Nisu znali čijeg sina uhljebiti u školu pa su probali zaposliti obojicu
Page 8 of 9
Page 8 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Nisu znali čijeg sina uhljebiti u školu pa su probali zaposliti obojicu
pokraj hdz-a u srcu još i ibuprofenHDZ u srcu wrote:običan ibuprofen djeluje učinkovito protiv psihološkog osjećaja boli i patnje, ne treba filozofirat o tome, imaju već odgovori na to što je jedno a što drugo i koje su razlike, koji dijelovi mozka stvaraju te osjećaje
bolje promijeni stranku
immortal- Posts : 23285
2014-04-16
uzmi one od lani, ko što si i laniepikur37 wrote:HDZ u srcu wrote:običan ibuprofen djeluje učinkovito protiv psihološkog osjećaja boli i patnje, ne treba filozofirat o tome, imaju već odgovori na to što je jedno a što drugo i koje su razlike, koji dijelovi mozka stvaraju te osjećaje
deda :)
Ajte ljudi bok odoh pisati pripreme ...
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
epikur37 wrote:aben wrote:uspon na k2 vrlo lako more postati patnja. aci su se prsti zaledili na 30 metri od vrha akonkagve. bi bi umra da se ispe.
kojem aci?
acu ili znoš, ili znoš
2014-04-16
ma otisao je hrkati, grasevina ucinila svojeNoor wrote:uzmi one od lani, ko što si i laniepikur37 wrote:HDZ u srcu wrote:običan ibuprofen djeluje učinkovito protiv psihološkog osjećaja boli i patnje, ne treba filozofirat o tome, imaju već odgovori na to što je jedno a što drugo i koje su razlike, koji dijelovi mozka stvaraju te osjećaje
svega je prevzela :)Leviathan2 wrote:ma otisao je hrkati, grasevina ucinila svojeNoor wrote:uzmi one od lani, ko što si i laniepikur37 wrote:HDZ u srcu wrote:običan ibuprofen djeluje učinkovito protiv psihološkog osjećaja boli i patnje, ne treba filozofirat o tome, imaju već odgovori na to što je jedno a što drugo i koje su razlike, koji dijelovi mozka stvaraju te osjećaje
al se bu sad 'pripremil'
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
a ne, ne,Leviathan2 wrote:ma otisao je hrkati, grasevina ucinila svojeNoor wrote:uzmi one od lani, ko što si i lani :D:epikur37 wrote:HDZ u srcu wrote:običan ibuprofen djeluje učinkovito protiv psihološkog osjećaja boli i patnje, ne treba filozofirat o tome, imaju već odgovori na to što je jedno a što drugo i koje su razlike, koji dijelovi mozka stvaraju te osjećaje
noćas mu je pisati do 2 ure, to izgljedo otprilike ovako:
motivacija, vrijeme 30''--ispričati vic
uvod, vrijeme 3'30''--razgovor o vremenskim prilikama i najava jedinice
razrada, vrijeme 25'--čitanje iz udžbenika
usustavljivanje, vrijeme 5', čitanje sažetka iz udženika
ponavljanje, vrijeme 11', radna bilježnica
2014-04-16
Painkillers can block emotional pain, review shows
http://www.dailymail.co.uk/health/article-5357799/Painkillers-block-emotional-pain-review-shows.html
Paracetamol and ibuprofen could ease heartaches - as well as headaches: Cheap painkillers affect how people respond to hurt feelings, 'alarming' review reveals
Over-the-counter painkillers may influence how people process information
And scientists said they can affect how people respond to emotional images
This makes them less sensitive in certain scenarios, according to researchers
Taking painkillers could ease the pain of hurt feelings as well as headaches, new research has discovered.
The review of studies by the University of California found that women taking drugs such as ibuprofen and paracetamol reported less heartache from emotionally painful experiences, compared with those taking a placebo.
However, the same could not be said for men as the study found their emotions appeared to be heightened by taking the pills.
Researchers said the findings of the review were 'in many ways...alarming'.
Over-the-counter painkillers were found to influence how people process information, react to emotionally evocative images and experience hurt feelings.
