Ovi su 'Hrvati' toliko voleli Jugoslaviju
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Ovi su 'Hrvati' toliko voleli Jugoslaviju
P eto, Crvenkasti je postao Hrvat odkad se s nama druži...Regoč wrote:Je, i sve bi to bilo baš tako jer si ti to tako zamislil.Eroo wrote:U Vatikanu su već bili naši ljudi. Dali bi im jezik a ostalo sve dođe na svoje mjesto...Regoč wrote:Možda bismo mi bili Srbi. Tko može reći što bi bilo nakon osam stoljećah?!Eroo wrote:Eh, da ste vi slijedili Stefana Prvovenčanog i prigrlili katoličku vjeru , kao i sav normalan svijet,pizzon wrote:
dobro, znamo ko su hrvati, pravi, nemoj da brines.
danas bi bili Hrvati. Zamisli čega sve ne bi bilo?
Eroo- Posts : 78951
2016-07-22
Tu sam našao sebe. Srbi su mi rugali.
crvenkasti-
2014-04-17
Hm, što misliš koliko će velikih hrvatskih rodoljuba zaista, ali mislim ono, od srca, prihvatiti etničkog Roma kao jednakovrijednog Hrvata? I ponuditi mu ruku svoje kćeri...slidingdoorsoperator wrote:Ti i dalje ne razumiješ da je nacionalno opredjeljenje prije svega kulturološki fenomen, a etničko podrijetlo je tu od sekundarnog značenja.jastreb wrote:Mogli su se deklarirati i kao Kinezi,ali činjenica je da se radi o etnički najčistijim Hrvatima
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
Oh_Femder wrote:Hm, što misliš koliko će velikih hrvatskih rodoljuba zaista, ali mislim ono, od srca, prihvatiti etničkog Roma kao jednakovrijednog Hrvata? I ponuditi mu ruku svoje kćeri...slidingdoorsoperator wrote:Ti i dalje ne razumiješ da je nacionalno opredjeljenje prije svega kulturološki fenomen, a etničko podrijetlo je tu od sekundarnog značenja.jastreb wrote:Mogli su se deklarirati i kao Kinezi,ali činjenica je da se radi o etnički najčistijim Hrvatima
Govorim načelno o fenomenu kao takvom, a ne o pojedinačnim primjerima iskazivanja istog u praksi.
Kao prvo.
Kao drugo, kulturološki i etnički kriteriji se očito prožimaju (pogledaj gore boldano iz mojeg posta), a ja ne bih dao ruku u vatru da u primjeru koji navodiš uvijek prevladavaju etnički kriteriji, a ne oni kulturološki. Također i zbog jednostavne činjenice da svi Romi nisu isti i da ima i onih koje je kulturološki gledano jako teško razlikovati od velike većine Hrvata.
Guest- Guest
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Mesic: KAKO SU HRVATI RASTURILI JUGOSLAVIJU?
» ZAŠTO SE HRVATI TOLIKO ČUDE
» Napisao glupost o Balkanu, Srbi i Hrvati ga toliko napali da je zaključao profil
» Zašto Bošnjaci toliko žele biti Hrvati i gdje je uzrok takvom ponašanju?
» Prokleti bili, mi smo vas voleli!
» ZAŠTO SE HRVATI TOLIKO ČUDE
» Napisao glupost o Balkanu, Srbi i Hrvati ga toliko napali da je zaključao profil
» Zašto Bošnjaci toliko žele biti Hrvati i gdje je uzrok takvom ponašanju?
» Prokleti bili, mi smo vas voleli!
Page 2 of 2