Ekonomisti u Davosu: Bitcoin nije prava valuta i to nikada neće postati
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Ekonomisti u Davosu: Bitcoin nije prava valuta i to nikada neće postati
Kako je to moguće?epikur37 wrote:mativka wrote:U vidu kliničke smrti ili meditacijom?epikur37 wrote:mativka wrote:Gdje si bio?epikur37 wrote:Spoznaja se gradi razmišljanjem i logikom.
A zaokružuje doživljajem, kvantnim skokom na onu stranu.
Ja sam bio i vidio.
S onu stranu. Jedan transcendentalni skok.
Ništa od toga, jedan trenutak prosvjetljenja.
Iznenadan,ko grom.
U sred bijela dana i u sred posve obične svakodnevne aktivnosti.
Guest- Guest
ex normal wrote:
vječnost kao takva nije definirana, i ne može biti definirana/određena jer nije konačna, samo konačni skupovi mogu biti definirani
Logika se ne može baviti beskonačnošću?
Bezvezan zaključak.
Logika se jednostavno rečeno bavi načelima dosljednog zaključivanja i nema ograničenja koja joj ti ovdje pripisuješ.
Guest- Guest
Većina osoba nije sklona logičnom zaključivanju već pripisivanju nepoznatom.slidingdoorsoperator wrote:ex normal wrote:
vječnost kao takva nije definirana, i ne može biti definirana/određena jer nije konačna, samo konačni skupovi mogu biti definirani
Bezvezan zaključak.
Logika se jednostavno rečeno bavi načelima dosljednog zaključivanja i nema ograničenja koja joj ti ovdje pripisuješ.
Guest- Guest
mativka wrote:Kako je to moguće?epikur37 wrote:
Iznenadan,ko grom.
Takva iskustva zapravo nisu neka posebna rijetkost. Događaju se, dakle, moguće je.
Guest- Guest
Što je uzrok tome?slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:Kako je to moguće?epikur37 wrote:
Iznenadan,ko grom.
Takva iskustva zapravo nisu neka posebna rijetkost. Događaju se, dakle, moguće je.
Guest- Guest
mativka wrote:Što je uzrok tome?slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:Kako je to moguće?epikur37 wrote:
Iznenadan,ko grom.
Mislim da to nitko živ ne zna točno. Valjda težnja ka takvim iskustvima i riješenjima?
To je nalik djelovanju intuicije. Postoje problemi sa kojima se racionalan i svjestan um nije u stanju nositi zbog čega se njima uglavnom bavi podsvijest i kada dođe do nekog riješenja, isto samo odjednom iskoči u jasnu svijest onako kao iz ničega.
Guest- Guest
Hmm,slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:Što je uzrok tome?slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:Kako je to moguće?epikur37 wrote:
Iznenadan,ko grom.
Mislim da to nitko živ ne zna točno. Valjda težnja ka takvim iskustvima i riješenjima?
To je nalik djelovanju intuicije. Postoje problemi sa kojima se racionalan i svjestan um nije u stanju nositi zbog čega se njima uglavnom bavi podsvijest i kada dođe do nekog riješenja, isto samo odjednom iskoči u jasnu svijest onako kao iz ničega.
Poput sna i jave. Samo, postavlja se pitanje što je san, a što java.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:ex normal wrote:
Bezvezan zaključak.
ne možeš dosljedno zaključivati o skupovima koji su otvoreni, koji nisu konačni, koji nisu definirani niti se mogu definirati zbog njihove otvorenosti, beskonačnosti
matematika zaobilazi taj problem tako što postavlja tzv. limes na takav otvoreni skup poput beskonačnosti, iz limesa možeš izvoditi logičke zaključke
https://hr.wikipedia.org/wiki/Limes_(matematika)
iz same beskonačnosti ne možeš ništa logički zaključiti, jer nije definirana, beskonačna je, neograničena
limitiraj "limesom" vječnost, Boga, ili koji god već otvoren skup analiziraš, pa onda pričaj o logici
tj. vi filozofi općenito nemate pojma o čemu pričate
Guest- Guest
Sejker je dobro objasnio.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
mativka wrote:Kako je to moguće?epikur37 wrote:mativka wrote:U vidu kliničke smrti ili meditacijom?epikur37 wrote:mativka wrote:
Gdje si bio?
Iznenadan,ko grom.
vara ženu s ljubavnicom, pa priča o prosvjetljenju i spoznaji
zaljubio se ponovno, u drugoj je dimenziji
Guest- Guest
Jel ovaj ex, mrzli?
Guest- Guest
Epi mi ne djeluje takav. Barem ja nisam stekla takav dojam.ex normal wrote:mativka wrote:Kako je to moguće?epikur37 wrote:mativka wrote:U vidu kliničke smrti ili meditacijom?epikur37 wrote:
Iznenadan,ko grom.
