ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 18 of 50 Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 18 Empty Re: Denkverbot

Post by Guest 10/2/2018, 10:27

kic wrote:
i kupaoni xD

ne znam, posto dosta vec zivim sam, znam sve ocistiti, skuhat malo manje, znam da je secer ko sol samo manje slan :^^ salim se..

trac veze drustvo, iako se gleda cesto kao problem, mislim da su to zenski legitimni konci kojima utjecu na drustvu, mislim da bih radije imao takav stvarni utjecaj, nego titularnu poziciju..  hocu reci, ne znam zas se inzistira na 50-50 m-z u institucijama..
Ima onaj izraz vezan za kupaonicu, kao stanje u njoj je odraz osobe koja ju održava :)

Recimo u restoranima, većinom su glavni kuhari muškarci, a žene pomoćni :) (pranje i čišćenje namirnica, suđa)

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 10/2/2018, 10:55

i u vasem sportu vas dobijamo :^^
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by aben 10/2/2018, 11:06

zapravo ne, ali više o tomu ka se ukrcan na trajekt

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 10/2/2018, 12:10

samo par natuknica,

muški su bolji kuvati ne zoto ča su bolji kuvari, nego jer više kuvaju. žene si jednostavno ne moru dopuštiti da budu 12 uri na poslu. one imaju važnijega posla. to je tako za skoro sve branše, a to je i razlog zoč su manje ploćene.
jedine branše u kina su žene bolje ili muški bolji, a ovo je aproksimacija jer nis stigo razroditi stvor malo bolje, jesu repetitivni poslovi za žene, i fizičkiji posli za muške. muš ki su limitironi roditi na traki, a žene su limitirone roditi preko škine.

to znoči da će u tvornici prerade ribe roditi 200 ženskih i 5 muških, a na gradjevini 200 muških i 5 ženskih.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 10/2/2018, 12:31

Joj, heb'o vas vise Jordan Peterson! Poznanik me njime vec tjednima gnjavi, sad i ovdje svako malo iskrsne. On je muskima glavni rajc!

Ne, zenama nije mjesto u kuhinji zbog bioloskih postavki vec visestoljetnog "zasprehavanja" ilivam uvjetovanja. Kad od malih nogu vecina djevojcica dobiva lutkice, padelice, mini set igrackica za make up, torbicice itd., umjesto didaktickih igracaka, onda to nije nista urodjeno, vec nametnuto generacijama ranije..

O hvala ti slucajnosti sto sam bila postedjena tih najranijih pizdarija.

I kuhati trebaju svi znati, to je pitanje dostojanstva. Da sam muskarac, nelagodno bih se osjecala da si ne znam nesto pripremiti ili oprati vlastiti donji ves. Fuj!

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 10/2/2018, 12:43

kic wrote:
ne znam, ja sam jutros imao veliki sastanak s kolegama, i spominjalo se zlo, da li se droga stavlja u vodu možda, pa neke ucjene.. baš se zapitaš, a mnogi nisu ostali ni šokirani spominjanjem takvih stvari vidim, jer drugačije ne mogu objasniti zašto se ljudi ponašaju ovako, ne znam..

lako je misliti o sebi kao posebnome, a ja nisam mogao spavati jer imam osjećaj da sam sudjelovao u otkazu jednoj osobi.. nije bitan san, čak mi ta osoba i zahvaljuje na podršci, valjda ja imam uvrnut način gledanja sveg, svako sudjelovanje kao loš utjecaj..

Vidim da stalno inzistiras na onome outsider = poseban pa ostavljam jedan sazet i meni srodan nacin vidjenja osoba koje se "ne uklapaju" u postojece drustvo. Poslusaj do kraja. Samo pet minuta.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 10/2/2018, 13:09

Vjetrovnjak wrote:Joj, heb'o vas vise Jordan Peterson! Poznanik me njime vec tjednima gnjavi, sad i ovdje svako malo iskrsne. On je muskima glavni rajc!

Ne, zenama nije mjesto u kuhinji zbog bioloskih postavki vec visestoljetnog "zasprehavanja" ilivam uvjetovanja. Kad od malih nogu vecina djevojcica dobiva lutkice, padelice, mini set igrackica za make up, torbicice itd., umjesto didaktickih igracaka, onda to nije nista urodjeno, vec nametnuto generacijama ranije..

O hvala ti slucajnosti sto sam bila postedjena tih najranijih pizdarija.

