Europa je sve manje kršćanska : Religija je pri kraju snaga
Page 9 of 15
Page 9 of 15 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15
Re: Europa je sve manje kršćanska : Religija je pri kraju snaga
Unutar demokratskog okvira, nemoguća je obnova Zapada. Krizu Zapada može dokinuti jedino dugotrajni, krvavi i brutalni rat u vlastitoj kući i dvorištu.melkior wrote:Za početak, vratiti se osnovama: muškarce u vojsku da očvrsnu, da se odlijepe od mame, sazriju i osamostale, žene ili pokorit i natjerat na poslušnost, ili pobit.slidingdoorsoperator wrote:סמאל wrote:Misliš ? A zašto su onda na zapadu crkve sve praznije,te se mnoge prenamjenjuju za druge svrhe.Obrazovanjem protiv vjerske zatucanosti,jer što je čovjek obrazovaniji,onda ima sve manju potrebu za utjehom u tisućljetnim bajkama,valjda zato hrvatski kler se propinje na zadnje noge na sam spomen kurikularne reforme.slidingdoorsoperator wrote:
Problem je u tome što ljudi trebaju odgovarajuće usmjerenje i vodstvo, a to im ateizam sam po sebi ne može pružiti. Dakle, unaprijed propala stvar.
Nisu ni sve crkve praznije, to su lokalne pojave koja su više prisutne u reformiranim kršćanskim crkvama i vezane su uz određena vremena i probleme koje ta vremena nose. Međutim, ako to uzmemo kao činjenicu, ista svjedoči o jednoj općoj krizi identiteta na zapadu koja se obično pogrešno naziva duhovnom krizom. Zapad jednostavno više ne zna što bi sa sobom, koje mu je temeljno usmjerenje, ima li uopće ikakav cilj za svoje postojanje i kakav, a tu od ateizma ne samo nikakve koristi nego i općenito gledano za cijelo društvo zapravo puno štete.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Haha,na dobrom si tragu. Pročitaj što sam gore ranije pisao.Onu usporedbu sa Star Warsima.Leteca Pegla wrote:ma trpaju ih ovi blesavi masoni jer zele uvesti mikrocipiranje, a i dobri za za uzgoj vojske. Ono nadrogiras to i posaljes u rat, spremno je to ginut za razliku od europljana. Pa isil ti je zapadnjacka tvorevina, ono sve borci dolazili iz ovih zapadnih zemalja uzgojeni bas u tu svrhu. Tako da pitaj masone sto ce im muslimani, to su ti njihovi kucni ljubimci koje ce i oni pospremit u sinteraj kad odigraju ulogu...RayMabus wrote:JESU JEBEM VAS BLESAVE.slidingdoorsoperator wrote:RayMabus wrote:Muslimani nisu štovatelji kipova za razliku od kršćana
Nisu to ni kršćani.
UĐI U BILO KOJU KRŠĆANSKU CRKVU PA POGLEDAJ OKO SEBE
U KRŠĆANSKIM ZEMLJAMA JA PARALELNO MOGU RAZVIJATI DUHOVNOST JER JE KRŠĆANSTVO EVOLUIRALO
U ISLAMSKIM NEMOGU
JAHVE JE I ISLAM I ŽIDOVSTVO I KRŠĆANSTVO
POŠTO SE ZAPADNA CIVILIZACIJA RAZVIJA DOLAZI DO ODBACIVANJE RELIGIJE
ZATO JAHVE TRPA ZATUCANE MUSLIMANE U TAKVU CIVILIZACIJU
MENI TO SMETA I SAD ĆE DOĆI ELION I POBITI MUSLIMANE JER ONI NISU ŠTOVATELJI KIPOVA
već više od 300 god. Sithi čekaju na ostvarenje svog plana,pa ne mislite valjda da će sad tek tako muslimanima prepustiti svoju igranoci.