They were found to make people less sensitive in certain scenarios, such as being excluded or even reading about a stranger's agonising pain, according to scientists.
It suggests the cheap painkillers, which can cost as little as 19p for 12 tablets, block feelings to the brain as well as physical discomfort.
The new review, by the University of California, Santa Barbara, follows warnings over the popular pills and their links to a raised risk of heart attacks, fertility problems and liver damage.
Dr Kyle Ratner, co-author of the study, said: 'In many ways, the reviewed findings are alarming.
'Consumers assume that when they take an over-the-counter pain medication, it will relieve their physical symptoms.'
He added that they 'do not anticipate broader psychological effects', such as those uncovered in the review of trials.
The review revealed that, compared to those who took placebos, women who took a dose of ibuprofen reported less hurt feelings from emotionally painful experiences.
These included being excluded from a game or writing about a time when they were betrayed.
Men showed the opposite pattern, according to the article published in the journal Policy Insights from the Behavioural and Brain Sciences.
The researchers also found the pills influence the ability to empathise with the pain of others, compared to those taking placebos.
People who took paracetamol were less emotionally distressed while reading about a person experiencing pain and felt less regard for the person.
Researchers in previous studies have also discovered painkillers can alter our ability to process information.
People who took paracetamol made more errors of omission in a game where they were asked, at various times, either to perform or to not perform a task.
The same study also suggested that painkillers can affect reactions to emotional objects.
Those on paracetamol rated pleasant and unpleasant photographs less extremely than those who took placebos.
And other researchers also discovered that the pills can alter discomfort from parting with possessions.
When asked to set a selling price on an object they owned, people on paracetamol set prices that were cheaper than the prices set by people who took placebos.
The researchers also said that while the medicine could have new potential for helping people deal with hurt feelings, more research is needed.
Dr Ratner said it needs to be determined if it would have negative effects for people who take it in combination with other medicines, or who are depressed.
While the researchers emphasised that further studies are necessary before policymakers consider new regulations, they recommend policymakers begin to think about potential public health risks and benefits in case preliminary studies are confirmed.
Guest- Guest
nemamo religiju, znaci nepotrebno, o ostalim vjeram , filozofijama saznajemo u svakodnevnom zivotu u medjusobnim rasprama, naravno da ljudi u plemenu citaju i filozofska djela, i poeziju i slicno, taj segment nije zanemaren al to dolazi tek kasnije kad se vec formira licnost da shvati i razumije,aben wrote:viš, jo bi baš suprotnoLeviathan2 wrote:dobro, sam lov i to se uci djete ves u ranim godinama zivota, obuka za lovca je nes drugoaben wrote:
čekoj, mislin da je brutalno to s tin vještinama, izgljedo mi ko djetinjstvo spartanskih dječakov.
jo sun tice nauči ubijati i zomašnjice postavljati u svoje slobodno vrime. to po meni ne spado u nešto ča se tribo sustavno učiti, not any more. i ostale ote stvori, tipa znati kako postati samostalan, zarađivati i sl, to je dio normalnog svakodnevnog života. pa ne ki bi poslo dite u skulu da nauči držati zlicu i pirun, jel.
skulu vidin ko dodatno oplemenjivanje, pripremu za eventualni intelektualni i duhovni proboj.