I kuhati trebaju svi znati, to je pitanje dostojanstva. Da sam muskarac, nelagodno bih se osjecala da si ne znam nesto pripremiti ili oprati vlastiti donji ves. Fuj!

zašpehavanje imo svoj biološki uzrok, pećunu sredjuju žene dok muški lovu opasne životinje.
ali to ni sve, uloge su, držin, direktno biološki odredjene- mi vidimo da su žene spretnije u održavanju kućanstva, vidimo da se lakše nosu sa streson obavljanja repetitivnih poslova i plus imomo primjer norveške di unatoč korigiranju više stoljetnog zašprehavanja, žene stoju u kužini.

tek rodjene bebe, stare 1 ili dva dana, muške radije gledaju u mehaničke naprave a ženske radije gledaju u lica. to je istraživanje koje je prove boratov brat, i polazuje da su muški i ženske biološki nebo i zemlja i da je kultura šmultura.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 10/2/2018, 13:19

mativka wrote:
aben wrote:
mativka wrote:Pa dobro,
kromosomi su odgovorni za početne postavke, ali dalje život oblikuje.  
ali stani, kromosomi jesu život, 

misliš, kromosomi su odgovorni za početne postavke, a dalje diktira društvo? a ča biš unda rekla da je razlog zoč dun danas nalazimo žene po kužinami, društvo ili koromosome?

norveška se ubila konstruirajući društvo bez društvenih diktata, i u situaciji obilja, žene još više nalazimo u kužini. ni je li to pokazatelj da će ljudi, oslobođeni diktatov, izabrati ono ča in je zadano u početnin postavkami?
Smatraš li da su danas žene sve više ili sve manje u kužini?
Smatraš li da je danas kuhati isto kao u vrijeme kada si namirnice morao sam uzgojiti, napraviti?
Uostalom, svatko bira za sebe. Ja bih si kuhala ne zato što se to od mene očekuje već jer volim kuhanu, domaću hranu.
ovisi, u jadnijin i naprednijin društvima su više u kužini.

danas je lakše kuvati.

irelevantno je zoč bi ti kuvala

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 10/2/2018, 15:23

Vjetrovnjak wrote:Vidim da stalno inzistiras na onome outsider = poseban pa ostavljam jedan sazet i meni srodan nacin vidjenja osoba koje se "ne uklapaju" u postojece drustvo. Poslusaj do kraja. Samo pet minuta.

poslušao..

samo ne vidim to u cijelosti kao on u vezi Šamana, mislim da oni nisu izvan belief systema, jer je to oruđe za postizanje magije, inače ne bi ništa mogli provesti, nije baš sve iluzija i TV servisiranje, ne znam..

inače se slažem s ovim da je outsider u biti jednostavno samo onaj koji iz vlastite unutarnje logike razmišlja i donosi odluke, ne treba mu naracija društva koja te kao meme zarazi kako bi se trebao odnositi prema nečemu..

izvan kulture nije ni poželjno biti, pričao sam s nekim o tome i mislim da je kultura prevelika i presvugdje da se izbjegne, samo bi zahtijevalo previše energije to izbjegavanje, a ne bi se puno postiglo, već bi to bila samo ozbiljna poza..  a cilj je nešto drugo..  ozbiljno poniranje u problem..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 10/2/2018, 21:53

pazi, ako voliš magazin, pireve, pivu, rođendane, socijalizam, kič, fešte, nogomet, barbecue, blagdane, maškare, ljubav, hdz, suside, roditeljske sastanke, komplimente, pase i sudjelovanje u zajedničkin fotografiranju ov život  nudi velike mogućnosti. 
a ako voliš jazz, večernje rasprave o ženama u kužini uz bocu vina, prirodu, samoću, kapitalizam, kritiku, estetiku, političku nekorektnost, maške i istinu, također imoš velike mogućnosti u ovon životu.

jedina je rozlika da su ovi prvi
uvika su sritniji jer se prepuštu kulturi ili državi da in kroji život i u tomu ča ovi drugi ne moru očekivati poogljedati dobar spot na regularnoj televiziji.

to o magiji još ne razumin,  vi ko da koristite otu rič za nešto ča magija ni. magija je pizdarija za jednu skalinu veća od religije, a vi je duperote lakoćon ko da govorite o kruvu.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 10/2/2018, 23:45

kic wrote:
Vjetrovnjak wrote:Vidim da stalno inzistiras na onome outsider = poseban pa ostavljam jedan sazet i meni srodan nacin vidjenja osoba koje se "ne uklapaju" u postojece drustvo. Poslusaj do kraja. Samo pet minuta.

poslušao..

samo ne vidim to u cijelosti kao on u vezi Šamana, mislim da oni nisu izvan belief systema, jer je to oruđe za postizanje magije, inače ne bi ništa mogli provesti, nije baš sve iluzija i TV servisiranje, ne znam..

inače se slažem s ovim da je outsider u biti jednostavno samo onaj koji iz vlastite unutarnje logike razmišlja i donosi odluke, ne treba mu naracija društva koja te kao meme zarazi kako bi se trebao odnositi prema nečemu..

izvan kulture nije ni poželjno biti, pričao sam s nekim o tome i mislim da je kultura prevelika i presvugdje da se izbjegne, samo bi zahtijevalo previše energije to izbjegavanje, a ne bi se puno postiglo, već bi to bila samo ozbiljna poza..  a cilj je nešto drugo..  ozbiljno poniranje u problem..