Muslimani će na kraju završiti kao Viceroy Gunray i drugi seperatisti,kad više nisu bili potrebni Darth Sidiusu.Uništiš republiku i separatiste jednim udarcem,te uspostaviš Sith imperij.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
BINGO. Za sad defenzivno kršćanstvo i agresivni islam,morat će se sukobiti prije ili poslije,a onda iz tog kaosa,ljudi će uviditi besmislenost sadašnjih religija,te će se stvoriti preduvjeti za jednu univerzalnu,zajedničku religiju,pod pokroviteljstvom novog svjetskog poretka.melkior wrote:Unutar demokratskog okvira, nemoguća je obnova Zapada. Krizu Zapada može dokinuti jedino dugotrajni, krvavi i brutalni rat u vlastitoj kući i dvorištu.melkior wrote:Za početak, vratiti se osnovama: muškarce u vojsku da očvrsnu, da se odlijepe od mame, sazriju i osamostale, žene ili pokorit i natjerat na poslušnost, ili pobit.slidingdoorsoperator wrote:סמאל wrote:Misliš ? A zašto su onda na zapadu crkve sve praznije,te se mnoge prenamjenjuju za druge svrhe.Obrazovanjem protiv vjerske zatucanosti,jer što je čovjek obrazovaniji,onda ima sve manju potrebu za utjehom u tisućljetnim bajkama,valjda zato hrvatski kler se propinje na zadnje noge na sam spomen kurikularne reforme.slidingdoorsoperator wrote:
Problem je u tome što ljudi trebaju odgovarajuće usmjerenje i vodstvo, a to im ateizam sam po sebi ne može pružiti. Dakle, unaprijed propala stvar.
Nisu ni sve crkve praznije, to su lokalne pojave koja su više prisutne u reformiranim kršćanskim crkvama i vezane su uz određena vremena i probleme koje ta vremena nose. Međutim, ako to uzmemo kao činjenicu, ista svjedoči o jednoj općoj krizi identiteta na zapadu koja se obično pogrešno naziva duhovnom krizom. Zapad jednostavno više ne zna što bi sa sobom, koje mu je temeljno usmjerenje, ima li uopće ikakav cilj za svoje postojanje i kakav, a tu od ateizma ne samo nikakve koristi nego i općenito gledano za cijelo društvo zapravo puno štete.
Sith empire rises.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
pa i izgledalo mi ko plan od barem 200 godina. 300 kazes? ides, mora se priznat...סמאל wrote:Haha,na dobrom si tragu. Pročitaj što sam gore ranije pisao.Onu usporedbu sa Star Warsima.Leteca Pegla wrote:ma trpaju ih ovi blesavi masoni jer zele uvesti mikrocipiranje, a i dobri za za uzgoj vojske. Ono nadrogiras to i posaljes u rat, spremno je to ginut za razliku od europljana. Pa isil ti je zapadnjacka tvorevina, ono sve borci dolazili iz ovih zapadnih zemalja uzgojeni bas u tu svrhu. Tako da pitaj masone sto ce im muslimani, to su ti njihovi kucni ljubimci koje ce i oni pospremit u sinteraj kad odigraju ulogu...RayMabus wrote:JESU JEBEM VAS BLESAVE.slidingdoorsoperator wrote:RayMabus wrote:Muslimani nisu štovatelji kipova za razliku od kršćana
Nisu to ni kršćani.
U KRŠĆANSKIM ZEMLJAMA JA PARALELNO MOGU RAZVIJATI DUHOVNOST JER JE KRŠĆANSTVO EVOLUIRALO
U ISLAMSKIM NEMOGU
MENI TO SMETA I SAD ĆE DOĆI ELION I POBITI MUSLIMANE JER ONI NISU ŠTOVATELJI KIPOVA
već više od 300 god. Sithi čekaju na ostvarenje svog plana,pa ne mislite valjda da će sad tek tako muslimanima prepustiti svoju igranoci.
Muslimani će na kraju završiti kao Viceroy Gunray i drugi seperatisti,kad više nisu bili potrebni Darth Sidiusu.Uništiš republiku i separatiste jednim udarcem,te uspostaviš Sith imperij.
