Nova robovska šema u Hrvatskoj
Page 2 of 11
Page 2 of 11 • 1, 2, 3, ... 9, 10, 11
Re: Nova robovska šema u Hrvatskoj
Ha ha ha pazi ekipeRayMabus wrote:Vidim da se u tekstu spominje call centar
Ovo vam moram ispričati
Bija ja prošli petak na sajmu turizma u Splitu, kao tražim posao, ono doša vidit šta je to da imam predožbu itd itd itd
Šetam ja, sve neki restorani hoteli i vidim na jednom panou nije to i pitam ja curu o čemu je riječ
Call centar, sezonski, radi se vikende od osam do četiri
Neda meni đava mira ja spomemem da imam apartmane
Šta ćemo sad?
Hvala na razgovoru rekoh i pozdravio sa Adio
Znači sezona nema dana slobodnog od osam do četri kraj telefona u njihovom uredu i evo sad još pod ugovorom tj ova agencija konkretno Galileo firma
Adios
Imam pametnijeg posla, bolje đaba ležati nego đaba radit
Samo sezonski
Nema dana slobodno
Od osam do četri
Oče znanje jezika
Unajmljeni radnik
Znači nit budućnosti nit je stalni posao cijelo ljeto tu i onda noga u guzicu
Ha ha ha AJ BOG
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
BOLJE PRIBIT NEKOGA PA SPAVATI U ZATVORU, ĐABE HRANA, DOKTOR I ZUBARLeviathan2 wrote:takozvane agencije za zaposljavanje su pocele kasnih 90tih po uzoru na ameriku, iznajmi sljakera dok ga trebaju a poslije ga otfikaris jer je potpisao ugovor s tobom o obavljanju tog istog posla kod neke firme, vrti se ogromna lova bez nekih obveza prema istom, imas tih Job firmi na kamare, znam jednu u austriji koja ima preko 5000 ljudi u svakom momentu i jos toliko zaposlenih, sat koji naplacuju je najmanje 30 eura s tim da ih sljaker kosta najvise 17 do 20 i to ako ide po terenu a i onda su satnice do 45 eura, znaci 5000 ljudi puta 180 sati puta 15 eura , :Di,aju zaposlenih po kancelarijama oko 100tinjak koji su isto vezani ugovorima na kraca razdoblja, 10 milijuna eura im ostaje cisto cisto mjesecno bez da imaju ikakovih jebenih ulaganja, e sad ti najdi jednu firmu koja ima 10 milijuna mjesecno zarade
2014-04-11
aben wrote:kako smanjiti trošak dopreme, plasmana i naplateGnječ wrote:aben wrote:koji ste vi socijalisti, mao van ni do kelena;
ovo je super stvor, nemo velikoga troška, moreš brzo odgovoriti na pojačanu navalu, je vi znote da četkica za zube zbog ovakovih inovacija gusto 2 kn?naravno, radnik je bezuman i un ne zno ča je dobro zo nje, triba mu sindikatska mafija da se izbori za njegova prava,– Ovakvo zapošljavanje je zakonski regulirano, no praksa pokazuje kako postoje razni načini da se zakon izigra, naravno, nauštrb radnika
haaaerk- pljuc
šta imaš inovirat na četkici za zube ajd mi objasni.
???
