Island želi zabraniti obrezivanje dječaka, vjerske skupine zgrožene
Page 8 of 12
Page 8 of 12 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Re: Island želi zabraniti obrezivanje dječaka, vjerske skupine zgrožene
pismejker wrote:Kojesta..jel bi rekao da je sakat svatko tko izgubi par kvadratnih cenata kože? dakle,svasta...epikur37 wrote:danni1 wrote:Noorka bi rekla da si osakačen.pismejker wrote:..ja zahvaljujuci obrezivanju,imam normalan kuratz..21-22 centa...Rabi se malo bio popio i caknuo mi sa kozicom jos jedno 4-5 centa...
Pa on jeste osakaćen ali svaka sakatost nije invalidnost.
Gledaj ovako, normalno je podrezivati ono što raste. Kosu, nokte, dlake...
Kožu nije, ona je tu s funkcijom.
Dakle, nekad u povijesti, nekom je palo na pamet, zbog nekog higijenskog razloga, taj običaj staviti pod religijski autoritet. I tako vam je i ostalo. Danas uz sve, vi režete pišu zbog nekog kozojeba prije 3000 godina :D
No, poštujem, vaš običaj...joiš bolje da se škopite vi a još više mujage :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Mentalno i fizičko zdravlje djeteta je iznad religijskih zakona .pismejker wrote:sto cemo onda sa svima koji su odstranili slipo crivo,mandule...?I to su isto Sakati?
Eto ti odgovor
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
epikur37 wrote:pismejker wrote:Kojesta..jel bi rekao da je sakat svatko tko izgubi par kvadratnih cenata kože? dakle,svasta...epikur37 wrote:danni1 wrote:Noorka bi rekla da si osakačen.pismejker wrote:..ja zahvaljujuci obrezivanju,imam normalan kuratz..21-22 centa...Rabi se malo bio popio i caknuo mi sa kozicom jos jedno 4-5 centa...
Dakle, nekad u povijesti, nekom je palo na pamet, zbog nekog higijenskog razloga, taj običaj staviti pod religijski autoritet. I tako vam je i ostalo. Danas uz sve, vi režete pišu zbog nekog kozojeba prije 3000 godina :D
sto ako moras rezati kozu? iz zdravstvenih razloga?
vjera jest vjera i polaganje u Boga...kakogod izvrnuo.u konacnici pogledaj kako vi prolazite,a kako mi...
pa mi se obrezujemo,ne vi,niti vas tjeramo..jel..mislim koji qrc ste se digili,kao da vas hoce kastrirati netko...
dobro,rekog,Islam se siri,pa je zabrinutost opravdana..
Guest- Guest
Ma jok. Nema od tog ništa. Anonimni kršćan je tek isprazna fraza za dobre ljude koji će eto svojom dobrotom zaslužiti kraljestvo nebesko. Nije da se ne slažem s tim stajalištem ali oni jednostavno nisu kršćani.slidingdoorsoperator wrote:danni1 wrote:
Pa možeš ali ne znači da su takve religije ozakonjene odnosno da im je zagarantirana sloboda vjeroispovijesti, što s islamom nije slučaj. Ako neka država garantira slobodu vjeroispovijesti onda tu nema više priče. Nemoš selektivno ukidat religijske ceremonije i običaje. Neobrezani musliman nije musliman.
Nemreš bit nekršteni kršćanin.
Možeš. Anonimni.
Pročitaj što o tome piše u Katekizmu Katoličke Crkve ili još bolje, što je o tome napisao valjda najznamenitiji katolički teolog prošlog stoljeća Karl Rahner.
Što se tiče muslimana, na njima je da svoju religiju učine kompatibilnom modernom dobu, ukoliko ne žele predstavljati sinonim za divljaštvo pa čak i atavizam davno prohujalih vremena.
