Uhljebi u ekstazì: Hrvatski građani trebaju udvostručiti izdvajanja za mirovinu?
Page 11 of 14
Page 11 of 14 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14
Re: Uhljebi u ekstazì: Hrvatski građani trebaju udvostručiti izdvajanja za mirovinu?
Kermit wrote:"postupno udvostruči iznos novca koji građani plaćaju u mirovinske fondove..-"slidingdoorsoperator wrote:Kermit wrote:ne novi namet nego povećanje postojećeg doprinosa i to izdvajanja za mirovinsko i to za 50%slidingdoorsoperator wrote:michaellcmacha wrote:debilko je ciljao na najavu nekog novog ubitačnog nameta
Ja u tekstu link na koji je stavljen u uvodnom postu ne vidim formalnu najavu uvođenja nekog novog ubitačnog nameta.
Ni toga nema u tekstu na koji si stavio link.
"Mirovinski fondovi mogu pridonijeti održivosti mirovinskog sustava zavisno o tempu postepenog povećanja uplata u fondove koji bi, prema planu, trebali iznositi 10 posto bruto plaće"
"Porezni obveznici sada uplaćuju pet posto bruto plaće u obavezni mirovinski fond"
od 100 necega sad 75/25 a zazivaju 50/50
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Uhljebi u ekstazì: Hrvatski građani trebaju udvostručiti izdvajanja za mirovinu?
Pinochet wrote:neka mi objasni kako država kontrolira porezima inflaciju
proračunski suficit smanjuje količinu novca u opticaju, država troši manje nego ubire, znači da je uzela privatnom sektoru, djeluje deflatorno
deficit povećava količinu novca u opticaju, država troši više nego ubire, privatni sektor ima više, djeluje inflatorno
pored kontrole inflacije,i čemu onda služi kontrola kamatnih stopa od centralne banke
danas uglavnom služe za socijalne transfere, kamatama se uzima od mladih koji dižu kredite, i daje starijima koji imaju štednju
odnosno pri negativnoj kamati koju ima ECB, subvencioniraju se dužnici, a uzima se štedišama
na zlatnom standardu kamatom se sprječavalo da građani izprazne trezor sa zlatom, jer je valuta bila razmjenjiva za zlato, pa je bilo isplativije uložiti u štednju, nego uezti zlato
danas više nema zlata u trezoru, kamate ne služe istoj svrsi
Guest- Guest
Kermit wrote:"postupno udvostruči iznos novca koji građani plaćaju u mirovinske fondove..-"slidingdoorsoperator wrote:Kermit wrote:ne novi namet nego povećanje postojećeg doprinosa i to izdvajanja za mirovinsko i to za 50%slidingdoorsoperator wrote:michaellcmacha wrote:debilko je ciljao na najavu nekog novog ubitačnog nameta
Ja u tekstu link na koji je stavljen u uvodnom postu ne vidim formalnu najavu uvođenja nekog novog ubitačnog nameta.
To se može na različite načine, nije neophodno pojedinačno povećanje izdvajanja po osiguraniku za 50%. E sad, što će biti, vidjet ćemo.
I valjda si mislio za 100%, jer je to udvostručenje, a ne 50%?
Guest- Guest
Kod nas sve te "reforme" završe novim nametima i dahijama ili povećanjem starih to je barem jasnoslidingdoorsoperator wrote:Kermit wrote:"postupno udvostruči iznos novca koji građani plaćaju u mirovinske fondove..-"slidingdoorsoperator wrote:Kermit wrote:ne novi namet nego povećanje postojećeg doprinosa i to izdvajanja za mirovinsko i to za 50%slidingdoorsoperator wrote:
To se može na različite načine, nije neophodno pojedinačno povećanje izdvajanja po osiguraniku za 50%. E sad, što će biti, vidjet ćemo.
I valjda si mislio za 100%, jer je to udvostručenje, a ne 50%?
Kermit-
2014-04-17
Kermit wrote:
Kod nas sve te "reforme" završe novim nametima i dahijama ili povećanjem starih to je barem jasno
Na žalost, to je uglavnom tako.