Dobro, slusam McKennu povremeno pa zaboravljam da je kaotican katkad u svojim razmisljanjima. Evo neceg sto malo bolje pojasnjava ranije spomenuto. Dio jednog drugog razgovora s njime. Cisto da razbijemo Abenovo neprestano 001101010011010(binarno trkeljanje). :-D

" So it's as though the members of a culture are imprisoned in linear time, and the shaman is not. And why not? Because the shaman has perturbed the brain states sanctioned by the culture --sanctioned by its educational processes, its habits, its attitudes. And into that vacuum created by the perturbation of these cultural values rushes the raw, unanalysed datum of reality. This is what Aldous Huxley called removing the reducing valve of consciousness. And suddenly, culture is seen to be a relative phenomenon, the stockbroker no different from the rainforest shaman, each somewhat similar to the Trobrian islander, or the Eskimo. Culture is simply clothing upon the human experience; but the human organism, outside the confines of culture, in a direct relationship to nature, transcends time and space. This was a fact, I believe, that was known in prehistory, and in fact was the source of paleolithic values, which were not material, not linear, not surplus-oriented, not class-oriented, not power-oriented; but rather, oriented toward a kind of egalitarian partnership in an environment of great material simplicity. And human beings lived like that for probably half a million years -- with poetry, with dance, with mathematics, with magic, with story, with humour; but not with the paralysing and toxic artefacts of the late-evolving, machine-worshipping, monotheistic, linear, phonetic-alphabet tight-assed straight culture that we are a part of.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 11/2/2018, 00:38

Vjetrovnjak wrote:
kic wrote:

poslušao..

Dobro, slusam McKennu povremeno pa zaboravljam da je kaotican katkad u svojim razmisljanjima. Evo neceg sto malo bolje pojasnjava ranije spomenuto. Dio jednog drugog razgovora s njime. Cisto da razbijemo Abenovo neprestano 001101010011010(binarno trkeljanje). :-D

" So it's as though the members of a culture are imprisoned in linear time, and the shaman is not. And why not? Because the shaman has perturbed the brain states sanctioned by the culture --sanctioned by its educational processes, its habits, its attitudes. And into that vacuum created by the perturbation of these cultural values rushes the raw, unanalysed datum of reality. This is what Aldous Huxley called removing the reducing valve of consciousness. And suddenly, culture is seen to be a relative phenomenon, the stockbroker no different from the rainforest shaman, each somewhat similar to the Trobrian islander, or the Eskimo. Culture is simply clothing upon the human experience; but the human organism, outside the confines of culture, in a direct relationship to nature, transcends time and space. This was a fact, I believe, that was known in prehistory, and in fact was the source of paleolithic values, which were not material, not linear, not surplus-oriented, not class-oriented, not power-oriented; but rather, oriented toward a kind of egalitarian partnership in an environment of great material simplicity. And human beings lived like that for probably half a million years -- with poetry, with dance, with mathematics, with magic, with story, with humour; but not with the paralysing and toxic artefacts of the late-evolving, machine-worshipping, monotheistic, linear, phonetic-alphabet tight-assed straight culture that we are a part of.
omg
 paleolitske vrijednosti? život u bogondanom izobilju, bezklasnon društvu u grupi do 80 ljudi, infanticidno, horizontalno i vertikalno endogamski, u kojen je šansa da ćeš biti ubijen bila oko 50%?

eh, kad ljevičari krenu lupetati..

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 11/2/2018, 11:00

heh mogao sam si i misliti da ima nešto s razbijanjem linearnog vremena, što te privuklo svom tom razmišljanju..

postajemo ono o čemu razmišljamo, na neki način bar.. individualnost se izgleda samo vidi kao moguća ako sve minimiziramo, pa je otišlo kod nekih i do paleolitika, mislim da je decrease stvari dobar put, ali ako se ide toliko daleko, taj trade of i nije way to go..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic 11/2/2018, 11:15

It seems as if the idea of decrease — comparable to alchemical distillation — is anathema in the modern world, as if anyone seriously entertaining this idea is somehow lacking will power or “work ethic”.

It stands in stark contrast, too, to the Abrahamic vision of the linear time and “progress.” The insatiable appetite for more and more products is used by advertising agencies just as the ego uses this idea to create desires for more and more experiences, always searching for the next products or “magic pill” which will brings us satisfaction… until the next commercial, heartbreak, or personal challenge.