Isto vrijedi i za dijelove judaizma u kojima rabini koji nose virus herpesa u skladu sa tradicijom sišu krv sa spolovila i tako im prenose za djecu bez imuniteta smrtonosnu bolest.
I sloboda vjeroispovjesti nije garantirana samo nekim taksativno pobrojanim religijama nego je univerzalna, ukoliko religijska praksa ostaje u okviru nekog minimuma civiliziranog ponašanja u skladu sa kulturom određenog društva koje to zakonom propisuje.
Obrezivanjem se ne narušava niti mentalno niti fizičko zdravlje djeteta.RayMabus wrote:Mentalno i fizičko zdravlje djeteta je iznad religijskih zakona .pismejker wrote:sto cemo onda sa svima koji su odstranili slipo crivo,mandule...?I to su isto Sakati?
Eto ti odgovor
melkior wrote:To je isto i knjižnica.slidingdoorsoperator wrote:melkior wrote:Religija je parazit na vjeri. Krpelj koji se hrani živim tkivom vjere i duha.slidingdoorsoperator wrote:pismejker wrote:vjera je jedno..religija je nesto sasvim drugo..
Religija je izraz vjere kolektiva i izlazi iz individualne vjere odnosno nekog zajedničkog nazivnika u tom smislu.
Jest. Ali je također i nositeljica nauka i duha svake individualne vjere da tradiciju i organizaciju niti ne spominjem.
Knjižnica je samo alat, pasivni entitet koja sama za sebe ne može učiniti baš ništa, dobro ili loše, korisno ili nekorisno. Za religiju se nitko neće usuditi ustvrditi tako nešto.
Guest- Guest
pismejker wrote:epikur37 wrote:pismejker wrote:Kojesta..jel bi rekao da je sakat svatko tko izgubi par kvadratnih cenata kože? dakle,svasta...epikur37 wrote:danni1 wrote:
Noorka bi rekla da si osakačen.
vjera jest vjera i polaganje u Boga...kakogod izvrnuo.u konacnici pogledaj kako vi prolazite,a kako mi...
pa mi se obrezujemo,ne vi,niti vas tjeramo..jel..mislim koji qrc ste se digili,kao da vas hoce kastrirati netko...
dobro,rekog,Islam se siri,pa je zabrinutost opravdana..
Iz zdravstvenih razloga se vade jajnici pa čak i lobotomizira.
Podsjećam da sam ja na temi bio protiv zabrane vašeg i muslimanskog obrezivanja.
Stvar vaše religije i običaja.
2015-08-06
Koža je u osnovi organ koji se obnavlja. Osim na jednom mjestu koje je baš od značaja za religiju.pismejker wrote:
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
danni1 wrote:
Ma jok. Nema od tog ništa. Anonimni kršćan je tek isprazna fraza za dobre ljude koji će eto svojom dobrotom zaslužiti kraljestvo nebesko. Nije da se ne slažem s tim stajalištem ali oni jednostavno nisu kršćani.
Sudeći po službenom nauku KC predstavljenom u KKC i dokumentima KC, ipak jesu. Oni svakako nisu formalni kršćani, ali jesu suštinski, a to je valjda puno važnije.
Riječ je o štovanju temeljnog zakona a to je zakon ljubavi. Tko je u ljubavi prema bližnjemu, taj je i u ljubavi prema Bogu.
Uostalom, temelji za to postoje u NZ, dapače, u Isusovim riječima i djelima opisanim u NZ.
Last edited by slidingdoorsoperator on 20/2/2018, 00:01; edited 1 time in total
Guest- Guest
Svaka bol i bolna emocija stvara unutarnje programe koji iskrivljuju rad analitičkog umadanni1 wrote:Obrezivanjem se ne narušava niti mentalno niti fizičko zdravlje djeteta.RayMabus wrote:Mentalno i fizičko zdravlje djeteta je iznad religijskih zakona .pismejker wrote:sto cemo onda sa svima koji su odstranili slipo crivo,mandule...?I to su isto Sakati?