Guest- Guest
Molim navedi di sam to rekla.michaellcmacha wrote:zna ne zna, ali bar zna švercati grudnjake pokoji komadić donjeg rublja... kako sama veli to joj ide od ruke već pol stoljeća...ex normal wrote:Triny wrote:
Nisu. Njihovu plaću i navodna uplaćivanja zaradio je netko drugi.
nije njihov novac zaradio nitko drugi, to što ti ne znaš računati je samo tvoj problem, ničiji drugi
npr. mirovina je dohodak, umirovljenici koji danas primaju mirovinu izdvajaju od mirovine sredstva za HZMO
tvoj mozak je premali da shvati kako novac ide u krug i kako cijeli sustav fukncionira, ti ne možeš transakciju pratiti dalje od jednog koraka
tako da poštedi nas tvojih imbecilnih zaključaka
Trinity-
2014-04-17
Teoretičaru, sutra bi umro od gladi jer nisi sposoban zaraditi kunu na tržištu.ex normal wrote:Triny wrote:
nije njihov novac zaradio nitko drugi, to što ti ne znaš računati je samo tvoj problem, ničiji drugi
npr. mirovina je dohodak, umirovljenici koji danas primaju mirovinu izdvajaju od mirovine sredstva za HZMO
tvoj mozak je premali da shvati kako novac ide u krug i kako cijeli sustav fukncionira, ti ne možeš transakciju pratiti dalje od jednog koraka
Trinity-
2014-04-17
Vama liberalima je tržište svetinja...Ono će vas na kraju uništiti...Rast, rast, rast...hahahahahahahahahahahahahahahahahahaTriny wrote:Teoretičaru, sutra bi umro od gladi jer nisi sposoban zaraditi kunu na tržištu.ex normal wrote:Triny wrote:
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Vama liberalima je tržište svetinja...Ono će vas na kraju uništiti...Rast, rast, rast...hahahahahahahahahahahahahahahahahahaTriny wrote:Teoretičaru, sutra bi umro od gladi jer nisi sposoban zaraditi kunu na tržištu.ex normal wrote:Triny wrote:
- "Mudar ne kažnjava zato što je neko loše postupao, nego da loše ne bi postupio."
Molim jedan preventivni ban za našeg druga volfija
Kermit-
2014-04-17
Ban za što?...Jer sam naljutio liberale?...Dajte mi ga...Kermit wrote:red wolf wrote:Vama liberalima je tržište svetinja...Ono će vas na kraju uništiti...Rast, rast, rast...hahahahahahahahahahahahahahahahahahaTriny wrote:Teoretičaru, sutra bi umro od gladi jer nisi sposoban zaraditi kunu na tržištu.ex normal wrote:Triny wrote:
- "Mudar ne kažnjava zato što je neko loše postupao, nego da loše ne bi postupio."
red wolf-
2016-02-10
Ne, već da loše ne psotupiš, a što hoćešred wolf wrote:Ban za što?...Jer sam naljutio liberale?...Dajte mi ga...Kermit wrote:red wolf wrote:Vama liberalima je tržište svetinja...Ono će vas na kraju uništiti...Rast, rast, rast...hahahahahahahahahahahahahahahahahahaTriny wrote:Teoretičaru, sutra bi umro od gladi jer nisi sposoban zaraditi kunu na tržištu.ex normal wrote:
Kermit-
2014-04-17
Ti valjda jedini razumiješ svoje komentare ovdje...Kermit wrote:Ne, već da loše ne psotupiš, a što hoćešred wolf wrote:Ban za što?...Jer sam naljutio liberale?...Dajte mi ga...Kermit wrote:red wolf wrote:Vama liberalima je tržište svetinja...Ono će vas na kraju uništiti...Rast, rast, rast...hahahahahahahahahahahahahahahahahahaTriny wrote:
Teoretičaru, sutra bi umro od gladi jer nisi sposoban zaraditi kunu na tržištu.