The idea of clearing out the un-needed, and decreasing, is applicable to almost all levels of life. We feel this palpably when we clear out a physical space of old and unused items, and this can also apply the “social space” as well. The clearing out of friends or acquaintances who do not provide a positive environment is vital for personal and spiritual growth, and is often the space which needs the most decrease! How much time or energy are you losing on individuals who simply use your attention for ego feeding and provide no source of reciprocal support? We should decrease our social spaces just as much as we decrease our physical spaces.

The idea of decrease can also be applied to personal or professional studies whereby one stops running after each and every new source of information / stimulation and, rather, finds key foundational areas to cultivate a lifetime of deep dedicated study.

This is a basic idea in Eastern systems where students will spend literally a lifetime studying with one book or one teacher. In the modern world this is almost unheard of, with students and seekers constantly jumping from teacher to teacher, searching not so much for information as for personal validation!

https://phalx.com/2016/05/17/daily-meditation-the-secret-of-decrease/
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic 11/2/2018, 11:19

Often the best medical solution is not what to add, but what to decrease. I see this constantly when patient’s claim that some new fad diet is “working” for them. I ask the patient, “What are you doing with this new diet?” The answer is typically, “Well, I have given up all sugar, all processed foods, all dairy….” On and on and on. They describe what they gave up, and then claim to feel better. Irony upon irony, in some cases people even decrease calories and something truly magical occurs: weight loss.

Perhaps the next time you seek to find a new system, a new teacher, a new mantra or a new magical pill, ask yourself what you could give up first. Embrace the secret of decrease, clear away the dross, and discover the gold that is your Soul.

fora je čitati iste članke s malo vremenskog odmaka iznova..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 11/2/2018, 13:06

problijem je ča sloboda i kapitalizam nisu filozofije, i unda neko bogate i debele europljane ki su otkrili tajne obilja, lako kupi istočna filozofija odricanja, i tako popuni ideološki vakum.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 11/2/2018, 15:32

nja nja
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 11/2/2018, 16:14

kic wrote:
nja nja
ča nja nja, pa je li ti misliš da je normalno ovako se izražavati

Embrace the secret of decrease, clear away the dross, and discover the gold that is your Soul.

kurbo bože, još su epikureisti zagovarali umjerenost ko nojbolji put do sriće,
ali su to rekli otprilike ovako: umjerenost je nojbolji put do sriće, a ne zagrli svoje unutarnje ja i oplodi svoju energiju zlatom s fontane zlata na planini umjerenosti

to je nja, jebote, nja

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 11/2/2018, 16:24

nije nego sam uvijek smatrao da je razgovar zapravo rasipanje vremena i zivaca, pa nemam volje odgovarati na svaku stavku i rjecicu ko recimo ti..

kao kad gledas film, i 10min raspravljaju o necem ociton sto se moze rijesiti u roku par trenutaka..

epikurejci su kao onaj tvoj Hazzel il kak se zvao, kad je rekao, pisem 50godina i kao da je stanje sve gore, moram smisliti nacin da otkrijem to reci jos bolje, formu usavrsiti do kraja..

dusa je ono sto smo u stvari, nas inner kingdom, bas sam slusao podcast o: inner christianity, ne dolazi sve s istoka, ali neke stvari su bolje recene tamo, ja sam all for west, but hej..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 11/2/2018, 16:34

kic wrote:
nije nego sam uvijek smatrao da je razgovar zapravo rasipanje vremena i zivaca, pa nemam volje odgovarati na svaku stavku i rjecicu ko recimo ti..

kao kad gledas film, i 10min raspravljaju o necem ociton sto se moze rijesiti u roku par trenutaka..

epikurejci su kao onaj tvoj Hazzel il kak se zvao, kad je rekao, pisem 50godina i kao da je stanje sve gore, moram smisliti nacin da otkrijem to reci jos bolje, formu usavrsiti do kraja..

dusa je ono sto smo u stvari, nas inner kingdom, bas sam slusao podcast o: inner christianity, ne dolazi sve s istoka, ali neke stvari su bolje recene tamo, ja sam all for west, but hej..
vrlo čudan stav za dugogodišnjeg forumaša, znun da ga ne volu svi, ali
razgovor je nezamjenjiva destilacija informacija. ka se okrenen iza sebe, ako nis razgovoro, jo sun rasipo vrime:)

nis jo protiv istoka, jo sun protiv uvoza nečega samo jer je iz istoka.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 11/2/2018, 20:03

Abene, znam da bi se igrao, ali nema zainteresiranih trenutno. Morat ces pricekati strpljivu i pozrtvovnu Mativku.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 18 of 50 Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50  Next

Back to top