Guest- Guest
zasto ja trebam posrednika za posao,aben wrote:koji ste vi socijalisti, mao van ni do kelena;
ovo je super stvor, nemo velikoga troška, moreš brzo odgovoriti na pojačanu navalu, je vi znote da četkica za zube zbog ovakovih inovacija gusto 2 kn?naravno, radnik je bezuman i un ne zno ča je dobro zo nje, triba mu sindikatska mafija da se izbori za njegova prava,– Ovakvo zapošljavanje je zakonski regulirano, no praksa pokazuje kako postoje razni načini da se zakon izigra, naravno, nauštrb radnika
haaaerk- pljuc
mozda to smanjuje poslodavcu trosak i to je ok, al smanjuje i meni zaradu, to j ejednostavno parazitsizam, njihova uloga je ionako beskorisna jer velika vecina njih u biti nude radnike koje nemaju pa ako im se posreci da ih anjdu, naravno idu na ruku poslodavcu jer on ne mora imat nikakove veze s radnikom i tako je ok, medjutim niti oni nemaju nikakove veze s radnikom jel postavljaju ugovore koji su cisto ucjenjivacki ,
jako dobro znam kako funkcioniraju, a sindikat je mafijaska organizacija,
jedino ispravno je da pregovara poslodavac i radnik, pa kako se dogovore
IDEŠ U ZATVOR ĐABE HRANA DOKTOR I ZUBAR
BOLJE ĐABE LEŽATI NEGO ĐABE RADIT
I ČEKAJ POLICIJU
2014-04-11
Jesu samo vani agencije uziamju 10-15% kod nas 30%, osim toga jedno je kad ti ostane dovoljno za život a drugo kad ti ostane za režije i mokar burekkaja wrote:To su vam prekopirali iz njemačke i ostalih zapadnih zemalja.
Uostalom tako se pola naših zapošljava vani.
Tako da to nije hrvatska umotvorina..
Kermit-
2014-04-17
i ja to kazem, imam frenda koji je to dvaput napravio, razbio policajcima sajbu na autu i onda cekao da se pojave i uhapse ga, odlezi 3 mjeseca na toplom, hrana 3 puta dnevno, sve rezije placene, on ljubazan s cuvarima oni s njim,RayMabus wrote:BOLJE PRIBIT NEKOGA PA SPAVATI U ZATVORU, ĐABE HRANA, DOKTOR I ZUBARLeviathan2 wrote:takozvane agencije za zaposljavanje su pocele kasnih 90tih po uzoru na ameriku, iznajmi sljakera dok ga trebaju a poslije ga otfikaris jer je potpisao ugovor s tobom o obavljanju tog istog posla kod neke firme, vrti se ogromna lova bez nekih obveza prema istom, imas tih Job firmi na kamare, znam jednu u austriji koja ima preko 5000 ljudi u svakom momentu i jos toliko zaposlenih, sat koji naplacuju je najmanje 30 eura s tim da ih sljaker kosta najvise 17 do 20 i to ako ide po terenu a i onda su satnice do 45 eura, znaci 5000 ljudi puta 180 sati puta 15 eura , :Di,aju zaposlenih po kancelarijama oko 100tinjak koji su isto vezani ugovorima na kraca razdoblja, 10 milijuna eura im ostaje cisto cisto mjesecno bez da imaju ikakovih jebenih ulaganja, e sad ti najdi jednu firmu koja ima 10 milijuna mjesecno zarade
lik j einace opicen, po zimi nece da radi i onda se nakaci na socijalu, ima love al nece da iznajmi stan, sad kako su socijalne sluzbe zatrpane fluhtlinzima on je nasao drugi nacin :D
Pa normalno pametan čovik, skužijaLeviathan2 wrote:i ja to kazem, imam frenda koji je to dvaput napravio, razbio policajcima sajbu na autu i onda cekao da se pojave i uhapse ga, odlezi 3 mjeseca na toplom, hrana 3 puta dnevno, sve rezije placene, on ljubazan s cuvarima oni s njim,RayMabus wrote:BOLJE PRIBIT NEKOGA PA SPAVATI U ZATVORU, ĐABE HRANA, DOKTOR I ZUBARLeviathan2 wrote:takozvane agencije za zaposljavanje su pocele kasnih 90tih po uzoru na ameriku, iznajmi sljakera dok ga trebaju a poslije ga otfikaris jer je potpisao ugovor s tobom o obavljanju tog istog posla kod neke firme, vrti se ogromna lova bez nekih obveza prema istom, imas tih Job firmi na kamare, znam jednu u austriji koja ima preko 5000 ljudi u svakom momentu i jos toliko zaposlenih, sat koji naplacuju je najmanje 30 eura s tim da ih sljaker kosta najvise 17 do 20 i to ako ide po terenu a i onda su satnice do 45 eura, znaci 5000 ljudi puta 180 sati puta 15 eura , :Di,aju zaposlenih po kancelarijama oko 100tinjak koji su isto vezani ugovorima na kraca razdoblja, 10 milijuna eura im ostaje cisto cisto mjesecno bez da imaju ikakovih jebenih ulaganja, e sad ti najdi jednu firmu koja ima 10 milijuna mjesecno zarade
lik j einace opicen, po zimi nece da radi i onda se nakaci na socijalu, ima love al nece da iznajmi stan, sad kako su socijalne sluzbe zatrpane fluhtlinzima on je nasao drugi nacin :D
2014-04-11
kojih 10-15%asilovski wrote:Jesu samo vani agencije uziamju 10-15% kod nas 30%, osim toga jedno je kad ti ostane dovoljno za život a drugo kad ti ostane za režije i mokar burekkaja wrote:To su vam prekopirali iz njemačke i ostalih zapadnih zemalja.