Eto ti odgovor
Zašto onda namjerno proizvoditi takve stvari?
2014-04-11
Ali se odsjeca dio tijela koji se ne obnavlja. I to zdrav dio tijela.danni1 wrote:Obrezivanjem se ne narušava niti mentalno niti fizičko zdravlje djeteta.RayMabus wrote:Mentalno i fizičko zdravlje djeteta je iznad religijskih zakona .pismejker wrote:sto cemo onda sa svima koji su odstranili slipo crivo,mandule...?I to su isto Sakati?
Eto ti odgovor
2015-08-09
aj ne seri :)pismejker wrote:a e...cura zali za svakim bacenim centimetrom..ipak..zena je...danni1 wrote:Noorka bi rekla da si osakačen.pismejker wrote:..ja zahvaljujuci obrezivanju,imam normalan kuratz..21-22 centa...Rabi se malo bio popio i caknuo mi sa kozicom jos jedno 4-5 centa...
tema je nesto drugo...a ne velicina
I to na silu....ni jedno dijete to ne zeli. Boje se i plaču!melkior wrote:Ali se odsjeca dio tijela koji se ne obnavlja. I to zdrav dio tijela.danni1 wrote:Obrezivanjem se ne narušava niti mentalno niti fizičko zdravlje djeteta.RayMabus wrote:Mentalno i fizičko zdravlje djeteta je iznad religijskih zakona .pismejker wrote:sto cemo onda sa svima koji su odstranili slipo crivo,mandule...?I to su isto Sakati?
Eto ti odgovor
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Za razliku od religije, koja je zloslidingdoorsoperator wrote:melkior wrote:To je isto i knjižnica.slidingdoorsoperator wrote:melkior wrote:Religija je parazit na vjeri. Krpelj koji se hrani živim tkivom vjere i duha.slidingdoorsoperator wrote:
Religija je izraz vjere kolektiva i izlazi iz individualne vjere odnosno nekog zajedničkog nazivnika u tom smislu.
Jest. Ali je također i nositeljica nauka i duha svake individualne vjere da tradiciju i organizaciju niti ne spominjem.
Knjižnica je samo alat, pasivni entitet koja sama za sebe ne može učiniti baš ništa, dobro ili loše, korisno ili nekorisno. Za religiju se nitko neće usuditi ustvrditi tako nešto.
2015-08-09
Jel koga zabrinulo u praksi piercanje spolnih organa,jezika,usiju,nosa,dudlovih bradavica,cak i klitorijusa..?
Nitk onista..??
Osim sto su ozbiljno ugrozeni po pitanju zdravlja,takvi pojedinci i grupe nerijetko okolonokolo sire Hepatitis i kojekakve druge virusne bolestine.,,,
ali..to je sve u domeni ljuckih prava..
sto je sa REDBULL-om,kojeg srcu na rano jutro skolarci od 8-10 godina umjesto dorucka i uzine..
to se naravno ne planira zabraniti,jerbo donosi profit...
ljudi masovno ujutro na putu na posao cuclaju jaka energetska pitja,koja vremenom ostecuju samo srce...
Nitk onista..??
Osim sto su ozbiljno ugrozeni po pitanju zdravlja,takvi pojedinci i grupe nerijetko okolonokolo sire Hepatitis i kojekakve druge virusne bolestine.,,,
sto je sa REDBULL-om,kojeg srcu na rano jutro skolarci od 8-10 godina umjesto dorucka i uzine..
ljudi masovno ujutro na putu na posao cuclaju jaka energetska pitja,koja vremenom ostecuju samo srce...