Guest- Guest
ti si stvarno mrgud neki?melkior wrote:Za početak, vratiti se osnovama: muškarce u vojsku da očvrsnu, da se odlijepe od mame, sazriju i osamostale, žene ili pokorit i natjerat na poslušnost, ili pobit.slidingdoorsoperator wrote:סמאל wrote:Misliš ? A zašto su onda na zapadu crkve sve praznije,te se mnoge prenamjenjuju za druge svrhe.Obrazovanjem protiv vjerske zatucanosti,jer što je čovjek obrazovaniji,onda ima sve manju potrebu za utjehom u tisućljetnim bajkama,valjda zato hrvatski kler se propinje na zadnje noge na sam spomen kurikularne reforme.slidingdoorsoperator wrote:
Guest- Guest
Kršćanstvo u Europi se može revitalizirati jedino ako prestane biti moderno i ako prestane težiti tome da bude moderno, a ako istodobno dođe do sveobuhvatne krize tehnologije odnosno vjere da tehnologija može riješiti egzistencijalne ljudske probleme. Ni jedno ni drugo nije baš vjerojatno. Da bi religija uspostavila ponovno uspostavila prirodni poredak u čovjeku, međuljudskim odnosima i svemiru, prepreka joj ne smije biti tehnologija. Na Zapadu se čak ne radi niti o krizi religije, religija je ovdje nebitna, već o krizi odnosa civilizacije prema ljudskoj prirodi i uopće prema prirodi kao takvoj. Civilizacija ratuje protiv prirode, a tehnologija ratuje i protiv civilizacije i protiv prirode, i kako stvari trenutno stoje, tehnologija tuče i civilizaciju i prirodu.
2015-08-09
Da me vidiš u živo, ne bi se nikad reklo, izgledam ko´ gej peder ateistLeteca Pegla wrote:ti si stvarno mrgud neki?melkior wrote:Za početak, vratiti se osnovama: muškarce u vojsku da očvrsnu, da se odlijepe od mame, sazriju i osamostale, žene ili pokorit i natjerat na poslušnost, ili pobit.slidingdoorsoperator wrote:סמאל wrote:Misliš ? A zašto su onda na zapadu crkve sve praznije,te se mnoge prenamjenjuju za druge svrhe.Obrazovanjem protiv vjerske zatucanosti,jer što je čovjek obrazovaniji,onda ima sve manju potrebu za utjehom u tisućljetnim bajkama,valjda zato hrvatski kler se propinje na zadnje noge na sam spomen kurikularne reforme.slidingdoorsoperator wrote:
2015-08-09
RayMabus wrote:JESU JEBEM VAS BLESAVE.slidingdoorsoperator wrote:RayMabus wrote:Muslimani nisu štovatelji kipova za razliku od kršćana
Nisu to ni kršćani.
U ISLAMSKIM NEMOGU
Menu
KEEP CALM and WANDER
A travel photo blog of a wanderer who stays briefly in one place.
What You See Inside St Peter Basilica in the Vatican
Posted by TheSojourner
[size=43]3
SHARES[/size]
SHARES[/size]
Share
[url=https://twitter.com/intent/tweet?text=Take a Peek%3A Inside St Peter Basilica in the Vatican and Some Interesting facts&url=http://keepcalmandwander.com/inside-st-peter-basilica-in-the-vatican-rome-italy/]Tweet[/url]
What you see inside St Peter Basilica in the Vatican will be with you in a long time, if not, forever. As someone who grew up Catholic, it’s kinda big deal for me being inside a colossal place of worship. No, I didn’t meet the living Pope but I saw the tombs of the dead Popes.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Na dobrom si tragu šta se tiče umjetnosti i kipova no to nemijenja činjenicu da je Elyon bog Kipovaslidingdoorsoperator wrote:RayMabus wrote:JESU JEBEM VAS BLESAVE.slidingdoorsoperator wrote:RayMabus wrote:Muslimani nisu štovatelji kipova za razliku od kršćana
Nisu to ni kršćani.
U ISLAMSKIM NEMOGU
To nema nikakve veze sa štovanjem kipova samih, jer ja nikada nisam sreo nekoga tko misli da kipovi i umjetnička djela jesu božanske osobe same pa čak niti sveci nego ih samo likovno reprezentiraju radi olakšavanja menatalnih predodžbi vjernika o njima.
Što se tiče izbjegavanja te prakse među muslimanima, oni su na taj način sami sebe uskratili za bogatstva figurativnog likovnog izražavanja, a za to su si još i sami krivi.