o cemu ti zivota ti
procitaj post prije koji sam napisao
i znam to iz prve ruke i kak funkcionira
Pa bolje nać šemu svako malo kad ti zatriba tri mjeseca zatvora, boli te kurac
2014-04-11
Radi mi ujna u Engleskoj preko agencije, ja joj pisao CV-e, a pare primam pošto je ista blokirana...Leviathan2 wrote:kojih 10-15%asilovski wrote:Jesu samo vani agencije uziamju 10-15% kod nas 30%, osim toga jedno je kad ti ostane dovoljno za život a drugo kad ti ostane za režije i mokar burekkaja wrote:To su vam prekopirali iz njemačke i ostalih zapadnih zemalja.
o cemu ti zivota ti
Kermit-
2014-04-17
kako bogamu? ovi kažu da su njihove usluge besplatne?
Zapošljavanje
Zainteresirani ste za rad u inozemstvu, imate minimalno SSS ili strukovnu kvalifikaciju i osnovno znanje njemačkog ili engleskog jezika?
U mogućnosti smo Vam ponuditi niz radnih mjesta, uglavnom u zemljama EU i sjeverne Amerike.
Surađujemo s mnogobrojnim klijentima koji posluju u područjima poput građevine, metalurgije, autoindustrije, pomorstva, proizvodnje, logistike, turizma i ugostiteljstva, medicine i sl.
Naša specijalnost je selekcija kadrova tehničkih i strukovnih zanimanja.
Zbog naše široke mreže klijenata/poslodavaca u mogućnosti smo pronaći Vam posao na profesionalan i siguran način.
Prednosti korištenja naših usluga:
Za kandidate naše su usluge besplatne
Svakom kandidatu pristupamo individualno
Naš stručni tim pomaže Vam prilagoditi Vašu potragu za poslom u inozemstvu bazirajući se na stručnosti i poznavanju inozemnog tržišta rada
Vaš životopis ćemo proslijediti ciljanim klijentima, organizirati intervjue te Vas redovito obavještavati o statusu Vaše aplikacije
Nakon što Vaša aplikacija bude prihvaćena od strane poslodavca biti ćete obaviješteni o uvjetima (uključujući opis poslova, plaća, smještaj) u pisanom obliku
Prilikom odlaska na rad u inozemstvo kao i za vrijeme dok radite imati ćete podršku našeg tima u slučaju neplaniranih situacija
http://www.decro-usluge.hr/index.php/hr/posloprimci
Zapošljavanje
Zainteresirani ste za rad u inozemstvu, imate minimalno SSS ili strukovnu kvalifikaciju i osnovno znanje njemačkog ili engleskog jezika?
U mogućnosti smo Vam ponuditi niz radnih mjesta, uglavnom u zemljama EU i sjeverne Amerike.
Surađujemo s mnogobrojnim klijentima koji posluju u područjima poput građevine, metalurgije, autoindustrije, pomorstva, proizvodnje, logistike, turizma i ugostiteljstva, medicine i sl.
Zbog naše široke mreže klijenata/poslodavaca u mogućnosti smo pronaći Vam posao na profesionalan i siguran način.
