Godišnjica smrti četnika
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Godišnjica smrti četnika
Svaki slucaj je na svoj nacin tezak ali realno moj slucaj je neusporediv sa slucajem crvenkastoga..a i sa mnogim slucajevima ovdje pa sam ipak optimisticniji od mnogih
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Što si na mene navalio? Tema je ovaj četnik. Ja sam Hrvat.
crvenkasti-
2014-04-17
Klasa optimist!vuksadinare wrote:Svaki slucaj je na svoj nacin tezak ali realno moj slucaj je neusporediv sa slucajem crvenkastoga..a i sa mnogim slucajevima ovdje pa sam ipak optimisticniji od mnogih
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaja wrote:Klasa optimist!vuksadinare wrote:Svaki slucaj je na svoj nacin tezak ali realno moj slucaj je neusporediv sa slucajem crvenkastoga..a i sa mnogim slucajevima ovdje pa sam ipak optimisticniji od mnogih
Kurac, sere, pa vuk mrzi četnike 10 puta više nego ja,
crvenkasti-
2014-04-17
Kukas non stop..ne volim takve..kukali sa razlogom ili bez razlogacrvenkasti wrote:Što si na mene navalio? Tema je ovaj četnik. Ja sam Hrvat.
2015-09-08
Ne kukam, krivo si me razumio. To sam ja Hrvat.
crvenkasti-
2014-04-17
Nisam ja tebe krivo razumio...takav si..placljivac...negativist....mislis kako je tebi najteze..e bogami nijecrvenkasti wrote:Ne kukam, krivo si me razumio. To sam ja Hrvat.
2015-09-08
crvenkasti wrote:Ne kukam, krivo si me razumio. To sam ja Hrvat.
@vucko ce dobit menzes uz hemoroide koje vec posjeduje
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Opet si glup.crvenkasti wrote:Obilježena godišnjica smrti Srđana Aleksića
Srđan Aleksić ubijen je jer je branio svog prijatelja Bošnjaka Alena Glavovića
Nije vrijeme da se Srđan Aleksić žali kao izgubljeni momak, već da se slavi pobjeda čovjeka, rekao je danas njegov otac Rade Aleksić.
Njegov sin je na današnji dan prije 25 godina preminuo od povreda koje zadobio nakon što su napala četvorica rezervista bivše Vojske RS-a dok je branio prijatelja i sugrađanina Bošnjaka, Alena Glavovića.
Rade Aleksić poziva sve da budu ljudi, navodeći da Srđanov čin nije zaboravljen, što potvrđuju i česte poruke od, kako je dodao, dobronamjernih ljudi iz zemalja okruženja koji mu daju podršku i koji se sa poštovanjem sjećaju djela njegov sina.
Na Srđanov grob na Gradskom groblju Podgljivlje u Trebinju danas su položili cvijeće članovi porodice, prijatelja i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, koji je istakao da se o ovog mjesta poručuje da ljudi uvijek pobjeđuju.
"Postoje trenuci kada imamo i žal i tugu, kada možemo da kažemo da ljudska djela ne zastarijevaju, da će se veličati i da će biti trajna obaveza i grada i bilo koje vlasti da obilježavaju na dostojan način uspomene na ljude kakav je bio Srđan", uvjerava Petrović.
I predstavnici Udruženja tajnik SABNOR-a Jablanica Srđanovom ocu su poklonili ploču jablaničkog granita na kome je uklesan lik Srđana Aleksića.
Sekretar ovog druženja Ozren Islamović je istakao da će Srđanovo djelo budućim generacijama biti putokaz da na ovim prostorima ima humanosti, ljudskosti i nade.
Aleksić se 21. januara 1993. godine u Trebinju suprotstavio zločincima i zaštitio Glavovića, govoreći mu da bježi, što je on i učinio, dok su četvorica vojnika, umjesto Glavovića, kundacima pušaka brutalno pretukli Srđana, koji je od zadobijenih rana pao u komu i preminuo 27. januara 1993. godine.
Godine 2012. u Srbiji je posthumno odlikovan zlatnom medaljom za hrabrost „Miloš Obilić“ za ispoljenu hrabrost i delo ličnog herojstva.
O njemu se u Trebinju igra pozorišna predstava „Epilog“, snimljen je film „Krugovi“.
Srđan Aleksić je dobio ulicu u Beogradu, Sarajevu, prolaz u Pančevu, Novom Sadu....
https://www.slobodnaevropa.org/a/29001985.html
--------------------------
Kad četnici ubijaju svoje, svima je drago
2016-11-17
Dobro znam da bi mu popusio tako te naucili..debotoijusto wrote:crvenkasti wrote:Ne kukam, krivo si me razumio. To sam ja Hrvat.
2015-09-08
Pa poslije kod cimerice na palačinke.vuksadinare wrote:Dobro znam da bi mu popusio tako te naucili..debotoijusto wrote:crvenkasti wrote:Ne kukam, krivo si me razumio. To sam ja Hrvat.
crvenkasti wrote:
Kad četnici ubijaju svoje, svima je drago
redak četnik
... a eto kod vas i takvi bivaju odlikovani i slavljeni
negdje bi prošli kao izdajnici
negdje ljudskost dobro prođe , negdje i ne
takvi stradavaju kao i u ovom slučaju
crvenkasti kome nabijaš na nos njegovu smrt??
Šta je bio taj Glavinić??
immortal-
2014-04-16
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Peta godišnjica smrti oca alt righta
» Godišnjica smrti Olivera Dragojevića
» Godisnjica smrti dr.Ivana Sretera
» Godišnjica smrti generala Martina Špegelja
» Obilježena godišnjica svirepog zločina četnika u selu Vranić kod Beograda
» Godišnjica smrti Olivera Dragojevića
» Godisnjica smrti dr.Ivana Sretera