2014-04-11
Da Elyon je izvorno bog umjetnosti
Estetski um
Zato nevoli da mu netko dira kipiće
Estetski um
Zato nevoli da mu netko dira kipiće
2014-04-11
Drago mi je da si spoemuo umjetnost
Sad ću ti ispričati priču kako je Elyon postao zloćko
Svi su ljudi rođeni dobri pa tako i bogovi
Elyon je bog umjetnosti i jednog dana mu je neka baraba razbila kipić i on se naljutio a ljutnja je ego
Znamo da Sotona testira ego, čisto ako te zanima tko mu je razbio kipić
Onda je Elyon rekao ljudi će čuvati kipiće aliali to mogu jedino ako im je bitniji od života
ELYON
BOG KIPOVA
Sad ću ti ispričati priču kako je Elyon postao zloćko
Svi su ljudi rođeni dobri pa tako i bogovi
Elyon je bog umjetnosti i jednog dana mu je neka baraba razbila kipić i on se naljutio a ljutnja je ego
Znamo da Sotona testira ego, čisto ako te zanima tko mu je razbio kipić
Onda je Elyon rekao ljudi će čuvati kipiće aliali to mogu jedino ako im je bitniji od života
ELYON
BOG KIPOVA
2014-04-11
Drago mi je da si spoemuo umjetnost pošto si ti logičar
Sad kad sam ti ispričaoispričao kako je postao zloćko i kako radi da ljudi u kipovima vide vrijednost veću od života i zašto sad znaš
Da će pobiti muslimane gdje sam ga pustio
Da će svi koji vole kipove puhati u isti rog
GOTOVO JE
POSLAO SAM MU FAKS NIKIDAN
AfD i đamije
Eliminirati đamije
Eliminirati svakog tko se protivi eliminiranju đamija
Sad kad sam ti ispričaoispričao kako je postao zloćko i kako radi da ljudi u kipovima vide vrijednost veću od života i zašto sad znaš
Da će pobiti muslimane gdje sam ga pustio
Da će svi koji vole kipove puhati u isti rog
GOTOVO JE
POSLAO SAM MU FAKS NIKIDAN
AfD i đamije
Eliminirati đamije
Eliminirati svakog tko se protivi eliminiranju đamija
2014-04-11
da si bio sposoban napraviti išta od toga, već bi napravio, zato šutimelkior wrote:žene ili pokorit i natjerat na poslušnost, ili pobit.
uopće nije stvar u ženskom otporu, nego je više stvar u vašoj slabosti.. većinu muških nije neki problem okrenuti oko malog prsta, samo ako se hoće
neva- Posts : 4367
2014-04-12
ma kako ruzno zvuci to sto melki kaze on je u pravuneve wrote:da si bio sposoban napraviti išta od toga, već bi napravio, zato šutimelkior wrote:žene ili pokorit i natjerat na poslušnost, ili pobit.
uopće nije stvar u ženskom otporu, nego je više stvar u vašoj slabosti.. većinu muških nije neki problem okrenuti oko malog prsta, samo ako se hoće
to o cemu ti pricas nema veze sa pojedincima
ni u islamskim zemljama muskarce zena moze vrtit oko malog prsta ali rizik je velik da ne ostane bez prsta
tj system vrijednosti je drugaciji nego na zapadu
uglavnom, izbor ce najvjerojatnije bit ili da vam zapad slomi prst ili istok otkine
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
melkior wrote:Ono čemu se neki bezuspješno nadaju, jest revitalizacija staroslavenskih poganskih vjerovanja. U suvremenim uvjetima, njihova revitalizacija u Europi ima čak i manje šanse i smisla od prihvaćanja konfucionizma, budizma, islama, šintoizma i Letećih Špageti Čudovišta. Veća je vjerojatnost da se Nikolu Teslu proglasi božanstvom, i to bi prije držalo vodu.
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Da, ali se ipak vode interesima vise nego vrijednistimaslidingdoorsoperator wrote:Sora wrote:Upravo to bi trebala posjedovati religijaslidingdoorsoperator wrote:melkior wrote:Pročitaj još jednom moj post pa ćeš otkriti da to uopće nisam napisao.slidingdoorsoperator wrote:
Ovdje govoriš o filozofijskim pravcima na zapadu, a ne religijama. Materijalizam ili nematerijalizam, potpuno nebitno.
I nisi odgovorio na pitanje po čemu su neteistički budizam ili taoizam skučene religije u odnosu na one teističke.
Izmotavaš se?
Što hoćeš reći, da religija mora posredovati zaokruženu i primjenjivu životnu filozofiju?
I da, nisi odgovorio na ono početno pitanje koje sam ti postavio.
Zaokruženu i primjenjivu životnu filozofiju
Ona bi trebala u globalu određivati neke vazne stvari : vrijednosti u drustvu, moral, pitanja pravde i sl,
Ali testis
Popovi se bave DNEVNOM POLITIKOM
KRPELJI PROKLETI.