Guest- Guest
ex normal wrote:mativka wrote:Kako je to moguće?epikur37 wrote:mativka wrote:U vidu kliničke smrti ili meditacijom?epikur37 wrote:
Iznenadan,ko grom.
Obzirom na moj prijapizam mnkge bih mogao podmiriti ali ja sam skroman i pazim :)
2015-08-06
Šejker uvijek dobro objasni. Jest da se moraš posvetiti svakom njegovom postu, ali da :)epikur37 wrote:Sejker je dobro objasnio.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:
ne može se baviti ni rasplinutim skupovima
https://en.wikipedia.org/wiki/Fuzzy_set
a niti sa kaosom
klasična logika je ograničena sa determinizmom i kauzalnošću, van toga se ne može primjenjivati
tako da beskonačnost spada među predmete koji se ne mogu objasniti logikom
no to ne znači da ti kao filozof ne trebaš uzalud pokušavati, zabavno je gledati vašu nespretnost i udaranje nosom o pod
Guest- Guest
mativka wrote:Šejker uvijek dobro objasni. Jest da se moraš posvetiti svakom njegovom postu, ali da :)epikur37 wrote:Sejker je dobro objasnio.
Kad mu se vec da, neka....
Forum mu je zahvalan.
Mogao bi i deda moji put da nije ovako istrzan.
2015-08-06
Aaaa, ipak je mrzli :)epikur37 wrote:mativka wrote:Šejker uvijek dobro objasni. Jest da se moraš posvetiti svakom njegovom postu, ali da :)epikur37 wrote:Sejker je dobro objasnio.
Kad mu se vec da, neka....
Forum mu je zahvalan.
Neka! :)
Guest- Guest
epikur37 wrote:Sejker je dobro objasnio.
Inductive reasoning
Unlike deductive arguments, inductive reasoning allows for the possibility that the conclusion is false, even if all of the premises are true.[4] Instead of being valid or invalid, inductive arguments are either strong or weak, which describes how probable it is that the conclusion is true.[5] Another crucial difference is that deductive certainty is impossible in non-axiomatic systems, such as reality, leaving inductive reasoning as the primary route to (probabilistic) knowledge of such systems.
https://en.wikipedia.org/wiki/Inductive_reasoning
Many-valued logic
Traditionally, in Aristotle's logical calculus, there were only two possible values (i.e., "true" and "false") for any proposition.
In logic, a many-valued logic (also multi- or multiple-valued logic) is a propositional calculus in which there are more than two truth values. Classical two-valued logic may be extended to n-valued logic for n greater than 2. Those most popular in the literature are three-valued (e.g., Łukasiewicz's and Kleene's, which accept the values "true", "false", and "unknown"), the finite-valued (finitely-many valued) with more than three values, and the infinite-valued (infinitely-many valued), such as fuzzy logic and probability logic.
https://en.wikipedia.org/wiki/Many-valued_logic
Guest- Guest
ex normal wrote:
ne možeš dosljedno zaključivati o skupovima koji su otvoreni, koji nisu konačni, koji nisu definirani niti se mogu definirati zbog njihove otvorenosti, beskonačnosti
...
limitiraj "limesom" vječnost, Boga, ili koji god već otvoren skup analiziraš, pa onda pričaj o logici
Naravno da možeš.
Logika jednostavno nema tih ograničenja i ti si tu nešto pogrešno shvatio.
Ako zaista misliš ovo što govoriš o limesima onda je pitanje jesi li se ikada bavio tom matematikom gdje su granice često postavljene u (minus ili plus) beskonačnosti.
Guest- Guest
ja više volim raditi rukama nego filozofiratiepikur37 wrote:
ako nemam ništa što bih radio onda kopam rupe u vrtu koje ću poslije zatrpati, ili premještam stvari s jednog mjesta na drugo
hvata me nervoza kad počnem razmišljati, a ovako isključiš mozak, stalno radiš, ne razmišljaš o ničemu i ne živciraš se, lijepo ti prođe dan
Guest- Guest
I to stoji. Ja sam tako napravio ogromnu pergolu. Uzivancija. Poslije se zezam sa susjedima kako u svakom pravom Bosancu cuci jedan dobar baustelac :)
2015-08-06
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Jugoslavija je bila ono što je EU trebala postati, ali nikada neće!
» Dačić na saboru SNSD-a: BiH nije i nikada neće biti muslimanska, kako to hoće Bošnjaci
» Suniti neće nikada pristati na Asada
» TITO: Srbija nikada neće podržati puč
» Nikolić: Srbija nikada neće ući u NATO
» Dačić na saboru SNSD-a: BiH nije i nikada neće biti muslimanska, kako to hoće Bošnjaci
» Suniti neće nikada pristati na Asada
» TITO: Srbija nikada neće podržati puč
» Nikolić: Srbija nikada neće ući u NATO
Page 4 of 5