u slobodno vrijeme se kod nas djeca druze i rade sto im volja, a imaju ga dovoljno
samo skolske vjesti tipa sto se uci u skoli , matematika, jezik, kemija biologija fizika i jos kojesta su rigorozne maksimalno, usput se uce vjestine brzog memoriziranja, meditacijske tejnike i slicno
nema filozofije, vjeronauka, tjelesnog, nema filozofije i politickih nauka , bezvezarija na koje se gubi vrijeme
velika vecina djece su s 12 godina vec spremna sto se skole tice i za najteze lekcije u rangu fakulteta
istina, gledano na ostalu djecu iz obicnog svijeta nas odgoj je malo brutalan, no nasoj djeci je normalan,
cak i obuka za lovca je za njih normalna jer su vec psihicki pripremljeni na nju, djeca iz normalnog svijeta bi prosla paklene muke dok od nasih se nitko ne buni nit cak pomislja, znaju da trebaju,
recimo ja sam sa 7 godina znao odlicno matematiku, citanje,pisanje (latinicu i cirilicu) dobru osnovu iz latinskog i staroslavenskog te solidno poznavanje kemije docim fiziku biologiju sam poceo ucit poslije jel moji su mi mogli pruzit samo osnove, nisu bili jaki na tom polju, sa sedam sam krenuo u drzavnu skolu i nakon druge godine prvog razreda sam ispisan kao nesposoban za skolu, mentalno zaostao :)
jebeno sam morao glumit idijota 2 godine
tjelesni odgoj je bespotreban jer sam nacin i uvjeti zivota drze sve u dobroj fizickoj kondiciji, staro mlado sve, cak i sad kad smo vani po svijetu i dalje svi mozemo pretrcat bar 5 km, trcat a ne kaskat,
moj eobe bivse zene dnevno trce 10 km a prije nego su se udale za mene to im nije padalo na pamet :),
ujutro gimnastika , sve ispod 5 godina se dize u 5 ujutro ,
malo jest spartanski, al na prvi pogled, za nas je to rutina
ili možda Erich Fromm?
GIGO, garbage in, garbage out
ima li Tolstoj odgovore?
ili možda Erich Fromm?
Last edited by HDZ u srcu on 23/3/2018, 00:26; edited 1 time in total
Guest- Guest
HDZ u srcu wrote:nema razlike između fizičke i psihološke boli, nastaje u istom dijelu mozgaslidingdoorsoperator wrote:
Fizički dio zapravo ne prevladava
lijekovi protiv fizičke boli jednako farmakološki djeluju i na psihičku
fail!
Guest- Guest
a sutra ce bit ovo :)))Noor wrote:svega je prevzela :)Leviathan2 wrote:ma otisao je hrkati, grasevina ucinila svojeNoor wrote:uzmi one od lani, ko što si i laniepikur37 wrote:HDZ u srcu wrote:običan ibuprofen djeluje učinkovito protiv psihološkog osjećaja boli i patnje, ne treba filozofirat o tome, imaju već odgovori na to što je jedno a što drugo i koje su razlike, koji dijelovi mozka stvaraju te osjećaje
al se bu sad 'pripremil'
vjeronauk nemo veze s imanjen religije,Leviathan2 wrote:nemamo religiju, znaci nepotrebno, o ostalim vjeram , filozofijama saznajemo u svakodnevnom zivotu u medjusobnim rasprama, naravno da ljudi u plemenu citaju i filozofska djela, i poeziju i slicno, taj segment nije zanemaren al to dolazi tek kasnije kad se vec formira licnost da shvati i razumije,aben wrote:viš, jo bi baš suprotnoLeviathan2 wrote:dobro, sam lov i to se uci djete ves u ranim godinama zivota, obuka za lovca je nes drugoaben wrote:
čekoj, mislin da je brutalno to s tin vještinama, izgljedo mi ko djetinjstvo spartanskih dječakov.
jo sun tice nauči ubijati i zomašnjice postavljati u svoje slobodno vrime. to po meni ne spado u nešto ča se tribo sustavno učiti, not any more. i ostale ote stvori, tipa znati kako postati samostalan, zarađivati i sl, to je dio normalnog svakodnevnog života. pa ne ki bi poslo dite u skulu da nauči držati zlicu i pirun, jel.
skulu vidin ko dodatno oplemenjivanje, pripremu za eventualni intelektualni i duhovni proboj.