Bilo bi netočno reći da se SAMO bave dnevnom politikom, da ne spominjem kako se i dnevna politika može promatrati sa točke gledišta morala, društvenih vrijednosti, ostvarenja pravde itd.
Primjerice
Hbk je odbacila IK ne uzimajući u obzir njeno znacenje u zastiti zena .
Razlog: rusenje plrnkovica , dakle dnevnopolitički
Ovo mantranje o religiji
Na kraju se svelo na misljenje da ZENE TREBA POKORITI I UCINITI POSLUŠNIMA.
NE, HVALA.
GONITE SE MANTIJASI. GONITE SE REAKCIONARI. GONITE SE PRAZNOGLAVI I POVARENI KLERICI KOJIMA NIJE CILJ OPLEMENITINLJUDE NEGO NAPUNITI SVOJE BLAGAJNE.
DOLE RELIGIJE
JEBO POPOVE
Tamo gdje uzmete vlast i utjecaj, Tamo trava ne raste
Na kraju se svelo na misljenje da ZENE TREBA POKORITI I UCINITI POSLUŠNIMA.
NE, HVALA.
GONITE SE MANTIJASI. GONITE SE REAKCIONARI. GONITE SE PRAZNOGLAVI I POVARENI KLERICI KOJIMA NIJE CILJ OPLEMENITINLJUDE NEGO NAPUNITI SVOJE BLAGAJNE.
DOLE RELIGIJE
JEBO POPOVE
Tamo gdje uzmete vlast i utjecaj, Tamo trava ne raste
U hrvatskoj nema šanse ali u slavenskim zemljama gdjecsu stsra vjerovanja samo pokrivena pravoslavljem kao koprenom iteksko imaju šanse. Kod nas je Katolička crkv. uništila sve izvorno kao i na zapadu reformacija tako da dolazimo do ništavila materijalizma i bezboštvamelkior wrote:Ono čemu se neki bezuspješno nadaju, jest revitalizacija staroslavenskih poganskih vjerovanja. U suvremenim uvjetima, njihova revitalizacija u Europi ima čak i manje šanse i smisla od prihvaćanja konfucionizma, budizma, islama, šintoizma i Letećih Špageti Čudovišta. Veća je vjerojatnost da se Nikolu Teslu proglasi božanstvom, i to bi prije držalo vodu.
Kermit-
2014-04-17
U kini su najjača narodna i tradicionalna vjerovanja, koja opet rastu, budizam je tamo tek pojavaslidingdoorsoperator wrote:melkior wrote:Pa i mislio sam prvotno na Zapad, jebala te Kinaslidingdoorsoperator wrote:melkior wrote:
Tok misli. Bit ću precizniji: materijalističke ideologije Zapada sam poistovjetio s neteističkim religijama, uz naknadnu jasnu ogradu od filozofske prakse Istoka. Skučenost se odnosi na njihovu političku pozadinu ili "utopljenost" u trenutku, umjesto potvrdu vrijednosti i opstojnosti barem kroz nekoliko stoljeća neprekinute prakse.
Drugim riječima, spetljao si se, jer si zapadna učenja i filozofije (ideologije) u početku poistovjetio sa neteističkim religijama istoka, a to jednostavno ne ide, a onda si se kasnije korigirao.
Pa to si trebao odmah i reći, jer otkud ja znam na što si ti mislio ako to relativno jasno ne napišeš. I otkud ti sad Kina prioritet kad budizam ni povijesno ni aktualno nema niti izvor niti uporište u Kini.
Kermit-
2014-04-17
Page 9 of 15 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15
Similar topics
» Kršćanska Europa izumire. Ne , za to nisu krivi muslimani
» Kršćanska Europa umire.Ne,za to nisu krivi muslimani
» Europa postaje svjesna da se ova era bliži kraju
» Rusi pri kraju gomilanja snaga na granici.Rat moze poceti svakog trenutka!?
» U Zadru se iskrcavaju vojnici oružanih snaga Republike Albanije i Kosovskih snaga sigurnosti
» Kršćanska Europa umire.Ne,za to nisu krivi muslimani
» Europa postaje svjesna da se ova era bliži kraju
» Rusi pri kraju gomilanja snaga na granici.Rat moze poceti svakog trenutka!?
» U Zadru se iskrcavaju vojnici oružanih snaga Republike Albanije i Kosovskih snaga sigurnosti
Page 9 of 15