Vremenska prognoza Jutarnjeg: Zvijer s istoka napala je cijelu Europu
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Vremenska prognoza Jutarnjeg: Zvijer s istoka napala je cijelu Europu
'ZVIJER S ISTOKA' NAPALA CIJELU EUROPU Najhladnije u Švicarskoj i Njemačkoj, u Poljskoj sve više mrtvih
'Najgore se tek očekuje'
Val sibirske hladnoće proširio se u ponedjeljak europskim kontinentom gdje je u tri dana smrtno stradalo već devet osoba.
Francuska
Dvoje beskućnika pronađeno je mrtvo, jedan u nedjelju u Valenceu, a drugi u petak u pariškom području. Predviđa se da će temperature, naglašene sjeveroistočnim vjetrom, pasti do -10 stupnja Celzijevih (osjet -18 stupnja Celzijevih). Utorak i srijeda trebali bi biti najhladniji dani. Vlasti su otvorile više od 3100 privremenih mjesta u dodatnom smještaju za beskućnike. Takva hladnoća nije zabilježena od 2005.
Belgija
S temperaturama koje se predviđaju do -10 Celzijevih, čak -15 u noći sa srijede na četvrtak, gradonačelnik Etterbeeka, jedne od 19 komuna u briselskoj regiji, naredio je privođenje i sklanjanje beskućnika koji svojevoljno ne pristanu na smještaj jer "je opasnost po život velika".
Švicarska
Najniža temperatura od -28,3 stupnja Celzijevih zabilježena je na prijevoju Ofen (1970 metara). Ispod 1000 metara rekord je izmjeren u Brusilauu (-15,6 stupnjeva Celzijevih). U ponedjeljak je bilo -4 stupnja Celzijevih u Ženevi, a -8,2 stupnja Celzijevih u Bernu.
REUTERS
Jezeru u Ženevi
Italija
U Rimu je snijeg pao prvi put od veljače 2012., dosegnuvši 3-4 centimetra na tlu, ometajući promet. Škole su zatvorene. Gradska uprava otvorila je u nedjelju navečer tri stanice podzemne željeznice i jednu željezničku za beskućnike.
REUTERS
Koloseum u Rimu
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/zvijer-s-istoka-napala-cijelu-europu-najhladnije-u-svicarskoj-i-njemackoj-u-poljskoj-sve-vise-mrtvih-rusi-u-panici-najgore-se-tek-ocekuje/7074354/
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Vremenska prognoza Jutarnjeg: Zvijer s istoka napala je cijelu Europu
'Najgore se tek očekuje'
2015-08-06
inače zimi pada snijeg i hladno je možda su nounari zaboravili. zima je nije apokalipsa.
Guest- Guest
A evo i kod mene sve zabililo, auto na parkingu prekrio snijeg, iden ga malo upaliti dvi minute da malo zagrije
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ovi nešto slute.
Minus tri stupnja ,iša rukom maknit snig sa auta prsti mi se odma sledili, srića vamo špaker u konobi dere pa imam di zagrijati, stavija dva deca antifriza koncentrata nikidan , a dovoljno za ovo, neće minus petnejst sad priko noći
Izaša u selo ono pedeset čigri na mulu fino ih potira
Ovo sad ko u Bosni sad da si samo šta ima ogromni brod u daljini pa nije Buško blato
Izaša u selo ono pedeset čigri na mulu fino ih potira
Ovo sad ko u Bosni sad da si samo šta ima ogromni brod u daljini pa nije Buško blato
2014-04-11
RayMabus wrote:Minus tri stupnja ,iša rukom maknit snig sa auta prsti mi se odma sledili,
Ono kada se Dalmoš suoči sa snegom.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Putin davi kerove a da ostanu živi i šalje studen. Jutarnji...fuj jebote
Guest- Guest
Evo malo slika
https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/533209/nezapamcena-prometna-drama-u-kastelima-skolski-autobus-zapeo-u-snijegu-potom-se-dogodio-lancani-sudar-pa-jos-jedna-nesreca-na-istom-mjestu
Zeko i potočić
https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/533209/nezapamcena-prometna-drama-u-kastelima-skolski-autobus-zapeo-u-snijegu-potom-se-dogodio-lancani-sudar-pa-jos-jedna-nesreca-na-istom-mjestu
Zeko i potočić
2014-04-11
Dosadio mi taj snijeg vec.