red wolf-
2016-02-10
Ja i Zaratustrared wolf wrote:Ti valjda jedini razumiješ svoje komentare ovdje...Kermit wrote:Ne, već da loše ne psotupiš, a što hoćešred wolf wrote:Ban za što?...Jer sam naljutio liberale?...Dajte mi ga...Kermit wrote:red wolf wrote:
Vama liberalima je tržište svetinja...Ono će vas na kraju uništiti...Rast, rast, rast...hahahahahahahahahahahahahahahahahaha
Kermit-
2014-04-17
Ako ti kažeš tako, neka bude...Kermit wrote:Ja i Zaratustrared wolf wrote:Ti valjda jedini razumiješ svoje komentare ovdje...Kermit wrote:Ne, već da loše ne psotupiš, a što hoćešred wolf wrote:Ban za što?...Jer sam naljutio liberale?...Dajte mi ga...Kermit wrote:
red wolf-
2016-02-10
ex normal wrote:Pinochet wrote:neka mi objasni kako država kontrolira porezima inflaciju
proračunski suficit smanjuje količinu novca u opticaju, država troši manje nego ubire, znači da je uzela privatnom sektoru, djeluje deflatorno
deficit povećava količinu novca u opticaju, država troši više nego ubire, privatni sektor ima više, djeluje inflatornopored kontrole inflacije,i čemu onda služi kontrola kamatnih stopa od centralne banke
danas uglavnom služe za socijalne transfere, kamatama se uzima od mladih koji dižu kredite, i daje starijima koji imaju štednju
odnosno pri negativnoj kamati koju ima ECB, subvencioniraju se dužnici, a uzima se štedišama
na zlatnom standardu kamatom se sprječavalo da građani izprazne trezor sa zlatom, jer je valuta bila razmjenjiva za zlato, pa je bilo isplativije uložiti u štednju, nego uezti zlato
danas više nema zlata u trezoru, kamate ne služe istoj svrsi
načelno si u pravu sa proračunskim suficitom, jer i uči se na faksu, da ekspanzivna fiskalna politika(deficit) utječe na povisivanje inflacije. logično da suficit smanjuje inflaciju istom logikom. Suficit svakako utječe na kontrolu inflacije - međutim dizanje poreza kao dolaska do suficita - pitanje je da li to ima efekta. prije će smanjivanje državne potrošnje, tipa rezovi uhljeba, uzrokovati pad inflacije, što i ima smisla. (uhljebi nemaju šta trošiti ,nema više plaće od lupanja pečata, pada potrošnja, pada inflacija ali i pada BDP)
1)sami rast poreza diže cijene - primjera je milijun
2)rast poreza nužno ne dovodi do rasta prihoda države. imaš lafrovu krivulju, tipa primjer - recimo država uvede da pokrpi rupu, PDV od 100%. kao rezultat nećeš imati višestruki rast poreznih prihoda, nego obrnuto - ubit ćeš ekonomiju, i na kraju država neće imati koga oporezivati. u RH je to tako, većina poreza uvedenih zadnjih 10ak godina nisu imali baš efekta na punjenje proračuna,dok su u isto vrijeme ubijali ekonomiju
u najboljem slučaju neto efekat novog poreza će biti nula.. dakle skočit će cijena toga proizvoda radi rasta poreza, ali u isto vrijeme pada količina novca u opticaju pa realna cijena opet pada..
a tamo si priznao za kamatnu stopu ;) :D
"pored kontrole inflacije," -tvoje riječi
ovo ostalo nebih komentirao, nisam dovoljno proučio materiju da vidim efekte kamate na socijalne transfere, pa neću ništa komentirati
Guest- Guest
pa kako ta tvoja tvrdnja pije vode kad industrijska proizvodnja raste, lagano ali raste, pozitivni pokazatelji su u varaždinskoj, međimurskoj, koprivničkoj, virovitičko podravskoj, bjelovarsko bilogorskoj, pa čak i u ovoj mojoj zoni sumraka, bar tako kaže i moj župan i moja gradonačelnica koja tvrdi da je sisak 29-ti najbogatiji grad u hrvatskoj, da je ona gradske financije dovela u suficit i da iako podiže enormne kredite, mulja sa prenamjenom strogo namjenskih sredstava u višemilijunskim iznosima, i najavljuje da ponovo ima dovoljno love da podijeli uskrsnice, ali ovaj put ne samo umirovljenicima nego i nezaposlenima kojih u sisku ima preko nekoliko...