Naš stručni tim pomaže Vam prilagoditi Vašu potragu za poslom u inozemstvu bazirajući se na stručnosti i poznavanju inozemnog tržišta rada
Vaš životopis ćemo proslijediti ciljanim klijentima, organizirati intervjue te Vas redovito obavještavati o statusu Vaše aplikacije
Nakon što Vaša aplikacija bude prihvaćena od strane poslodavca biti ćete obaviješteni o uvjetima (uključujući opis poslova, plaća, smještaj) u pisanom obliku
Prilikom odlaska na rad u inozemstvo kao i za vrijeme dok radite imati ćete podršku našeg tima u slučaju neplaniranih situacija
Guest- Guest
ja radim za talijanskoaustrijskosvicarsku firmu , i imao sam posla s agencijama jer su nam iznajmljivali sljakere, Manpover i trenkwalder konkretno, od 30 do 40 eura po covjeku u austriji dok je u italiji nize, ovisno i o profilu kojeg se trazi, ja sam kontrolirao kvalitetu ljudi i vrsio probe, dakle, posalje ti 20 sljakera a ti trebas zidara, stavis ga zidat i od prve vidis da nezna ni ciglu primit, ostane od 20 maksimalni 3, pa ti posalje sledecih 20 isto skupljnik skoca ikonopca, i tako dok ne skupis koliko ti trebaasilovski wrote:Radi mi ujna u Engleskoj preko agencije, ja joj pisao CV-e, a pare primam pošto je ista blokirana...Leviathan2 wrote:kojih 10-15%asilovski wrote:Jesu samo vani agencije uziamju 10-15% kod nas 30%, osim toga jedno je kad ti ostane dovoljno za život a drugo kad ti ostane za režije i mokar burekkaja wrote:To su vam prekopirali iz njemačke i ostalih zapadnih zemalja.
o cemu ti zivota ti
, dakle, tim istim ljudima ne placaju dnevnicu kad dojdu na probu, niti mja firma niti agencija, ljudi imaju maksimalno 13 eura bruto satnicu bez ikakvih dodataka osim eventualnog djecijeg, penzioni fond im je placen minimalno jel agencije manje placaju na neku caku, tj zna se zasto, jel zaposljavaju nove ljude, :D
dakle, konkretno, kvalificirani kranista nas kosta 40 eura, on ima 13 eura bruto radne sate i prekovremene placene kroz terensku il nes takovo koji su 13 eura, njegovi odbici su oko 250 do 300 eura s tim da agencija po zakonu bi trebala placat jos toliko ali placaju manje jer eto imaju subvencije, sljaker nema subvenciju na svoju placu, sad izracunaj postotak
Ovi šta nemaju ništa na sebi uknjiženo pa brate mili šipka i razbiješ šofer šajbu na policijskom vozilu, mora te u zatvor jer ako ne znači svi mogu razvijati policijska vozila a kako je isti gola kost mogu mu popušit sa novčanim ovrhama kad ovaj nema NIŠTA
Ovi šta nemaju ništa na sebi uknjiženo pa brate mili šipka i razbiješ šofer šajbu na policijskom vozilu, mora te u zatvor jer ako ne znači svi mogu razvijati policijska vozila a kako je isti gola kost mogu mu popušit sa novčanim ovrhama kad ovaj nema NIŠTA
2014-04-11
taj decro je po cjeloj europi isto ko manpover i druge, naravno da je besplatno jel ako ga posalju u njemacku onda ga zaposljava decro iz njemacke koji pobira pare na njegovom rentanju, za ameriku i kanadu funkcionira malo drugacije, na temelju provizijaGnječ wrote:kako bogamu? ovi kažu da su njihove usluge besplatne?