Guest- Guest
ne prostači...Noor wrote:aj ne seri :)pismejker wrote:a e...cura zali za svakim bacenim centimetrom..ipak..zena je...danni1 wrote:Noorka bi rekla da si osakačen.pismejker wrote:..ja zahvaljujuci obrezivanju,imam normalan kuratz..21-22 centa...Rabi se malo bio popio i caknuo mi sa kozicom jos jedno 4-5 centa...
tema je nesto drugo...a ne velicina
Guest- Guest
Ja ti mogu dat dopuštenje za obrezivanje no ne onako kako se to sad radiRayMabus wrote:Svaka bol i bolna emocija stvara unutarnje programe koji iskrivljuju rad analitičkog umadanni1 wrote:Obrezivanjem se ne narušava niti mentalno niti fizičko zdravlje djeteta.RayMabus wrote:Mentalno i fizičko zdravlje djeteta je iznad religijskih zakona .pismejker wrote:sto cemo onda sa svima koji su odstranili slipo crivo,mandule...?I to su isto Sakati?
Eto ti odgovor
Zašto onda namjerno proizvoditi takve stvari?
.
A pošto ti nemaš pojma o čemu ja pričam onda nema smisla niti da ti objašnjavam.
No evoluirati ćeš
2014-04-11
dobro obacljeno obrezivanje se nakon nekoliko godina niti ne primjecuje,,.,uvijek lijepo nadrkan qrc..melkior wrote:Koža je u osnovi organ koji se obnavlja. Osim na jednom mjestu koje je baš od značaja za religiju.pismejker wrote:
Guest- Guest
Koja sila..dijete od 8 dana nije svjesno niceg..reagira sam orefleksno...Noor wrote:I to na silu....ni jedno dijete to ne zeli. Boje se i plaču!melkior wrote:Ali se odsjeca dio tijela koji se ne obnavlja. I to zdrav dio tijela.danni1 wrote:Obrezivanjem se ne narušava niti mentalno niti fizičko zdravlje djeteta.RayMabus wrote:Mentalno i fizičko zdravlje djeteta je iznad religijskih zakona .pismejker wrote:sto cemo onda sa svima koji su odstranili slipo crivo,mandule...?I to su isto Sakati?
Eto ti odgovor
Guest- Guest
pismejker wrote:Jel koga zabrinulo u praksi piercanje spolnih organa,jezika,usiju,nosa,dudlovih bradavica,cak i klitorijusa..?
Nitk onista..??
Ovdje se zadire u ljudsku anatomiju, dio tijela s funkcijom se odsijeca, nepovratno.
To je sakaćenje.
2015-08-06
Da trebalo bi ih uspavatiNoor wrote:I to na silu....ni jedno dijete to ne zeli. Boje se i plaču!melkior wrote:Ali se odsjeca dio tijela koji se ne obnavlja. I to zdrav dio tijela.danni1 wrote:Obrezivanjem se ne narušava niti mentalno niti fizičko zdravlje djeteta.RayMabus wrote:Mentalno i fizičko zdravlje djeteta je iznad religijskih zakona .pismejker wrote:sto cemo onda sa svima koji su odstranili slipo crivo,mandule...?I to su isto Sakati?
Eto ti odgovor
2014-04-11
Page 8 of 12 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Similar topics
» Poslodavci od danas smiju zabraniti vjerske simbole na radnom mjestu
» Erdogan lupio cusku Bakiru:Turska ne zeli na Balkanu raditi vjerske razlike
» Wildersova stranka želi zatvoriti džamije i zabraniti Kur'an
» Nizozemska od 2025. želi zabraniti prodaju svih vozila na benzin i dizel
» Batarelo "ne može spavati i dobio je vrućicu" kad je čuo da Kujundžić ne želi zabraniti pobačaj
» Erdogan lupio cusku Bakiru:Turska ne zeli na Balkanu raditi vjerske razlike
» Wildersova stranka želi zatvoriti džamije i zabraniti Kur'an
» Nizozemska od 2025. želi zabraniti prodaju svih vozila na benzin i dizel
» Batarelo "ne može spavati i dobio je vrućicu" kad je čuo da Kujundžić ne želi zabraniti pobačaj
Page 8 of 12