2015-08-08
"u RH je to tako, većina poreza uvedenih zadnjih 10ak godina nisu imali baš efekta na punjenje proračuna,dok su u isto vrijeme ubijali ekonomiju"michaellcmacha wrote:pa kako ta tvoja tvrdnja pije vode kad industrijska proizvodnja raste, lagano ali raste, pozitivni pokazatelji su u varaždinskoj, međimurskoj, koprivničkoj, virovitičko podravskoj, bjelovarsko bilogorskoj, pa čak i u ovoj mojoj zoni sumraka, bar tako kaže i moj župan i moja gradonačelnica koja tvrdi da je sisak 29-ti najbogatiji grad u hrvatskoj, da je ona gradske financije dovela u suficit i da iako podiže enormne kredite, mulja sa prenamjenom strogo namjenskih sredstava u višemilijunskim iznosima, i najavljuje da ponovo ima dovoljno love da podijeli uskrsnice, ali ovaj put ne samo umirovljenicima nego i nezaposlenima kojih u sisku ima preko nekoliko...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
ja se u tu ekonomiju nis ne kuzim, to neka ciri bu ciri ba nauka, hokus pokus i t a :D
jel se ti sjećaš da je triny rekla da dila robu na crnjaka i da se mukom muči u sivoj ekonomiji zaraditi kruh svagdanji... da ne tražim sad po bespućima foruma gdje je to pisala... mislim nebitno ja joj niš ne zamjeram, nisam ni ja u kraljevcu na kafileriji radio na prijavu, ali koji kiki onda popuje... ok znam d nemaš pojma o čemu je riječ ali nije ni bitno.... :))))))Leviathan2 wrote:ja se u tu ekonomiju nis ne kuzim, to neka ciri bu ciri ba nauka, hokus pokus i t a :D
2015-08-08
ma ok krivo sam se izrazio, i ja sam mislio na povećanje već postojećeg doprinosa u 50%-nom iznosu...slidingdoorsoperator wrote:michaellcmacha wrote:debilko je ciljao na najavu nekog novog ubitačnog nameta
2015-08-08
nemam pojma ni za trini ni za dedalosa nit yodu o cem pricaju a poceo mi i aben zastranjivat, sve ga teze razumijemmichaellcmacha wrote:jel se ti sjećaš da je triny rekla da dila robu na crnjaka i da se mukom muči u sivoj ekonomiji zaraditi kruh svagdanji... da ne tražim sad po bespućima foruma gdje je to pisala... mislim nebitno ja joj niš ne zamjeram, nisam ni ja u kraljevcu na kafileriji radio na prijavu, ali koji kiki onda popuje... ok znam d nemaš pojma o čemu je riječ ali nije ni bitno.... :))))))Leviathan2 wrote:ja se u tu ekonomiju nis ne kuzim, to neka ciri bu ciri ba nauka, hokus pokus i t a :D
sve to meni nesto hokus pokus, ta ekonomija
» Hrvatski građani masovno se ISELJAVAJU U SRBIJU!
» Hrvatski gradić uvodi ultrabrzi internet u sve kuće, a građani će plaćati sitniš
» Sudac Kolakušić:hrvatski građani gotovo sigurno snositi posljedice tog zakona kroz tužbe vjerovnika protiv Republike Hrvatske
» ''HDZ-ovka: Rijeci ne trebaju vrbe jer je malo Srba. Možda trebaju u Dalmaciji''
» Hrvatski građani masovno se ISELJAVAJU U SRBIJU!
» Hrvatski gradić uvodi ultrabrzi internet u sve kuće, a građani će plaćati sitniš
» Sudac Kolakušić:hrvatski građani gotovo sigurno snositi posljedice tog zakona kroz tužbe vjerovnika protiv Republike Hrvatske
» ''HDZ-ovka: Rijeci ne trebaju vrbe jer je malo Srba. Možda trebaju u Dalmaciji''
Page 11 of 14