u slobodno vrijeme se kod nas djeca druze i rade sto im volja, a imaju ga dovoljno
samo skolske vjesti tipa sto se uci u skoli , matematika, jezik, kemija biologija fizika i jos kojesta su rigorozne maksimalno, usput se uce vjestine brzog memoriziranja, meditacijske tejnike i slicno
nema filozofije, vjeronauka, tjelesnog, nema filozofije i politickih nauka , bezvezarija na koje se gubi vrijeme
velika vecina djece su s 12 godina vec spremna sto se skole tice i za najteze lekcije u rangu fakulteta
istina, gledano na ostalu djecu iz obicnog svijeta nas odgoj je malo brutalan, no nasoj djeci je normalan,
cak i obuka za lovca je za njih normalna jer su vec psihicki pripremljeni na nju, djeca iz normalnog svijeta bi prosla paklene muke dok od nasih se nitko ne buni nit cak pomislja, znaju da trebaju,
recimo ja sam sa 7 godina znao odlicno matematiku, citanje,pisanje (latinicu i cirilicu) dobru osnovu iz latinskog i staroslavenskog te solidno poznavanje kemije docim fiziku biologiju sam poceo ucit poslije jel moji su mi mogli pruzit samo osnove, nisu bili jaki na tom polju, sa sedam sam krenuo u drzavnu skolu i nakon druge godine prvog razreda sam ispisan kao nesposoban za skolu, mentalno zaostao :)
tjelesni odgoj je bespotreban jer sam nacin i uvjeti zivota drze sve u dobroj fizickoj kondiciji, staro mlado sve, cak i sad kad smo vani po svijetu i dalje svi mozemo pretrcat bar 5 km, trcat a ne kaskat,
moj eobe bivse zene dnevno trce 10 km a prije nego su se udale za mene to im nije padalo na pamet :),
filozofija je uz govorništvo po meni nojvažnija of them all,
a tjelesni, pa to je tako na selu, ali mi u grodu moromo tjelesni obavezno imati svaki dun...
2014-04-16
kurbo bože,HDZ u srcu wrote:što je život, što je kemija, što je mozak?
ima li Tolstoj odgovore?
ili možda Erich Fromm?
pa ni pitanje ča je život usmjereno prema definiciji i razgraničenju života od neživota
2014-04-16
vjeronauk, marksizam i slicno su religijeaben wrote:vjeronauk nemo veze s imanjen religije,Leviathan2 wrote:nemamo religiju, znaci nepotrebno, o ostalim vjeram , filozofijama saznajemo u svakodnevnom zivotu u medjusobnim rasprama, naravno da ljudi u plemenu citaju i filozofska djela, i poeziju i slicno, taj segment nije zanemaren al to dolazi tek kasnije kad se vec formira licnost da shvati i razumije,aben wrote:viš, jo bi baš suprotnoLeviathan2 wrote:dobro, sam lov i to se uci djete ves u ranim godinama zivota, obuka za lovca je nes drugoaben wrote:
a tjelesni, pa to je tako na selu, ali mi u grodu moromo tjelesni obavezno imati svaki dun...
ako se proucavaju s kriticke strane gledista onda ne, medjutim , ne zanima nas bas previse
filozofija se i te kako njeguje, al ne kao disciplina nego kao dio svakodnevnice, trebas cut mog dedu kad pocne filozofirati, ja ga izbjegavam ko kugu, kad pocne nesto rasclanjivati ide do atoma
inace kod mene su u porodici bile ceste raspre u kojima smo mi djeca bili ravnopravno ukljuceno i davali svoja misljenja, to je jednostavno ucenje u kojem se izostravaju zapazanja i donose neki zakljucki o funkcioniranju drustva ili nekog hipotetskog drustva
nismo se rzumili, jo govorin o povijesti filozofije. nemo potribe sve pokušati ponovo sun otkrivatiLeviathan2 wrote:vjeronauk, marksizam i slicno su religijeaben wrote:vjeronauk nemo veze s imanjen religije,Leviathan2 wrote:nemamo religiju, znaci nepotrebno, o ostalim vjeram , filozofijama saznajemo u svakodnevnom zivotu u medjusobnim rasprama, naravno da ljudi u plemenu citaju i filozofska djela, i poeziju i slicno, taj segment nije zanemaren al to dolazi tek kasnije kad se vec formira licnost da shvati i razumije,aben wrote:viš, jo bi baš suprotnoLeviathan2 wrote:
dobro, sam lov i to se uci djete ves u ranim godinama zivota, obuka za lovca je nes drugo
ako se proucavaju s kriticke strane gledista onda ne, medjutim , ne zanima nas bas previse
filozofija se i te kako njeguje, al ne kao disciplina nego kao dio svakodnevnice, trebas cut mog dedu kad pocne filozofirati, ja ga izbjegavam ko kugu, kad pocne nesto rasclanjivati ide do atoma
inace kod mene su u porodici bile ceste raspre u kojima smo mi djeca bili ravnopravno ukljuceno i davali svoja misljenja, to je jednostavno ucenje u kojem se izostravaju zapazanja i donose neki zakljucki o funkcioniranju drustva ili nekog hipotetskog drustva
2014-04-16
aben wrote:kurbo bože,HDZ u srcu wrote:što je život, što je kemija, što je mozak?