:-D
2014-04-12
RayMabus wrote:Minus tri stupnja ,iša rukom maknit snig sa auta prsti mi se odma sledili,
Šta si se spizdio, ja jučer istrčao polumaraton u Splitu u kanotjeri i po snigu :p
2015-08-06
maggie13 wrote:Dosadio mi taj snijeg vec.
Malo strpljenja, još samo par dana.
Guest- Guest
Ma kakvi uspizdija, ovo ću ti ja sve prispavat i boli me kuracepikur37 wrote:RayMabus wrote:Minus tri stupnja ,iša rukom maknit snig sa auta prsti mi se odma sledili,
Šta si se spizdio, ja jučer istrčao polumaraton u Splitu u kanotjeri i po snigu :p
2014-04-11
Minus tri vanka a u Bosni metar sniga, vidit ćeš sad kad se to počne topitslidingdoorsoperator wrote:maggie13 wrote:Dosadio mi taj snijeg vec.
Beograd na vodi
2014-04-11
Da, to mi odrzava optimizam :-))slidingdoorsoperator wrote:maggie13 wrote:Dosadio mi taj snijeg vec.
2014-04-12
RayMabus wrote:Minus tri vanka a u Bosni metar sniga, vidit ćeš sad kad se to počne topitslidingdoorsoperator wrote:maggie13 wrote:Dosadio mi taj snijeg vec.
Beograd na vodi
Snijeg se polako topi pa bi sva korita svih većih rijeka uključujući i Savu trebala biti sposobna primiti te nove veće količine vode. Kiša je puno opasnija, što se pokazalo u svibnju 2014. kada je padala puna 3 dana pa je sve plivalo.
Guest- Guest
Zakasnjela zima mozda znaci dugo bablje ljeto..;-)
2014-04-12
Ma ok zajebavam seslidingdoorsoperator wrote:RayMabus wrote:Minus tri vanka a u Bosni metar sniga, vidit ćeš sad kad se to počne topitslidingdoorsoperator wrote:maggie13 wrote:Dosadio mi taj snijeg vec.
Beograd na vodi
Snijeg se polako topi pa bi sva korita svih većih rijeka uključujući i Savu trebala biti sposobna primiti te nove veće količine vode. Kiša je puno opasnija, što se pokazalo u svibnju 2014. kada je padala puna 3 dana pa je sve plivalo.
Ovo kad ima metar sniga nemoš ni iz aviona bombe bacat neće ni jedna eskplodirat
Sve padnu u meko
2014-04-11
maggie13 wrote:Da, to mi odrzava optimizam :-))slidingdoorsoperator wrote:maggie13 wrote:Dosadio mi taj snijeg vec.
Sve je ovo luk i voda u odnosu na zimu 1984./1985. :)
Guest- Guest
Zima je zima,e pa šta je;
Ako je zima nije lav
Zima je,zima je,pa neka je
ne boji se ko je zdrav.
Ako je zima nije lav
Zima je,zima je,pa neka je
ne boji se ko je zdrav.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Vremenska prognoza
» Ovako će izgledat vremenska prognoza na HRT nakon nedjelje
» Nizozemski premijer : Namjerno ćemo zarazit cijelu Europu
» ''Zahvatit će cijelu Europu: Stiže val koji će donijeti ekstremne temperature''
» Najstarija partizanka Srbije:'Orban je zvijer'
» Ovako će izgledat vremenska prognoza na HRT nakon nedjelje
» Nizozemski premijer : Namjerno ćemo zarazit cijelu Europu
» ''Zahvatit će cijelu Europu: Stiže val koji će donijeti ekstremne temperature''
» Najstarija partizanka Srbije:'Orban je zvijer'
Page 1 of 3