo nikakove šanse da je istina to ča govoriš da ih sun pišeš.epikur37 wrote:aben wrote:omg, jesi ti to upravo program napiso s velikin slovon:)epikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:
Msm..
jesam, idem se sad kazniti ...ajme oko čega ti
2014-04-16
kic wrote:
ta pitanja već odavno imaju odgovor
naravno nećeš ga naći kod Tolstoja, ostalih književnika, pjesnika i filozofa, jer ti ljudi nemaju pojma o ničemu, to su šupljoglavi debili
slično kao sa hranom, ako jedeš smeće, postaneš bolestan
tako i ako mozak puniš smećem, i um će ti postati bolestan
Tolstoj je smeće, radioaktivno
no neki vole smeće, obožavaju junk food, a povrće im se gadi
Last edited by HDZ u srcu on 22/3/2018, 23:29; edited 2 times in total
Guest- Guest
Dijete treba pomagati u skolovanju,ali najveci dio tereta mora samo podnijeti da bi cjenilo i skolu i trudilo se..
sve sto bude na gotovo,ne cijeni se..
Guest- Guest
kic evo tin još jedna patnja
maraton, najteža atletska disciplina, da samo znaš koja je to patnja, posebice nakon 30-og kilometra...
e al dok to ne znaš nećeš znati n koja je to satisfakcija i koji skok u samopercepciji i elanu za dalje osvajanje svijeta :)
maraton, najteža atletska disciplina, da samo znaš koja je to patnja, posebice nakon 30-og kilometra...
e al dok to ne znaš nećeš znati n koja je to satisfakcija i koji skok u samopercepciji i elanu za dalje osvajanje svijeta :)
2015-08-06
nista sto se dobije ne cijeni sepismejker wrote:Dijete treba pomagati u skolovanju,ali najveci dio tereta mora samo podnijeti da bi cjenilo i skolu i trudilo se..
ta pitanja već odavno imaju odgovor
naravno ne ćeš ga naći kod Tolstoja, ostalih književnika, pjesnika i filozofa, jer ti ljudi nemaju pojma o ničemu, to su šupljoglavi debili
slično kao sa hranom, ako jedeš smeće, postaneš bolestan
tako i ako mozak puniš smećem, i um će ti postati bolestan
Tolstoj je smeće, radioaktivno
no neki vole smeće, obožavaju junk food, a povrće im se gadi
tebi je previše boravka na 4chan gayforumu zatrovalo ponašanje pa si se razvio u jadnog malog hejtera koji misli da je pametan uopće ne dajući odgovora naravno, jer odgovora zašto je život život nema..
Last edited by kic on 22/3/2018, 23:30; edited 1 time in total
Page 4 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» sve su znali a rekli su da nisu , diran dicu u novoj epizodi
» Nisu znali citrati Kuran : U Bangladešu stradalo 22 talaca-stranih državljana
» CEO ŽIVOT NISU ZNALI JEDAN ZA DRUGOG Srbin i Peruanac slučajno OTKRILI DA SU BRAĆA PO OCU
» Politico: Plenky se nije uspio uhljebiti u Bruxellesu
» Ako je državni tajnik hadezeovac rekao da nisu pričali o dozvolama onda nisu , ja mu vjerujem.
» Nisu znali citrati Kuran : U Bangladešu stradalo 22 talaca-stranih državljana
» CEO ŽIVOT NISU ZNALI JEDAN ZA DRUGOG Srbin i Peruanac slučajno OTKRILI DA SU BRAĆA PO OCU
» Politico: Plenky se nije uspio uhljebiti u Bruxellesu
» Ako je državni tajnik hadezeovac rekao da nisu pričali o dozvolama onda nisu , ja mu vjerujem.
Page 4 of 9