Zapošljavanje
ma ovaj moj frend ima para, al ima recimo konto u italiji a u austriji razbije auto muriji, i ljubaxno ih docek, izvine se zbog neugodnosti i kaze da je spreman podnijeti kaznu, sve ljubacno, murjaci uglavnom brzo prestanu pizdit jer nije njihov auto, sve to sud rjesi i drzavaRayMabus wrote:Ja imam i nekretnina i pokretnina, meni se to neisplati jer bi mi i novčanu odrapili no ja imam drugu šemu niks žene i onda sve to rasprodat i puca mi kurac
Kad ovo sirotinja po zapadnoj Europi počme shvaćati bit će im puni zatvori ko u AmericiRayMabus wrote:Ja imam i nekretnina i pokretnina, meni se to neisplati jer bi mi i novčanu odrapili no ja imam drugu šemu niks žene i onda sve to rasprodat i puca mi kurac
2014-04-11
Gnječ wrote:???aben wrote:kako smanjiti trošak dopreme, plasmana i naplateGnječ wrote:šta imaš inovirat na četkici za zube ajd mi objasni.aben wrote:koji ste vi socijalisti, mao van ni do kelena;
haaaerk- pljuc
prosječni Hrvat ima IQ 90, aben ima ispod toga
npr. tvrdi da je libertarijanac, kapitalist
no ako uzmeš temeljne vridednosti kapitalizma i ovo što aben priča, onda vidiš da to nema veze jedno s drugim
recimo Adam Smith je bio strogi protivnik rentijerstva, posredništva radi ostvarivanja rente bez obavljanja korisnog rada
https://en.wikipedia.org/wiki/Rent-seeking
In economics and in public-choice theory, rent-seeking involves seeking to increase one's share of existing wealth without creating new wealth. Rent-seeking results in reduced economic efficiency through poor allocation of resources, reduced actual wealth-creation, lost government revenue, increased income inequality,[1] and (potentially) national decline.
dok aben podržava rentijerstvo, što se vidi i na ovoj temi
tj. korisna budala, kakve nahuškaš na konkurenciju kad joj želiš uništiti biznis, kao oni vegani, ili "zeleni"
fanatik bez mozga
Guest- Guest
ali krivo si razumi članak,Leviathan2 wrote:zasto ja trebam posrednika za posao,aben wrote:koji ste vi socijalisti, mao van ni do kelena;
haaaerk- pljuc
mozda to smanjuje poslodavcu trosak i to je ok, al smanjuje i meni zaradu, to j ejednostavno parazitsizam, njihova uloga je ionako beskorisna jer velika vecina njih u biti nude radnike koje nemaju pa ako im se posreci da ih anjdu, naravno idu na ruku poslodavcu jer on ne mora imat nikakove veze s radnikom i tako je ok, medjutim niti oni nemaju nikakove veze s radnikom jel postavljaju ugovore koji su cisto ucjenjivacki ,
jako dobro znam kako funkcioniraju, a sindikat je mafijaska organizacija,
jedino ispravno je da pregovara poslodavac i radnik, pa kako se dogovore
posredničke agencije nisu obavezne, poslodavac ne moro uzimati ni plaćati njihove usluge i radnik ne moro roditi za njih; sve ono ča vridi za svetost dogovora izmedju radnikov i poslodavca, vridi i izmedju radnikov, poslodavcov i posredničkih agencija.
ucjena je temelj ekonomske aktivnosti,
jo ti ne ću roditi ako me ne plotiš toliko i toliko i jo ti ne ću dati toliko šoldov ako mi ne obaviš toliko i toliko posla.
2014-04-16
Page 2 of 11 • 1, 2, 3, ... 9, 10, 11
Similar topics
» U HRVATSKOJ OTKRIVENA NOVA NALAZIŠTA NAFTE
» Veleposlanica SAD-a: Spremamo nova ulaganja u Hrvatskoj
» Biden u Hrvatskoj, nova tura kaosa!
» Nathalie Rayes položila zakletvu kao nova USA ambasadorica u Hrvatskoj
» Amerka daruje dva nova moćna helikoptera BLACK HAWK!Hrvatskoj strateški saveznici doniraju najmodernije letjelice
» Veleposlanica SAD-a: Spremamo nova ulaganja u Hrvatskoj
» Biden u Hrvatskoj, nova tura kaosa!
» Nathalie Rayes položila zakletvu kao nova USA ambasadorica u Hrvatskoj
» Amerka daruje dva nova moćna helikoptera BLACK HAWK!Hrvatskoj strateški saveznici doniraju najmodernije letjelice
Page 2 of 11