ima li Tolstoj odgovore?
ili možda Erich Fromm?
pa ni pitanje ča je život usmjereno prema definiciji i razgraničenju života od neživota
nema razgnaničenja
ima li Tolstoj odgovore? ili je Tolstoj smeće, Karenjina - 50 nijansi sive 19 stoljeća, koji nema odgovore na ništa
Last edited by HDZ u srcu on 23/3/2018, 00:44; edited 3 times in total
Guest- Guest
uzasan lijek.HDZ u srcu wrote:običan ibuprofen djeluje učinkovito protiv psihološkog osjećaja boli i patnje, ne treba filozofirat o tome, imaju već odgovori na to što je jedno a što drugo i koje su razlike, koji dijelovi mozka stvaraju te osjećaje
2014-04-12
Sto ste na epija navalili..:~
2014-04-12
kako misliš da nemo,HDZ u srcu wrote:aben wrote:kurbo bože,HDZ u srcu wrote:što je život, što je kemija, što je mozak?
ima li Tolstoj odgovore?
ili možda Erich Fromm?
nema razgnaničenja
ima li Tolstoj odgovore? ili je Tolstoj smeće, Karenjina - 50 nijansi sive 19 stoljeća, koji nema odgovore na ništa
jo štumak za beletristiku nemun, ali reći da karenjina nemo odgovore znoči potpuno promošiti bit some knjige.
ali, ovo sve uopće ni usmjereno onamo di ti rivoš.
2014-04-16
aben wrote:
kako misliš da nemo,
jo štumak za beletristiku nemun, ali reći da karenjina nemo odgovore znoči potpuno promošiti bit some knjige.
smeće pisano za razmažene plemkinje ruskog dvora, naravno da unutra nema ničeg pametnog
knjihu iz molekularne biologije u ruke, pa ćeš vidjeti mehaničke sudare čestica nežive materije čija interakcija je život
Guest- Guest
ako išćeš da objosni ča je to život, sasvin sigurno je da unutro nemo ničegaHDZ u srcu wrote:aben wrote:
kako misliš da nemo,
smeće pisano za razmažene plemkinje ruskog dvora, naravno da unutra nema ničeg pametnog
knjihu iz molekularne biologije u ruke, pa ćeš vidjeti mehaničke sudare čestica nežive materije čija interakcija je život
a jel morin uzesti knjigu iz molekularne geologije i iskati slične interakcije?
2014-04-16
Page 8 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» sve su znali a rekli su da nisu , diran dicu u novoj epizodi
» Nisu znali citrati Kuran : U Bangladešu stradalo 22 talaca-stranih državljana
» CEO ŽIVOT NISU ZNALI JEDAN ZA DRUGOG Srbin i Peruanac slučajno OTKRILI DA SU BRAĆA PO OCU
» Politico: Plenky se nije uspio uhljebiti u Bruxellesu
» Ako je državni tajnik hadezeovac rekao da nisu pričali o dozvolama onda nisu , ja mu vjerujem.
» Nisu znali citrati Kuran : U Bangladešu stradalo 22 talaca-stranih državljana
» CEO ŽIVOT NISU ZNALI JEDAN ZA DRUGOG Srbin i Peruanac slučajno OTKRILI DA SU BRAĆA PO OCU
» Politico: Plenky se nije uspio uhljebiti u Bruxellesu
» Ako je državni tajnik hadezeovac rekao da nisu pričali o dozvolama onda nisu , ja mu vjerujem.
Page 8 of 9